Virallinen kinkunpaisto 2011 + muut jouluruoat ja juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Otsonalle, 17.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. jipii

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2000
    Viestejä:
    1 257
    Täytyy kokeilla kans, jostain syystä tuli suuhun semmonen Homer fiilis, viski ja silli samassa :D
    Veikkaan että liika aika voi pistää jo pahaksi?
     
  2. Marcel Herskovitz

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2009
    Viestejä:
    323
    Siellä poika uunissa hikoilee pussissa. 8:n aikaa laitoin, joten aamuyöstä pitää nousta nostamaan pois. Aamulla sitten huntu päälle :)
     
  3. korvaoo

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    4 368
    makunsa kullakin, ainakin viimevuoden caol ilalla tuo mahto olla parhaillaan läpikyllästettynä :)
     
  4. Bose

    Rekisteröitynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    84
    Jeesatkaas hieman kinkun paistossa, laitoin 12,5 kg kinkun kello 18:00 uuniin aluksi 200 asteeseen 30 minuutiksi, jonka jälkeen pudotin lämmön 110 asteeseen. Nyt kinkun sisälämpö näyttää olevan jo 50 astetta. Onko normaalia vai onko mittari asennettu väärin?
     
  5. ^^Jaxe^^

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2008
    Viestejä:
    74
    Testasitko paistolämpömittarin toimivuuden etukäteen?
    Hieman oudoltahan tuo minun korvaani kuulostaa, kun tuon kokoisen kinkun paistamiseen pitäisi mennä noin 13 tuntia.
     
  6. ars0n

    Rekisteröitynyt:
    04.01.2009
    Viestejä:
    1 346
    Paistumisen eteneminen ei ole lineaarista, vaan alussa nousee lämpötila nopeammin kuin "pitäisi". Tasoittuu loppua kohti, viimeisten asteiden saavuttamisessa menee sitten aikaa. Muutaman tuollaisen 10+ kiloisen paistaneena aina on ollut sama kuvio, kuulostaa normaalilta.

    Tuskin se mittari väärin on, jos silmämääräisesti näyttää olevan kärki keskellä kinkkua, eikä ole luussa kiinni.

    Tänä vuonna onkin pelkkä 3 kilon rulla parhaillaan uunissa, kun on tiedossa pyhät forever alone -fiiliksissä.
     
  7. oppiz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2004
    Viestejä:
    169
    Mulla 5kg möhkäle saunonut kohta jo 9 tuntia 120 asteessa ja sisälämpö näyttää vasta 70 astetta. Oli pakastamaton ja alkulämpö 10 astetta. Iskun varmuuden vuoksi toisenkin mittarin hetkeksi lihaan ja ~samaa lukemaa näyttää. Onkohan uunissa vikaa vai miten tuo näin kauan ottaa? Tarkoitus oli sellanen 85 ottaa sisälämmöksi.
     
  8. Bose

    Rekisteröitynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    84
    Silmämääräisesti nykäisin keskelle kinkkua ja varoin osumasta luuhun. Hyvä kuulla, että normaalilta vaikuttaa. Jos nyt yöllä uuni väittää että valmis niin vaihdan mittarin paikkaa. Kiitoksia kommenteista nyt rauhallisempi mieli :) On se kumma kun lämmöistä pitää olla huolissaan myös kinkkua kellittäessä :eek:
     
  9. Tomppa5000 Banned

    Rekisteröitynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    2 956
    Samalla reseptillä paiskasin pötkyn uuniin just (n.6,5kg Atrian juhla). Lähteä tästä saunaan ja alkaa sitten glögiä lämmittelemään jaloviinan kaveriksi, on tämä kinkunpaisto sen verran rankkaa :kippis:
     
  10. Vizahh

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2011
    Viestejä:
    875
    Just puolentuntia sit humpsahti hikoilemaan aamulla odotellaan tulosta 5-6 pintaan
     
  11. jipii

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2000
    Viestejä:
    1 257
    Dodii, nyt on perse tullu ulos uunista, tuntuu hyvältä mutta antaa maustua vielä hetken.
    Pitäs kauhoa nesteetki talteen kele.
    Mittari näytti muistaakseni 80.
     
  12. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Tämmöinen se on keittämisen jälkeen, jäähdyttelyn jälkeen suoritetaan vielä kuorrutus aamulla. :kippis:

    [​IMG]
    24122011775 by kansalainen, on Flickr

    Kinkku otettiin uunista ulos 75-asteisena, mutta sen lämpö kohosi vielä ulosoton jälkeen 78 asteeseen, vaikka laitoin padan kylmävesihauteeseen jäähtymään. Aamulla kuorrutin jäähtyneen kinkun. Tein kuorrutteen sinapista, barbeque-kastikkeesta ja olutmaltaista, ja pidin 10 minuuttia 350 asteessa.

    [​IMG]
    IMG_9883 by kansalainen, on Flickr
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2011
  13. jipii

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2000
    Viestejä:
    1 257
    Pieni täytyy kinkun olla :D
     
  14. Vizahh

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2011
    Viestejä:
    875
    82 asteisena äsken ulos ja nyt kuorrutus menossa
     
  15. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    20:15-6:15 Noin, 6,8kg uuninlämpötila siinä 120C, sisälämpötila 95C, ei uskalla verkkoa ottaa päältä kun hajoaisi kuitenkin.
     
  16. Capone

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    2 042
    Itse otin noin 79 asteessa pois, nousi pöydällä vielä reiluun 80 asteeseen, ylikypsää hain, sen sain, mutta tuntus ettei kuivaksi mennyt kuitenkaan, eiköhän tuolla joulu mennä! :)
     
  17. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 310
    Aikalailla 7,5 tuntia kohta. Perhana et tuli vaan myöhään laitettua. Puol kolmelta vasta kun vedin sitte kunno lärvit ja nukahdin ja heräsin että se kinkku uunii :o Meinas osa imelletyistäkin perunalaatikoista palaa kun olivat hieman liian pitkään.
     
  18. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Nyt voi jo laittaa herneet likoomaan kunnon hernekeittoa varten, sillä eihän tuota kinkkua jaksa monta päivää syödä, ja herniksessä se on parhaimmillaan. Isoon kattilaan kannattaa tehdä niin paljon hernaria, ettei tarvitse kaupasta hakea, kun ottaa pakkasesta. Maitotölkit on hyviä pakastusastioita. Hernariin voi myös dumpata kinkunpaistossa tulleen liemen, jos ei laita kastikkeisiin.
     
  19. Marcel Herskovitz

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2009
    Viestejä:
    323
    Poika just uunista jäähtymään, mittarissa oli 79 astetta. Oli kyllä vähän liiankin murea käsiteltävä :)

    Kohta huntu päälle vielä.
     
  20. living_death

    Rekisteröitynyt:
    10.12.2000
    Viestejä:
    4 104
    5,8kg + 4 tuntia kaasu-uunia (+150°C minimilämmöillä) = kinkun sisälämmöt +80°C

    Nyt sinappihuntua potkan päälle ja hetkeksi uuniin komistumaan.


    EDIT: tuli vain 4dl kinkkunestettä, kun otin kinkun pois jääkaapista jo 6 tuntia ennen paistamista ja silloin sisälämpötila oli +12°C.

    Kinkkunesteestä tehdään sitten omenakastiketta kinkun kyytipojaksi.
     
  21. FuLL

    Rekisteröitynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    4 275
    Täälläkin 8,2kg kinkku laitettu 125c uuniin klo 00.15 ja otettu pois 8.00. Pois otettaessa kinkun lämpö 89c ja olihan se murea. Normaalia vähemmän oli silavaa ja rasvaa irtos kinkusta ihmeen vähän.

    Uunista:
    [​IMG]

    Silavat pois ja huntua päälle:
    [​IMG]

    Kinkku valmis eli naatitaan naatitaan:
    [​IMG]

    Hyvää joulua tasapuolisesti kaikille. :)
     
  22. Kremnen

    Rekisteröitynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    712
    Kolmikiloisiakin löytyy, tällöin ei toki luuta mukana. Tiedän kun meillä on tuollainen parhaillaan just uunissa. 4 henkinen perhe tuosta meillä syö.

    Tiedän, että 3 kg on perhekinkuksi vähän, mutta kun meillä ei ole kukaan oikein kamalan innostunut tuosta kinkunsyönnistä eikä sitä juuri jaksa 2 päivää pidempään syödä. Syödään sitten muita jouluruokia mieluummin kuin kinkkua. Tapaninpäivänä on jo tuskaa se "jouluruuan" syöminen....
     
  23. papuwokki

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    2 678
    Citymarketissa näytti äsken olevan tanskalaiset pakastekinkut 0,99€/kg, olivat niitä 10-12kg mötköjä.

    Prismassa oli 7-8kg potkalliset tuoreena 0,99€/kg.
     
  24. mela

    Rekisteröitynyt:
    20.07.1999
    Viestejä:
    551

    itse itseäni lainaten, tuli loistavaa :kippis: aijai, vielä kun muutaman tunnin jaksais ootella ennen isompaa mättämistä :D:kippis::kippis:
     
  25. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Oma jötkäle meni juuri uuniin. Varmaan reilu kuutisen tuntia pitää uunissa olla, ja sitten pääsee mättämään. Koko yö syädään ja katsotaan American Horrorstoryn eka tuotantokausi. Tulossa mukava joulu.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti