Virallinen kinkunpaisto 2012 + muut jouluruoat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 06.12.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625

  Like a boss:psmoke:
   
 2. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 269
  Ei siinä mitään jos läskiä on siinä kinkun ympärillä, mutta jos sieltä kinkun sisältä paljastuu kilon läskiesiintymä niin alkaa v*tuttamaan suuresti :D Toinen ketutuksen aihe on mätäpaiseet, sellaista guacamolen näköistä mömmöä kun alkaa pursuamaan lihan seasta ulos niin kyllä hissi meinaa puskea ylös ja nopeaan...olkaa varovaisia :D
   
 3. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Miksei "jouluruokia" voisi yhtä hyvin myydä ympäri vuoden, jos ihmiset niiden suuria ystäviä ovat?

  Itse en ikinä tee mitään sen erikoisempaa, kun pääsee syömään sekä porukoiden joulusapuskoita että appiukon sapuskoita :) Ja etenkin omilla porukoilla sitä kinkkua sitten saa syödä sen pari viikkoa.
   
 4. OMGmercedes

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  17 828
  No vitosella saa vitosen kinkun, kannattaako niitä halvimpia moskia ostaa :psmoke:

  Jätät rullat hyllyyn ja ostat juhlakinkkuja. En nyt muista tarkkaan monenkohan vuoden "kokemus" noista löytyy ja useampi kinkku per joulu, eikä mitään kuvailemiasi "ongelmia" ole ollut. Tai sitten vain et osaa kinkkua valmistaa/muuten vain K&K trollausta, mikä todennäköisempää :rolleyes:
   
 5. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Siksi että jouluruuat ksärsisivät inflaation jos olisi usemmin kuin kerran vuodessa tarjolla.
   
 6. OMGmercedes

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  17 828
  Mitäs jouluruokia ei myydä ympäri vuoden? Vai onko kysyjä näitä eines paskojen kuluttajia. Laatikot rosollit yms tehdään itse ja käsittääkseni possujakin on olemassa vaikka kesällä. Eli mitäs jäit kaipaamaan?
   
 7. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 269
  No tätä en ainakaan osta enää, enkä suosittele kenellekään. Tuskin se läski sinne kinkkuun tulee sisälle vaikka paistais miten. Rullakinkkuja en ole koskaan ostanut.


  [​IMG]
   
 8. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Eli ei ne todellisuudessa taida kauhean hyviä ollakaan, jos niitä ei voi ympäri vuoden syödä inflaation pelossa. Kyllä oikeasti hyviä ruokia voi ympäri vuoden syödä.
   
 9. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 378
  kyllä niihin hiton hyviinkin ruokiin vaan kyllästyy jos niitä koko aika mässyttää.
   
 10. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  815
  Suomalaiset jouluruoat on maukkaita, mutta kun syödään joulun jälkeen viikko tähteitä + työpaikkojen sun muiden jouluruokailut päälle, niin siinä tulee koko vuoden kiintiö kerralla täyteen. Sinun logiikalla kaikki sesonkiruoat on sitten ilmeisesti paskaa :confused:
   
 11. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Ei. Kyllä mä syön esimerkiksi suosikkiruokaani lasagnea muutaman kerran kuussa koko vuoden ajan, sekä myös pizzaa ja kebabia. Eikä ole kyllästyminen lähelläkään. Ja kun tekee lasagnea kerralla kunnolla, niin sitä syö aina monta päivää putkeen. Mutta jouluruokien syöminen ajoittuu jostain syystä parin viikon haarukkaan. En siis hauku jouluruokia, tykkään itsekin niistä. Ihmetyttää vaan kun niiden tarjonta kaupoissa rajoittuu lähes täysin joulun tienoille. Sama asia muidenkin sesonkiruokien kanssa.
   
 12. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  815
  Aika lasagne-painoiselta ruokavaliolta kuulostaa, jos syöt muutaman kerran kuussa useita päiviä putkeen lasagnea - mutta sitähän kannattaa syödä mistä tykkää :smoke:
   
 13. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  No ei nyt muutamaa kertaa useita päiviä putkeen. Ehkä enemmänkin sen 2 kertaa kuussa muutaman päivän putkeen.
   
 14. Petoz

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2008
  Viestejä:
  1 680

  Näitä mätäpaiseita ja muita ylläreit on yleensä vain perinteisissä kinkuissa, niitä kun ei pysty millään tutkimaan sisältä että mitä sieltä paljastuu.
   
 15. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  kauppiaat ne päättää mitä myyvät. Tiedä sitten minkälainen menekki lanttulaatikolla olisi juhannuksena jos sitä saisi.

  Suurin syy kuitenkin lienee se, että sesonki ruuilla on pitkät perinteet sesonkiruokina, eikä se vaan tunnu oikealta syödä jouluruokaa kesällä.

  Itse kyllä pidän jouluruuista todella paljon, mutta parempi kun niitä on vaan jouluna niin pysyy se erilaisuus niissä. Esim. joku pizza on hyvää, mutta koska sitä on aina saatavilla se on vaan pizzaa, jos sitä saisi kerran vuodessa niin sititä nauttisi ihan toisella tapaa. Munkkeja ja simaakin syön vain vappuna.
   
 16. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Plus että jouluruuat ovat aika raskaita, joten niiden ahtaminen kesäkuumalla ei kuullosta houkuttelevalta.
   
 17. BlackWolf

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  2 856
  Hyi saatana tulin ketjuun ja jo kolmannessa viestissä joku kehumassa rypsipasketta hyväksi kinkuksi. Ei saatana, milloin näihin ketjuihin tulee jokin raja siihen että paljon tarttee omata makuaisitia tai ÄO:ta että saa postata?

  Hitto että oksettaa koko ajatuskin ryspipaskeesta, miten saatanassa joku voi vielä tuke noita HK:n mauttomia kumipaskoja, joiden ainoa hyöty on ollut paska maku ja vielä paskempi rakenne ja mitään hyötyjä eivät ole tuolle maun pilaamiselle voineet todentaa. Älkää hyvät ihmiset noita ostako, se rypsi tekee sian sairaaksi, se ei todellakaan kuulu sen normaaliin ruokavalioon.

  Tuolta: Cookies Required - CAB Direct
  voi jokainen lukea lisää... miksi hirvestä maksetaa, koskapa se riista maistuu luonnollisemmalle, toki myös kysyntä ja tarjonta määrää, mutta ei tulisi mieleenkikään ostaa sairaan sian lihaa.
   
 18. Äidille syömään, isälle syömään, kotona jotain pientä. Vanhemmat eronneet 9 ja puoli vuotta sitten ja asun nykyään tyttöystävän kanssa. Kolme jouluateriaa ;)
   
 19. jtmonroe

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  665
  No niin no, en tiedä mitä rehuja itse grillaat (jos mitään), mutta ei kovin kevyttä syömistä omasta grillistä kyllä löydy. :D

  Muista jouluruuista nyt niin perusta, mutta kyllä tuollaisia pienempiä kinkkuja voisi syödä ympäri vuoden, silloin tällöin.
   
 20. OMGmercedes

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  17 828
  Johan oli avautuminen :rolleyes:

  Kaksi rypsipossua on syöty, eikä rakenteessa ole kyllä mitään moitittavaa ollut, erittäin mureaa, suola kohdallaan ja sopivan kosteaa. Kaikki tututkin tuota kehuneet, en muista kenenkään moittineen. Taidat olla melkoinen vähemmistö oikeine makuineen.
   
 21. BlackWolf

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  2 856
  Sovitaan näin. Aika monta kertaa koittanut, myös vahingossa ja esim. noi rypsiporsas makkarat (ostin aiemmin useamman paketin kuussa habanero kabanossia, mutta rypsipaskeen jälkeen sain kaksi paketti ostettua, joista puolet roskiin, nämä yli kuukauden välillä kun ajattelin että jos oli vaikka joku huono erä se edellinen... ja paskat!) on jotain rakenteellisesti aivan karmeeta, samaten kaikki tuolla nimellä kulkeva yli kilonen liha niin vetelää rakenteetonta kumimaista mosketta. Lisäksi kun ottaa huomioon paljon se sika tuosta kärsii (lue se linkki), niin ei oikeasti tee edes mieli tukea "muka terveellisempää" sikaa kiduttavaa tapaa ruokkia, joka ei edes muuta makua paremmaksi. Vai toki voit varmasti kertoa miten se perus kinkku tai luomukinkku on huonompaa muualla kuin että se on muka terveellisempää kun on jopa 4% vähemmän rasvaa, vaikka tutkimuksissa on jo todettu että se rasva menee surrimmaksi osaksi suoraan läpi ja ei ole edes niin myrkyllistä.

  Odotan sitä yhtä syytä syödä ja tukea tuota pasketta, joka maistuu pahemmalle, on rakenteellisesti huonompaa ja vielä lisäksi tuottaa kidutettuja/sairaita sikoja, että miksi sitä tarttee ostaa kun vierestä saa lähes samaan hintaan (arvaas miksi ne polkee niitä hintoja) sitä ihan normaaliakin sikaa.
   
 22. OMGmercedes

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  17 828
  En ole syönyt mitään rypsimakkaroita, tässä käsiteltiin jouluruokia/kinkkua. Niin mikä siinä kinkun rakenteessa on pielessä? Jutuistasi päätellen et itse ole moista kinkkua edes syönyt. Toiseksi et halua kiduttaa sikaa, mutta olet aika monta kertaa kokeillut, jep jep? Taidat joko trollata, jauhaa muuten vain K&K paskaa, tai se oma ÄO ei riitä käsittelemään koko asiaa. Takki ja ovi kiitos :rolleyes:

  Ja koko lihateollisuus on yhtä kidutusta, joten minua ei nyt yhden possun tunteet kiinnosta sen enempää kuin sen kanankaan kenen rintafilettä syön.
  Meillä tykätään erittäin ylikypsästä ja mureasta kinkusta, tuo rypsi on molemmilla kerroilla ollut silti kostea vaikka onkin reilun aikaa uunissa. Tuollainen normi juhlis helposti ollut kuivahkoa, vaikka itseä se ei häiritse.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2012
 23. BlackWolf

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  2 856
  Johan mä tonne aiemmin kirjotin että se rakenne on kuin kumia söis. Ja muutenkin luetuymmärtämisessä voi olla hieman jotain pielessä kun minä puhun sairaasta siasta, jos viitsisit sen linkin avata niin tietäisit sinäkin. Se on hieman eri asia että sika on fyysisesti sairas, verrattuna siihen miten niitä ruhoja teurastamolla kohdellaan se viimenen vartti niiden elämästä.

  Ihan samalla tavalla kyllä mulle merkkaa lattiakanala suhtessa häkkikanaloihin, vaikka en mikään viherpiipero olekkaan. Niin juu ja sun rypsipaske on muuten sitä halvinta mitä kaupasta saa. Kunnon kotimaisen pienteurastamon kinkku on parasta siinä ei aliostetut rypsipaskeet, joiden menekki on niin huono että niitä tarttee myydä alennuksella, oli sitten kyse pihvistä, suikaleista tai kinkusta ole edes samalla sivulla kun ruokaa laitetaan. Että K&K sulle vaan, mulla sentään on joulukinkkuun kerran vuodessa laitttaa vähän enemmän kiinni, kuin mihinkään kaupan halvimpaa rypsipaskaan. Mä saan antibioottini lääkäristä, en halua niitä lihasta jota syön.
   
 24. OMGmercedes

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  17 828
  Kas kun tuota kumimaisuutta ei ole muut huomanneet. Muutenkin hieman outoa kumia kun leikatessa murenee käsiin :D Paskat sinä ole syönyt edes koko kinkkua ja miksi olisitkaan, kun sinähän syöt pientuottajien tavaraa, eiku, useasti silti kokeilet vaimitensenytoli. Hyvin sä hermanni vedät :D

  Suosittelen antibiottien tilalle kyllä ihan eri lääkkeitä sulle :rolleyes:
   
 25. Yuha-

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2003
  Viestejä:
  767
  Ensimmäinen kinkku tehtiin jo tuossa marraskuun puolivälissä :D

  Katsotaan josko sitä toisenkin tekisi, kinkkua saa kuitenkin sukuloidessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti