Vikings (History)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Tinke-80, 03.03.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Diodi

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  1 504
  Viesti poistettu
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 2. juuben

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2013
  Viestejä:
  687
  Sentään päästiin kiinalaisnaisesta eroon, toivottavasti samalla loppuu myös Ragnarin huumehörhöilyt.
   
 3. _J03_

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2010
  Viestejä:
  2 826
  Eikös tässä ole silti taustalla se että Ragnar joukkoineen palaa vielä Englantiin, joten halutaan pitää katsojat ajan tasalla.
   
 4. Joaquin

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  44
  No olipahan taas viikingeillä sotajuonet... jösses. Tuohon huhkimiseen ja työmäärään nähden olisi huomattavasti helpompi vain rynnäköidä ne etuvartiot matalaksi. Ai niin mutta tämä onkin frankeille YLLÄTYS!
  Todella uskottavaa tosin, ettei frankkien tiedustelu olisi seurannut viikinkien poistumista ja nähnyt mitä puuhaavat, tai joku paikallinen maajussi. Okei okei viihdettähän tämä on mutta silti.

  Ragnarin paluu ohjaksiin sentään positiivinen pilkahdus.
   
 5. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Anteeksi että spoilaan nyt:
  Viikingit valtaavat puolet britanniasta ja perustavat "tanskalaisen lain". Ranskan valloitukset ovat ohi. Rollon Normandia toimii tehokkaana Viikinki-karkottimena
   
 6. V_23

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2007
  Viestejä:
  234
  Wessexin ja Frankian saama ruutuaika selittynee sillä, että kautta pidennettiin aiempien kausien 10 jaksosta 20:een. Jostainhan sitä täytettä pitää repiä. Eiköhän tässä käy niin, että nämä neljännen kauden ensimmäisen puoliskon kaksi viimeistä jaksoa mähistään Pariisissa ja sitten tauon jälkeen viimeiset kymmenen jaksoa keskittyvät Englantiin ja/tai Ragnarin ja Haraldin keskinäisiin mättöihin.

  Wessexissä on keskitytty kuvaamaan Ecbertin juonittelua ja sen eukon kasvua prinssin vaimosta miestään pettäväksi ja kuningattaria puukottavaksi 'hirviöksi'. Ennalta arvattavaa ja tylsähkösti kirjoitettua draamaa, joka ei yllä lähellekään esim. GoTin juonittelukuvioita. Frankiassa taas on ärsyttänyt erityisesti se, mistä joku täällä taisi aiemmin kirjoittaakin. Sanaakaan ranskaa mongertamaan kykenemätön Rollo oppi kielen hujauksessa ja prinsessa rakastui tähän sen jälkeen silmänräpäyksessä.

  Kiinalaisnainen oli kasa paskaa, täysin tarkoitukseton hahmo. Ainoa merkitys sarjalle oli saada Ragnar koukutettua huumeisiinsa, mikä ei ole toistaiseksi näkynyt muuta kuin Ragnarin vammailuna. Eihän tuota näytettykään kuin noin kahdeksassa jaksossa, joista ainakin siinä trippailujaksossa aivan liian pitkään. Muka-syvällinen yhteys Ragnariin keisarin tyttönä ei toiminut missään vaiheessa. Kyllähän se tiedettiin jo aiemmilta kausilta, että Ragnaria kiihottaa hallitsijoiden tyttäret.

  Harbardin ainoa tehtävä vaikuttaa olevan se, että saadaan edes jonkinlainen syy näyttää Kattegatia ja Aslaugia. Paljon mielenkiintoisempaa olisi ollut seurata vaikka Ivarin kasvua, poika kun osoitti jo pilkahduksen häikäilemättömyyttä iskemällä kirveen toisen lapsen päähän kesken leikin. Flokin Aslaug-näky ja aiempi vierailu ennustajan luona vaikutti omaan silmään juuri siltä, mitä joku aiemmin epäilikin. Että siis Flokista olisi tulossa uusi ennustaja.

  Kokonaisuutena sarja on menestyksen myötä muuttunut heikompaan suuntaan. Kuvioihin on tuotu ylimääräistä ja monin paikoin toimimatonta draamaa, jolla on vältetty juonen liian nopeaa etenemistä. Tulee mieleen Big Bang Theory, joka kausien edetessä siirtyi yhä kauemmas ja kauemmas siitä, miksi sarjan alkukaudet olivat niin hyviä.
   
 7. J.diGriz

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  730
  Kappas vaan, iloinen yllätys, sangen viihdyttävä jakso vaihteeksi. :)
   
 8. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Ja näin saatiin sitten Erlendurin kostotarina päätökseen? Vähän laimeaksi kyllä jäi, jäin kaipaamaan parempaa päätöstä tuolle asialle.
   
 9. PeeVee79

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  711
  Tuossa ei ollut kyllä järjen häivää. Jaksotolkulla kypsyteltiin kunnon kostoyritystä palkkatappajasta lähtien (tuo oli hieno kohtaus) ja sitten koko homma lässähti parissa minuutissa täydelliseen idiotismiin.
  "Joo eikun ammu sää, kun jumalat on sitä mieltä. Mää seuraan täältä takaa sopivalta etäisyydeltä."
  :facepalm:
   
 10. J.diGriz

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  730
  Minä tykkäsin kyllä tuosta ratkaisusta. :) Oiva ja viikinkimäinen (mutu) tapa ratkaista ongelma.

  Hassua että vasta nyt hoksasin että tanskalaismaiset piirteet omaavat söpöt Torvi ja Helga ovatkin todellisessa elämässä sisaruksia. Hauska veto. Mielestäni myös Pääkkönen on hoitanut oman osuutensa oikein mallikkaasti mikä oli kieltämättä iloinen yllätys. Ja kun joillakin on hinku valittaa ettei ääni ja ääntäminen ole matalaa, sujuvaa ja miehekästä, kannattaa palauttaa mieleen sankari Ragnarin suoritus... :)
   
 11. Ihmes

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  833
  Mun mielestä toi sopi Erlendurille just sopivasti. Raukka viimeiseen asti, muut tekemään oman likaisen työn.

  Tosin oli ehkä hieman turhan ennalta-arvattava, en uskonut hetkeäkään että Torvi oikeasti tekisi sen (vrt. esimerkiksi Floki-käänteet aiemmilla kausilla). Joku pienempi konflikti olisi hyvä ollut aiemmin, jossa Erlendur olisi uhannut Torvin pojan henkeä ("Se tapetaan jos en palaa kotiin" tms). Nythän Torvilla ei ollut mitään hävittävää ja kaikki voitettavissa.
   
 12. nilbog

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  1 255
  Ilmankos mennyt pariin kertaan sekaisin nämä kaksi. :D Näyttää varsinkin Torvi joltain muumihahmolta, mutta... panisin.:smoke: Olisi kiva nähdä kartalta tuo laivamarssin reitti. Eli siis kiersivätkö Pariisin, vai ne tornit?
   
 13. J.diGriz

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  730
  Saattaa myös olla että sarjan käsikirjoittaja/luoja myös mielellään luontaisesti sijoittaa tyttäriään mieluummin sankareiksi kuin pettureiksi...? :)
   
 14. Disss

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2009
  Viestejä:
  859
  Tornit. Miksi ne nyt Pariisin kiertäisivät? "Tyhmä" juonikuvio silti, mutta eipä siinä mitään. Tämä kausi on ollut kyllä ylivoimaisesti heikoin tähän asti, vaikka suomalaisten edesottamisia on ollut mukava seurata.
   
 15. yussem

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  56
  On toi Jasperi kyllä erittäin huono.
   
 16. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Île de la Cité saarella seinen varrella oli pariisi tuolloin, ja google mapsia tutkimalla voi helpostikin päätellä mistä viikingit olisivat oikaisseet, vaikka eihän tuollaista kai oikeasti tapahtunut? noin 4km matka kantaa laivoja.
   
 17. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  6 072
  Mukavaa uutta tietoa itselle. Hyvin ovat osansa hoitaneet.

  Jasper on alun jälkeen parantanut hurjasti. Parhaimmillaan toki edelleen kun ei avaa suuta. Hyvin vetävät Franzenin kanssa yhdessä. On taatusti ollut hauskaa kuvauksissa tuolla äijäporukalla. Selviävätköhän molemmat hengissä kauden jälkipuoliskolle... Tai kenties jopa seuraavalle kaudelle.
   
 18. J.diGriz

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  730
  Villi veikkaus/toivomus että Franzen & Pääkkönen ovatkin ensi kaudella Ragnar & Rollo -parin tilalla pääosissa...? :)
   
 19. Janzor

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  1 619
  Jasperin naaman nähdessä tulee aina jonkinlainen myötähäpeän tunne. Eihän se ihan niin surkea enää ole viime jaksossa ollut mitä aiemmissa, mutta silti. Ehkä en vaan osaa ottaa Salkkareiden Sakua tosissani viikinkinä.
   
 20. qlizz

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  93
  Ainakin heidän historialliset esikuvansa selviytyivät Norjan kuninkaiksi asti.
   
 21. J.diGriz

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  730
  Milloinkas tämän kauden toinen puolisko alkaa?
   
 22. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Oli kyllä hyvä kausi ja itse pidin tuosta, että seurattiin noita eri maiden hovien tapahtumia. Toki niissä ne juonittelut oli varsin kesyjä, mutta parempi kuin ei mitään.

  Viimeisessä jaksossa tapahtunut ruokapöytä kohtaus oli onnistunut, kun ei odottanut kerrassaan mitään vässykkä keisarilta.

  Ainut pieni mutina tuli siitä, että Rollon ihastuminen Gislaan. Se tuntui hiukan epäuskottavalta. Enemmän se kunnianhimo olisi odottanut, mutta sitä ei tuotu esille. Muutenkin se Gislan nopea kääntyminen suhteessa ei oikein toiminut. Rollon suhteen on nyt jatkossa vaikea keksiä mitä isompaa juonta mitä voisi tapahtua. Ellei sitten Vatikaanin puolelta synny jotain. Teoriassa nyt olisi helppo paikka lopettaa kyseisen henkilön seuraaminen.

  Kuningas Ecpert veti taas roolin hyvin vaikka varsinaisesti mitään ihmeellistä ei tapahtunut Britanniassa. Jatkoa ajatellen tosiaan oli hyvä että kerrottiin mitä siellä tapahtui. Varsinkin kun sinne jossain vaiheessa mennään uudestaan Lothbrok johdolla.

  Björn Lothbrok kasvoi kauden aikana aikamoinen viikinki. Toivottavasti Lothbrok muunkin jälkikasvun suhteen saataisiin yhtä onnistunutta tulosta. Kun itse Ragnar Lothbrok poistuu kuviosta, niin siinä on kuitenkin varsin iso paikka täytettäväksi näyttelijöiden osalta. Björn seikkailu erämaassa oli ihan mielenkiintoinen. Tosin olen itse elänyt siinä luulossa, että ne karhut ei talvella ole hereillä. Toki sarjaan pitää suhtautua kuin vanhaan kansantarinaan.

  Tällä kaudella oli mielenkiintoista lisäävä juttu se, että oli myös kotimaisia näyttelijöitä mukana. Ihan hyvin tuossa onnistuttiin ehkä jatkossakin nähdään lisää. Nyt kun kuitenkin mitään isompaa juonittelua ei nähty heidän osalta.

  Visuaalisesti sarja oli onnistunut eli ei löytynyt mitään moitittavaa jos vertaa vaikka edelliseen kauteen. Suuretkin taistelut oli onnistuneita ja lavasteiden/puvusteiden osalta hyvä.

  Hyvä uutinen oli tuo että tämä kausi jatkuu vielä. Jos tällä tasolla mennään, niin ei voi valittaa asiasta. Kuitenkin yksi parhaimmista sarjoista mitä löytyy ja aihe on vielä pirun kiinnostava. Sarjan jatkuvuuden suhteen itse olen jopa myöntymään, että sarja ottaa enemmän vapauksia historian suhteen.
   
 23. LaughteR

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2003
  Viestejä:
  880
  Olipas tylsä kauden puolikas. Melkein pitää miettiä jaksaako sarjaa enää seurata.
   
 24. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Hyviä jaksoja enimmäkseen. Hahmokehitystä ja valmisteluja tulevia jaksoja varten tapahtui roimasti.
  Mielenkiintoista, ettei nämä Franzenin ja Pääkkösen hahmot yrittäneet mitään vallankaappausta Ragnarin poissaollessa, kun taisi toinen sanoa haluavansa koko norjan kuninkaaksi? Varmasti loppukaudella ovat myös mukana, ei mitään järkeä olisi tiputtaa niitä vielä pois.
  Ihan kiva juonenkäänne se oikeastaan olisi, jos seuraavassa jaksossa paljastuisi heti että Franzen on nyt kuningas ja nainut Aslaugin Ragnarin poissaollessa.
   
 25. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 480
  Siinäkö sitten oli Franzenin ja Pääkkösen osat kun homma siirtyi vuosia eteenpäin:eek: Olis toivonut vähä enempi mutta parempi tuo ku ei mitään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti