Jännä juttu, en ole katsonut edes elokuvaa mutta jo pelkistä mainoksista ja trailereista sain täsmälleen kuvailemasi "mustan heimon leuhkimisvibat" ja siksi elokuvasta tuli itselleni luotaantyöntävä vaikutelma. hyi.
Viimeksi muokattu: 12.08.2018
Onhan tuo hieman erikoista että nykyään, aikaisemmasta poiketen, yllättäen onkin valittukkin naispääosan esittäjät tai ryhmä naisia. Näitä on tullut viimeaikoina huolestuttavan paljon, juuri nuo mainitsemasi Oceans8, ghostbusters, red sparrow tai jopa uusi Predator jossa on "naispredator" , mutta sitten on myös sarjoja nykyään joissa on jostain syystä valittu naispuolinen kaarti, Van Helsing (yllättäen siis alkuperäisen lääketieteen tohtorin Van Helsingin tytär tms ??) tai se uusi Star Trek, sillan täydeltä naisia. Tai ne kaikki uudet 10v sisään tehdyt mainstream Star Wars elokuvat ,joita en edes viitsi katsoa, sieltä varmasti nykyään löytyy jo jokin feministiliikeen ajama "naisjedi" tms. ei sovi lainkaan alkuperäiseen tarinaan. (koskahan tulee feministiversiot elokuvista rambo, rocky, expendables yms)
Se että ei sovi tarinaan ja myös se että katsomisesta tulee kertaheitolla vaan niin epäuskottava kun vaikkapa kapteeni, palkkamurhaaja tai taistelusankari onkin nainen. Tottakai poikkeuksia ja sopivia löytyy naisistakin näihin ammatteihin mutta vain promille siitä osasta joka edustaa soveltuvia miehiä kyseiseen ammattiin.
Viimeksi muokattu: 17.08.2018
On kyllä varmaan poikkeuksellinen elokuva, harvemmin sitä omatekemiä pääsee kattomaan.
Viimeksi muokattu: 18.10.2018
Hei sinä stadilainen tai stadin lähellä asuva fantasiaelokuvien rakastaja!
Tiesitkö, että ylikalliissa, huonosti suunnitellussa Oodi kirjastossa, josta et tule löytämään lainattavia kirjoja laisinkaan. Isännöi kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatteria Kino Reginaa?
Reginalla on koko kesän aikana meneillään taruolentojen, romantiikan ja fantasiaseikkailuelokuvien Fantastista teematapahtuma! Näe upean kauniit fantasiaelokuvat, joihin ei ruudun valoa tarvitse nostaa, koska elokuvien kulta-aikoina pystyit vielä näkemään, mitä helvettiä siellä kankaassa oikein pyöri.
Excalibur elokuvan on ohjannut brittiläinen John Boorman, jonka aiempi fantasia sci-fi seikkailu Zardoz antoi meille luokkasodasta kertovan elokuvan. Samalla kun Sean Connery palkitsee katsojan tiukoilla miesstringeillään. Tämän elokuvan ansiosta Boorman päätti, että hänen seuraava elokuvansa saisi vaihtui vapauttavista stringeistä Germaaniskelttiläisten Kuningas Artturin fantasiaeepokseksi.
Tähän kahden ja puolen tunnin elokuvaeepokseen on tuotu useampi kansantaru, jossa Excalibur-miekka toimii punaisena lankana pitäen tarinan kasassa. Elokuva ei tarinankerronnassa aivan täydellisesti onnistu, mutta sekavalainen elokuva ainakin onnistuu tuomaan kolminäytös rakenteen. Elokuva ei pysy kasassa aina, mutta sekavalaisesta elokuvasta kyllä näkee tarinankerronnasta tutun kolminäytösrakenteen.
Excalibur elävöittää kansaneepoksen sen hienon upeille eläinteemaisille haarniskoilla. Richard Wagnerin Nibelungin sormuksesta ja Carl Orffin O Fortuna oopperoista otettu musiikki antaa elokuvalle majesteettisen tunnelman, joka yhdistää Arturin ja Sigurdin, tai siis Saksalaisille Siegfriedin eepokset hyvin yhteen. Siitähän elokuvassa onkin aika lailla kyse mielestäni. Eurooppalaisen mytologisen eepoksen tuominen isolle ruudulle.
Ensisilmäyksellä elokuva saattaa vaikuttaa vain kauniisti kerrotulta kostotarinalta, mutta se on paljon enemmän kuin miltä se näyttää. Conan barbaari sekoittaa fantasian, filosofian, toiminnan ja yksilökeskeisyyden. Luomalla näistä neljästä teemasta lempielokuvani kautta aikojen.
Elokuva tuo täydellisesti esille Hyboborian luojan Robert E. Howardin ajatusmaailman yhteiskunnasta. Tarina varkaan seikkailuista läpi paskaisten kaupunkien, joka samalla ryövää varakkailta ulkomaalaisilta kirkoilta heidän rikkauksiaan. Conan seikkailee paikasta toiseen, iskee kameleita turpaan, eikä jää loisimaan pitkäksi aikaan yhteen pisteeseen.
Robert E. Howard oli epäsosiaalinen, mahdollisesti introvertti, joka näki kuinka hänen pienestä kotikylästään tuli öljybuumin takia tuli suurasutettu, rikas ja niin sanotusti sivistynyt kaupunki. Howard näki kuinka pienen tiivis yhteisöstä tuli kulttuurisesti rikkaampi ja ei pitänyt näkemästään. Howardin kuuluisa lainaus ”barbarismi voittaa aina” kaikuu elokuvan viestissä, jossa ongelmat alkavat ja päätyvät miekan heilautukseen.
Howardin kirjoitustaidot toivat kirjallisuuteen väkivaltaa ylistävät pulp-seikkailut, joita tähditti maanläheiset antisankarit, kaihtamatta kuitenkaan nykyisempää psykologisia ja teologisia aiheita. Maailma pelastetaan suosiota kasvavasta rauhanuskonnosta ja sankari pelastaa maailman surmaamalla pahiksen. Näin Pulp toimii. Syvällisiä aiheita ei kaihdeta, kunhan vain muistaa, että ihan viihtyvyyden kannalta, ongelmat voi aina ratkaista silpomalla vastustajan pään irti.
Ja tästä syystä Conan Barbaari on vain se täydellinen elokuva. Ei raudan arvoitus ole kyse verestä ja terästä vaan mielen terästä. Siitä itsevarmuudesta ja asioiden keskittymisestä. Oli se sitten pään katkominen tai elämän tarkoituksen ratkominen.
Viimeksi muokattu: 30.06.2019
Dragged Across Concrete
https://www.imdb.com/title/tt6491178/
![[IMG]](https://static01.nyt.com/images/2019/03/20/arts/20draggedacross-1/merlin_152237946_44c4e062-a676-4a63-98f9-04bb41bdd547-articleLarge.jpg)
Elokuva tuli aivan puskista, mutta aivan loistava elokuva. 10/10.
Kerron spoilaamatta aatteitani :
Ehkä osittain myös siksi samaistuin tapahtumiin koska itse olen analyyttinen ja monessa tilanteessa olisin toiminut samoin kuin elokuvassa, varsinkin mitä Gibsonin hahmoon tulee. Elokuvissa poliiseilla/rosvoilla on usein pähkähulluja tapoja toimia,usein elokuvissa ihmettelen mielessäni että miksi teet noin, tai miksi selvästi elokuvan tekijät olettavat ettei katsoja kyseenalaistaisi elokuvan käänteita/valintoja, en tässä elokuvassa ärsyyntynyt kertaakaan.
Oli myös käsittämättömän vapauttavaa katsoa ja kuunnella amerikkalaista(?) elokuvaa kerrankin joka ei perustu jatkuvalle puheensorinalle ja puhumiselle, tietynlainen kevyt Kaurismäkeläinen kosketus sopisi loistavasti näihin hollywood elokuviin, ainakin tämän elokuvan perusteella.
Hykertelin myös itsekseni lukiessani aivottoman ja hektisen instant-nykysukupolven 1/10 kommentteja elokuvan hidastempoisuudesta, aivan kuin elokuvien perustarkoitus on tuottaa _jatkuvaa_ räminää ja pauketta, eli jos kuulut em. ryhmään niin katsopa vaikka Hardcore Henry.
Viimeksi muokattu: 24.02.2020