Virallinen Kinkunpaisto 2014 + muut jouluruuat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Aamu, 05.11.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. jeppejehupoika

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    2 437
    Oli Lahden Paavolan Citymarketissa jo eilen kinkut tarjouksessa, ainakin tanskalaiset perinteiset pakastejoulukinkut 10-12kg 1,99€/kg
     
  2. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Hyvin on sairaalabakteeri hysteria iskenyt suomalaisiin, vaikka sitäkin löytyi vain ulkomaan kinkuista, eihän uutista kannata otsikkoa pidemmälle lukea. Onneksi tämä on kinkun syöjien etu :D
     
  3. Chislehurst

    Rekisteröitynyt:
    17.07.2014
    Viestejä:
    43
    Tuli sitten ostettua seitsen kiloisen villisiankinkun lisäksi biisonin sisäpaistia kolmen kilon köntsä, paikallinen lihakauppias oli saanut sitä erän maahantuojalta. Melko hintavaa 20£/kilogrammalta, mutta jotain erilaista pitää keksiä vieraiden pään menoksi. Onko kukaan ikinä kokannut biisonia, ajattelin sellaista paahtopaistityylistä ratkaisua, paljon pippuria pintaan ja suolaa..

    Juomiksi pääasiassa erilaisia oluita, punaviiniä, portviiniä, sherryä sekä kaverin maatilalla valmistettua oman sadon maalais-cideria.
     
  4. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Portviinin kaveriks vielä suklaakakkua. Lidlistä kipaset hyvät suklaat, viikunat ja hasselpähkinät. Reilu 2,5 dl puolikarkeita/karkeita vehnäjauhoja. Ohjeessa on liikaa vehnäjauhoja. Ja laitan 200 grammaa kermaista suklaata kuorrutukseen 150 gramman sijasta ja 100 grammaa 70% suklaata taikinaan :)

    http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/hedelmainen-suklaakakku
     
  5. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    3 kilon tuorekinkku on savustimessa, sen jälkeen sinne on menossa lohifile.Sen lisäksi on tehty sienisalaatti, rosolli, sinappisilli sekä lasimestarinsilli.

    Laatikoista tehtiin lanttu ja porkkana, perunalooda kaupasta. Kahta eri sinappia tuli tehtyä, tulinen kahvisinappi ja makea chipotle-konjakki.
    puolikas lohifile graavattiin tryffelisuolalla ja rosepippurilla.
    Stiltonia ja uuden sadon Beaujolaista jälkkäriksi.
    röyh.
     
  6. McMaster

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2002
    Viestejä:
    2 027
    Meillä menee kinkku leivinuuniin. Appiukko sanoo että pitäs laittaa paistopussiin, mutta henk.koht. En laittas. Mitäs mieltä porukka on? Pussiin vai ei?
    Ja minkälaisella lämpötilalla lähtisitte paistamaan?
     
  7. Zardon

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    5 673
    Ilman pussia kuivuu ehkä liikaa? Riippuu ihan mistä tykkää + paistoajasta/lämmöstä.
     
  8. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Pussiin vaan. Ite suosittelen 110-120 lämpöä kunnes mittari näyttää 79-80 astetta niin ulos lepämään.
     
  9. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    377
    Myös mulla leivinuunissa, pussissa, tänään leivinuunitakan alaosan lämmittelyä, saa tuon + 100 astetta leivinuuniin, kun alhaalla tuli. Voi olla että leivinuunissakin poltan, jotta alkulämpö +140-160 astetta tunnin verran, tai sitten sähköuunissa alkulämmöt ja loput leivinuunissa.
     
  10. Pennoinen

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2011
    Viestejä:
    423
    Tuli tekaistua laatikoita pirtinuunissa ja piti sortua ostamaan vähän kyytipoikaa maistajaisiin. Kylmäsen pieni ylikypsä kinkkukäärö. On kyllä niin karmeaa paskaa, että ei hemmettin. Ylikypsästä tietoakaan ja rustoista kuin helvetti. Makukin ihan kummallinen. Täytyy taas odotella sitä aattoa, että saa sitä mitä on taas vuosi odoteltu :eat:
     
  11. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173
    Kävin hakemassa nuo pari kinkkua jotka kaveri savusaunassa minulle palvasi ja olihan se aika vaikuttava operaatio
    kun heitin pe. iltana nuo kinkut sinne niin saunassa oli kaikenkaikkiaan yli 60 kinkkua ja lisäksi poron ja hirven ja
    vaikka jos minkä helevetin paisteja.

    Näky oli juhlava ja samalla ymmärsin että kuinka jumalaton homma noissa olikaan kun perjantaina klo.16,00 alko
    ja sunnuntaina klo.12.00 viimeiset ulos.
    Ei siellä saunalla tietenkään koko aikaa tarvii päivystää mutta loppuvaiheessa on armoton mittausoperaatio
    kun selvitellään erikokoisista/eri tasoilla olleista lihoista jotta onko kypsiä.

    Ja senverran tuossa loppuvaiheessa olin itsekkin tutustumassa että voin vannoa ettei siellä saunassa
    kukaan minuuttia enempää pysty olemaan lihojen seurana.

    Olisin ottanut kuvia mutta kännykästä kameran linssi niin paskana jottei olis selvää saanu niin
    täytyy vaan valehella ja lopputulos on aivan jumalattoman hyvää.
     
  12. Masatir

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2010
    Viestejä:
    725
    Viime yönä paistui tuorekinkku ensin 200C puoli tuntia ja sitten 105 asteisessa uunissa 89-asteiseksi. Piti viime vuodenkin ketjua lueskella, kun pohdin, että mihin sisälämpöön sen olenkaan paistanut. Siellä viime vuonna moni kirjoitteli, että 85-asteinen kinkku on vasta aavistuksen verran ylikypsän puolella ja kinkun alle 80 asteiseksi jättävät netin reseptit leimattiin pelkäksi puoskaroinniksi. En tosiaan vähänkään limaista ja jänteistä kinkkua halua ja muistelin myös sitä, että vaimo sanoi viime vuonna 87-88 asteisesta kinkusta, että aavistuksen olisi saanut olla vielä ylikypsempääkin, joten testasin nyt sitten 89 astetta.
     
  13. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Maistuukin varmaan samalle, kuin paistaisi kanaa 10h induktion kuumimmalla asteikolla.
     
  14. living_death

    Rekisteröitynyt:
    10.12.2000
    Viestejä:
    4 104
    Huomenna aamulla menee ~7,5 kiloinen tuorekinkku uuniin että on iltapäivällä valmis.

    Harmittaa vaan jo etukäteen kun kaasu-uunilla ei saa kunnollista sinappi-korppujauho kuorrutusta aikaiseksi (tulee vaan semmoinen vetelä pinta).
     
  15. Masatir

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2010
    Viestejä:
    725
    Hyvää se on niinkuin aina. Päälle vielä paistoliemestä tehtyä kinkkukastiketta niin paljon ettei siinä muu sitten maistukkaan.
     
  16. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
  17. vhbs

    Rekisteröitynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    1 035
  18. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Hanssin trollailut on sama kuin Tukiaisen rääsyt olisi ainoa oikea suomalaisten naisten muoti.
     
  19. morgangane

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    173
    Kyllä tuo paistoliemi on melko täyttä rasvaa ja siksi sitä ei saisi edes viemäriin kaataa.

    Jokainen voi todeta sen antamalla sen jäähtyä kunnolla niin on jytkähtää melko soseeksi.
     
  20. living_death

    Rekisteröitynyt:
    10.12.2000
    Viestejä:
    4 104
    Paistoliemestä tulee jäähtyessään semmoista tytinää jota voi lohkoa veitsellä ja suurin osa rasvasta jäähtyy valkoiseksi kanneksi paistonesteen pinnalle jonka voi helposti kuoria pois.

    Itse ainakin otan joka kerta paistonesteen talteen ja laitan pakastimeen annospusseissa ja käytän niitä pitkin vuotta keitoissa ja kastikkeissa. Kinkun omenakastikkeestakin tulee hyvää kun laittaa sekaan vähän kinkun paistonestettä.
     
  21. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 500
    Kinkku uunissa :kippis: Tänä vuonna ei osteta kaupasta leipää vaan teen itse ihan perus italialaisen vaalean leivän ja ensimmäisen kerran joulupöydässä juustoja, hilloa ja keksejä jälkiruoaksi. Kinkusta ei tule tarpeeksi paistorasvaa kun on vaan 1,8kg mutta tuostakin riittää syötävää kun viimeistään kolmantena päivänä alkaa tökkimään.
     
  22. Masatir

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2010
    Viestejä:
    725
    Kyllä kyllä, kastikkeestahan minä puhuin. Kinkkukastike itselleni on ruskea kastike, johon menee sitten maustovaiheessa loraus tuota paistolientä, punaviiniä, omenahilloa, kermaa ja mitä vielä. Tuolla tuo paistoliemi jo tytisee jääkaapissa omassa rasiassaan jähmettyneenä. Kun ensimmäisen kastikkeen teen, niin kaavin siitä päältä pois sen jähmettyneen valkoisen rasvan ja käytän kastikkeessa vain siis sitä kellertävän/ruskehtavan/oranssin väristä lientä. Ja hyvää tulee.
     
  23. Hyde

    Rekisteröitynyt:
    13.12.1999
    Viestejä:
    693
    Aikas kauan sai 2,4kg "kinkku" olla uunissa 100:ssa asteessa. Meni meinaan kokolailla tasan 7h. Saa nähä onko sitkeetä kuivaa purkkaa vai onko ok. 80 näytti mittari kun sen ulos nostin. Kuorruta sitä tänä vuonna en.
     
  24. Kustu

    Rekisteröitynyt:
    24.07.2004
    Viestejä:
    745
    Maksimi noin 3 tuntia tommoselle kimpaleelle, tee jauhelihaa siitä.
     
  25. jinx1980

    Rekisteröitynyt:
    14.02.2003
    Viestejä:
    1 629
    Itse tein HK:n ~5,3kg:n tuorekinkun 95 astetta kiertoilmalla ja sisälämpö 72astetta. Jääkaapista oli otettu ~5h aiemmin pöydälle lämpenemään, sisälämmöstä ei hajuakaan uunin laittaessa koska uunin mittari näyttää vain 30 asteesta ylöspäin. Joku 8-9h tuossa meni uunissa ja loppupaino 3,2kg (kaikki "helposti poistettavissa" olevat rasvat pois leikattuna eli loppu about täyttä lihaa) eli kilohinnan puolesta melkein sama kuin brassisisäfilettä söisi :). Ei tuohonkaan kyllä kovin hirveästi rasvaa sisälle jää, itseäni ehkä eniten nyppii siellä sisällä sellaisessa pienessä reiässä oleva "hyytelö" - mitä se sitten ikinä onkaan...

    Te jotka vedätte reilusti ylikypsäksi eli 89 astetta niin eikö tuo kinkku kuivu, kun jos ihan perus kasslerin vetää ylikypsäksi niin ilman repimistä ja soosissa uittamista aikas kuivaa tavaaa tulee jos ei ihan heti kattilasta vedä kitusiin kaikkea. Periaattessa voisi tuotakin kokeilla mutta kun möntti maksaa 40e niin ei oikein viitisisi :), ehkä pitää joulun jälkeen joku tarjousköntsä hakea ja testata.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti