Virallinen kinkunpaisto 2012 + muut jouluruoat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 06.12.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Pankaa pliis vielä näihin viesteihin minkä koikoinen kinkku kyseessä :)
     
  2. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 310
    Tossa aikaisemmin sanoin 6,4 kg :) Mutta kohta otan uunista pois. Nostin asteet 90-100 tienoille kun paistomittari jämähti. Voi olla että uuni ei lämmenny tarpeeks.

    Edit: Näyttäis 79 astetta ja kinkku pois saunomasta :kippis:

    Edit2: Pahoitttelen sotkuista taustaa :eek: Myöhemmin päivällä sitten miltä näyttää leikattuna. Tuli kyllä sikana nestettä...

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2012
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. zeke

    Rekisteröitynyt:
    29.01.2002
    Viestejä:
    973
    Jepjep. Tuli noi liemet laitettua jäähtymään, ja tyttöystävä kippas ne sitten just viemäriin. Nyt vituttaa...:mad:
     
  5. Pekonijuhla

    Rekisteröitynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    234
    Tuli eilen paisteltua se 8kg juhlakinkku. Mittari kun hälytti 77C niin otin pois ja käärin pariksi tunniksi folion alle vetäytymään. Kamara pois ja kuorrutus, hyvää tuli. :)

    [​IMG]
     
  6. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Vetää hyvin viemärin tukkoon hyytyvä possunrasva muuten, ihan vaan huomioksi kaikille kinkunpaistelijoille. :rolleyes:

    :smoke:
     
  7. zeke

    Rekisteröitynyt:
    29.01.2002
    Viestejä:
    973
    Juup. Huomautin myös tästä.
     
  8. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 310
    Huhuh. Ei voi kun ihmetellä miten mehevää ja mureata :) Paras kinkkua mitä oon tehny tai maistanu vuosiin. Ei nyt ehi ottaa kuvaa kun pitää lähtee perheen luokse viettämään joulua. Ens vuonna tulee paistettua "90" asteessa kun kuitenkin se on vähän alle sen.
     
  9. tourigin Banned

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2012
    Viestejä:
    310
    Tuli hyvää. 84 asteessa pois, on ylikypsää ja samalla mehukasta. Ainakin omaan suuhun. Nyt on ähky. :kippis:
     
  10. All-Bran

    Rekisteröitynyt:
    05.03.2008
    Viestejä:
    613
    Mikä kova rasvakerros? Itsehän paistoin kinkun paistopussissa, niin sitä kallistamalla valui nurkan ilmareiästä pelkkää kirkasta nestettä.
    Ootko harkinnu vaihtamista? Ei osaa kokata, eikä siivota. Edessäsi on pitkä ja kivinen tie. :psmoke:
     
  11. tourigin Banned

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2012
    Viestejä:
    310
    Sen liemen kun antaa kunnolla jäähtyä niin siihen muodostuu erillinen rasvakerros jonka saa pois... Kuumana kaikki herkulliset ainesosat on sekaisin.
     
  12. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Nojaa, kuumaa vettä perään niin ei hyydy mihinkään. Vanhan lihamestarin neuvo, ite veteli paistorasvat aina viemäriin grillihuoneen lavuaarista.

    Miten tuo nyt muutenkaan jäis mihinkään putkiin, karppaajatkin sanoo että rasva ei suonistoon jää niin tuskin se sitten vesiputkistoonkaan jämähtää. Terveystuote. Varmaan vaan toimii avaavana voimana siellä putkessa.
     
  13. markiisi

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    631
    Voisi olettaa että vesiputkistojen lämpötila harvemmin huitelee lähempänä neljääkymmentä. :D
     
  14. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Kuuma vesi auttaa, jos sitä riittävästi lotraa perään. Ei se rasva välttämättä siihen lavuaarin alle jää, vaan kun jäähtyy kauempana niin viemäriputken sisäpintaan kertyvä tahmakerros kasvaa ja sitten se jossain vaiheessa menee tukkoon, kun tarpeeksi hiuksia ja ruuantähteitä kertyy...

    :smoke:
     
  15. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Mut syyllistä on enää hankala jäljittää ja kulut ei tule omalle taloyhtiölle ;D
     
  16. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Ei se yks satunnainen kerta paha ole, mutta jos kovin monet sitä tekee niin voi tulla ongelmia. :)

    :smoke:
     
  17. Pekonijuhla

    Rekisteröitynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    234
    Ite kaatelin nuo kinkkurasvat muovipurkkiin, se mikä meni ohi niin viemäriin. Mutta samalla juoksutin kuumaa vettä, jottei viemäri tukkeudu.
     
  18. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Se rasva hyytyy putkiin AINA. Oli kuumaa vettä tai ei. Hyvällä tuurilla se hyytyy jonnekkin yhtesviemäriin eikä taloyhtiön.
     
  19. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Paistoin 7,6 kiloisen kinkun, sisälämpö alussa 15 astetta. 15 min uuni 250 asteeseen, sitten uuniin 80 astetta ja 6 tunnin kuluttua näytti kinkkumittari 70 astetta. Jätetty sammutettuun uuniin 12 tunniksi, kinkkumittari näytti lopussa 40 astetta. Pantu jääkaappiin 4 tunniksi, viipaloitu. Nyt on alle puolet jäljellä, tuli LIIAN HYVÄÄ! Näin teen jatkossa aina!

    Kinkusta lähti lihalientä 2 isoa pakastusrasiaa, se ei ole rasvaa. Siitä saa hyviä kastikkeita pitkään, pakastan pienemmissä erissä pakastuspusseihin.

    Kinkusta kuorittu rasva veitsellä, tuli ison nyrkin kokoinen pallukka, laitettu tyhjään sipulipussiin ja viety linnuille nokittavaski.
     
  20. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 310
    Tuommonen kinkku tuli paistettua. Hieman ylikypsää :kippis:

    [​IMG]
     
  21. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Hyvä. Nyt on sydänvaivaisia ja janoon kuolleita lintuja taas hiukan enemmän. Hyvää joulua.
     
  22. Jokumuu

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    345
    Eilen vedettiin lihajoulua ja laatikoita. Kinkkua, karjalanpaistia, kylmiä pateita, sienisalaattia, laatikoita, yms.
    Tänään olisi vuorossa kalajoulu. Silliä, katkarapuja, mätiä, savulohirullaa, perunaa, rosollia, yms.
    Huomenna kalajoulu jatkuu lipeäkalan muodossa.

    Teemapäivät tekevät hommasta mielenkiintoisemman, ei rupea kinkku kyllästyttämään.
     
  23. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Tänään syötiin pihviä ja lohkoperunaa, huomenna aattelin siirtyä ehkä kebabiin tai tilata siipiä tai molempia. Eilen söin kaksi siivua kinkkua ja se oli siinä :D
     
  24. Dulia89

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2009
    Viestejä:
    472
    [​IMG]


    Oliko tuo ny joku 6kg nasu. Tuli hyvää, otettiin uunista pois kun mittari näytti noin 76.
    Lisäksi oli sitte äidin tekemää lanttulaatikkoa ja porkkanalaatikkoa ja juomaksi punaviiniä. Ja kinkun paistoliemestä tehtiin kastike lisäämällä kermaa ja vähän pippuria.
     
  25. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Nokkikoot lunta janoonsa. :kippis:

    Maistoin tuota rasvaa, eipä siinä juuri suola maistu, kun ei edes ole oikein hyvää keinoa saada rasvaan suolaa. Suola ei liukene rasvaan, joten kinkkuun ruiskutettu suolavesi pysyy lihassa siihen asti, kunnes kinkku pannaan uuniin.

    Kyllä on edellisinäkin vuosina hyvin tinteille kinkun rasvat ja nahat kelvanneet, eikä ole näkynyt sydänvaivaisia tinttejä. Jos niitä ei ruoki, niillä on riski kuolla nälkään.

    Kinkusta on vielä jäljellä hieman lihoja potkaluun ympärillä. Saa laittaa pizzan päälle. Luut voisi heittää hernekeittoon.

    Eipä se 7,6 kilon kinkku kauaa kestänyt, ehkä voisi käydä kaupasta vielä toisen.
     
  26. jtmonroe

    Rekisteröitynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    665
    Huomenna sitten kauppaan väijymään alekinkkuja, pakkanen täyteen jos vain löytyy tarpeeksi.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti