Vinkkejä köyhille sekä rikkaille suomalaisille sinkkumiehille - seikkailun maailma

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Echi, 10.04.2012.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
    Olen jo pidemmän aikaa järkyttyneenä vierestä seurannut 20+ sinkkupoikien ruuanlaittoa. Ihmiset syövät sellaisia ruokia, joita en syöttäisi edes lemmikkirotilleni. On melkoinen mysteeri, miten suomalaiset miehet pysyvät edes elossa ilman naisten apua. En enää yhtään ihmettele sitä, että naiset elävät paljon miehiä pidempään. Kyse ei ole oikeastaan rahasta, vaan asenteesta ja halusta sukeltaa seikkailuun. Alun perin suunnttelin ketjun opiskelijoille, mutta muutin otsikkoa. Seikkalun pääidea on se, että kaikki voivat osallistua siihen, riippumatta varallisuudesta - se tarjoaa kuitenkin lopulta ihmeellisiä aarteita.

    Uskokaa tai älkää, mutta kelvollista ruokaa voi tehdä minibudjetilla. Kysykää vaikka pari dollaria ansaitsevilta intilaisilta tai thaimaalaisilta talonpojilta. Aion tässä ketjussa todistaa sen, että Suomessakin voitte syödä kuninkaan tavoin opiskelijabudjetilla. Ennen kuin listaan varsinaisia reseptejä, valotan ruuanlaiton taidetta askel kerrallaan:

    Mausteet. Kaikki alkaa mausteista. Ensimmäiseksi heitätte menemään ketsupin, sinapin, aromisuolan, grillausmausteet, sitruunapippurin ja muut maustesekoitukset. Kaikki mausteet valmistatte tuoreista aineksista, jos suinkin mahdollista. Kaupan maustesekoitukset sisältävät lisäaineita, natriumglutamaattia ja muita ainesosia, jotka antavat ruuille teollisen maun. Ennen kaikkea kuivatut mausteet eivät vastaa missään mielessä oikeita. Oikealla sitruunalla ja sitruuna-aromilla - jota käytetään mm. sitruunapippurissa - ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, samoin tuore basilika ja valkosipuli on ylivertainen verrattaessa kuivatettuihin yrtteihin. Curry ja hyvin valmistettu gram masala ovat ainoita mausteseoksia, joita voitte huoletta käyttää. Niitä on muuten vaikea valmistaa ja niissä ei yleensä ole edellä mainittuja lisäaineita, ne ovat muutenkin tradition mukaan valmistettuja ja hyvin säilyviä, eivätkä suomalaiset elintarvikemaisterit ole päässeet lisäämään niihin mitään "ylimääräistä".

    Vaikka olisitte rutiköyhiä, niin muistakaa panostaa mausteisiin. Kalliimmatkin mausteet maksavat ehkä 5 euroa, mutta voitte käyttää niitä kuukauden ajan tai jopa pidempään. Näin ollen ne eivät maksa käytännössä mitään yksittäistä ateriaaa kohden. Ostakaa kerralla kaappi täyteen, kun saatte opintotukenne. Mausteiden kertakäyttöhinta lasketaan muutamissa senteissä, vaikka ne maksaisivatkin kerralla ostettuna useita euroja.

    Nyt sitten varsinaisiin resepteihin. Valmistin eilen hieman intialaistyylistä gram masala-kanaa erittäin halvoista raaka-aineista, eli marinoiduista kanankoivista, jotka olivat vielä tarjouksessa. Hintaa oli alle kaksi euroa. Normaalisti nuo kanankoivet ovat syöväkelvottomia vastenmielisen marinointikastikkeen vuoksi, joten huolehtikaa siitä, että huuhtelette huolellisesti kaiken mönjän pois.

    Tämän jälkeen teette jotain mullistavaa: pilkotte kanankoiven kolmeen osaan - tämä sen vuoksi, että palaset kypsyisivät paremmin ja ennen kaikkea siksi, jotta lisätyt mausteet imeytyisivät paremmin lihaan. Kaupassa myytävä marinoitu kanankoipi on varsinainen vitsi: nahka on valeltu runsaalla marinoidimönjällä, mutta itse liha on mautonta. Ehkä hyvä niinkin, koska pelkästään kastikkeen haju saa aikaan aversion tunteen.

    Heittäkää palaset kattilaan, sekaan noin puolitoista desiä vettä ja mausteiksi todella reippaasti gram masalaa ( Kaupan gram masala ei ole välttämättä yhtä maukasta kuin Intiacentteristä ostettu, mutta jos ette löydä muualta tuota mausteseosta, niin voitte tyytyä siihen) ripaus kanelia, currya, cayennepippuria, mustapippuria ja mitä vain chiliä mitä kaapistanne löytyy. Itse käytän vahvaa chilipulveria, habanerokastiketta ja palkojakin.

    Laittakaa kansi päälle antakaa hautua erittäin miedolla lämmollä vajaa parisen tuntia. Jos on kiire, niin palat voi esilämmittää uunissa. Ateria on valmis, kun liha irtoaa helposti luista, aivan kuin leikkaisit voita veitsellä. Maku on erittäin eksoottinen ja täyteläinen. Lisukkeena voitte keittää mitä tahansa riisiä. Kastike, jossa kanat ovat muhineet, soveltuu erinomaisesti riisin kanssa. Olisi häpeä heittää sitä menemään.

    [​IMG][​IMG]

    Onneksi olkoon. Olette ensimmäistä kertaa elämässänne valmistaneet makoisan kanaruuan.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2012
  2. Svesno

    Rekisteröitynyt:
    22.02.2010
    Viestejä:
    254
    Se että on nainen ei todellakaan tarkoita että ruuanlaiton hallitsisi jotenkin paremmin. Tämä on myytti joka minun mielestä pitäisi jo karistaa. Ja sinäänsä hölmöä ruveta vertailemaan intialaisten ruuan hintaa suomalaisten vastaavaan.

    Mutta ruoka näyttää hyvältä ja voisi sitä kokeilla tehdä.
     
  3. Don Kerosene

    Rekisteröitynyt:
    08.11.1999
    Viestejä:
    1 453
    Wau, koin valtaisan herätyksen tämän ketjun myötä. Olisit vaan laittanut hienon reseptisi keitettyistä marinoiduista kananpaloista riisillä sinne reseptiketjuun ilman avautumista. Vai oliko tämä joku treffi-ilmoitus, missä yksinäinen minimibudjetilla elävä nainen etsii rikasta sinkkumiestä jolle kokkailla?
     
  4. Etherstream

    Rekisteröitynyt:
    17.12.2007
    Viestejä:
    808
    Ei noita kaupassa myytäviä valmiiksi marinoituja tuotteita voi enää pelastaa. Maku on tunkeutunut niin syvälle, ettei mikään pintapuolinen huuhtelu saa sitä katoamaan.
     
  5. Peridermal Jesus

    Rekisteröitynyt:
    01.02.2009
    Viestejä:
    2 811
    Osta HEVI-osastolta kaali, sipulia ja valkosipulia. Osta lihaosastolta lihaa. Osta purkkiosastolta puolukkahilloa tai pyydä sukulaisilta.

    Keitä kaalia kattilassa kunnes se on pehmeää. Paista samalla aikaa eri astiassa jauhelihaa. Lisää jauhelihan joukkoon pilkottuna sipuli ja valkosipulin kynsi.

    Sekoita kaali ja jauheliha vuokaan ja paistele uunissa. Jos et jaksa laita suoraan lautaselle.

    Lisää puolukkahilloa ja nauti.

    Jauhelihaan ja kaaliin kannattaa lisätä suolaa ja murskattua mustapippuria oman maun mukaan samalla, kun niitä lämmittelee ja paistelee.
     
  6. juupajokela

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    1 104
  7. Pampou

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    2 705
    Mahdoitko itsekään kysyä :smoke:


    Edit. pakko mainita että kuvasi on invalidi. 2008 otettua kuvaa ei lasketa. :smoke:
     
  8. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
    Tämän päivän köyhälistön ateria.

    Pasta Echimidez

    Tagliatelle pastaa. Rainbow, 1.20 Ajaa asiansa, vaikka tuorepasta on jotain parempaa herkkua, niin Suomessa sitä ei ole myytävänä. Jotain säälittäviä tuorepastatuotteita riippuu kaupan hyllyillä, mutta ne maistuvat pahemmilta kuin kuivapasta.

    Pestokastiketta. Rainbow. 1.80. Oikeasti. Pesto on ihmeellinen lahja koko ihmiskunnalle. Tuoretta basilikaa, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pinjansiemeniä. Taivaallista, kertakaikkisesti.

    Tomaattimurkaa. 50 centtiä. Jos olette tuhlailevalla päällä, niin yrttitomaattimurksaa. :) Heittäkää sekaan oreganoa.

    Halpaa jauhelihaa. 2 eceä Sipulia. 10 eceä Valkosipuli. 20 centti

    Keittäkää pastat (2/3 pussista) ilman suolaa al dente. Lisätkää pestokastike kun pastat ovat valmiita ja vedet valutettuja. (Puoli tölkkiä)

    Oliiviöljyä pannulle, kuullottakaa sipulimurskaa jonkin verran, mukaan jauheliha, kypsyessä heittäkää ripaus suolaa ja paljon mustapippuria sekä tomaattimurska sekä murskattua valkosipulia. Jättäkää kaikki aavistuksen verran raa'aksi. Kaikki vuokaan sekoitettuna ja uuniin 15 minuutiksi. Päälle parmesaanijuustoa

    Jos teillä on tuoretta basilikaa, niin heittäkää valmiin tuotksen päälle, myös mustat oliivit käyvät.

    [​IMG]
     
  9. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685

    Mitä tarkoitat? Valitettavasti minulla ei ole piuhaa, jolla saisin kamerani yhdistettyä tietokoneeseen. Joten kuvat ovat muualta, mutta valmiin tuotteen pitäisi muistuttaa kuvien mukaista tuotosta. Itse asiassa, osaan kyllä koristella tekemäni ruuat paremmin, joten irl kuvat olisvat jopa parempia. Resepitit ovat kuitenkin pääasia, kuvat ovat lähinnä viihteen vuoksi mukana.
     
  10. Pampou

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    2 705
    Ja meinaat että opiskelijalla on varaa ostella tusinaa erilaista ruohoa jolla "koristella" ruokaa? :D Ja eiköhän se ole jokaisen oma asia mitä suuhunsa laittaa.

    Tahtoisin vielä tietää mitä ihmettä sitten syötät lemmikkirotillesi jos et ruokaa? :smoke:
     
  11. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
  12. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
    Kaikki ruokani ovat alle opiskelijabudjetin Roiskeläppä maksaa kolme kertaa enemmän kalorit suhteutettuna.
     
  13. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
    ..........
     
  14. M1KELL

    Rekisteröitynyt:
    05.12.2011
    Viestejä:
    122
    kokeilkaa ihmeessä ranskalaisia ja kanakastiketta:kippis:
     
  15. Pampou

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    2 705
    Itse lähden ovesta ulos kun seikkailua kaipaan, en tyydytä muuta kuin nälän tunnetta ruualla :confused:
     
  16. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685

    Höpö höpö. Kyllä saa. Parin tunnin haudutus chilissä poistaa turhien aromien jälkimaut. Suolaa en lisännyt ohjeeseen, koska se on jo valmiiksi imeytynyt lihaan.
     
  17. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685

    Karu tosiasia on kuitenkin se, että suomalaiset sinkkumiehet syövät valmislihapullia, uunimakkaraa/muita makkaroita ja lihapiirakoita. Ja tietenkin sitä yrjöttävää roiskeläppäpitsaa. No oikeastaan se lihapiirakan kuvottava teursjätteen haju saa välittömästi yrjöämään, joten se roiskeläppä ei ole puoliksi yhtä paha.
     
  18. Geroniimo

    Rekisteröitynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    1 328
    Onko se sitten jotenkin sulta pois? Jos halvalla haluaa selvitä, niin joku kinkkukiusaus on kyllä halvimmasta päästä. Puol kiloa pottua ~0,4€ + kinkkua ~2€ + kerma suolaa ja pippuria... Tästä syö kynäniskä muro vähintään 3 päivää. Aterian hinnaksi jää 1 - 1,5 €
     
  19. Skikuda

    Rekisteröitynyt:
    26.01.2008
    Viestejä:
    3 365
    Tämä nyt ei rajoitu mitenkään vaan miehiin. Omalla työpaikalla ainakin juurikin nuo duunaritason nuoret naiset syövät ylivoimaisesti huonoimmat eväät (pelkkiä eineksiä, eräskin tyttönen joka päivä maksalaatikon kylmänä). Miehillä sentään jotain yritystä.
     
  20. Ihmeellinen lahjapa hyvinkin. Sopii hyvin joukkoon kun korostat itse tekemistä ja laadukkaita raaka-aineita.
     
  21. Don Kerosene

    Rekisteröitynyt:
    08.11.1999
    Viestejä:
    1 453
    Vieläpä kun ekan postauksen ohje on vain lisäkkeen osalta muutettu, murossakin kuuluisuutta saanut "ranut ja kanakastike".
     
  22. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
    Mikä ihmeen lahja? En vastusta jotain lysotsyymin kaltaista enstyymiä, tai muutakaan vastaavaa luontaista säilyntäainetta. Kyse on ainastaan mausta ja säilyntäaineiden vaikutuksesta siihen. Rainbown pesto on kertakaikkiseta mahtavan makuista. Itse asiassa kyllähän natriumglutamattiakin on käytetty kiinalaisessa keittiössä iät ja ajat kasvisruuiassa, länsimaissa sitä lähinnä hyödynnetään teurasjätteen maun korjauseliksiirinä. Mauste ei ole paha per se, vaan sen käyttötarkoitus ja konteksti.
     
  23. Pampou

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    2 705
    Otsikkokin on luultavasti jostain naisten tuottamasta livin premium-ohjelmasta :smoke:
     
  24. Echi

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 685
    Laitatko linkkiä, niin voin analysoida tarkemmin kuvaamasi ohjetta?
     
  25. Don Kerosene

    Rekisteröitynyt:
    08.11.1999
    Viestejä:
    1 453
    Kokkiketjustahan niitä löytyy monta. Ja noin ravinteiden ja terveellisyyden kannalta varmaan samalla tasolla sun kastikkeen kanssa.
     
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti