Virallinen MuroMarinadit©

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Magneettimies, 27.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Magneettimies Banned

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2008
    Viestejä:
    595
    Elikkä, kesä tulee ja grillikausi on jo paikoitellen aloitettukin. Joka vitun kesä olen ajatellut että rupean marinoimaan omat lihani. Perhana, kauppojen marinadit ovat sitä samanlaista sontaa (+suhteessa helvetin kallista laatuun ja määrään ja mihin vaan nähden) aina. Ihan sama syötkö kanaa, nautaa, possua, ihmistä, niin aina ne samat marinadit, lisäaineiden määrä vain hieman vaihtelee valmistajasta riippuen.

    Triidinhän perustin täysin itsekkäissä merkeissä. Pakastimessa olisi sellanen naudan sisäfiletanko (ei siis mitään laadukasta/kallista kuitenkaan), ja tekisi mieli vääntää siitä pihvit. Liha on maustamatonta. Tavoitteena olisi perjantaina kokkailla tosta kunnollinen satsi josta voisi sitten tarjota halukkaillekin kun kerran pari kaveria tulee tässä poikkeamaan.

    Tarkoitus olisi lähteä testaamaan alkoholipohjainen marinadi, varsinkin savuisella viskillä marinointi kiihottaa yhä enemmän. Kaapista löytyisikin Caol Ilaa ja Glenfiddichiä. Molemmat pojat ovat 12v. Lisäksi löytyy toki kaljaa, carilloa, jaloviinaa ym. jämiä, mutta viskimarinadi kiinnostaisi. Onko reseptejä? Tarkoitus olisi toki tehdä näillä varusteilla mitä kotoa löytyy. Kaapista löytyy sitten toki laajasti mausteita (yrttejä rajoitetusti), oliiviöljyä, tabascoa, worcestershire-soossia ja tälläistä. Kuinka kauan lihojen pitää lillua marinadissa?

    Muroilla kokemuksia viskimarinadeista? Aloittelijan sudenkuopat?

    Tälläistä nyt nopsaan kirjoitettuna. Lyömättömiä marinadireseptejä kehiin (valmistusohjeiden kera, d'oh)!
     
  2. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Viskiä, (tabascoa) ja bbq-soossia, sopii ainakin omaan makuun mm. entrecoteiden kanssa. Sisäfileelle ehkä turhan tuhtia. Tosin jos se on jotain bulkkilihaa, niin samapa kai se on :)

    Kaupasta löytyy nykyään myös ihan ok valmismarinadeja, glazeja ja öljyjä. Silmät auki vaan. En nyt siis tarkoita hunajabroilerisuikaleita, vaan ihan irtopulloissa myytäviä. Jotkut kaupat ovat myös ymmärtäneet tämän yskän ja tarjoavat herkkutiskistä ihan maittavia marinoituja lihoja, jotka on helppo napata kiireisenä hetkenä mukaan.

    Tuosta Carillosta tuli mieleen, että se voisi sopia oikein hyvin mm. vaalean lihan ja kalan marinointiin. Täytyykin pistää kokeilulistalle.


    Sudenkuopista senverran, että 40% alkoholi on aika syttyvää. Kannattaa huomioida tämä kun lyö sen viskiä valuvan lihaköntin tulikuumaan grilliin.
     
  3. Magneettimies Banned

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2008
    Viestejä:
    595
    Vähän tälläinen järjenjuoksu mullakin on, mutta tekisi vain mieli tietää oikeat määrät + "haudutusaika", eli kuinka paljon mitäkin ja kuinka kauan lihojen kuuluu liota mehuissa. Nestettä sen verran että lihat peittyy? Viskin ja soossin suhde omavalintainen myös? Mausteita sitten oman maun mukaan, vai "katoaako" tossa marinoinnissa mausteita niin, että niitä tulee laittaa ruhtinaallisesti?
     
  4. 1)
    viskiä, hunajaa, rouhittua mustapippuria, suolaa.

    2)
    olutta, cokista, rouhittua mustapippuria, suolaa.

    3)
    limen vihreä kuoriosa raastettuna (ei valkoista), öljyä, tabascoa, balsamicoa, soijaa, rouhittua mustapippuria ja sokeria.

    4)
    cokista, sitruunamehua, rouhittua mustapippuria, suolaa, valkosipulia (jauhe tai murskattu tuore), inkivääriä ja sinappia.


    Magneettimies kysyi myös määristä, joten esimerkki: 1/2dl cokis 1/2dl olut 1rkl maustetta kutakin 1/2rkl suolaa jne. TESTAILE!


    Magneettimies kysyi aikaa marinoimiselle: Kalalle/ravuille/vihanneksille muutama tunti, lihalle vaikka yön yli. Mieti sitä palojen kokoakin hieman, jos pieni ohuita paloja = marinoi lyhyempi aika. jne.


    OBS!
    Jos ostat kaupan vakuumipussimarinoituja lihoja, pese marinadi pois AINA. Kuivaa liha ja sivele öljyllä ja paista/grillaa tms. Pinnalle lisämausteita tarpeen mukaan ja marinadin vahvuuden/heikkouden mukaan.


    OT
    Nemostelijalle iso taputus, näkee tai siis lukee että tietää ruuasta jotain... Se on hyvä asia se. :smoke:
    OT
     
  5. Jabba

    Rekisteröitynyt:
    09.11.1999
    Viestejä:
    149
    -0,5dl seesaminsiemenöljyä
    -0,5dl teriyaki kastiketta
    -0,5dl oliiviöljyä
    -0,5dl soijakastiketta
    -3rkl sokeria

    sopii niin kalalle (lohi) kuin kanallekkin. muille en ole vielä kokeillut. riittää helposti ~1kg marinoimiseen.
     
  6. pakko puuttua sori. eli alkuperäinen terijaki:


    • 1/2 cup soy sauce
    • 1/2 cup *mirin (sweet rice wine) (soy sauce : mirin = 1:1)
    • 2 tbsp sugar

    nii herra laitaa melkein tuplamäärän pelkkää soijaa marinaadiin? vittu nerokasta. enpä olisi itse huomannut. ja sokeriakin vielä lisää. UNOHDA nuo valmiskastikkeet, ihan oikeasti.


    Laitan vastapallon;

    hunajaa, sinappia, chiliä (tuore punainen, siemenineen), punaista suolaa ja rouhittua mustapippuria, lisäksi salottisipalea (sipulia) kourallinen hakkeena.

    sopii kaiken kanssa.


    Lisäpallo;

    Öljyä, balsamicoa, maustamatonta jugurttia, sitruunamehua, rouhittua mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja currya.

    kanalle, omnomnomnom.
     
  7. Somnia^

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    236
    Mangomarinadi

    2 Mangoa (myös purkitettu käy!)
    1 omena
    0.5-1dl oliiviöljyä
    3-5 valkosipulinkynttä
    2dl hedelmämehua
    40cl rommia
    suolaa maun mukaan

    Heitä kaikki sekaisin vaikka blenderissä ja marinadi on valmis. Toimii muuten oikeasti järkyttävän hyvin esimerkiksi kanan kanssa!
     
  8. DTD

    Rekisteröitynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    237
    Voisin heittää tämmösen aika basic marinadin jota käytetään useissa ravintoloissa esim. sipuli-tomaatti salaatissa.

    1dl oliiviöljyä
    1dl rypsiöljyä
    2dl sitruunamehua
    150g ruokosokeria
    10g suolaa
    10g mustapippuria

    Kaikki aineet sekaisin ja johonkin rasiaan säilöön. Tuota ohjetta voi suurentaa jos haluaa tehdä isomman satsin kerralla ja marinadi säilyy aika pitkään jääkaapissa. Tuota sipulirenkaiden joukkoon edellisenä päivänä ja tarjoilupäivänä nakkaa esim. kaltattuja kirsikkatomaatteja sekaan niin avot! :)
     
  9. mzzj2

    Rekisteröitynyt:
    09.12.2002
    Viestejä:
    2 887
    Itellä on melkein aina pohjana soijakastike.(kikkoman)


    1kg liha-satsille sopivan suolainen omaan makuun tulee seuraavasti:
    Sopii ainakin naudalle, lampaalle, kauriille ja hirvelle:

    1dl soijakastiketta
    ½dl ruokaöljyä
    2tlsk cayanne-pippuria
    1tlsk timjamia
    1tlsk oreganoa
    4 valkosipulinkynttä murskana
    1 (puna)sipuli ohuina renkaina
    1tlsk rouhittua mustapippuria
    "sopivasti" valkopippuria

    possumarinadiin edellisten lisäksi
    1rkl sinappia
    1rlk makeaa chilikastiketta tai 1tlsk sokeria

    Onko jollain kokemuksia savuaromeista?
    Ittellä on Citymarketista löytynyttä "Reese liquid hickory smoke" mutta tuo ei ole kyllä ihan sitä mitä kaipaisin...
     
  10. Tuomassointula

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    29
    Itse kehittelin tuossa seuraavanlaisen marinadin:

    0,5 dl ruokaöljyä
    1,5 dl viskiä
    0,5 – 1 dl soijakastiketta (Kikkoman), oman maun mukaan
    3 tl Raibow TexMexican Smoky Salsa kastiketta
    1 prk tomattipyreetä
    1 tl suolaa
    1 tl mustapippuria rouhittuna
    1 tl valkopippurijauhetta
    1 tl chilijauhetta
    10 valkosipulin kynttä

    Kaikki ainekset sauvasekoittimella sekaisin ja lihat marinadiin. Annetaan marinoitua riittävän kauan ja sitten vaan grillaamaan.
     
  11. loistava marinadi. lisääppä tuohon hunajaa, testiksi. :smoke:
     
  12. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Yhteishyvästä bongattu, kivalta kuulostaa. Pitää koegrillailla ekat fileet tänä kesänä viikonloppuna.

    Kiinalainen possunfilee
    4 annosta

    1 (noin 600 g) porsaan sisäfilee

    Marinadi:
    1 prk (125 g) luumusosetta (lastenruoka)
    1 dl ruokokidesokeria
    2 rkl makeaa soijakastiketta
    2 rkl valkoviinietikkaa
    1 tl tabascoa
    1 rkl kiinalaista mausteseosta
    1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
    1 murskattu valkosipulinkynsi
    2 rkl rypsiöljyä
     
  13. Nakkivahvero

    Rekisteröitynyt:
    19.04.2008
    Viestejä:
    1 832
    Porsaan kanssa, aikalailla eksklusiivisesti vartaille, on tullut parina kesänä tehtyä kiireessä varsin yksinkertaista yrtti-valkosipulimarinadia. Erityisen vahvaa makua tuo ei tuo, mutta tähän mennessä on tullut lähinnä positiivista palautetta.

    - Oliiviöljyä
    - Reilusti valkosipulia murskattuna
    - Timjamia
    - Rosmariinia
    - Rouhittua mustapippuria

    Välillä on tullut tehtyä tuota jotenkin modailtuna kun on tarpeita ollut, mutta paljoa ei ole uskaltanut muuttaa toimivaa kokonaisuutta. Samalla on tullut yleensä marinoitua paprikaa ja ties mitä vihannesta, jota on tahtonut vartaaseen tökkiä possun kaveriksi
     
  14. pink_cat

    Rekisteröitynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    395
    Elämäni ensimmäinen ja älyttömän hyvvää marinadi broilerille <3

    "Inkivääri-chili-valkosipuli marinadi osterikastikkeella"

    500g - 600g broilerin rintafilee

    2 rkl osterikastiketta
    2 rkl (omena)viinietikkaa
    2 rkl hunajaa
    2 rkl oliiviöljyä
    3 tl inkiväärijauhetta
    3 - 4 valkosipulikynttä viipaloituna
    puolikas chilipalko viipaloituna

    Sekoita ainekset, sitten laita fileet samaan kulhoon niin että marinadi on tarttunut joka puolelle, laita fileet folion päälle, kaada loput marinadit lihojen päälle, sulje tiukasti, joku pussi vielä ympärille, jos vaikka alkaa vuotaa ja jääkaappiin marinoitumaan.

    Parasta mureata lihaa synty kun pitää sen kaksi päivää marinoimassa jääkaapissa, jota teen aina, mutta jos on hoppu niin yleensä se 6h taitaa olla minimi.

    En kyllä tämän jälkeen ole kelpuuttanut broileriani enää "vähän mausteita päälle" . Marinadi sen olla pitää :smoke:
     
  15. pink_cat

    Rekisteröitynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    395
    Lidlissäkin on Hickory -grillauskastike, mutta en tiedä onko tämä sitä hyvää vai pahaa.. ei oikein nappaa, mutta ties vaikka sen kuuluisikin maistua silta.

    [​IMG]
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti