Vinkkejä köyhille sekä rikkaille suomalaisille sinkkumiehille - seikkailun maailma

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Echi, 10.04.2012.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SShadow

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  374
  Se vaan on niin paljon helpompaa käydä ravintolassa syömässä. Lähimmälle lihatiskille on yhtä paljon matkaa kuin tasokkaaseen ravintolaan. Eipä jää paljo omalle työlle arvoa jos ostaa kaikki lisukkeet ja heinät päälle mitä noihin koristeluihin menee. Ruoka ravintolassa maksaa yleensä 7.50 - 9 euron välillä, ehkä jossain paremman tason paikassa 14 euroa ja karvakäsipizzeriassa 4.50 euroa. Tämä käsitys siis työssäkäyvän sinkun osalta.

  Itse tehty on helposti tuota karvakäsitasoa tai siitä huonompaa, niin ei paljo innosta opiskelemaan. Kesällä tietysti kalaruokia monessa eri muodossa, mutta talvella taas ei tule käytyä kalassa. Kaupasta ei aina saa hyvälaatuista kalaa, taas pitää mennä kauas kauppaan jossa myös ravintola vieressä.

  Opiskelijana lounas maksaa Joensuussa 2.10 - 2.30 euroa, joten siitä on paha pistää paremmaksi. Varsinkin kun tuohon saa syödä lisukkeita niin paljon kuin jaksaa, lihassakin rajoituksia lähinnä pihvien tai lihapullian määrässä, ts. vain helposti laskettavissa ruokalajeissa.

  Viikonlopuille voisi olla jollekkin kokkikerholle tilausta, aina niitä opiskelijoita löytyy jotka eivät käy vanhempien luona syömässä joka viikonloppu. Kannattaa tehdä esitys esimerkiksi oppilasjärjestön aloitelaatikkoon.
   
 2. Svesno

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2010
  Viestejä:
  254
  Tähän on pakko mainita opiskelijana, että minun ja sinun ero on tod.näk yli 1000e/kk. Toki itsekkin kävisin ravintolassa useasti, jos olisi oikeasti varaa käydä, mutta tällä taloudella se on harvinainen tapahtuma.

  Ja tuosta opiskelijaruokalan hyödyntämisestä olen samaa mieltä. Ruuan hinta/laatu suhde on erinomainen ja sitä pitäisi olla joka opiskelipäivä tarjolla. Samkissa on tällä hetkellä 2,70 kelan tuella ja on ihan ok Fazerin ruokala.
   
 3. j-o-r-e

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  182
  ^Pistän paremmaks, Samkissa itsekkin ja meillä on 2,50 kelan tuella. Ruokalakaan ei ole minkään ketjun, tämä tosin tarkottaa sitä että laatu vaihtelee huomattavasti enemmän, välillä ihan kunnon ravintolanruuan tasosta, välillä taasen jää aika kauaksi.
   
 4. Svesno

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2010
  Viestejä:
  254
  Yhdessä vaiheessä Porin tekussakin oli alle 2,50€, mutta hinta on vaihtunut tänä vuonna jo kolme kertaa ja on nyt tuo 2,70.
   
 5. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  981
  Tässä on kyllä klassikon ainekset kyseessä.

  Liki autenttista intialaista marinoiduista broilerin kintuista ja rainbown pitkäjyväisestä riisistä. Pastaruoassa rainbown tagliatelleja, koska suomessa ei myydä hyvää tuorepastaa ja rainbown pestoa, joka on taivaallista.

  Ensinnäkin, marinoidut broilerinjalat vattuun, tilalle vaikka kokonainen pakastettu kana ja riisiksi etnokaupasta basmatia. Voin vannoa, että maku on ihan toinen.

  Toiseksi, tagliatellet menee rainbownakin (on ehkä yksi parhaimmista rainbow-tuotteista), mutta suosin silti Barillaa tai De Ceccoa. Tuorepasta sitten tehdään itse, jos siihen mielenkiintoa löytyy, näin toimitaan Italiassakin. Mutta edelleen, suurin osa Italiassa syödystä tagliatellesta on kuivakamaa paketista.

  Tosta rainbown pestoviritelmästä nyt ei voi edes pestona puhua. Peston tekeminen on hyvin helppoa ja se kannattaa, maku on todellakin aivan toiselta planeetalta!!

  Tollasilla ohjeilla kun tulee snobbailemaan, niin sitä voisi verrata siihen, kun luulee kokkaavansa gourmeta, kun panee ketsuppia roiskeläpän päälle ja sen mikroon.
   
 6. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  2.70€ Aallon "TKK":lla tuo normi anoksen hinta, mutta bonnarina ravintoloita on sitten vaikka joka päivälle. Eli kyllä sieltä yleensä jotain löytyy.

  On tuo kyllä kaupassa arvokasta ja laatukaan ei ole erikoinen... Jauhelihaan sitä yleensä päätyy...
   
 7. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Tuo kauppojen valikoima ja suurten ketjujen hallinta Suomessa on jotain typerryttävää. Kuusi vuotta Ausseissa asuttua, kaipaan niitä pieniä "butcher" kauppoja, josta löytyy lihaa joka lähtöön, paikanpäällä leikattuna ja ilman mitään marinaadimössöjä. Omia makkaroita, beef jerkyjä jne. Pieniä "Fuit' n Veg" kauppoja löytyi vähän sieltä ja täältä, josta sai aina (varauksella) tuoretta tavaraa (paikallista, joskus kaupan omasta puutarhasta) ja valikoima on ihan eri kuin suomalaisessa supermarketissa. Miten voi olla mahdollista, että Citymarketin kokoisesta kaupasta ei löydy kotimaisia tuoreita papuja, vaan ne pitää roudata Keniasta? Tai "snow peas" tulee Egyptistä. Jää kyllä kauppaan.

  Jopa suurien ketjujen kaupoissa esim. lihavalikoima on ihan eri planeetalta kuin täällä.
  Ihmiset, nyt äänestäkää sillä lompakolla pienet kaupat Suomeenkin!
   
 8. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 771
  Sitä ennen pitäisi takoa ihmisten päähän se, että ruoka on yksi elämän tärkeimpiä asioita mm. nukkumisen ja lisääntymisen ohella, eikä pelkästään pakollinen haitta joka hoidetaan mahdollisimman nopeasti ja halvalla pois alta. Tärkeää niin fyysisen kuin henkisen hyvinvoinnin, kulttuurin, tapakasvatuksen, arvojen, sosiaalisen elämän, ihmissuhteiden, työn, talouden ja luonnon kannalta sekä samalla loistava mahdollisuus toteuttaa hedonistisia tarpeitaan. Onko onni todella liian lähellä ihmisen omaa napaa, jotta sen näkisi? Katsokaa vaikka vanhoja kulttuurimaita välimeren alueella, siellä tämä on oivallettu jo tuhat vuotta sitten, vaikka olot olisivat muuten miten askeettiset.

  Peikko ei asu lompakossa, peikko asuu korvien välissä. Se kun hoidetaan, alkaa kaikki muu rullata itsekseen perässä. Tämän arvostuksen lisäämiseen voivat myös persaukisimmat vaikuttaa, ei kysellä titteleitä tai tuloja.

  Ruoka pitää yllä noin 300 000 työpaikkaa, joten mistään pikku puuhastelusta ei ole kyse myöskään sillä puolella.
   
 9. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
 10. j-o-r-e

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  182
  Kun alotin tais hinta olla 2,40 tjsp, pikkuhiljaa se siitä kans hilautu sinne 2,70. Reilu vuos sitte tekivät jonkun hinta-laatu kyselyn. Ilmeisesti laatua eivät voineet parantaa, joten tiputtivat hinnan 2,50.
   
 11. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 436

  Näytä mulle ravintola missä kunnon(250g+) pihviaterian saa viiteentoista euroon? Oon toki oulussa, mutta voit linkittää muuallekkin. tuollanen sisäfilukka maksaa kaupassa jo lähemmäs 9 euroo.
   
 12. SShadow

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  374
  Taitaa vaan olla niin ettei tasokkaassa paikassa tarjota 250g+ pihvejä, yleensä koot vaihtelee 150g ja 200g välillä. 9 euron noutopöydissä on tarjolla lihaa jota saa syödä niin paljon kuin jaksaa mutta harvoin pihvin muodossa. Sanomani hinnat lounashintoja, siinä säästää pikkasen kun syö ihmisten aikoihin, illalla sisäfile maksaa 30 egee eikä ole taattua että nälkä lähtee. Iltaisin tulee harvemmin käytyä juurikin hintojen takia, mieluummin pupeltaa leipää. Alkupalojen, juomien ja jälkiruokien kanssa menee aika tarkkaan 60 euroa per nuppi illallisella.

  Pihvitupa Viikinki tarjoaa 250g leikettä hintaan 12,90 ja samaan hintaan saa myös possun 400g fileepihvin. Tuota paikkaa on monet kehunut, mutta käsittääkseni tuo on ranskalaisilla perunoilla.

  En ainakaan itse pysty syömään 200g pihviateriaa joka päivä lihomatta hirveen kokoseksi. Mutta jos kulutus on liikunnan takia kova niin kannattaa tehdä itse monta ateriaa päivässä mieluummin kuin syödä kerralla noita jättipihvejä (mielipide).
   
 13. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 436
  Tuollahan pitää käydä, jos joskus tulee käyntiä joensuuhun päin. Eikä se pihvi itsessään paljoa energiaa sisällä, vaan ne sivuhöystöt.
   
 14. BlackWolf

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  2 856
  Mä nyt vasta bongasin koko ketjun. Sitten "tottelin" Echiä ja heitin kaikki mausteet hevon helvettiin (en oikeesti koska kaapistani löytyy vain laatumausteita) ja luin ekan ohjeen ja menin sitten roskalaatikolle hakeen ne pippurit ja cayennet takas. Loistavasti alko sun touhus Echi, ekana haukut kaikki mausteet lyttyyn kun ne on paskoja ja sitten joka ohjeessa suosittelet niitten samojen mausteiden käyttöä.

  Mä kuitenkin tuun pelastaan sun päiväs...
  https://www.prima-mausteet.fi//
  Mees koittaan, rouhittu pippuri, valkosipulirouhe jne. on aivan ensiluokkaisia, ne oikeesti maistuu sille mille pitää. Voit sinäkin sitten liittyä joukkoon, joka tajuaa että oikein tehtynä ne mausteseoksetkin on ihan hyviä, ilman niitä arominlisääjiä.
   
 15. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Myyvätkö nuo muka jotain? Vai onko verkkokauppa vain "laadukas".
   
 16. Skyline

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2009
  Viestejä:
  2 229
  Jos tää on ruoka treadi niin miksi tää ei oo tuolla ruoka alueella... Kuka täällä yk:lla tämmöstä lukee

  E. Joo ei mitään....
   
 17. suomalainen_mies

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  770
  Näimpä.

  “Worthless people live only to eat and drink; people of worth eat and drink only to live.” --Socrates

  Ja älkää nyt helvetissä jätkät opetelko kokkaamaan. Mitä vittania te annatte naisten ulkoistaa kaikki työt teille??? Miehet kokkaa, siivoo, hoitaa lapsia, fiksaa auton, tuo rahaa talouteen jne. Kokkaava mies EI ole seksikäs, vaan pelle. Tulevaisuudessa kun tekniikka kehittyy tarpeeksi, niin jotkut tohvelisankarit varmaan hoitaa jo synnytyksenkin...
   
 18. snappa

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2007
  Viestejä:
  562
  Myy toki, nettisivujen mukaan vaniljaa (tuli lueteltua tuossa koko tarjooma kerralla) :D
   
 19. Elvis Perseily Jr Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2008
  Viestejä:
  1 835
  ja kokemus ihmissuhteista on massiiviset montako päivää ? vai mennäänkö jopa viikoissa? :rolleyes:

  kerran kun se on taas niin vaikeeta, minäpä väännän rautalangasta: se tekee joka osaa paremmin, ja loput 50%-50%. minua ei kiinnosta pätkääkään joku ubermacho imagopelleily, vaan teen sapuskat koska osaan sen paljon paremmin ku eukko. hän taas on parempi leipomaan hommia yms. hän siis hoitaa sen puolen. muut työt puoliks tai aikataulun mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2012
 20. Shorttis

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  976
  väärä ketju...
   
 21. poskiholisti

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  752
  Hieno homma, Hermanni. Kuinkas yksin asuva mies? Kaikki Saarioisten maksalaatikon mikrolämmitystä monimutkaisempi "kokkaaminen" menee varmaankin homostelun puolelle? :confused:
   
 22. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Tämän threadin funktio on yhtä loistava kuin mennä btcf:n sivuille ylistämään ranskalaisen autoteollisuuden ylivertaisuutta. Jokainen osaa tehdä maittavaa perusruokaa, jos vain on aikaa (ja sitä rahaa). Jos unohdamme rahan ja vaikka noiden lähikauppojen tuotevalikoiman, on minulle ainakin töistä helvetin nälkäisenä kotiin tultuani usein ihan sama, että mitä saan henkeni pitimiksi. Nopeasti tehty jauhelihakastike (en hae itse tomaatteja siirtolapuutarhasta, en käy kerrostalokaksion parvekkeella lypsämässä lehmää jne.) ja Rainbown (vade retro!) pasta kelpaa oikein hyvin.

  Onnittelut ap:lle! Muutama kymmenen muronörttiä kierii nyt itsesäälissään kelvottoman ruokavalionsa ja sitäkin ala-arvoisemman ruoanlaittotaitonsa johdosta. Sitähän tässä haettiin.
   
 23. poskiholisti

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  752
  Jeps, onnea vaan. Ainakin minun tuttavapiirissäni on ihan normaalia valmistaa aloituspostauksen annoksen tapaisia ruokia. Jopa näiltä parjatuilta parikymppisiltä miespuolisilta sinkkuopiskelijoilta löytyy todennäköisesti tarvittavat mausteet suoraan hyllystä.

  En käsitä, miksi aloittaja on liittänyt viestiinsä netistä kaivetun satunnaisesta kana-annoksesta, jonka "pitäisi muistuttaa" reseptin mukaista annosta. Kai sitä safkaa nyt on ylipäätään edes tehty?
   
 24. Frideaph

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2008
  Viestejä:
  201
  Eiköhän pointtina ole ollut päästä pätemään, korostamaan itseään ja kuviteltua naiseutta sekä ennenkaikkea dissaamaan suomalaisia, erityisesti nuoria ja miehiä.

  Perusmallin internationalistifeministi siis kyseessä.
   
 25. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Eiköhän me pärjätä noilla aiemmillakin threadeilla.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti