Viinat terveysjärjestykseen

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja RedCroc, 24.05.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. RedCroc

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2009
  Viestejä:
  65
  Tällainen kiinnostaisi tietää. Mikä on terveellisyysjärjestys esim. kalorimäärän mukaan seuraaville myrkyille:

  -tumma olut (esim tumma Velko)
  -vaalea olut (esim vaalea Velko)
  -tumma rommi (esim. Captain Morgan)
  -konjakki (esim Apteekkarin VSOP)
  -viski (esim Lappari)

  Ja vastakkain ovat ravintola-annokset, eli 0,33 l olutta ja 4 cl väkeviä. Sisällöltäänhän nuo ovat varsin erilaisia, vaikka alkoholia onkin saman verran. Varmaan silloin joku on epäterveellisempää kuin toinen. Ja eikös raaka viina kasvata jotain suusyöpäriskiä enemmän kuin keskiolut, joka ehkä kasvattaa vain mahaa.
   
 2. Alkoholi on karsinogeeni ja aivomyrkky, mutta suojaa myös sydän- ja verisuonitaudeilta. Punaviini on terveellisin alkoholijuoma.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.05.2011
 3. poppis90

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  906
  Nauroin silmät päästäni kerran baaritiskillä kun joku paikallinen tulevaisuuden toivo kävi tilaamassa "lapparia", ja oli vielä ihmeissään kun sai lapin kulta tuopin eteensä. Mistä vitusta tuon ootte taas repässyt? Ette osaa lausua Laphroaig?
   
 4. meridian

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2004
  Viestejä:
  400
  Onko edes järkeä miettiä eri viinasten terveellisyyseroja? Jos dokaa harvoin niin tuollaista ei tarvitse miettiä ja jos dokaa usein, niin se on aika sama mitä silloin juo. Eli molemminpäin aivan sama.
   
 5. M3TAL_L0RD

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  2 679
  En tiedä terveelisyydestä, mutta vodka on hyvää :kippis:
   
 6. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  3 738
 7. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Tässä oma Top10 terveellisimmistä epäterveellisimpään:

  1. pullo
  2. pullo
  3. pullo
  4. pullo
  5. pullo
  6. pullo
  7. pullo
  8. pullo
  9. pullo
  10. pullo.

  Ensimmäinen pullo on siis terveellisin ja kymmenes pullo epäterveellisin, empiirisiin kokemuksiin vedoten.
   
 8. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  694
  -tumma olut
  Stallhagen IPA / Koff Portteri

  -vaalea olut
  Lahden Sininen

  -tumma rommi
  Bundaberg Red

  -konjakki
  Hyissss..

  -viski
  Johnnie Walker - Black label
   
 9. RedCroc

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2009
  Viestejä:
  65
  Jos juo kymmenen vuoden ajan joka päivä yhden annoksen Koskenkorvaa tai saman ajan ja alkoholimäärän Karjalaa, niin olisko kuitenkaan elimistölle aivan sama?
   
 10. Tretjakov Emeritusmoderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 201
  Siirränpä nyt ensin oikealle alueelle ja kommentoin sitten, että tässä keskustellaan nyt aivan epäoleellisista lillukanvarsista. Alkoholijuomien tapauksessa 98 % terveysnäkökulmasta liittyy määrään ja ehkä se 2 % sitten juoman laatuun. Jos haluatte silti kinastella asiasta, niin antaa mennä, en minä tätä trollina lukitse. Muunkinlaisia uskomuksia on.

  Olen kyllä lukenut asiallisiakin tutkimuksia pääasiassa oluen terveysvaikutuksista, kun kerran Olutliiton ja Panimoliiton propagandaa on kannettu eteen aina kun joku jaksaa asiasta missään päin maailmaa yhtään pihahtaa. Silti lopputulema on joka kerta, että se kolmas lasi on aina selkeästi ja tuntuvasti haitallinen, oli lasissa mitä viinaa tahansa. Eikä siinä ole paskankaan väliä, että rasittuiko haima nyt sata vai satayksi mittayksikköä. Merkittävintä on alkoholin määrä ja sen pitoisuus.
   
 11. Muumi

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2000
  Viestejä:
  445
  Aivan kuten Tretja asian ilmaisi. Kyse on etanolin määrästä. Tosin mielenkiintoinen kysymys on, että jos olutta ja viiniä nauttisi alkoholittomana päivittäin tuon "optimaalisen päiväannoksen" verran (normaalituotteen sisältämään etanolimäärään suhteutettuna), niin olisiko siitä haittaa vai hyötyä joidenkin juomatyyppien kohdalla pitkällä aikavälillä?
   
 12. RedCroc

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2009
  Viestejä:
  65
  Jotain tällaista tässä kai haettiin. Eli mikä olisi sen etanolin ulkopuolisen osan vaikutus terveyteen. Oluen mukana kun kuitenkin kiskotaan tilavuusmittana paljon enemmän tavaraa sisälle kuin vaikkapa viskin mukana. Vaikka epäoleellista se varmasti onkin.
   
 13. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  3 738
  Ja miks se olis jotain muuta kuin "aivan sama", jos asiaa käsittelee vain etanolin näkökulmasta?

  Energiamäärin mietittynä on ihan sama otatko päivässä naukun vai tuopin jos siinä kaikki alkoholinkulutus on. Eiköhän se energia jostain muualta tule kerättyä jos jotain lihomis- tai laihtumisefektiä yrität mielessäsi pyöritellä.
   
 14. Muumi

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2000
  Viestejä:
  445
  "
  Olut on alkoholia sisältävä viljatuote, josta kohtuullisesti nautittuna saa alkoholin positiivisten vaikutusten lisäksi huomattavan osan päivittäisestä ravinto- ja hivenainetarpeista. Olut on erittäin hyvä B-vitamiinien ja mineraalien lähde. Useat viljan hivenkomponentit muuttuvat idätyksen aikana ravitsemuksen kannalta käyttökelpoiseen muotoon tai niiden määrät huomattavasti lisääntyvät. Muista alkoholijuomista poiketen olut sisältää humalaperäisiä aineita. Alueilla, joissa juomaveden laatu on kyseenalaista, olut on turvallinen janojuoma.
  Oluella on todettu alentavan erilaisten sairauksien esiintymisriskiä. Oluen sisältämät alkoholi, foolihappo, pyridoksiini ja peptidit vähentävät sydänverisuonitautien puhkeamista. Alkoholi ja viljan kuitu ovat edullisia hyvän HDL-kolesterolin kannalta. Alkoholi alentaa myös aikuisiän diabetesriskiä. Biologisesti käyttökelpoiseen muotoon muuttunut viljan pii ja humalan myötä tulevat fytoestrogeenit hidastavat osteoporoosin esiintymistä. Antioksidatiivisten fenolien, foolihapon ja humalan fytoestrogeenien on todettu pienentävän riskiä erilaisten syöpien kehittymiselle. Oluen positiiviset vaikutukset tulevat parhaiten esille, kun olutta nautitaan kohtuullisesti normaalina osana päivittäistä ravintoa ja vältetään humalahakuista juomista."


  Lähde: Olutliitto ry   
 15. Muumi

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2000
  Viestejä:
  445
  Niin ja viinien terveysvaikutuksistakin on paasattu iät ajat, joten tässä mielessä arvioitaviksi jäänee ns. tiukat liemet. Tosin niissä taas nautittavan nesteen määrä on niin pieni, että päästäkseen oluen ja viinin kanssa samaan kastiin niiden pitäisi olla melkoisia konsentraatteja. Tosin vastaavasi ajateltuna, voihan se kait olla, että ne sisältääkin joitakin elimistölle ei niin hyviä ainesosia?
   
 16. mendoza

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2009
  Viestejä:
  291
  Ajatusleikki: verrataan 33cl olutta ja 4cl votka/kossupaukkua laimennettuna 33cl tilavuuteen. Suusyöpäspekulaatiot jäänee unholaan. Jos oluessa on jotain terveyttä edistävää niin se vetää pidemmän korren, jos taas ei niin viuna voittaa, vähemmillä kaloreillaan.

  Toinen mahdollisuus vertailuun olisi asettaa raja jonnekin funtionaalisen alkoholismin ylärajalle, esim. 8 annosta päivä mahdollistaa kenelle tahansa kymmenien vuosien "normaalielämän", keskivertoa enemmän terveysongelmia tietty, mutta kummalla enemmän, tiukoilla vai laihoilla? Viinipullo päivässä niin eläis tietty ikuisesti, turha ottaa vertailuun.
   
 17. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  vaikka sopisikin paremmin räbään, niin väitän että tuntemuksiltaan 4. tai 5. pullo on se terveellisin, ainakin sillä hetkellä, seuraavana aamuna taas se ensimmäiennkni saattaa olla epäterveellisin :)
   
 18. nicks

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  46
  Enempi kalorimäärähän on vain hyvä. Ei tarvi juoda niin paljon ja saa halvemmalla energiaa systeemiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti