Viisaudenhampaan poiston seuraamuksia

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Salmelainen, 11.03.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Päivitän edellistä postaustani, kun unohtui. Kaksi tai kolme päivää vuosi verta, useammankin yön nukuin muovipussi pään alla, ettei punastu tyynyliina. Operointipäivänä vain oli kipeä, en ottanut edes särkylääkkeitä. Ei mitään komplikaatioita.
   
 2. Chr80

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2013
  Viestejä:
  86
  Viime maanantaina (4.1) otettiin alhaalta vasemmalta viisaudenhammas vetämällä irti. Siinä ei sen kummempia ollut, lähti noin viidessä minuuttissa käyristä juurista huolimatta. Nyt on mennyt neljä vuorokautta poistosta ja suuhun tulee pahanmakuista kellertävää nestettä tuosta poistokuopasta. Kuopan pohja on tumma, joten en usko verihyytymänkään irronneen, kipuakaan ei ole ollenkaan. Mitähän tuo neste lienee, alkaa pikkuhiljaa vituttaa kun välillä tulvahtaa suuhun tuota nestettä.
   
 3. Jalvaa

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2011
  Viestejä:
  663
  Kuinka kauan kipua joutuu kestämään hampaan poiston jälkeen? Yli viikko menny ja särkee viel välillä ihan vitusti
   
 4. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Mites nopeaa muilla on viisurit muuten tullut? Itellä kuvattiin purukalusto 2013 keväällä ja tällöin näkyi molemmilla puolilla ylhäällä ja toisella puolella alhaalla viisurit jotka oli ihan ok. Nyt 2016 ainoastaan oikealta puolelta ylhäältä on viisurin kärkeä tullut vähän ikenen läpi :confused: Eivät ole olleet koskaan kipeät tai oireilleet mitenkään. Voisikohan käydä niin hyvä tuuri että jäävät kokonaan nousematta? Ikää 23
   
 5. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 564
  Eikös hampaat yleensä poisteta sen takia että ei särkisi?

  Mulla otettiin 3 viisuria kerralla irti, pari tuntia oli suu puuduksissa mutta ei muistaakseni mitään ongelmaa tai kipuja sen jälkeen.
   
 6. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Multa poistettiin joku vuosi sitten ylhäältä kaksi viisaudenhammasta kerrallaan. Sittemmin aina kun pientäkin flunssaa kerää hurjana skeidaa poskionteloihin.

  Ilmeisesti tuo hampaiden poisto teki ylimääräistä tilaa sinne. Poiston yhteydessä lääkäri pisti nenän tukkoon ja käski puhaltaa , testasi siis ettei yhteys poskionteloihin avautunut, kun hampaat lähti juurineen.

  Ongelma on että mulla on nyt melkein joka syksy poskiontelon tulehdus. Ja aina kun nenä alkaa vuotamaan, niin pelko että se tulee. Muuten olen hyvin terve, eikä mitään muita ongelmia terveyden kanssa ole. Viimeksi kun kerroin työterveydessä (poskiontelontulehduksen yhteydessä) asiasta, lääkäri lähinnä naureskeli asialle.

  Olen itse melkein varma että johtuu noiden hampaiden poistosta. Onko muilla ollut tällaisia ongelmia ja mitä asialle voisi tehdä?
   
 7. Jalvaa

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2011
  Viestejä:
  663
  Kävin tänään poistamaan tikit ja kipu hävisi. Kaikki kunnossa nyt.
   
 8. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Varmaan mennyt jo ohi tilanne, mutta apteekista saa sellaista suun desinfiointiin tarkoitettua liusta. Sitä purskutetaan puoli minuuttia ja sylkäistään pois. Itsellä auttoi ainakin kun hammaslääkäriltä aikoinaan kysyin mitä tehdä poiston jälkeen.
   
 9. Dwarf

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 631
  Hampaisiin ei liity mitenkään, mutta itsellä oli nuorena noin 1-2 poskiontelotulehdusta per kuukausi... Tuota ei itse silloin tajunnut, mutta tuo johtui homeesta. Eli asuttiin kämpän ylimässä kerroksessa ja vessankatto oli vihreä, täysin homeessa... kärsin tuosta jonkun neljä vuotta.. Home yhteyden tajusin vasta kun muutettiin pois, jonka jälkeen on ollu 0 poskiontelon tulehdusta, ja yksi poskiontelon haavauma (intissä, jotka ei ole mitenkään home vapaita... steroideja määräsivät :) )

  Niin ja ainut aina mille olen allerginen on penisiliini, joka on hometta (keho tulee täyteen näppyjä.. vähän kuin tuhkarokko
   
 10. elkorp

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  281
  Ei tunnu oikeastaan miltään, kun saa puudutukset. Ehkä hieman ronskilta toiminnalta. :D

  Mitenköhän ennen, kun ei ollut puudutuksia - mahtoi sattua aikas paljon ...
   
 11. Chr80

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2013
  Viestejä:
  86
  Joo ohi tuo tilanne jo on ollut pitkään. Suolavedellä aloin huuhtelemaan sitä kuoppaa niin loppui se nesteen tuleminen sieltä kuopasta. Kai siellä oli mädäntynyttä ruokaa tms. ja se sieltä tuli välillä pihalle. Ja olihan järkyttävän makuista. Nyt kuukausi poistosta, ei enää mitään oireita.
   
 12. IDKF

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  494
  Tiistaina aamulla leikattiin alhaalta molemmat osittain puhjenneet viisaudenhampaat, ja tikattiin ikenet kiinni. Mustelmia tms ei ollut missään vaiheessa, ja kipeäkään ei leuka ole vielä ollut pahemmin, edes kipulääkkeitä ei ole tarvinut syödä ollenkaan. Verta tuli parina ensimmäisenä päivänä hieman, nyt parina edellisenä päivänä ei juurikaan. Turvotus laskenut jo suurimmaksi osaksi pois.

  Nyt kuitenkin tapahtui sellasta, että toiselta puolelta aukesi tikit lähes kokonaan, siten, että poskessa/ikenessä on about 5-6mm reikä/viilto, josta näkyy sisään haavaan. Verta ei tule ollenkaan, mutta suht raffin näköinen reikä sinne on ilmestynyt. Toisella puolella leikkaushaava on kyllä tikattu aivan umpeen.

  Soitin päivystykseen josta sanottiin, että "Joo ne tikit sulaa pikkuhiljaa, se on ihan täysin normaalia paranemista" "Ei niitä ikeniä aina saada täysin yhteen, ne paranee kyllä hyväkuntosella nuorehkolla yleensä hyvin. Kun ei oo kipuja niin ei kananta tehdä mitään"

  Luottaakko nyt tuohon vai täytyiskö huolestua? Tikeistä sanottiin, että 2-3viikon kuluessa sulaa pois, nyt on 5 päivää leikkauksesta. Uskon siis, että ihan pari tuntia sitten avautu tuo poski kun söin.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2016
 13. mavsi

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2015
  Viestejä:
  4
  Ei tarvi huolestua. Kyllä se siitä paranee
   
 14. rikun

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2008
  Viestejä:
  79
  Hiukan ot, mutta jos paikalla asiansa osaavia hammaslääkäreitä...

  Pari juurihoitoa tehty aikaisemmin, ilmeisesti molemmissa tapauksissa ollut akuutti pulpan tulehdus ja uhrihammas ei puutunut millään vaikka kuinka monta piikkiä tungettiin sinne. Ilmeisesti ainakin toisella kerralla puudutusainetta ruikittiin myös suoraan pulpaan/hermoon, mutta eipä sekään tuntunut auttavan.

  Nyt pitäisi taas mennä vastaavalle operaatiolle (tai poistolle), tällä kertaa hampaasta lohkesi varmaan puolet ja eiköhän siellä sama tilanne ole päällä.

  Onko mahdollista että ennen operaatiota syöty antibioottikuuri auttaisi puutumisessa? Todennäköistä?

  Ei ole todellakaan mitään aikomustakaan mennä operaatioon, jos hammasta ei saada puutumaan. En ole ennen noita edellisiä operaatioita ollut ikinä shokissa kivusta, mutta tulipa sekin koettua pariin kertaan. Ja turha ruveta nillittämään ettei juurihoito satu tai puudutus toimii, onneksi olkoon jos sinulla on ollut hyviä kokemuksia asiasta.

  Eli vaihtoehdot lähinnä tulehduksen vähentäminen etukäteen (tosin monien lähteiden mukaan antibiootit ei auta pulpan tulehdukseen) ja toivoa että puudutus toimii, tai sitten esim. iv sedaatiossa homma. Se kait pitäisi olla kivuton vaikeimmissakin tapauksissa?
   
 15. Altza

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  178
  Mulla oli ihan samanlainen tilanne. Eipä menny ikenet ihan kunnolla kiinni, mutta kuhan muistaa iltasin purskuttaa vedellä "onkalot" puhtaiksi niin ei pääse tulehtumaan mistään ruuantähteistä.
   
 16. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090

  Vaadit päästä sairaalaan tuon hampaan poistoon, senverran kipeä tilanne että saattavat päästää. Ainakin kannattaa yrittää, kannattaa kertoa noista kipushokeista.
   
 17. pitipi inu

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2008
  Viestejä:
  1 547
  mulla sama juttu, jos jättää ne tarkastus kännit käymättä tai niitä ei anneta tai itse ei osaa vaatia voi käydä silleen että se tulehdus on niin paha ettei ne puudutukset auta, itse asiassa kaksi kertaa ollu sama juttu, oraalissa laitto suoraan jonnekki "kanavaan" sitä puudutusta ei siis ikeneen vaan keskelta hammasta suoraan luuhun asti, se autto.
  joskus tosin on epäilyttänyt että jotku hoitajat ei vaan tiedä mihin sitä laitetaan tarkasti, tuntuu olevan niin eri kohdat, jotkut tökkää sitä ainetta ikenen ja hampaan liittymiskohdasta hieman alapuolelta, jotkut taas laittaa reilusti alemmas ikeneen joka tuntuu olevan huonommin toimiva ainakin mulla.
  joskus yläasteella laittovat 5-6 piikkiä kun ei tuntunut auttavan, reidet ja naama puutu mutta hampaaseen ei vaikuttanut.

  just tänään poistettiin viisari, tulehdus oli siinäkin , nyt v-pen kuuri ja 800mg buranaa joka tosin ei mulla ole koskaan tuntunut auttavan.

  ihmettelen tätä antibiootti kuuria kun 8 tunnin välein pitäs ottaa, tosiaan pitää herätä aamu kolmelta ottamaan yksi pilleri ja yrittää saada sitte unta??
  onkohan tuolla eroa jos vaikka syö ennen nukkumaan menoa,eli neljä tuntia edellisestä ja onkohan sillä väliä jos sitte nukkuu 10 tuntia ja menee yli pari tuntia siitä ottamis ajankohdasta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2016
 18. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 871
  Pitäs vissiin itekin kerätä se olematon rohkeus ja mennä poistattamaan viisuri joka puhkesi pari vuotta sitten. Ikenen vetäytyessä hampaan päältä ien äkäili vähän väliä ja tuumasin että nyt ne loppuu mutta paskat, tällä hetkellä viisurin ien on varmaan golfpallon kokonen ja saatanan kipeä.
  Huoh.. Pakko se on soittaa aika vaikkeivat tolle tällä hetkellä muuta voi kuin todeta tilanteen.
  Corsodyliä suosittelevat luultavasti ensihoidoksi.
   
 19. Pontus

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  590
  Itseltä poistettiin pari tuntia sitten visari oikealta ylhäältä. Meni todella kivuttomasti alle kymmenessä minuutissa. Lähti yhtenä kappaleena alkuun vähän heiluttelemalla ja tämän jälkeen pihdeillä irti.

  Edes puudotuspiikkien laitto ei tuntunut missään. Alkuun otettiin röntgeni ja heti perään visuri irti, näin yksityisellä. Röntgen 89e ja visurin poisto 109e. Mielestäni rahoja ei olis voinu paremmi käyttää :)
   
 20. pitipi inu

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2008
  Viestejä:
  1 547
  ihmetettäny useasti miten evoluutio ihmisen kehityksessä on päättänyt tekasta tämmöset viisaudenhampaat, mikä niiden funktio on tai mistä ne on jäänne eli miksi ne yleensä kasvaa ja on useimmilla kipeät ja lopulta poistettavat.
   
 21. mayava6

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2015
  Viestejä:
  6
  Koska olet elänyt naisvaltaisessa kasvuympäristössä sinulle ei ole kehittynyt miehistä eteenpäin suuntautuvaa rautaista leukaa. Jossain vaiheessa alkaisit telomaan itseäsi niillä takahampailla, joten ne on hyvä ottaa poies.
   
 22. Lanttu _

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2008
  Viestejä:
  188
  Olo on kieltämättä varsin mukava, kun tietää, ettei mokomista tarvitse enää ikinä murehtia.

  Itselläni molemmat ylähampaat aiheuttivat yht'äkkisesti suuria ongelmia identtisellä kaavalla. Kumpainenkin oli ollut pitkälti oireeton, kunnes sopivasti perjantaina alkoivat aiheuttaa pientä kipua. Viikonlopun aikana alkoivat sitten hiertää sisäposkea niin pahasti, etten saanut suuta auki juuri ollenkaan ilman valtavia kipuja ja kaikki puruvoima oli poissa.

  Ensimmäinen tapahtui parisen vuotta sitten. Tuolloin sain kiireellisen ajan julkiselta Helsingissä heti maanantaille. Tuolloin hammas poistettiin väkivaltaisen oloisesti mutta kivuttomasti vetämällä pää ala-asennossa.

  Toinen vihoittelu osui viime kesään. Tuurilla sain ajan tiistaille parahiksi lomalta palanneelle Jyväskylän YTHS:lle. Tämä poisto oli paljon rauhallisempi. Vähän nitkutettiin yhteen suuntaan, sitten toiseen ja hetken päästä hammas olikin irti. Molemmat poistot olivat ongelmattomia eikä paranemiseen mennyt kauaa. Mitä nyt aukot keräsivät rasittavasti hankalasti irtoavaa ruokaa pari kuukautta.

  Alahampaat olivat ongelmattomat, mutta ihan varmuuden vuoksi halusin poistattaa ennen kuin ehtivät mitään aiheuttaa, ja kun operaatiot sai hoidettua vielä halvalla YTHS kautta. 32 euroa per kerta ei tuntunut pahalta. Oikean alahampaan kasvusuunta muuta hammasrivistöä päin näytti myös siltä, että jos ongelmia olisi tullut, ne olisivat voineet olla hyvin ikäviä. Ihan yhtä nopeita ylähampaiden poistaminen ei ollut, mutta riittävällä puudutuksella (molemmilla kerroilla lisättiin hieman ensimmäisten piikkien jälkeen) operaatio ei lievää epämiellyttävyyttä lukuunottamatta juuri miltään tuntunut.

  Marraskuussa poistetun hampaan ompeleet taisivat kestää suussa jopa miltei kuukauden, aiheuttaen varmaan osaltaan välillä vähän pahaa makua. Kolme viikkoa sitten poistetusta viimeisestä nämä ovat jo lähteneet, eikä merkittävää aukkoakaan ole jäänyt. Edellisellä kerralla ostettuja 800 buranoitakin taisin kotona syödä vain pari kappaletta, koska niille ei yksinkertaisesti tuntunut olevan mitään käyttöä. Siinä mielessä taisin siis selvitä helpolla. Haavat vuosivat molemmilla kerroilla useamman tunnin mutta sen jälkeen elämä on ollut varsin helppoa.
   
 23. Hatutusvara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  514
  Tuota tuota... Tässä tänään huomasin kielellä tunnusteltaessa, että olisi vasemmalle ylös tulossa viisaudenhammas. Oikealta ylhäältä on poistettu vuosia sitten.
  Mutta miten tässä iässä 37 enään mitään viisaudenhampaita puhkeaa!?
   
 24. Käykö Keuhko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  5 226
  Oletko jyrsijä vai ihminen?
  Oletko asunut Tshernobylissä?


  Huumori sikseen, varmaan kannattaa käydä hampilääkäriltä kysymässä että antaako aihetta johonkin toimenpiteisiin.
   
 25. IDKF

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  494
  Leikkauksesta nyt 3,5 viikkoa. Ja vaikuttaa, että ihan hyvin parani. Molemmilta puolilta tikit suli/aukesi lopullisesti tuossa pari viikkoa leikkauksesta ja nyt tuollaiset kolot molemmilla puolilla. Eli vaikka tikit oli, niin kummallakaan puolella ikenet ei kasvanu "kiinni", liekkö ollut tarkoituskaan. Kolon pohjalle kuitenkin jonkinlainen limakalvo tms on muodostunut koska leukaluuta ei näy. Vaikuttaa siltä, että pikkuhiljaa olisivat kasvamassa umpeen. Reikiin menee ruokaa syödessä, olen pitänyt mukana lompakossa tuollaista muovista käyrää tikkua/koukkua jolla saa kaivettua porkkananpalat jne koloista pois ruokailun jälkeen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti