Virallinen Kinkunpaisto 2015+muut jouluruuat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 14.12.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. 31,99 €

    Rekisteröitynyt:
    30.06.2014
    Viestejä:
    222
  2. ratkakapu

    Rekisteröitynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    2 935
    Äiti tekee, minä syön :eat:

    Perinteisellä mennään. Ei ole jäänyt traumoja. Kinkku täysin ylivoimaisen makuista lämpöisenä, kylmänä vain ihan ok
     
  3. jeppejehupoika

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    2 437
    ajattelin tällaista

    • kinkkua kermasinappikastikella
      kylkeen paistetu herneenpalot/pavut
    • uunissa paahdetut punajuuret aurajuustolla
    • sieni,ranskankerma,punasipuli,rakuuna-"salaatti"
    • aladobia häränhännästä, punapippuria paljon sekaan
    • lohimousse+ ruisnappi
    • riisipuuro glögiviikunakastikkeella
    • viikuna, taateli, pähkinä lautanen minttusilppua päälle
    sitten ne omatekemät suklaat, sitten ajattelin tehdä lakritsidaimia, saas nähdä mitä tulee, teen lakukastikkeesta joka on jäänyt käyttämättä.


    perinteisempiä pääsee sitten syömään mummon luona
     
  4. ma_nu_

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2013
    Viestejä:
    707
    Kuulostaa hyvältä. Jonkun mielestä tosin ihan arkiruoan kuuloista, toisin kuin eineslaatikot ja pakkaskinkku.
     
  5. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 962
    Tämähän on helppo, kuten joka joulu.

    • kinkkua sinapilla
    • limppua "savulohiherkulla" ja graavilohella
    • porkkanalaatikkoa
    • laadukkaita oluita
    • jälkiruoaksi juustoja ja keksejä
    Mutsilta saa kinkkua, kotiin ostaisi laatikon yhden porkkanalaatikon niin sillä pärjää sen 2-3 päivää mitä syö kotona.
     
  6. Peruskorjaaja

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    792
    23. päivä aamusella 3 kg luomukinkku weberin bullettiin savustumaan ja illalla syödään pois. Samalla on yleensä vetäisty kaikki parhaat palat lahjoiksi kiikutetuista joulukoreista glögeineen. Yöksi 7 kg luomukinkku uuniin ja jouluaattoaamuna pois, kun ltila on 85 astetta, eli reilusti kypsä.

    Aattona syödään kinkun kaa ite tehdyt laatikot, lanttu, peruna, porkkana ja maksa. Keitettyjä perunia ja sallaa elikkäs rosollia. Sienisalaattia, italosalaattia (mol. ite teht.) sekä graavattua lohta. Jälkkäriksi viktoriakiisseliä sekä sekametelisoppaa. Tälläistä jouluruokaa on kotitalossani syöty aina, melkein sata vuotta, ja sitä eisovi muuttaa. Aattoruokien valmistamiseen menee suurinpiirtein yksi päivä ja minä olen vastannut siitä puolesta. Leipomusjutut on naisväen huolia. Porkkana - ja lanttulaatikot olen viime vuosina rakennellut valmiista survoksista. Maksalaatikkoon käytän naudanmaksaa. Joskus olemme tehneet myös aladobia sekä myös terriiniä maksasta ja sianlihasta. Samaten lipeäkalaa ollaan syöty, mutta enää ei oikein löydy kaupoista kuivattua turskaa, joka parempaa kuin malva.

    Aaton päivällistä tehdään sen verran, että se riittää juuri sopivasti, eikä tähteitä juuri jää. Ettei tartte montaa päivää lämmitellä laatikoita ja kaapia härskiä kinkkua. 7 kg kinkku menee aika mukavasti n. 12-15 hlölle, mikä määrä meitä on.

    Aaton hiukopalaksi saunan jälkeen n. klo 12.00 - 13.00 varataan voileipäpöytä (kalaa ja mätiä) sekä olutta ja snapseja.

    Aattoillaksi pukkia odotellessa täytekakku, joulupullaa (sahrami sekä raakasti voita) , pipareita, torttuja sekä kahvia, konjakkeja ja liköörejä.

    Joulupäivän perinteeksi on vakiintunut viimeisen parinkymmenen vuoden ajan kalaruoat. Niitä valmistellaan isommalla porukalla. Loimulohta, savustettua kalaa, mätiä, jokirapusalaattia, katkarapuja. Välillä saunotaan, uidaan avannossa ja istutaan paljussa, juodaan koskista sekä kaljoitellaan.

    Tapaninpäivänä syödään ehkä joitain tähteitä, päivällä käydää yleensä kyläilemässä kahvilla ja illaksi on varattu pöytä jostain ravintelista, jossa syödään jotain ei-jouluruokaa.
     
  7. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Kunhan on punaiseen maitoon keitettyä riisipuuroa.
     
  8. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173
    Tämmöistä settiä lähti tänään kaverin savusaunaan väriä saamaan.

    [​IMG]
     
  9. KUK

    Rekisteröitynyt:
    02.02.2001
    Viestejä:
    339
    Tänä jouluna kun ollaan osittain kahdestaan, niin päätin että aattoaamusta syödään riisipuuro ja illalla sitten savustettua sikaa, poronkäristystä ja muusia. Joulupäivälle sitten savustan lohta.

    Eli ei perinteisiä laatikoita/rosolleja/salaatteja kuin vasta Tapanina, jolloin lisää porukkaa saapuu paikalle.
     
  10. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    On kyllä harvinaisen hanurista yrittää ettiä porkkana ja lanttulaatikon reseptejä. En ole koskaan tavannu mitään muita ruokia missä on niin suuria eroavaisuuksia valmistuksessa.

    Toisissa porkkanalaatikoissa laatikkoon lisätään valmista riisipuuroa, toisiin keitetään riisit porkkanoiden vedessä ja lisätään maito seokseen. Osaan tulee kermaa, osaan maitoa, osaan molempia. Osaan ohjeista tulee kananmunaa, toisiin ei.
    Kypsennysajoissakin oli hirveetä heittoa. Yksi ohje sanoi 1h 200c ja 1h 150c. Toinen ohje sanoi 200c 45min. Kolmas sanoi 2h 175c. Ja neljäs 175c n.1h.

    Yritä näistä nyt sitten saada tolkkua kun ekaa kertaa näitä väsää :D
     
  11. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Miksi muuten juuri ja vaan porkkanalaatikkoon "kuuluu" riisi? Miksei lanttuun tai perunaan tai miksi mihinkään?
     
  12. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
  13. nosedigger

    Rekisteröitynyt:
    28.08.2005
    Viestejä:
    884
    Kävin tänään hakemassa pikkukinkun ja eilen perunalaatikkoa ja maksalaatikkoa.

    Viime vuonna oli melkein 8kg kinkku ja tänä vuonna en jaksa enää syödä viikon ajan samaa kinkkua.

    Vielä pitää ostaa jotain vaaleahkoa maalaisleipää ja ehkä pari omenaa kinkkukastiketta varten.

    Tarkistin että nämä löytyy kaapista eikä sitten tule aattona yllätyksenä jos puuttuisi:
    [X] Vahvaa Turun sinappia
    [X] Korppujauhoja
    [X] Puuroriisiä
    [X] Kinkun paistopusseja
    [X] Paistomittari

    [​IMG]
     
  14. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Paloitellusta lihasta koostettu:D
     
  15. vipe

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    8 045
    Noi rullat on kyllä ihan skeidaa. Ei niitä edes kinkuksi voi sanoa (ei tuossa etiketissäkään sanota). :facepalm:
     
  16. nosedigger

    Rekisteröitynyt:
    28.08.2005
    Viestejä:
    884
    Koepaistoin jo pari viikkoa sitten yhden samanlaisen mutta kilon pienemmän ja ihan joulukinkulta se maistui ja jos olisin halunnut jotain muuta, se olisi taas ollut 7kg kokoluokassa.

    Mikä rullasta tekee erilaisemman? Samaa lihaa se kuitenkin on ja tuoresuolattu.
     
  17. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Eihän tuossa tuotetiedossa edes kerrota mitä osia tuohon on käytetty. Saattaa olla että heitetään sitä mitä löytyy eli ei välttämättä kinkkua ole
    nähnytkään. Varmaan alas menee, mutta ei tuota nyt oikein kinkuksi rohkene väittää.
     
  18. Vesiperä

    Rekisteröitynyt:
    11.12.2008
    Viestejä:
    151
    Kerran olen kans erehtyny jonkin tuollaisen kinkkurullan paistamaan. Sama kun olis ostanu lauantaimakkarapötkön, maku ja koostumus oli identtinen. Ei ikinä enää.

    Aattona kinkku syödään lämpimänä täydellä kattauksella. Sen jälkeen kinkkua otan rosollin kanssa pelkästään.
     
  19. dj_guile

    Rekisteröitynyt:
    17.02.2000
    Viestejä:
    55
    Kinkku uunissa, valmis @02:00

    :eat:
     
  20. vipe

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    8 045
    No ei todellakaan ole samaa lihaa. Jostain jämäpaloista ja -suikaleista tuo kasataan. Ja myydään "kinkkuna" hölmöille jotka eivät ymmärrä mitä kinkku tarkoittaa.
     
  21. nosedigger

    Rekisteröitynyt:
    28.08.2005
    Viestejä:
    884
    Joutuukohan tässä nyt sitten hakemaan huomenna uuden "oikean" joulukinkun, mutta sitten se on pakastettu ~3€/kg kinkku kun en todellakaan ole enää maksamassa 10€/kg kinkusta kun lasten joululahjoihin on uponnut jo tarpeeksi jenejä :)

    Vielä ehtii varmaan sulatella ennen aattoaamua jonkun 5-7kg sianperseen?
     
  22. -PSyCHo- Banned

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2011
    Viestejä:
    1 125
    ehtii mainiosti.. itse hain juuri tunti sitten jäisen. ja aina kannattaa muistaa, että kinkun voi paistaa jäisenäkin ja kukaan ei huomaa eroa.. kokeiltu on :)
     
  23. nosedigger

    Rekisteröitynyt:
    28.08.2005
    Viestejä:
    884
    Täytyy käydä huomenna muutenkin ostamassa joulun ja pyhien sapuskoita, tupakoita, juomia yms. ja katsoa jos mukaan tarttuisi vielä pakastekinkku.

    Jäisenä en kyllä ala paistamaan. Sen verran siihen pitää uhrata aikaa ja vaivaa ettei epäonnistu tai tule purkkaa.

    Voiko sulamista nopeuttaa esim. laittamalla potkan uuniiin 50 asteeseen ja ottaa pois kun sisälämpötila on 10 asteen tuntumissa tai johonkin vesihauteeseen?

    Harmi kun ei ole mitään isoa vesisaavia käytettävissä ja suurin mikä varastosta löytyy taitaa olla 25 litran viinin käymisastia.
     
  24. Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 625
    Onko se 7.90e/kg tuoresuolatusta kinkusta nyt niin mahdottoman paha hinta ?
     
  25. djj

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2003
    Viestejä:
    313

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti