Viskit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja daqu, 06.07.2004.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Amdeli

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2002
  Viestejä:
  800
  Kuulemma parasta viskiä on Lapissa juotava itäviski. Prosentteja löytyy yli 80% ja sitä ku heittää saunassa kiuhkaalle ja vähän roihahtaa liekit ja sauna syttyy palamaan niin alkhaa löytymään savun ja turpeen makua ku kaverit polkhee jänkhän ku saunan menit polthamaan.

  En tiiä sit onko totta...

  ;-)
   
 2. Annona

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2001
  Viestejä:
  3
  Joo, pari vuotta sitten tuli kaverin lasista maistettua Kuopion Pannuhuoneella. Ei mitään muistikuvaa merkistä tai iästä, mutta ei se hullummalle maistunut. Hedelmäistä. Oman lasini bowmore miellytti tosin vielä enemmän.[signature]Support bacteria - they're the only culture some people have. [/signature]
   
 3. Torahambi

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2000
  Viestejä:
  244
  No, itsellä tulee juotua pääasiassa Laphroaighia, Glenfiddichiä, Glenlivetiä ja sitten toisinaan Johnnie Walkerin Black Labelia.

  Bushmilli on hyvää. 10-vuotias on jo kova sana, harmi, että tuota 12-vuotiasta ei saa muualta kuin sieltä panimolta itseltään, muistelen.
  [signature]7.62 mm, one size fits all[/signature]
   
 4. Alex_F

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  1 904
  Triviaali kysymys:

  Kun menet perus ravinteliin ja n. klo 00:00 tilaat baarimestarilta ""Ykshi Wishki"" niin mitä saat?
  - harvemmin viskiä : )

  Mutta asiaan.

  Nuo viskit on vähän kuin viinit ja konjakit. Kuka tykkää mistäkin ja jokin mystinen kultti on päättänyt että kruununjalokivi on tietyn tyyppinen viini, viski, konjakki.

  Todellisuudessa jokaisen suu tykkää juuri siitä mistä sattuu tykkäämään. Makuaistiaan voi kouluttaa, mutta miksi näin pitäisi tehdä - on jäänyt mulle mysteeriksi.

  Itse en juurikaan pidä väkevistä, enkä myöskään viineistä (poikkeuksia on n. 2), mutta joskus harvoin siivu viskiä tai konjakkia on ihan pop.

  Tosin itse pidän viskistä leikattuna, eli liraus (1/4 max) huoneenlämpöistä vettä sekaan niin ""aromit"" aukee paremmin ja tiukka alko ei räjäytä makuaistia.

  En myöskään juurikaan pidä turve/savu viskeistä vaan olen enemmän pehmeitten ja hieman kevyempien viskien ystävä. Maun jälkeen itselle on tärkeintä helppo juotavuus ja nautittavuus - ei se että merkki on rankattu TOP 10.

  Omat suosikit on:
  - Bushmills 10yrs
  - Black Bush
  - Tyrconnell

  Jos haluaa drinksuja tai muuten vaan kokeilla eri viskejä niin omat suosikit löytyy joukosta:
  - viski + ginger ale (viskinä White Horse)
  - Irish Coffee (viskinä Jameson)
  - Viski+kermalikööri (Famous Grouse/ballantines/Jameson + baileys)

  Kaksi hyvää ja hieman hauskaakin saittia viskien maailmasta.
  http://www.uwasa.fi/yolehti/06-01/viski.htm
  http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/2002-1/viski.html

  http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/1999-1/viskikoulu.html
  http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/1999-2/viskikoulu.html

  Omat ravintolavinkit on Helsingissa r-aseman Pullman ja Savonlinnassa Sillansuu.

  -sham-

  [Edited by: shamuti on 8.7.2004 8:56][signature]Registered BigSigu Remover 36-75511[/signature]
   
 5. commander

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2003
  Viestejä:
  289

  Niin juu, onkohan kukaan maistanut sitä uutta Kolmen leijonan single malt viskiä?

  Ko. tuotehan on puhdas skottiviski, pullotettu vaan Suomessa. :|
  [signature][mark yellow]En ole rasisti, olen realisti![/mark][/signature]
   
 6. Otzi

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  6
  Itsellä olisi kaapissa Virosta tuotu Dalmore 12yo. En ole vielä ehtinyt korkkaamaan. Kokemuksia? Alkosta tuota ei taida saada.[signature]Tärkeintä että tiimi toimii ja saadaan palautetta[/signature]
   
 7. Cannibal

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2001
  Viestejä:
  576
  Pari vinkkiä aloittelevalle viskinjuojalle:

  A) älä väheksy sekoiteviskejä, single maltit ovat varsin tuore muoti-ilmiö, eli single malteissa toki on hyviä viskejä, mutta sekoitteet ovat tasalaatuisempia ja hiottuja makuja, juokaa molempia. Molemmista löytyy omat hyvät juomansa.

  B) Älä väheksy isoja tunnettuja merkkejä. Nykyinen trendi on juoda pienten tislaamojen ""harvinaisia"" viskejä. Isot eivät ole kasvaneet isoiksi sattumankaupalla vaan tuotteet ovat hintalaatusuhteeltaan hyviä.

  C) bourbonit, jyväviskit...vaikka useimmat ns. jenkkiviskit, eli esim. maissiviskit(bourbonit) ovatkin maultaan kaikkea muuta kuin viskejä, niin uudelta mantereelta löytyy myös hyviä viskejä.

  D) veden lisääminen (muutama pisara) muuttaa viskin makua...tätä kuulee vähän joka paikassa. Tämä on pulloviskin kohdalla täyttä satua joka johtaa juurensa siitä, että tynnyrivahvuuksinen viski (saa myö pullossa) pitää laimentaa alle n. 43% sillä sitä vahvempi alkoholimäärä alkaa turruttamaan voimakkaasti makuaistia. Normaalisti suussa oleva sylki vaikuttaa viskin makuun enemmän kuin pisara vettä...
   
 8. xtr

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  100
  yksi parhaimmista (tosin hinnan tietäminen saattoi vaikuttaa) koskaan juomistani viskeista oli kyll

  Chivas Brothersin Royal Salute 21 yo.

  Tämä kankkuseen nautittuna suoraan pullon suusta hyvien kavereiden kesken oli aika jees! Ja jälkkäriksi Moet:n samppanjaa, niin jopas alko kankkunen helpottaa!! ;o)[signature]-Kukaan ei ole täydellinen. Minussakaan ei ole yhtään virhettä.-[/signature]
   
 9. arrow

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  12
  Asiallinen thread! Ainakin vielä vuosi sitten sai alkosta tilauksesta 16 vuotiasta Bushmillsin single maltia, hintaan ~60 euroa. 10 yo Bushmills oli pitkään oma suosikkini. Siinä miellytti mm. keveys ja eräänlainen hedelmäisyys. Nyt iän myötä (30v.) olen alkanut ymmärtää myös skottiviskien päälle. Kaapista löytyy tällä hetkellä Glenlivettiä, joka muistaakseni on maailman eniten myydyin (vai olikohan se tunnetuin?) mallasviski, eikä syyttä.
  [signature]******************
  nothing can stop me now
  ******************[/signature]
   
 10. Amdeli

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2002
  Viestejä:
  800
  Miten muuten on laitatteko jäitä vai vettä viskiin?
   
 11. Tretjakov Emeritusmoderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 202
  Mies (?) luettelee Speysiden single maltteja ja siteeraa silti iirin kieltä... Hähhää, se on kyl gaeliksi uisge beatha. Jos se nyt kenenkään housuja kastelee.

  Vittu, se on suomeksi votka ihan vaan kovalla liudentumattomalla teellä. Eikä kossu ole puhdasta votkaa, kun se on pehmennetty sokerilla. Onko tää muka jotenkin vaikea asia? Ei kyse ole mielipiteestä, vaan faktasta.

  Häh? Sitä saa suomesta ja alta satasella. Miten enemmän budjettiviski viski voi enää olla?

  SAATANA! Liköörit vittuun, kyllä taannoinen Viski kasikasi oli taskulämpimänä se ainoa oikea miesten juoma. Ja etiketissä Väinämöinen Vanhan julkisivun reliefistä! Paska ettei sitä enää saa viskinä. Mennyt tämäkin muisto pilalle eeuun myötä.

  Vai ni. Mitä jos maistaisit itse? Ei luulis oleva tuohisuullakaan mahdoton maistaa, miten 10-30 % puhdasta vettä avaa viskin aromit. Olen nähnyt jopa naisen pystyvän tähän! [signature]Oderint dum probent. -
   
 12. pahatunne

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1
  Bushmills on ihan kiva, Johnnie Walkerin red label on myös kätevä kun kavereille haluaa tarjota tahi juomapeleihin ruveta.
  Täytyis kait tehdä baarikaapin rakennusoperaatio Viron reissulla, taitaa vaan mennä niin että siellä tulee otettua mitä löytyy. Varsinkin kun ei kokemusta vielä monista viskeistä löydy...
   
 13. Irvikissa

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2001
  Viestejä:
  132
  Wanhaa tietoa. Kokeile Riedelin Vinum-sarjan Cognac Hennessy-lasia, niin heität vanhat aromiklasit seinään.
  [signature]Life is too short to sail with ugly boats[/signature]
   
 14. Syco

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2000
  Viestejä:
  11
  Tuo ei oikeastaan liittynyt mitenkään viskeihin mitä luettelin siinä vaan sanan alkuperään.

  The Gaelic word for ""Water of life"" is ""uisge baugh"" (pronounced ""ish'ka'ba'ha""). ""Uisge"" soon changed to ""Usky"" until it finally became known as ""Whisky"" after several generations. Irish whiskey is always spelt with an e.

  Ja mies (?), munaskut kyllä löytyy, kuis siellä?
   
 15. RaWsHaRk

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2004
  Viestejä:
  1 364
  näyttäis googlella olevan useimmin ""usque baugh""...

  tuolta vähän kelttiä--sivun alareunassa ""beatha""

  http://www.chebucto.ns.ca/~ag371/Gaelic/faclan.htm

  mutta mitä väliä kun ei meistä kukaan ole skotti tai edes keltti..[signature]FX57+DFI rs482+X1900XT+2 gigaa UCCC+Thermaltake Soprano Black+BeQuiet P6 600w Dark Power[/signature]
   
 16. Cannibal

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2001
  Viestejä:
  576
  Opetellaan vaan lukemaan. Viittasin näihin ""huhuihin"" mitä kuulee joka paikassa, että siihen laitetaan vain muutama pisara vettä. Totta helvetissä viskin laimentaminen runsaasti muuttaa sen makua. Se onkin sitten eri asia, onko tämä enää viskiä. Itseni mielestä tuo on raiskaus. Sama kun laimentaisi konjakkia tai vaikka viiniä. Tästä on pari koulukuntaa ja molemmat toki ovat omasta mielestään oikeassa. Mutta tosiaankin minä kirjoitin PISAROISTA. Noh, kyllähän konjamiininkin syntytarina kai liittyi jollain tapaa siihen, että viiniä yritettiin kuljettaa tiivistetyssä muodossa? Olisko ollut niin, että se yritettiin vettä lisäämällä sitten muuttaa takaisin viiniksi? Noh, enpä muista onko tuo vain joku legenda. Enivei, viski viskinä ja blandikset erikseen. Ainoa oikea tapa laimentaa viskiä on kerätä hieman sylkeä suuhun ja sitten maistella viskit siinä päällä ;)


   
 17. void 

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  148
  En nyt jaksaisi kuuklettaa, mutta muistaakseni tuo oli ainakin brandyn kohdalla tarina, ja nimenomaan laivoilla kun tavaratilaa oli vain tietty määrä.
   
 18. Irvikissa

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2001
  Viestejä:
  132
  Jaa, joko Cardhun tai Laproighin laatikon mukana tulleilla lappusissa juuri näin kehoitetaan tekemään.[signature]Life is too short to sail with ugly boats[/signature]
   
 19. Alex_F

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  1 904
  Enivei, syy miksi nykyisin tiukkaa viinaa (viski, konjakki, brandy, calvados jne..) leikataan puhtaalla vedellä johtuu puhtaasti alkoholin makuhermoja turruttavasta vaikutuksesta. Edit: Kuten jo tuolla aiemmin mainitsit - hyppäsin hienosti ohi...

  Tosin jokainen nauttikoon juomansa kuten haluaa. Itse nautin viskini yleensä joko leikattuna tai sitten erittäin pieninä siivuina.

  Jos haluaa ääntä kohti ja päähän niin parasta tuohon "" Cowboy"" tyyliin on sitten Tequila slammerit - ei 25v. vanha viski.

  -sham-

  [Edited by: shamuti on 8.7.2004 15:36][signature]Registered BigSigu Remover 36-75511[/signature]
   
 20. sadonkorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  79
  Joskus muinoin kattelin telkusta jotain dokumenttia, jossa käsiteltiin blendettien/single malttien eroja ja valmistusta. Ko. ohjelmassa ""master distiller"" lisäsi vettä mukiinsa pisara kerrallaan niin kauan, että viski muuttui sumeaksi, eikä pisaraakaan enempää....Ite en vettä käytä mutta en sitä kyllä muilta kielläkään. Korkeintaan vittuilen vähän :D

  p.s. Huvitti hieman ohjelmassa ollut master blender ja sen oppipoika, kun ensimmäinen oli 70v. ja toinen noin 50v. Ei joka pojan kieli riitä siihen hommaan....

  p.p.s. Glen Glova on aika hyvää budjettiviskiä.[signature]Ever was he the aggressor....[/signature]
   
 21. Chow Yun Fat

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  375
  saakos tätä suomesta?

  Kapteeni Haddockin suosikki, muistaakseni..

  http://www.whiskyclassified.com/lochlomond.html[signature]Pena M 740/2609mhz+Asus P4GD1+1024mb BH5(HyperX khx3200 2kpl)+X850XT sapphire+Lg 4083B+Samsung 250bg PATA+Antec P180+Ping-pong poweri väliaikaisesti:D[/signature]
   
 22. Cannibal

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2001
  Viestejä:
  576
  Ja sinä uskot varmaan siihenkin, että kajaripiuhat pitää kääntää joka kuuntelun jälkeen tai ääni muuten kuulostaa tosi kamalalle :D

  Kerronpa semmoisen kokemuksen, että kun minä ja kuusi muuta kaverusta oltiin maistelemassa viskejä ja yksi sitten kertoi tästä pisaroiden roiskimisesta, niin totta kai kokeiltiin. Itse kukin oli maistavinaan aivan mielettömiä eroja. Minä olin sitten se porukan hondamies ja totesin, etten minä kyllä huomaa mittään ja haastoin porukan sokkotestiin. Varmaan se sitten oli makuhermojen puutumista mutta sen jälkeen vain alkuperäisen pisaraväitteen esittäjä yhä väitti tuntevansa eroja vaikka itse epäonnistuikin sokkotestissä. Okei, otanta oli pieni jne ja ehkä me sitten oltiin tuohisuita.

  Mutta mitä tuohon kunnolla leikkaamiseen tuleen, niin ei niitä viskejä huvikseen leikata valmiiksi pulloon tiettyyn vahvuuteen... Toki vahva puuduttaa makuhermoja enemmän, mutta eihän niitä viskejä maistellakaan kuin hyvin vähän kerrallaan hitaasti nauttien. Ja se suu huuhdellaan joka hörpyn jälkeen puhtaalla vedellä muutenkin. Se on sitten eri asia kun otetaan kalsarikännit jollain kaatoviskillä, kuten lagavulinilla tms.
   
 23. Eitaas

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  425
  Mitäs käytät maisteluun jos Lagavulin on sulle känniviskiä?
   
 24. ttm69

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2003
  Viestejä:
  11
  Joops, vieläkin kirposi hymy huulille Haddockista. Sen on antialkoholisti merimies unionin johtaja:).
  Jolla aika mukana laatikko tolkulla Lochlomondia.

  Onko toi ihan oikea viski, vai feikki?
  En oo ikinä missään tota nähnyt.
   
 25. AMD?

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  657
  Highland bird, edullinen ja yllätti minut pehmeällä jälkimaulla.

  [​IMG][signature]Jyväskylä[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti