Virallinen kinkunpaisto 2012 + muut jouluruoat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 06.12.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. JiiPee77

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2007
    Viestejä:
    855
    Ihme kermaperse pitää olla, jollei kinkussa saa olla läskiä mukana. Nykyään tuntuu kaikki liha olevan niin vähänläskistä, että joskus ihan positiivisesti yllättyy kinkun sisältäessä ihan oikean läskikerroksen.

    :psmoke:
     
  2. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Sellanen tiivis laardi ei haittaa,mutta jos se on sellaista hyytelömäistä mömmöä niin ei sitä syö edes talvisodan aikaset Tyynetkään.
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. thaimonen

    Rekisteröitynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    1 517
    Joo, eihän kinkku ole hyvä jos siinä ei sitä läsettä ole. Minusta sitä ei voi kinkuksi edes sanoa. Saahan ne päältä pois jotka ei tykkää.
     
  5. Gabriel_kills

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    10
    Kinkusta en nyt niin perusta, mutta poron paisti pitää joulupöydästä löytyä, mielellään kevyesti savustettuna seuranaan piparjuurikastiketta

    Muiden jouluruokien ehdoton top 3 on seuraava

    1.Graavilohi + hovimestarin kastike
    2. Porkkanalaatikko
    3. Tomaatti-sipuli salaatti
     
  6. jeppejehupoika

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    2 437
    Meinasin, että ihan menun rakentaisi

    aamupala:
    riisipuuro, viikunaluumukiisseli
    Alko - Tuotteet - Herrljunga Glögi Manteli & Viikuna

    lounas:
    kylmäsavulohipiparjuurituorejuustorieskarullat + mätiä
    savusiika
    rucolavihersalaatti + kananmuna
    Alko - Tuotteet - Paul Zinck Riesling Prestige

    päivällinen:
    paljon kinkkua
    sinappi
    joku perunajuttu, en tiedä mitä tekisi
    babyporkkanoita+sinihomejuustoa uunissa
    hernetuuvinkia
    Alko - Tuotteet - Douce Nature Merlot
    tai:
    Alko - Tuotteet - Fonte do Beco

    iltapalaksi vielä jotain pitäisi keksiä
    ehkä kylmäsavupororieskarullia tjs.
    ja juomaksi joko Alko - Tuotteet - Hewitson Miss Harry tai Alko - Tuotteet - Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon

    viinit on suoraan viini.webin suosituksia :) Voi antaa parempiakin ehdotuksia. Ja lisäyksiä ruokaan. Onneksi on iltavuoro sitten joulun jälkeen.
     
  7. Lampi

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2012
    Viestejä:
    10
    Aloittaja voisi vaikka laittaa edellisvuosien kinkunpaistot myös viestiin kuten viime vuoden toisessa viestissä oli sekä linkkejä ohjeisiin?

    Tänä vuona ostin liian ison kinkun. Ei mahdu uuniin. Tavallinen 10,6 kiloa mutta uuni pienempi kuin yleensä, huomasin kotia tultua eli pitänee pilkkoa. Enhän mä arvannut että pienempiäkin uuneja on vaikka näki sen tietty tosta ulkoapäinkin kun vaan kaksi levyä siinä eikä neljää.
    Höhö.
    Eli jos joku on esim. opiskelija-asunnossa tms. niin ei kannata ostaa liian isoa kinkkua, ei oisi arvannut tuota kaupassa.

    Nostin sen edellisvuotisen jos nousi ninkun esimerkiksi.
    Editointia:
    Eikun saa tänne linkinkin, unohin eikun oon juanu liias boolia
    http://murobbs.plaza.fi/ruoka-ja-ju...kunpaisto-2011-muut-jouluruoat-ja-juomat.html
    Mutta tais nousta jo.
     
  8. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Muokattu.
     
  9. Lampi

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2012
    Viestejä:
    10
    Jotkin ohjelinkit vielä sinne? aina joka joulu joutuu kumminkin ettiin netistä ohjeet vaikka on ne siinä lapussakin, varmuuden vuoksi jos siinä olisivt väätin.
    Mutta tuorekinkun eroa pakastettuun en ole huomannut,mitä aloitusviestissä pohdit eli ihan samalle maistuvat musta.
    Kun jouluaikaan käyny maistamassa eri kinkkuja niin aika pitkälti samalle maistuvat riiippumatta mitä ovat.
    eikun siis ne Possua ovat.
     
  10. NakedTrio

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    265
    Huomenna olisi tarkoitus paistaa harjoituskinkku (n. 2,5kg) leivinuunissa. Jouluksi varmaan sitten toinen samanmoinen, mikäli tulokset ovat innoittavat.

    En muuten pysty ymmärtämään miten joku voi tehdä siitä kinkun rasvaliemestä kastiketta. Linnuille.
     
  11. jkeskir

    Rekisteröitynyt:
    17.12.2001
    Viestejä:
    1 346
    Haluat siis tappaa linnut janoon. Liemi on liian suolaista linnuille. Kastikkeena erinomaista.
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2012
  12. thaimonen

    Rekisteröitynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    1 517
    Siitähän tulee paras kastike jos osaa tehdä =)
     
  13. maped

    Rekisteröitynyt:
    17.03.2008
    Viestejä:
    353
    Yleensä suolan määrä on kyllä suurempi ongelma liemessä, mutta jos rasvaisuus häiritsee, antaa sen seistä hetken aikaa jäähtymässä vaikka ihan jääkaapissa ja ottaa pinnalle nousevat rasvat pois. Samalla konstilla saa muutenkin kätevästi rasvat erilleen jauhojen ruskistamista varten, jollei satu omistämään tätä joka kokin perusvälinettä. Linnuille ei tosiaan kannata syöttää lientä eikä rasvaa, lähtee henki.
     
  14. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    Näin, liemen kanssa se ykkös vaihe on jääkaappi tai ulos. Tämän jälkeen kaavitaan suurimmat rasvat pinalta roskiin! Ei koskaan viemäriin. Tämän jälkeen voidaan keittää kasaan maun mukaan ja ottaa sopiva määrä käyttöön. Varsin pätevää myös kastikkeiden maustamiseen pakastettuna.
     
  15. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Jep. Vaikka jääpalamuottiin ja kas, meillä onkin kotitekoisia lihaliemikuutioita. Suolaisuuskaan ei haittaa siinä käytössä.
     
  16. NakedTrio

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    265
    Leivinuuni lämpenee ja kinkku sulaa, illan mittaan menee vielä possu uuniin.
    Ja eihän mulla mitään kastiketta vastaan ole, ei vaan ole käyttötarkoitusta eikä osaamista moisen tekemiseen kinkkuliemestä. Ja kai siinä on sekin, että kun tietää mitä se on, niin tulee vastenmielinen olo. Jos joku muu tekee kinkkumehusta kastikkeen, niin syön varmasti mielelläni.
     
  17. jarith70

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2012
    Viestejä:
    349
    Voin kertoa... Viimesen päälle mahtava kinkku.
    Mikälie luomu juttu, potkan kera, noin 5 kiloa, nyt ollut 8 tuntia ja parikymmentä minuuttua noin 120 asteisessa uunissa. On rapsakkaa pintaa, läskeistä ei tietoakaan ja omat sinapit päälle...
    Voi että...

    Ps. Todellakin ylikypsän ystävä siis.
     
  18. Empumpu

    Rekisteröitynyt:
    27.06.2008
    Viestejä:
    1 271
    Kävin tossa itse hakemassa 7kg, ja ajattelin popsia yksikseni konjakkisinapin kera. Toki pitää myös olla porkkana- ja maksalaatikkoa. Nämä kolme saavat riittää yksinasuvalle. Paremmat pöperöt poron sun muun kera sitten muualla.
     
  19. svrn

    Rekisteröitynyt:
    06.02.2004
    Viestejä:
    1 845
    Porkkanalaatikko on kyllä aivan hirvittävää ja samoin rosolli. Muuten jouluruoka on pääosin hyvää.
     
  20. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Porkkanalaatikkohan on parasta mitä löytyy, heti lanttulaatikon jälkeen. Eilen meni uunimakkaraa lanttulaatikon kanssa.
     
  21. MVA

    Rekisteröitynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    1 297
    Kun otsikko on jouluruuat niin eikös ole aika turhaa tulla kertomaan jos ei vaikka tykkää lipeäkalasta ? Sama kuin menisi kertomaan vegaanipalstalle miten pulledpork valmistetaan jne...

    Koskas murot aikovat laittaa kinkun uuniin? Useimmilla kun joululoma alkaa jo lauantaista niin joko samalla alkaa joulumässäily?
     
  22. MVA

    Rekisteröitynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    1 297
    Itse olen ostanut useasti joulun jälkeen pakastekinkun 0,99/Kg tarjouksista ja syönyt hiihtolomalla :kippis:
     
  23. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Tänäkin vuonna kinkkuja on yli tarpeitten, pitää varmaan hakea muutama pakkaseen muutamalla eurolla, että voi sitten kesällä paistella nuotiolla :D
     
  24. Maaster-

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    1 313
    Jouluaaton vastaisena iltana/yönä tietysti :kippis: Vanha perinne. Riippuen kinkun koosta ja monelta sen on jaksanut uuniin törkätä, niin aamupäivästä ulos jäähtymään (lämmin kinkku on kamalaa, hyi) ja illalla sitten joulupöydän herkkujen kimppuun. Uudeksivuodeksi on tullut usein tehtyä toinen kinkku, mutta saa nähädä miten tänä vuonna kun on yksi syöjä vähemmän kuin tavallisesti.
     
  25. tourigin Banned

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2012
    Viestejä:
    310
    Tuli haettua 5.9 kiloinen Atrian luuton viljapossun juhlakinkku. Ensimmäistä kertaa omaa kinkkua tarkoitus paistella. Pienempikin olisi kelvannut, mutta eihän siellä ollut kolmikiloisena kuin jotain luomua 13€/kg...

    Onko ok pitää tuota vielä muutama päivä parvekkeella kylmässä? Pakastimeen ei mahdu niin ajattelin että ulkonahan se hitaasti lämpenee mutta pysyy kuitenkin jäässä. Tuskin linnut mitään jäistä, kolmen muovikerroksen alla olevaa lihaa hoksaa nokkia?
     
  26. Neg0t Banned

    Rekisteröitynyt:
    24.12.2002
    Viestejä:
    937
    Ite otin kinkkurullan sulamaan ja laitoin sen noin 10% suolaveteen uimaan, olkoot siellä 4-5 päivää. Vedet kyllä vaihdan päivittäin.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti