Virallinen kinkunpaisto 2010 + muut jouluruuat ja -juomat

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Kaotika, 03.12.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 386
    Vanhempien threadien hengessä, jouluruuat ja juomat tänne kinkunpaistoineen (myös kalkkunat :) )
     
  2. Radikal

    Rekisteröitynyt:
    19.12.2005
    Viestejä:
    396
    alotetaas sit...
    [​IMG]

    ...noista sitä saa loihdittua oikein jouluisen drinkin ja sekoittelu ihan oman maun mukkaan!

    ja aika imeläähän tosta tulee pidemmän päälle juotavaks, mutta laittaa joko reippaasti mantelilastuja tai laimentaa glögiä vedellä, tms. itse suosin omatekoista (vähä sokerista=kirpeähköä) mustaherukkamehua :kippis:
     
  3. Keksimies16

    Rekisteröitynyt:
    09.06.2009
    Viestejä:
    288
    sitä ollaan ajoissa liikkeellä! Kinkkua odotellessa. Tekis ihan vitusti mieli!
     
  4. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    Dodii, huomiseks on haettu Lidlistä kalkuna, mitenhän sitä lähtis säätään...
     
  5. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Jos tykkää vaaleammista glögeistä, niin oikein maittavaa saa kunnollisesta omenamehusta, mausteista sekä valkoviinistä/sherrystä/vaaleasta vermutista. Tuoretta inkivääriä, tähtianista, kaneli- ja vaniljatanko, neilikkaa jne. ihan oman maun mukaan. Kaupassa myydään usein ihan päteviä lisäaineettomia täysmehuja, ei siis ole täysi katastrofi jos itsepuristettu on päässyt loppumaan mummon kellarista. Stokkalla on ainakin sellaisia 5 litran pöniköitä. Virtsanväriset tiivistesössöt voi jättää kauppaan, vieressä on kyllä varmasti valmistakin glögiä jos haluaa tinkiä kaikessa...

    Myös siideriglögi tuntuu olevan muotia, joten kun käytetään aitoa, kunnollista omenasiideriä niin siitä saa oivan pohjan. Lämmittää sen vain kattilassa mausteiden kanssa ja lisää vaikka hunajaa, jos on liian hapokasta. Ecusson Cuvée Spéciale, Alkosta, lienee tähän ihan omiaan. Litrahinnaltaan halvinta ja oikein maukasta noin naturellinakin. Helppoa, hauskaa ja hyvää :)

    Lapsillekin voi tarjota periaatteessa samoja juomia, kunhan kiehauttaa tarpeeksi perusteellisesti, että alkoholi on haihtunut.
     
  6. Kapteeni Archibald Haddock Banned

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2010
    Viestejä:
    256
    Itselläni oli 2kg luuton kinkku viime yönä uunissa, 6 tuntia meni 100C lämpötilassa ennen kuin keskeltä mitattu lämpö oli 75C. Sammutin uunin aamukuuden aikoihin ja annoin jäähtyä rauhassa uunissa. Nyt heräsin juuri ja kävin laittamassa sinappihunnun. Kohta sitä saa, kohta sitä saa... :o

    Oli melkoisen jouluinen tunnelma kun heräsin kinkun tuoksuun..
     
  7. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 386
    EI EI EI!
    Glögin pitää olla Marlin lasipullotiivistettä, ei noita sekundoita :kippis:
    Ja mustaherukkamehu on kyllä hyvää, mutten osaa yhdistää sitä itse jouluun, se on ollut lapsesta asti "kipeänä juotava juoma", ja silloin tällöin muuten vaan
     
  8. Purkis

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    191
    Mitähäh? Eikö se glögin laimennusaine ole tuossa kuvassa keskellä ja taaimmaisena, kyljessä taitaa lukea koskenkorva.

    Nykyisen perinteen mukaisesti pitänee alkavalla viikolla paistaa yksi harjoituskinkku, jouluaatoksi sitten toki se isompi ja toivottavasti parempi versio. :)
     
  9. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    Pakko kyllä todeta ettei tuo kalkuna sekä maultaan että valmistukseltaan ollut mitenkään mieltä ylentävä kokemus.

    Huomattavasti helpomalla paljon parempaa saa ylikypsästä joulukinkusta...
     
  10. GirlT

    Rekisteröitynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    674
    Glögiin sopii lantringiksi joku vodkaki. Kossussakaan ei tosin ole vikaa... Vähän kitkerää kossun kanssa.
     
  11. manni

    Rekisteröitynyt:
    01.08.2003
    Viestejä:
    2 994
    Samaa mieltä, parempi pehmeän vodkan kanssa.
     
  12. StiNgeRWeb

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2001
    Viestejä:
    3 034
    Marlin glögitiiviste + joku pehmeähkö vodka + vähän mantelia ja rusinaa + jatkeeksi vettä on todettu varsin hyväksi setiksi. Itse olen tehnyt sellaista noin 10% vahvuista tavaraa, sitä kärsii jo juodakin eikä ole heti parin mukin jälkeen ihan Petteri Punakuonona.
     
  13. Jusa101

    Rekisteröitynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 319
    Erehdyin maistamaan glögiä (Ingman tjsp) missä oli käytetty makeutusaineita sokerin sijaan. Hyi vittu mitä paskaa. Kehtaavatkin kaupitella tuollaista moskaa... :mad:
     
  14. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 386
    Itseäni ärsyttää ainakin Turun Edisonissa oleva tapa että terästetty glögi tehdään vanilja koskenkorvaan oletuksena, pitää aina erikseen pyytää että maustamattomalla kossulla :(
    Toisaalta, eipä tuo nyt ihan älytön vaiva ole kun pitää kuitenkin sanoa ettei niitä ylimääräsiä tilpehöörejä (manteleita) mukaan ettei ilta pääty sairaalaan :o
     
  15. vipe

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    8 045
    Edit: Jaa eipä mitään, menikin vähän vuodet sekaisin ja lihakauppaan käypi tie.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2010
  16. OMGmercedes

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    17 828
    Kiertää ne rullat kaukaa, niin ei voi kovin vikaan mennä. Meillä ollut viime jouluina noita potkalla olevia juhlakinkkuja ja pitää vain tarpeeksi pitkään uunissa, niin on mureaa ja mielestäni oikein hyvää. Juuri kävin Cittarista tuollaisen luuttoman 5kg juhliksen ja se olis tarkoitus vetäistä naamaan viikonloppuna tuttavien kesken(pikkujoulut) Huuhdellaan alas Russian Standart Platiniumilla, jos ei muuten uppoa :p

    Joskus ollut ihan perinteisiä läskillä päällystettyjä ja "itse" teurastettuja tuorekinkkuja, mutta eipä noi nyt ole paljon kummoisempia ollut, ehkä fiilis vain ollut vähän erilainen kun leivinuunissa paistettu oma possu.

    Kyllä se on valmistajassa vikaa, jos noista saa sitkeää tai muuten huonoa. Eli jos ottaa pakastealtaasta, niin ei sitä nyt suoraan uuniin tungeta jäisenä jne.
     
  17. vipe

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    8 045
    Jees, ennen tota edittiä keksin plärätä tota viime vuoden threadia, otin näköjään silloin kinkun uunista n.78 asteessa. Tarvii siis tänä vuonna sinne 85 asti varmaan odotella. Sehän perkele MURENEE tänä vuonna vaikka 100-asteiseks tarvis pitää.
     
  18. OMGmercedes

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    17 828
    Heh joo, itsekin tykkään juuri siitä murenevasta kinkusta, se oikein sulaa suuhun :)
     
  19. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    Juu, mitä kympsempi sen parempi, ja kinku on parhaimillaan suoraan uunista ;D
     
  20. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Hmm.. pitää olla mureeta mutta parhaimmillaan kinkku on muutaman tunnin päästä paistosta, eli on vielä lämmin/kuuma, mutta hieman vetäytynyt eikä niin kostea. Silloin on kyllä niin herkkua että.
    Tokihan puoli kinkkua syödään heti valmistuttua :)
     
  21. peep

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    372
    [​IMG]

    2. päivä tuli paistettua, 3,7 kiloo, äsken meni viimeset :) Jos seuraava sit aatoks..
     
  22. vipe

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    8 045
    Mitäs eroa näillä kinkuilla on:
    HK Viljapossun juhlakinkku potkalla - Tiesydameen.fi
    HK Viljapossun juhlakinkku potkalla - Tiesydameen.fi

    Onko nuo HK:n kinkut noin muuten hyviä? Taisin joskus testata mutta en muista enää yhtään, tarvii kai alkaa pitään näistä jotain kirjaa! :mad:

    Ja sitten tuoresuolattu vai harmaasuolattu?

    Edit: Ei saatana, sitten on vielä joku "Herkkukinkkukin" erikseen, ja tietysti parit "perinteiset" kinkut :D
    HK Viljapossun Herkkukinkku - Tiesydameen.fi
    HK Viljapossun perinteinen joulukinkku - Tiesydameen.fi
    HK Viljapossun perinteinen joulukinkku - Tiesydameen.fi

    Toivottavasti noissa "perinteisissä" nyt on vain tuo koko erona noihin muihin...
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2010
  23. Illotus

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2003
    Viestejä:
    480
    Pari kinkkua on tullut paistettua toistaiseksi. Eka 7 kilon HK:n halpis meni turhan kypsäksi 80-asteisena. Meneehän se kuivakin kinkku, mutta ei niin hyvää kylmänä. Oli aika erikoinen siitä, että nestettä irtosi vain n. 1,5l.

    Toinen oli n. 8 kilon tanskalainen, jossa myös meni kypsyysaste vähän piloille. 75 astetta ja silti oli kuivakka. Tästä tosin irtosi nestettä se 3 litraa. Liekkö ollut molemmilla kerroilla vähän huonossa kohti mittari.

    Pitäs vielä yksi paistaa pikkujouluihin ja sitten varmaan hakea ainakin yksi vielä pakkaseen. Harmi kun näitä harmaasuolattuja on tarjolla lähinnä näin joulun alla. Helposti menisi useamminkin.
     
  24. peep

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    372
    Saahan noita lihatiskeiltä tilattua.. Voi olla hintaa kyllä enemmän kun näin sesonkina :)
     
  25. Ekaros

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    1 933
    Totta, aina kesäsinkin kelpais pari kuukauden välein vetästä.

    Itse totesin että olisko HK:n pikkunen pakaste rulla ei ollut erikoinen. Seuraava pakaste olis kait cittarin tanskalainen pikkunen potkallinen...
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti