virheellinen isännöitsijäntodistus, miten edetä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja romppa84, 04.10.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tavoteilluin poikamies

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  1 471
  Sulle on valehdeltu, ne tilitiedot löytyvät edelleen. Eivät vain isn.toimistolla jaksa lähteä penkomaan.
  Toistan tilitiedot ovat edelleen tallessa...
   
 2. romppa84

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2007
  Viestejä:
  200
  En ole päässyt vastailemaan yövuorosta johtuen hetkeen...

  En tarkkaa päivämäärää tiedä, milloin isännöitsijä vaihtui.

  Minun omistusaikanani ei ole jäänyt vastikkeita maksamatta, ja siitä on todisteena omat tilitietoni, sekä isännöitsijäkin tämän on myöntänyt. Rästit ovat varmuudella edeltävältä ajalta..

  Vähän itsekin luulen näin asiaa mietittyäni. Pankkitiedot on kyllä varmasti pariin kertaan varmuuskopioitu, eivätkä voi hävitä mihinkään, ennen kuin määrätyn ajan päästä...

  Täytyy jatkaa selvittelyä, kun saa muutaman tunnin ensin nukuttua.

  Hyviä pointteja ja kommentteja kyllä tullut, kiitos siitä.

  Edit. Hyvän lomakkeen valituksen tekemiseen löysin kuluttajaviraston sivulta:
  http://www.kuluttajavirasto.fi/File...78abd980/Valitus virheellisestä asunnosta.pdf

  Todennäköisesti kirjattuna kirjeenä laitan eteenpäin, täytyy vielä postista kysyä, onko parempia vaihtoehtoja.
   
 3. romppa84

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2007
  Viestejä:
  200
  Kävin tänään vielä isännöitsijän toimistolla juttelemassa, ja selvisi että pitäisi olla 2 viikon sisällä asiat tarkisteltu tilitoimiston osalta.

  Laitoin kuitenkin tänään kirjatun kirjeen menemään asunnon edelliselle omistajalle, johon laitoin vaatimukseksi vastikerästien ja mahdollisen lainaosuuden maksaminen kokonaisuudessaan niiden selvitessä...

  Kirjattua kirjettä pystyn seuraamaan netistä, postin sivulta seurantakoodilla, joten jää ainakin todiste kirjeen perillemenosta, jos se menee perille :smoke:

  Nyt vaan täytyy odotella selvityksiä isännöitsijältä, ja vastausta asunnon edelliseltä omistajalta.... Ei tällä hetkellä muuta voi tehdä.
   
 4. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  382
  Melkeinpä luulen ettei sillä edellisellä omistajalla ole jäänyt niitä vastikkeita rästiin vaan edellinen isännöitsijä on vain kämmännyt kaiken ja vastuu on siis sillä.
   
 5. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Siitä huolimatta ostaja hakee korvaukset myyjältä, joka puolestaan edelliseltä isännöitsijältä.

  Eipä ole eka eikä viimeinen isännöitsijä, joka kavaltaa tai kämmää oikein kunnolla. Hyvät isännöitsijät ovat harvassa. Mistä tuollaisia lieron ketkuja, selkärangattomia oikein sikiää?
   
 6. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Miten tässä kävi?

  Itselleni napsahti samanlainen case eli:

  1. Ostin asunnon velattomalla hinnalla. Isännöitsijän todistuksessa tosin sanottiin olevan häikkää, mutta vakuuteltiin, että asia selviäisi kaupantekoon mennessä. Kaupanteossa varmistettiin velaton hinta ja luvattiin suullisesti kustantaa ylijäävä velkaosuus myöhemmin.

  2. Taloyhtiön kokouksessa ilmeni, että isännöitsijä ei ollut lyhentänyt rahoitusvastikkeella yhtiölainoja pennin pyörylää vaan maksanut niillä vain yhtiön juoksevia kuluja. Yhtiölaina jäi siis 100% minun vastattavaksi, eikä myyjän.

  3. Nyt myyjä yrittää pakoilla tilannetta vaikka isännöitsijä oli jo vaihdettu ennen kaupantekoa ja velkaosuuden epäselvyydet oli hänellä tiedossa ennen kauppoja.

  Eikö p**kele velaton myyntihinta tarkoitakaan sitä, että yhtiö on velaton?
  Kyse ei ole kuin ehkä 1500€-3000€ saatavista, mutta vituttaa tuo silti kun pientä oravaa, että hallitus/myyjä ovat istuneet kättensä päällä kun isännöitsijä on ollut selvästi kyvytön hoitamaan yhtiön asioita.
  :mad:
   
 7. doffel Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  4 841
  Tavarassa on virhe. Asuntokaupassa yleensä ratkaisuna on joko hinnanalennus tai kaupan purku.

  Hallitukselle tai isännöistijälle juttu ei kuulu, kyse on myyjän ja sun välisestä asiasta, ja mahdollisesti välittäjän jos kauppaan kuului välittäjä.

  Mikäli myyjää ei hotsita asian käsittely niin viime kädessä voi joutua oikeuteen korvausta vaatimaan.

  Lisäksi sä voisit tehdä rikosilmoituksen petoksesta jos myyjä tietoisesti on pimittänyt asunnosta oleellista tietoa. Kuinka paljon poliisia kiinnostaa asiaa tutkia on eri juttu ja voitko saada todistettua että myyjä on näistä asioista tiennyt.

  Mutta tästä riippumatta siinä asunnossa on ollut virhe ja myyjä on vastuussa siitä.
   
 8. Jackster

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  91
  Voisiko Pääkäyttäjä tarkentaa etenkin tuota kohtaa 1? Kuka sanoi olevan häikkää, kuka vakuutteli, kuka varmisti, kuka lupasi ja oliko suulliselle lupaukselle todistajaa? Oliko välittäjää?

  Hieman puistelen päätäni kun olet mennyt ostamaan asunnon ilman kirjallista vahvistusta kaikesta mahdollisesta asiasta ja kustannuksesta. Luottamus ihmisiin tulee joskus kalliiksi, valitettavasti.
   
 9. Maxwel1

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  878
  "......
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2014
 10. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Ei tarkoita.
   
 11. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Välittäjä oli ja mitään ei ole mustaa valkoisella siitä, että epäselvyyksien jälkeiset ylimääräiset kustannukset hoitaisi myyjä.

  Kauppakirjaan on vahvistettu kaupantekohetkellä tiedossa oleva lainasumma ja velaton kauppahinta, jonka maksoin. Siellä myös lukee, että minua on tiedotettu vain tästä summasta ja että mm. taloudellisesta virheestä vastaa myyjä asuntokauppalain 6 luvun mukaan.

  No.. Entäpä tapaus, jossa myyjä, ostaja tai edes taloyhtiö eivät ole olleet tietoisia tilanteesta ja ko. virheestä?

  Siitähän tässä on kyse, että kaupassa on tapahtunut virhe, josta kukaan ei ole tiennyt. Tiedettiin että jotain sotkuja on, mutta se, että lainat on lyhentämättä, selvisi vasta kaupanteon jälkeen.
   
 12. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 035
  Velaton myyntihinta ei tarkoita sitä että yhtiö olisi velaton, ettei asuntoon kohdistuisi velkoja tai ettei taustalla voisi olla vaikka mitä kuvioita. Velaton myyntihinta tarkoittaa sitä että sillä osuudella saat ostettua asunto-osakkeesi eikä tuon summan maksettuasi siihen osakkeeseen kohdistu enään velkoja. Taloyhtiöllä voi olla velkaa vaikka 10M€ josta maksat vastikkeessa 900€/kk mutta velkaa ei ole jaettu osakkeenomistajille.

  Pääkäyttäjä: "Isännäitsijätodistuksessa sanottiin olevan häikkää" siis mitä? No katso sitä isännöitsijätodistusta minkä olet ennen kaupantekoa/sen yhteydessä saanut. Se + kauppasummat on niitä joiden mukaan sinun tulee toimia/elää. Jos sieltä vaikka puuttuu tieto yhtiön veloista tai asuntoon kohdistuvista rasitteista, on syyllinen kiinteistövälittäjä jonka on asiat selvitettävä sinulle ennen kaupantekoa.
   
 13. Jackster

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  91
  Ongelmaksi muodostuu näkemys, että olet allekirjoituksellasi vahvistanut kaupan tietäen, että on ollut joitain epäselvyksiä rasitteiden suhteen eli oikeudessa olisit heikoilla jo tuosta näkökulmasta.

  Joudut palkkaamaan asianajajan hoitamaan tapausta ja sehän maksaa enemmän kuin mahdolliset saatavat, joten tarkkana sen kanssa. Käräjäoikeudestahan ei tiedä mitä keksivät, hovi maksaa jo maltaita. Hovistahan ei aina saa edes omia oikeudenkäyntikuluja takaisin vaikka olisi oikeassa.

  Sinuna "hyökkäisin" välittäjän puoleen. Vaadi häntä toimimaan saamasi sanallisen lupauksen mukaisesti. Uhkaa oikeudellisilla toimilla, mikä on ainoa laillinen uhkaustapa lain mukaan. Voimia taistoon.

  EDIT: Ja ensi kerralla kaikki sovitut asiat paperille allekirjoituksineen prkl
   
 14. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 556
  Välittäjähän on saanut jo fudut ajat sitten. Veikkaan, että sieltä ei tule kun lämmintä kättelyä ja uhkailu oikeudellisilla toimilla on yhtä tyhjän kanssa. Toisekseen, miten välittäjä voisi olla vastuussa virheellisestä isännöitsijän todistuksesta? Eihän hän ole sitä laatinut!

  Isännöitsijä + talöyhtiöhän tässä on hommat ryssineet mutta minun mielestäni mielenkiintoisinta on se, että asunnon myyjä on elellyt kivasti pienemmällä vastikkeella ja nyt minun pitäisi maksaa remontit jotka hänen aikainen hallitus on hyväksynyt.

  Tietysti, asiaa voi lähestyä niinkin, että mikäli myyjä olisi maksellut suurempaa rahoitusvastiketta niin kämpän myyntihintakin olisi saattanut olla toinen.

  Kom sii, kom saa, vituttaa joka tapauksessa! :D
   
 15. romppa84

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2007
  Viestejä:
  200
  Omassa jutussa kävi niin, että asunnolleni löytyi ostaja, vaikka ei ollutkaan velkaosuus tiedossa. Tehtiin paperi, jossa uusi omistaja otti kaikki velat omalle kontolleen. Sitä en tiedä, paljonko sieltä sitä velkaa löytyi. Hyvä tuuri kävi, kun pääsin eroon...:)
   
 16. romppa84

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2007
  Viestejä:
  200
  Mistä päin oot asunnon hommannu? Et kai multa ostanut? :D Ylöjärvi?
   
 17. doffel Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  4 841
  Ei kauheasti väliä. Asuntokaupoissa ei ole perävalotakuuta vaan suurempi vastuu, niin myyjällä kuin välittäjälläkin.

  Tässä tapauksessa helvetin yksinkertainen ja helposti arvotettava virhe. Ostettu velattomana, osoittautuu että velkaa onkin X euroa.

  Ihan toisenlainen kuin nää tyypillisemmät jutut rakenteiden virheistä jotka parhaimmillaan remontin jälkeen voidaan katsoa nostavan asunnon arvoa * euroa.

  Googleen "asuntokauppa virhe".
  mm.
  Vanhan osakehuoneiston virheet - Kuluttajavirasto
   
 18. --D

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2014
  Viestejä:
  3 961
  Ettei ole jopa pidempi tuo aika? 25 tai 50 vuotta? Maksaa sit kyl kans, eivät ilmaiseksi hae arkistoista noita tietoja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti