virustorjunta

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Vanhaherra, 17.07.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  13
  Aihe lienee aika puhkikulunut enkä itse kyllä ole täällä käydessä viitsinyt aiheesta etsiä kirjoituksia. Kyse on vaan siitä että kun virustorjunta testejä näkyy olevan runsaasti tarjolla tai arvosteluja joissa on listattu virusturvaohjelmat paremmuusjärjestykseen niin missä ihmeessä f-secure arvosteluissa on ? TOP-10 listoilla ei oiken näytä olevan jos ei sitten jossain " hyvässä keskitasossa" ?

  Toinen huomio siitä että ilmaisversiot näyttää kirineen maksullisten versioiden ominaisuuksia umpeen. Tiedä sitten mitä ideaa eri maiden tietoturvallisuudesta on kun esim. USA loistaa joukkovalvonnallaan skandaalin omaisesti...

  Muistuu mieleen Hyppösen vanhat puheet siitä kuinka hänet oltaisiin jotenkin teilattu virustorjuntatilaisuuksista ulkopuolelle sen takia että on kritisoinut tietoturva asioita voimakkaasti : Aivan kuin Suomi olisi jokin saari kaikenlaisten kehvelöintien joukossa.

  Huijaaminen on sitten kehittynyt aikamoiseksi rahapajaksi jossa huijatuksi tulemisen häpeä pitänee uhtit pois viranomaisista.
  - Mahdollisti Suomessa vasta nyt on huijattu röyhkeämmin sinisilmäisiä deittaajia yms. Vaikee käsittää kuinka joku hyväuskoinen hölmö voi laittaa rahaa jollein nettihuijarille...

  Ennen tietokone oli jonkinlainen apuväline kun esim. Microsoft ja PC näyttää astuneen yksityisyyden alueelle niin että on lähes mahdoton suojata tietokonettaan siten että sillä olisi jokin privaatimpi merkitys.

  :facepalm:
   
 2. jarif

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  235
  En ymmärrä juttuja ollenkaan kun ensinnäkin tietokone (mikro) ja PC on sama asia. Jotenkin erottelet ne tossa. Toisekseen F-secure on ollut ihan kärjessä vuosien ajan testeissä mitä olen seurannut..

  t. jarif
   
 3. AverageWhiteMale

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  45
  https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-february-may-2020/#summary-result

  Tuosta näkyy, että asiassa on muutamia eri muuttujia, joiden painotuksella antivirussoftat voidaan järjestää moneen eri hyvyysjärjestykseen.

  Compromised = antivirussofta ei havainnut virusta, False positive = turha hälytys

  Tässä toukokuun testissä Norton ja F-Secure havaitsivat kaikki, mutta antoivat 27 tai 11 väärää hälytystä. Kaspersky päästi läpi 0,1% viruksista, mutta vääriä hälytyksiä ei toisaalta tullut yhtäkään.

  Muuttujien määrää voidaan lisätä, cpu-tehon käyttö, full-skannauksen kesto, lapsilukko- tms. ominaisuudet ja softapalomuuri-lisukkeet joita näihin on toisinaan kytketty mukaan. Sitten saadaankin antivirussoftat lähes mihin tahansa hyvyysjärjestykseen.
   
 4. Vanhaherra

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2020
  Viestejä:
  13
  Heh... onkohan mun koneessa jokin vika kun löydän vain testejä joissa f-securea ei ole ollut ollenkaan...
  Siksi toisekseen lähestulkoon jokainen virustorjunta yritys mainostaa omaa tuotettaan parhaaksi ... testituloksia siis voidaan manipuloida.

  En sitten tiedä oikein vieläkään mikä olisi paras virustorjuntaohjelma.... ilmaisten suhteen huomasin kuinka puutteellisia testit olivat tai esim. npv joka olisi ilmainen paitsi ei sitten olisikaan kuin tiettyyn datamäärään asti...sitten saa taas maksaa...

  Väärät hälytykset on kyllä tullut huomattua. Viimeksi itellä kalasteluilmoitus josta ei sitten löytynyt vikaa...

  Olen kesän mittaan kokeillut ilmaisversioilla " kaikkea" paitsi että entuudestaan tuttuja versioita tuli jätettyä väliin... f-secure edelleen vahvoilla.

  En tiedä , olisi hyvä kuulla enemmän siitä miksi juuri tietynlainen virustorjunta kannattaisi hankkia ?

  Paljon osatotuuksia, sitä että ei edes omistaisi ohjelmistoa jane...
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 896
  Riippuu tarpeesta, ympäristöstä jne. eli mitä varten on hankkimassa, tai jos ei tiedä sitä, niin sitten osaavan myyjän juttusille.

  Jos kotiverkonlaitteiden suojausta miettii, niin ne laitteet ja ohjelmistot ajantasalle, ja epämmääriäset kytkeä kokonaan pois.
  Siihen tueksi voi sitten miettiä vaikka mainitsemasi firman aktiivisen paluumurin purkin hankintaan.

  Ajantaisesten laitteiden ja ohjelmistonkanssa ei enään ole samanalista tarvetta jollekkin kolmanneosapuolen ohjelmistolle, kuin aikoinaan, käyttäjä on nykyään se vaikein.

  Ns ilmaisohejelmilla ei ehkä kannata lähteä rakentamaan systeemi, vaativat käyttäjältä aikapaljon ja herkästi enemmän harmia kuin hyötyä, ja kun mainitsit väärät hälytykset niin ne on pitkälti huono juttu ja romuttaa suojaa aika pahasti (jos käyttäjä myös ylläpitäjä).

  Ja tärkeintä, ns virustorjunnat ei anna suojaa netin pahuuksiavastaan, vaan ne ovat apuna niiden torjumisessa. Jos sinulla tarve rakentaa esim jollekkin läheiselle turvallinen ympäristö, niin ovat osa sitä, mutta se vaatii paljon muutakin. Eli lähtökohta tee turvallinen ympäristö.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2020
 6. AverageWhiteMale

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  45
  Voisi heittää nyrkkisäännön, että käytä Windowsin mukana tulevaa ilmaista virustorjuntaa. Tai jos se on mielestäsi huono, niin hanki F-Secure. Käytän itse Windowsin mukana tulevaa softaa, jostakin Windows 8:n alkuajoista lähtien.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti