Virallinen Kinkunpaisto 2014 + muut jouluruuat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Aamu, 05.11.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Hyde

    Rekisteröitynyt:
    13.12.1999
    Viestejä:
    693
    Niin, 3h jälkeen kinkun sisälämpö oli jossain 50+ paikkeilla. Mahdollinen trikiini ei kuole vielä siinä lämmössä, joten ei ehkä vielä siinä lämmössä vielä syötävää. :D
     
  2. living_death

    Rekisteröitynyt:
    10.12.2000
    Viestejä:
    4 104
  3. Hyde

    Rekisteröitynyt:
    13.12.1999
    Viestejä:
    693
    Vaikutti oikein hyvälle kinkkunen, ei ollut sitkeää ja kuivaa kuten pelkäsin. Kyllä se on niin että mitä hitaammin sen kypsentää, sitä parempaa tulee.
     
  4. Locheed

    Rekisteröitynyt:
    01.06.2003
    Viestejä:
    1 098
    Tämän vuoden kinkku uunissa viimein. 6kg kinkku ja juuri tungin uuniin 200'C 30min. ja sitten pudotetaan tutulla kaavalla 120'C muhimaan kunnes on n. 82'C :)
     
  5. living_death

    Rekisteröitynyt:
    10.12.2000
    Viestejä:
    4 104
    Täällä kanssa 7,5kg kinkku jonka sisälämpötila oli 12°C laitettu uuniin kylpemään vartti sitten.

    200°C 45 min ja sitten 150°C loppuaika (kaasu-uunissa ei ole matalampaa lämpötilaa).

    Miten muut tekee. Itse laitan aina uunipellin täyteen vettä ja pidän huolen ettei pääse haihtumaan kokonaan pois paistamisen aikana.


    Röhröh

    [​IMG]
     
  6. harjakainen

    Rekisteröitynyt:
    17.11.2011
    Viestejä:
    1 273
    6,1kg oli n. 6h uunissa ja oikein makoisaa on! eilen 18:00 - > 00:00 riitti mainiosti. Tulikin slaissit maisteltua piirakan ja sinapin kera!
     
  7. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 500
    1,8 kg kinkun paistoin jotain 3 tuntia ja mittari näytti 81 sisälämpötilaksi, leikkasin päädyt pois niin oli kyllä todella mureata ja juuri sopivan suolaista. Nyt pitäisi joulupukkeilla vielä tuonne iltaan asti mutta sitten pääsee syämään :kippis:
     
  8. Aamu

    Rekisteröitynyt:
    12.09.2014
    Viestejä:
    1 142
    Sinappi meni möhliksi, jokin ohje kotikokista oli. Ihan turhan mietoa ja vetistäkin, onneksi on kaupasta ostettua kaapissa.
    Kinkkua jo syöty paistettujen perunoitten kanssa, kun leivän päällä alkoi tylsälle maistuun, sopii paistettujen kanssa ihan hyvin.
     
  9. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Itellä oli suurinpiirtein saman kokoinen kinkku ja tuli 5,6 tunnissa 80 asteeseen. Kuivaa ja sitkeätä tuli. Oli kyllä parhaimman makusta kinkkua kun oli vähän parempaa, viljapossun juhlakinkkua. Nyt on uus yritys. Reilu 7 kg kinkku. 175 asteessa 30 minuuttia ja sitten lämpöjen tiputus 90 asteeseen. Nyt potkinut 7 tuntia ja sisälämpötila 70 astetta. Tuli liian nopeasti tuo kuuden kilon kinkku, sadassa asteessa paistoin.

    Edit. Yhdeksän tunnin jälkeen mittari piipitti 80 astetta. Sulaneemmalta ja mureammalta näyttää. Ihan eri näköiseltä kuin aaton aamuna. Lopullisen tuloksen näkee kun kinkku on jäähtynyt sopivasti että pääsee leikkelee.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2015
  10. harjakainen

    Rekisteröitynyt:
    17.11.2011
    Viestejä:
    1 273
    Luettuani tämä niin herahti ihan vesikielelle. Vasta viikko joulusta ja luulin saaneen vuoden kinkku kiintiön jo täyteen, mutta EI! Pitääkin harkita itsekkin pienen kinkun hankkimista :think:
     
  11. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Ja täydellistihän tuo onnistu :) Juuri sellaista kuin ennenkin, hieman ylikypsää mutta mehevää. Sulatin ensin hitaasti jääkaapissa, sitten vesihauteessa kunnes sisälämpötila näytti 11 astetta (kokemuksen mukaan 11-13°C käy oikein hyvin). 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia ja loput ajasta sitten 90 asteessa.
     
  12. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Mikä optio tällä 175asteessa puoli tuntia hommalla on? Joku pinnat kiinni uskomus :confused:
     
  13. Aamu

    Rekisteröitynyt:
    12.09.2014
    Viestejä:
    1 142
    Ei ole kuulemma ollut oikein tarjouksessa kinkkusia. Olisi voinut vaikka yhden ostaa pakkaseen laskiaiskinkuksi jos olisi ollut. :)
    Mutta vaatisi hyvän tarjouksen, kun on vielä jotain viisi kiloa entistäkin jäljellä pakkasessa, valmista tosin.
    Eilen otin yhden palasen pöydälle ja siitä jääkaappiin, eihän se yhtä hyvää ole kun uudelleen pakastettu mutta syötävää silti. Perunoitten kanssa menee hyvin siinä missä muukin possu.
    Ankkatarjous se oikeastaan voisi olla vielä parempi. Tekaisisi jouluakun kerrankin oikeaan pekingin malliin laskiaisena. Hernekeitosta kun en perusta. Kalkkunasta en ymmärrä, miten sen maistuvaksi saisi, joku vuosi tullut sitäkin koitettua.
    Sorsia kyllä saisi syksyisin ilmatteeskin pakastettaviksi jos jaksaisi kuunnella samat jutut siitä miten iso mies ei uskalla ampua lintua. Siinä mielessä kai turha ostos ankka olisi.
    Vaan kun ne on söpöjä ja kehittynyt olento on. Osaa lentää ja uida, kävelläkin. Sukeltelee ja vaakkuu. Kukas nyt sellasen.
    Bakteerit pitäisi pinnalta lähteä sillä, kun on käsin kinkkua käsitelty. Tiedä sitten mutta niin ohjeissa lukee. En ole itse viitsinyt laittaa vaan sataan asteeseen koko ajaksi yleensä. Paitsi milloin kiirus, lämpöisempään.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2015
  14. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Perin merkillinen ohje, itse ainakin käsittelen muitakin ruokia käsin enkä käristä niitä uunissa. Pesen kyllä käsiä useamman kerran ruuanlaiton yhteydessä.

    Ennempää kai niitä käsiä pitäisi uunissa käristää kinkun käsittelyn jälkeen :D
     
  15. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Ohjeet taitaa olla tanskalaisille MRSA-kinkuille.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2015
  16. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Itse en ole niin kiinnittänyt huomiota asiaan. Lopputuloksella on väliä :tongue:

    Edit. Jäi tuosta Noin 7,5 kg kinkusta syötäväksi 4,5 kg. Suurinosa tuosta lähti pakkaseen. Oli vaan pakko tehä uus kun epäonnistumisia ei sallita ja nyt on sitte hernekeitto tai pyttäri lihaa pakkasessa pidemmäksi aikaa. 3€/kg oli tuo kinkku alennettuna Lidlistä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti