Virallinen Kinkunpaisto 2013 + muut jouluruuat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Vierailija, 29.11.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Saiskos kuvaa lopputuloksesta?
     
  2. Myry

    Rekisteröitynyt:
    24.10.2011
    Viestejä:
    581
    7h takana ja sisälämpötila näyttäisi olevan 65C. Vielä siis jokunen hetki vierähtää.

    125C/5KG
     
  3. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    Ensimmäinen kuva suoraan uunista liemen talteenoton jälkeen. Seuraavana jäähtyneenä ja siistittynä. Viimeisessä siirrettäessä irronnut potka... Näin kypäsänä tuon kanssa kanattaa odottaa rauhassa ja silti ei oikein pysy kasassa.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Uuni lämmitetty, yöksi reilu 7 kilonen uuniin.
     
  5. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Hyvältä näyttää ::drool::

    Oma 9kilon viljapossu on 115c uunissa, vielä pitäis ~8tuntia venailla :o
     
  6. Peruskorjaaja

    Rekisteröitynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    792
    Täällä kasikiloinen Atria juhlakinkku, potkaluulla, uuniin. 110 astetta. Aamusella valmis.
     
  7. johnspawn Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2005
    Viestejä:
    701
    3,3 kg kinkku oli 6h 110C:ssa ja paistopussissa. Otin pois kun mittari näytti 77 astetta. Pitempään siinä meni mitä olin ajatellut. :think:
     
  8. StiNgeRWeb

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2001
    Viestejä:
    3 034
    Meilä oli 6.5kg kinkku ensin tunnin 250 asteessa ja sitten 120 asteessa kunnes mittari naytti 85 astetta. Aika hyvää tuli, juuri siinä rajalla että hajoaako käsiin kun koittaa ottaa. Tarkkaa aikaa en tiedä kun tuo emäntä poikkeuksellisesti heräsi ennen minua ottamaan kinkun pois uunista.
     
  9. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Nyt on kinkku valmista. Otin ulos 80 asteessa ja nous lopulta 82 asteeseen. Kesti tasan kuus tuntia 6,3 kg kinkku ja jäi mehukkaaksi ja ylikypsäksi.
     
  10. joenssen

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2012
    Viestejä:
    850
    Itellä samankokoinen ja asteet, 11h tanskalainen potkalla ja 88 astetta. Tuli täydellinen ja mahtavan suolaista lientä josta kastike!

    Kyllä se on vaan niin että se jouluruoka tuo sen joulumielen :smoke:
     
  11. RedBull

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2001
    Viestejä:
    44
    Onko porukalla käytössä kiertoilmauuni vai perinteinen?
    Kiertoilmalla ilmeisesti paistoaika ja lämpötila alhaisempi?

    Mitä olette laittaneet kastikkeeseen liemen lisäksi?
     
  12. Locheed

    Rekisteröitynyt:
    01.06.2003
    Viestejä:
    1 098
    5,9kg luuton juhlakinkku juuri paistopussissa laitettuna uuniin. 30min. 200'C ja sen jälkeen annetaan kypsyä hitaasti n. 120'C kunnes olisi siinä 77-80'C kimpale.

    Joutui tänäkin jouluna sulattamaan kinkun lämpimässä kiireen takia, tosin tällä kertaa ihan pelkästään lämpimässä, kun ennen on ollut edes jonkin aikaa jääkaapissa. Sisälämpötila näytti 21 astetta analogimittarilla uuniin laitettaessa.
     
  13. Galaxy

    Rekisteröitynyt:
    11.08.2000
    Viestejä:
    1 963
    Mitähän helvettiä. Mulla on 3.7kg luuton kinkku uunissa ollut jo 11.5h. Menin ~3.5h kohdalla kun lämpömittari näytti 53 nukkumaan ja mittarin piti hälyttää kun lämpö on 75'c. Heräsin äsken ja sisälämpötila 72'c. Mittari pitäisi toimia joten ainut vaihtoehto on kai liian kylmä uuni eli sen säätö on rikki? Onkohan kinkku jo pilalla?
     
  14. DonX

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2002
    Viestejä:
    377
    Valmista jo, ohessa kuva, kun kinkku vaiheessa:

    [​IMG]
     
  15. Galaxy

    Rekisteröitynyt:
    11.08.2000
    Viestejä:
    1 963
    Lisäsin uuniin lämpöä ja lopulta 75'c otin pois 12h 40min jälkeen. Lopputulos jotenkin ihan helvetin suolainen. :(:(:( Olipas masentavaa.
     
  16. tatup

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    417
    Kuulostaa siltä että uuni on ollut liian kylmä - ei noi lämpötilat ole aina ihan luotettavia. Itse testailin mökin uunia tyhjänä ja satasella lämpötila on vaihdellut 90-100 välillä. Laitan siis uunin 110 asteeseen ja toivon parasta.

    Kävi nimittäin niin, että aiemmin ostettu tuoresuolattu kinkku osoittautui eilen illalla mädäksi. Kun avasin pussin, ilmoille lemahti sellainen mätä haju että ei jäänyt paljoa epäilykselle sijaa. Nyt kävin sitten hakemassa tuollaisen pienen kolmekiloisen, joka ehkä vielä joulupöytään ehtisikin.

    En ruvennut sitä sen kummemmin pöydällä lämmittelemään vaan heitin suoraan uuniin lihan ytimen näyttäessä kohtuukylmää kolmea astetta. Kassotaan miten käy...
     
  17. tatup

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    417
    Itse tein yhden pikkukoekinkun lämpövesihauteessa vakuumipakkauksessa 75 asteessa yön yli. Kinkku ei paljoa painoa menettänyt. Lopputulos oli erittäin pehmeä ja ERITTÄIN suolainen. Olisiko voinut johtua siitä, että possu oli speksattu liruttelemaan vähän enemmän liemiään pois kypsennettäessä?
     
  18. korvaoo

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    4 368
    viskisilli odottaa myös tänävuonna, sinaapit myös tietysti omasta takaa ja laatikot lähiammattikoulusta. Lohee parissa eri muodossa on pakollisia ja jokavuotinen perinne, kaisersalaatti. Loppuilta onkin aikaa naatiskella hyvästä vodkasta (ruskii platinum) ja ehkä vähän lähipiirin seurasta. Ei kai siinä sen enempää kun ylensyömistä jälleen kaikelle kansalle.
     
  19. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
    Reilu 9tuntia oli uunissa ysikiloinen ja 85asteisena otettiin ulos. Vielä pitäis siistiä tuo ja kuorruttaa, sen jälkeen kaksin käsin :eat1:
     
  20. Tatuks

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    3 500
    Annan sen vetäytyä, se suolaisuus tasoittuu kyllä. Itellä kävi ihan sama ja olin melkein heittämässä kinkkua ulos ikkunasta kun vitutti niin paljon, mutta kun annoin jäähtyä rauhassa niin tuli hiton hyvää :kippis:
     
  21. MuumiPappa

    Rekisteröitynyt:
    22.03.2001
    Viestejä:
    422
    Oma 5,4 kiloinen vietti 125 asteessa 6 h 45 min. Sisälämpö oli 85 astetta. Pikkumaistiaiset lupasi hyvää :)
     
  22. True

    Rekisteröitynyt:
    17.06.2002
    Viestejä:
    289
  23. Landi

    Rekisteröitynyt:
    06.07.2010
    Viestejä:
    311
    true:han pamautti :D
     
  24. PartII

    Rekisteröitynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    2 357
  25. Aikalainen

    Rekisteröitynyt:
    14.09.2013
    Viestejä:
    534
    87 asteisena kinkku uunista ulos ja folioon pariksi tunniksi. Nousi vain 89 asti siitä huolimatta. Luulisi että olisi enemmänkin noussut.

    Hyvä kinkku tuli, vaikka ylikypsän merkit olivat vasta aivan aluillaan.
    Seuraavalla kerralla voi aivan huolettomasti laittaa asteet 95 kieppeille jos saisi kerrankin sitä mitä on tilannut.

    Nyt pari kertaa tätä taiteen lajia kokeilleena voi sanoa että alle 80-asteiset ohjeet ovat puoskarointia.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti