VMware - keskustelu

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja omghelikopteri, 09.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Windows 10 hostissa pyörii vmware workstation, jossa ajan Mint virtuaalikonetta. Mikä olisi helpoin tapa vaihdella full screenissä pyörivän virtuaalikoneen ja hostikoneen käyttöliittymän välillä?

  Windows 10:ssä on tuki useammalle desktopille ja ajattelin että laittaisin vmwaren omalle desktopille. Tämä ei kuitenkaan pelkästään riitä, koska kun virtuaalikone on aktiivisena, se ilmeisesti kaappaa Ctrl - Win - Nuolet pikanäppäimen, jolla desktoppien välillä voi siirtyä.
   
 2. day1

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2008
  Viestejä:
  248
  Osaakohan joku auttaa aloittelijaa alkuun kouluprojektin kanssa;

  Koneena Dell R720, jossa 2xSAS raid1 käyttistä varten ja 6xSAS raid5 datalle. Tarkoituksena asentaa virtuaalipalvelinympäristö käyttäen vSphereä (6.0 u2). Aikaisempaa kokemusta tuon asentamisesta ei ole, joten kysymys kuuluukin, että asennetaanko ESXi nyt tuolle raid5:lle, jonne itse virtuaalikoneet tulevat ja vCenter käyttislevylle windowsin kylkeen vai mikä olisi paras ratkaisu?
   
 3. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  ESXi on siis se VMwaren host-alusta virtuaalikoneille ja vCenter Server taas on palvelin, jolla hallitaan sekä niitä hosteja, että niillä pyöriviä virtuaalikoneita. Jos sinulla ei ole kuin yksi rauta käytettävissä, niin asennat ESXi:n järjestelmälevylle (se kahden levyn peilattu pari) ja sen jälkeen kun se on ok, teet siitä raid5-setistä datastoren virtuaalikoneille ja luot sinne virtuaalikoneen, johon asennat vCenter Serverin kantoineen. Sitten kun se on ok, kirjaudut vCenteriin, liität hostin sinne ja sitten voitkin hallita kaikkea sen kautta. Tuo on nykyään tuettu tapa, mutta oikeassa maailmassa vCenter Serveriä ei kannata ongelmatilanteiden selvityksen vuoksi laittaa sinne samaan munakoriin, vaan mieluummin erilliselle palvelimelle, tai ainakin eri VMware-ympäristöön.

  vCenteristä on olemassa myös valmis Linux-pohjainen "ovf-appliance", mutta sillä ei voi hoitaa ihan kaikkia samoja asioita kuin mitä sillä erillisellä Windows-versiolla. Muistaakseni mm. Update manager puuttuu siitä jne. Sen appliancen saa ladattua VMwaren sivuilta ja asennus+käyttöönotto on todella simppeli.
   
 4. day1

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2008
  Viestejä:
  248
  Iso kiitos! Tuo datastoren ja virtuaalikoneen luonti onnistuu siis suoraan ESXi:n avulla vai tarvitaanko muita työkaluja? Käytössä on tosiaan alkuun vain tuo yksi palvelinkone, jolla/johon on tarkoitus suorittaa asennukset ja testaukset.
   
 5. tomm11223

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2016
  Viestejä:
  7
  Nykyään on käsittääkseni ihan hyväksyttävää, että ESXi asennetaan USB-tikulle tai SD-kortille.
  Itse olen asentanut ESXi:n kaikissa hosteissa HP Proliantin SD-korttipaikan (emolla) korttiin (ostin Sandisk extreme ultra SD:n).
   
 6. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  ESXi:n asennuksen jälkeen konsolilta voi määritellä sille ip:n jne. Sen jälkeen siihen pääsee kiinni selaimella ja sitä kautta voit tehdä muut perustoimet, jolla pääset edelleen. Selainliittymä on aika kökkö, joten kannattaa asentaa erillinen vSphere client johonkin Windows-koneeseen ja ottaa yhteys palvelimeen sillä.

  Sillä clientilla sitä vCenter Serveriäkin hallitaan, joten sitä tarvitaan joka tapauksessa. Vmware on tosin jo vuosien ajan yrittänyt päästä eroon Windows-clientista, mutta yhä edelleen se on huomattavasti käytettävämpi kuin edes vCenter Serverin kautta tarjottava webbiliittymä.

  Joo, jos tällainen vaihtoehto on käytössä, niin sinne toki se käyttis. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole ilmeisesti vaihtoehto ja toisaalta USB-tikut taas ovat sen verran vikaherkkiä fyysisten kolhujen suhteen, etten välttämättä siitä vaihtoehdosta niin innostuisi vaikka se ehkä tuettua onkin.
   
 7. day1

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2008
  Viestejä:
  248
  SD-korttipaikka löytyy, joten onko fiksuinta asentaa ESXi siihen, ja järjestelmälevylle esim. windows server, johon sitten vCenter? Tilannettaa vaikeuttaa hieman se, että asennukset pitäisi saada hoidettua paikallisesti ja tuo vSphere client pitäisi käytännössä saada asennettua samalle koneelle, johon sitten otetaan etäyhteys muualta.
   
 8. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Riippumatta siitä mihin sen ESXi lopulta asennat, noi RAID1 ja RAID5 pakat tulee sulle datastoreiksi ESXi:hin ja heität sitten sen vCenter virtuaalikoneen minne huvittaa. ESXi itse vie jonkun 500Mb tilaa.

  Itse olen laittanut tuotanto ESXi:tä USB ja SD korttien päälle, VMWare tunnistaa tämän ja laittaa nuo read-only tilaan.

  EDIT Ja lataa Dellin sivuilta ESXi asennusimage niin tulee kaikki ajurit messissä eikä tarvii arpoa, latausohje:

  http://www.dell.com/support/article/fi/fi/fibsdt1/629764/en
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2016
 9. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Et sinä siihen kahta eri käyttöjärjestelmää saa kuitenkaan pyörimään samaan aikaan aikaan ilman virtualisointia, joten vCenterille ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin asentaa käyttöjärjestelmäksi se ESXi ja sinne sitten virtuaalikoneeseen vCenter. Se ei siis vaikuta tähän päätökseen.

  vSphere Client voi olla asennettuna ihan missä tahansa mistä vain on pääsy hostille/vCenterille ja sitä kautta voi hoitaa kaikki asennukset. Vähintään ensimmäisen virtuaalikoneen asennuksen ajan on pakko olla käytössä joku toinen fyysinen kone, josta otat yhteyden sinne hostille, kun ei hostin konsolilta voi kuitenkaan tehdä virtuaalikoneiden asennuksia.

  Jos sinulla on SD-kortti käytettävissä, niin sinne se ESXi kannattaa ilman muuta asentaa, mutta jos ei ole, niin ei sitä kannata tuota varten alkaa hankkimaan, vaan sitten laitat sen systeemilevyn sinne RAID1-setille ja sillä siisti. Raid-levypinnan valintaa käyttöjärjestelmälle tukee käytännössä ainoastaan varmuus siitä, että jos yksi levy hajoaa, ei mene koko käyttis samalla. Vaan eipä niitä SD-kortteja hajoa kovinkaan usein ja testikäytössä sillä ei ole edes niin väliä.

  Tämä on vähän makuasia. Omien kokemusten mukaan noilla valmistajien custom-paketeilla ei kerjää kuin ongelmia, kun päivitykset julkaistaan niille aina myöhemmin ja mukana tulee kaikenlaista bloattia, josta ei tiedä mitä ne tekevät jne. Mitään erikoisia ajureita tuo palvelin ei kuitenkaan tarvitse, kun se on sertifioitu VMware-käyttöön, eli kaikki olennaisimmat ajurit tulevat siinä mukana valmiiksi.
   
 10. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Oma näkemys on täysin päinvastainen, valmistajan imagella varmistaa että kaikki Dellin tuohon malliin tarjoamat lisäkortit toimii suoraan ja kaikki mahdolliset sensorit näkyy varmasti ESXi:lle jotta se näkee jos sieltä hajoaa tuuletin tai jokin muu. Hidas julkaisutahti ei haittaa, ei VMWareltakaan kannata heti olla asentamassa viimeisimpiä versioita, etenkin vSphere 6 kanssa oli alussa paljon laadullisia ongelmia.

  Sekin tuli mieleen, että jos lähtee sillä vCenter appliancella liikenteeseen niin Update Managerin voi asentaa erillisille Windows koneelle ja liittää siihen vCenteriin, toimii.
   
 11. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Jees, en väitä että ne laitekohtaiset paketit olisivat täysin turhia, mutta omalla kohdalla olen todennut kokonaisuutena toimivammaksi asentaa VMwaresta aina ns. vanillaa ja siihen sitten päälle ajureiden manuaalipäivitykset, jos on tarpeen. Näin siis niiden koneiden kohdalla, joilla on VMwaren sertifiointi, joka tosiaan myös osaltaan takaa yhteensopivuuden ilman mitään säätämistä.

  Ja toki kannattaa aina seurata foorumeilta millaisia kokemuksia muilla on ennen kuin lähtee suinpäin vetämään uusimpia x.0 versioita mistään. Tietoturvapäivityksissä ongelmia on harvemmin.

  Toki näin, mutta se on sitten taas yksi himmeli lisää kokonaisuuteen pelkästään tuota varten. Appliance on tosiaan niin simppeli itsessään, että se helpottaa hieman varsinkin juuri testiympäristössä jossa ei välttämättä tarvitse erillistä tietokantapalvelinta.

  Aika vahvasti on facepalmia pukannut muutenkin kun on vuosien varrella seurannut kehitystä vCenterin ympärillä. Siellä on ollut vähän kaikenlaista ihmeellistä SSO-palvelua ja tietokantasekoilua ja mm. tämä Update managerin kanssa sählääminen on yksi jota eivät ole saaneet kuntoon vieläkään, kuten eivät sitä jatkuvasti "tulossa olevaa" HTML5-versiota clientistakaan. Webbiclientit ovat olleet toinen toistaan karseampia virityksiä päivittäiseen käyttöön ja siksi se pariin kertaan lakkautettu Windows-clienttikin on edelleen olemassa ja käytettävissä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti