Viimeksi katsomasi elokuva, ja mietteitä siitä

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Applepie, 31.07.2011.

 1. Temptationnn

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  283
  Itsekin kävin katsomassa LIFEn ja... Noh. Ei ollut minkäänlaisia odotuksia leffaa kohtaan, mutta siitä huolimatta petyin pahasti.

  Visuaalisesti ihan näyttävä pätkä, laadukkaasti kuvattu. Sen sijaan näyttelijöiden toiminta oli ala-arvoisen surkeaa ja käsikirjoitus muutenkin paska, vaikka leffan idea oli pohjimmiltaan ihan hyvä. Todella typerää toimintaa alusta loppuun, uskomattomia ristiriitaisuuksia ja kyseenalaisia ratkaisuja vaikka asemalla olevat ovat hyvin koulutettuja.

  Sen enempää spoilaamatta, niin en suosittele elokuvan katsomista leffateatterissa edes visuaalisuuden takia. Säästäkää rahat johonkin toiseen teokseen. Kauhuelementtejä tuossa ei myöskään juuri ollut, aika puhdasta scifiä/trilleriä.

  2/5
   
 2. Raaka-Rane

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2010
  Viestejä:
  646
  LOGAN 8/10

  Olihan tämä varmaan paras marvel-höttö sitten X-men 2 ( Deadpool tottakai kuuluu mestariteoksiin).
  Vihdoinkin vähän aikuisempaa makuun tehty elokuva, jonka ehkä suurin kompastuskivi oli taistelukohtaukset. Varsinkin kun draama-puoli oli hiottu hyväksi.
   
 3. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  The Accountant 4/5

  Tätä elokuvaa on ehkä helpoin kuvata sanalla "viihdyttävä".
  Elokuva rullasi hyvien näyttelijöiden saattelemana mukavasti eteenpäin eikä pahempia suvantovaiheita tullut.
  Elokuvassa on toimintaelokuva pienillä thrillerivivahteilla vahvistettuna.
  Joskin thrillerimäisyyden oli kohtuullisen kevyttä, mutta toiminta taas oli hyvällä maulla tehtyä, eikä turhan yliampuvaa.

  Kaikenkaikkiaan viihdyttävä elokuva, suosittlen, mutta suurta uudelleenkatsomisarvoa tällä ei ole.
   
 4. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 939
  Life oli ihan kiva pätkä mutta olihan se nyt aika ennalta arvattavaa. Lopun twistinkin vähän arvasi.
   
 5. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  6 072
  Patriots Day 8/10

  Olipa viihdyttävästi tehty. Saatu ajoittain jopa koskettavaksi. Kovat näyttelijät. Bacon, Wahlberg, John Goodman, J.K.Simmons. Ja hyvin veti nämä pommimiesten näyttelijätkin roolinsa.
  Reippaasti ylidramatisoitu varmasti monesta kohtaa, jos vertaa tositapahtumiin. Mutta hyvin toimi.
  Muistan katsoneeni manhunttia livenä internetin välityksellä yön pikkutunteina, kun tekijöitä jahdattiin ja lahdattiin. Jos Bostonin maratonin pommi-isku kiinnostaa tai on muistissa niin kannattaa katsoa. Toki kunnon USA USA USA on suuri ja mahtava propagandaa koko leffa, mutta jos ei anna sen haitata.
   
 6. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 813
  Life 7/10

  Hienot tehosteet ja painottomuuden tunne. Harmillisesti kaikenlaisia tyhmiä juttuja käsikirjoituksellisesti. Leikkaus pielessä parissa kohtauksessa ärsytti. Mutta kun on scifiä niin pitihän se katsoa. Ei tarvi toista kertaa kuitenkaan.
   
 7. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Ghost in the shell 3D

  Elokuvaversio vuonna 1995 ilmestyneestä laadukkaasta anime-elokuvasta. Olen katsotunut alkuperäisen version vuosia sitten, mutta muistikuvat ovat hieman haparia. Rottentomatoessissa tämä on saanut kriitikoilta melko tylyn vastaanoton, joten tuli mentyä katsomaan aika matalilla odotuksilla.

  Tämä kuitenkin paljastui odotettua paremmaksi kokemukseksi. Näyttelijäsuoritukset olivat vähintään kelvolliset ja mielestäni Scarlett Johanssonin suoritusta voisi luonnehtia jopa hyväksi. Myös Batouta esittänyt Pilou Asbæk teki kelvollisen näyttelijäsuorituksen. Henkilöhahmot jäävät kuitenkin hieman ohuiksi, varsinkin pääpahikset. Toisaalta koska eletään kylmässä ja etäisessä scifi-maailmassa, tämä ei tuntunut suurelta puutteelta. Elokuvan miljöö tuntui immersiiviseltä ja vaikuttavalta, vaikka se ei ollutkaan täysin uskollinen alkuperäiselle versiolleen. 3D toi visuaalisuuteen hienon lisän. Tarina on melko yksinkertainen - itseasiassa vähän mitäänsanomaton - ja tässä onkin vedetty mutkia suoriksi. Tämän takia leffa voikin olla pyhäinhäväistys alkuperäistä versiota kovasti fanittaville, mutta itsenäisenä elokuvana tätä voi suositella scifistä pitäville katsojille. En kokenut oloani loukatuksi, vaikka alkuperäinen versio on tarinallisesti selvästi monisyisempi. Parempaa vastinetta rahoille kuin viikko sitten katsomani LIFE.

  3+/5
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017
 8. iRaptor

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2014
  Viestejä:
  34
  Life (2017)

  Kieltämättä aika surkea kopio Alienista (1979) kyllä. Musiikitkin ihan suoraan Prometheus (2012) -leffasta. Ja mikrofoni puheet - vaikka ne on aika samanlaista kohinaa aina. Ei mikään hyvä elokuva siis, surkea kopio vaan.

  6 / 10

  --------

  Ghost in the Shell (2017)

  Tarviiko muuta sanoa kun että Scarlett Johansson tiukassa ihoa myötäilevässä asussa? Ei! No okei, ihan hienoa toimintaa oli. Ei kyllä mitään mieltä ylistävää. Ihan perus.

  7 / 10
   
 9. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 939
  La La Landista en kyllä saanut sen kaiken hypen arvoista elokuvaa. Olihan se hienosti tehty mutta kokonaisuutena tuntui kyllä olevan jotenkin katkonainen tarina. Mielestäni Grease ja Music & Lyrics menevät ohi.
   
 10. Taivaankulkija

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2011
  Viestejä:
  134
  Viimeisen kuukauden aikana on tullut katsottua enemmänkin elokuvia ja jos alkaisi taas hiukan arvostelemaan niitä mitä on katsellut.

  Constant Gardener 2005 IMDB 7,5 (HBO)
  Elokuva Afrikasta, nälänhädästä, korruptiosta, lääkeyhtiöiden moraalista sekä murhasta ja murhatun lesken kostotarinasta. Elokuva toimii hyvin ja jokaisella leikkauksella tuntuu olevan paikkansa. Tietyissä kohdissa elokuva tuntuu enemmän dokumentilta kuin elokuvalta, johtuen tietynlaisesta paasauksesta (KATSOKAA AFRIKASSA TAPAHTUU TÄLLÄISTÄ). Tämä ei kuitenkaan tunnu mitenkään irtonaiselta vaan kokonaisuus toimii. Elokuva on fiksusti kirjoitettu ja juoni avautuu vähitellen.
  Arvosana 4/5

  Hot Fuzz 2007 IMDB 7,9 (HBO)
  Yleensä toimintakomediat eivät ole mitenkään erityisen hauskoja. Hot Fuzz kuitenkin korjaa tätä ja on todella hauska. Elokuva on hyvin rytmitetty ja vitsit ovat hauskoja. Juoni on sopivan absurdi toimintakomediaksi elokuvaan suhtaudutaan sopivalla letkeydellä. Selvästi parempaa Simon Peggin tuotantoa.
  Arvosana 4/5

  The Men Who Stare at Goats 2009 IMDB 6,2 (HBO)
  Elokuva, joka koittaa olla fiksu sekä hauska kertomus psyykkisistä sotilaista. Elokuvan rytmitys ei toimi eikä tarina oikein ota lentääkseen riittävästi tämän tyyppisen elokuvan tarpeisiin. Muutamia hyviä kohtauksia, mutta käsikirjoitus epäonnistuu tässä pahasti. Elokuva tuntui hivenen pidättelevän sisällään.
  Arvosana 2/5

  True Grit 2010 IMDB 7,6 (HBO)
  Lännenelokuva, jossa on kostotarina. Kuitenkin kostajana toimii kiveä kovempi teinityttö, joka saa apua tarpeen mukaan. Elokuva on hyvin kirjoitettu, kuvattu ja näytelty. Elokuvassa on toimivaa huumoria ja hahmot ovat mielenkiintoisia.
  Arvosana 5/5

  Captain Fantastic 2016 IMDB 7,9 (Bluray)
  Olen tykännyt Viggo Mortensenin viimeisimmistä elokuvista. Tämä elokuva kertoo hänestä hippiperheen isänä, joka on hylännyt kaupallisen maailman ja elää metsässä. Tämä on mielestäni perinteinen "feel good" indie-elokuva kuten Juno ja Little Miss Sunshine. Huumori toimii hyvin ja elokuvan tarina on mielenkiintoinen, joskin hivenen ennalta-arvattava.
  Arvosana 4/5

  Sully 2016 IMDB 7,5 (Bluray)
  Clint Eastwoodin ohjaama vain puolitoista tuntia kestävä tarina pilotista, joka laskeutuu jokeen. Olen pitänyt oikeastaan kaikista Clintin ohjaamista elokuvista menneisyyden otteesta alkaen. Tämäkään ei poikkeusta tee, mutta ei kuitenkaan pääse kirkkaimpaan kärkeen. Tarina vaan yksinkertaisesti ei kanna riittävästi. Mielellään elokuvan katsoi ja elokuva onkin hyvin teknisesti valmistettu, mutta tästä tuntuu puuttuvan se jokin. Jätti hiukan kylmän tunteen.
  Arvosana 3/5

  The Girl with All the Gifts 2016 IMDB 6,7 (Bluray)
  Brittizombie-elokuva, jossa pelastetaan maailma yrittämällä etsiä rokote. Realistisella otteella tehty zombie-elokuva, joka on enemmänkin toimintadraama kuin puhdas kauhuelokuva. Vaikka jännitettä yritetään joissakin kohdissa tehdä, niin siinä ei oikein onnistuta. Ehkä elokuva kuitenkin tuntuu liian samankaltaiselta kuin muut samantyyppiset zombie-elokuvat (Last of us?).
  Arvosana 3/5

  Be Kind, Rewind 2008 IMDB 6,4 (HBO)
  Jack Blackin ja Mos deffin elokuva elokuvanisteille. Erittäin huonosti aikaa kestänyt elokuva. Huumori ei ole oikeastaan hauskaa vaan enemmänkin koheltamista ja heikkoa kirjoitusta. Muutama hauska vitsi ei riitä pitämään tarinaa ylhäällä ja hauska idea pilattu huonolla toteutuksella.
  Arvosana 1/5

  Grindhouse: Death proof 2007 IMDB 7,1 (HBO)
  Quentin tarantinon kunnianosoitus B-luokan roskaelokuville. Elokuva toimii hyvin ensimmäisen tunnin, jonka jälkeen elokuvassa tuntuu vaihtuvan ohjaaja ja kaikki kääntyy ympäri. Loppuosa tuntuu venytelty ja yksinkertaisesti huonosti toimivalta alkuosaan verrattuna. Olisi mielenkiintoista nähdä tästä alkuperäisessä muodossa grindhouse eli lyhyempänä ja yhdessä planet terrorin kanssa. Nyt tätä on hankala arvioida, kun toisaalta pidin suuresta osasta, mutta sitten loppu, joka jäi mieleen hyvin heikkona, laskee todella paljon arvosanaa.
  Arvosana 2/5

  Being John Malkovich 1999 IMDB 7,9 (HBO)
  Charlie Kaufmannin käsikirjoittama elokuva ihmismielestä ja rakkaudesta. Pidän Kaufmannin käsikirjoittamaa eternal sunshine of the spotless mind- yhtenä parhaimmista elokuvista ja tässä elokuvassa on selvästi samankaltainen tyyli. Kummassakin on hauskasti keksitty reaalimaailmaan mitä jos-tilanne ja lähdetty tekemään siitä elokuvaa. Elokuva suurin vahvuus on sen omaperäisyys ja kekseliäisyys.
  Arvosana 4/5

  A History of Violence 2005 IMDB 7,5 (HBO)
  Mielenkiintoinen draama perheen isästä, jonka historia palaa kummittelemaan. Brutaalilla väkivallalla täytetty elokuva, jonka käsikirjoitus on toimiva ja rytmitys pitää otteessaan. Hieno kokonaisuus.
  Arvosana 5/5

  La La Land 2016 IMDB 8,4 (Finnkino)
  Hehkutetun Damien Chazellen musikaali Hollywoodista. Oli siellä joku rakkaustarinakin taustalla, mutta enemmän tässä on pääroolissa rakkaus elokuvia ja musiikkia kohtaan. Elokuva alkaa suorastaan mahtavalla musiikkikohtauksella, jossa nostetaan elokuvan odotukset kattoon ja kyllähän se lupaukset pitää. Elokuva on suorastaan kaunista katsottavaa ja monessa kohdassa kuvaus on suorastaan taidetta. Nykyaikana yleisiä pitkiä leikkauksia käytetään paljon ja kuvaustapa muistuttaa monessa kohtaa teatteria. Juoni ylläpitää mielenkiintoa riittävästi, että tanssi- ja musiikkikohtaukset eivät tunnu päälleliimatuilta.
  Arvosana 5/5

  Moonlight 2016 IMDB 7,6 (Star)
  Tämän elokuvan näkemisestä on jo pidempi aika, mutta koska tämä tuntui olevan kova kilpailu La La Landille, niin arvostellaan nyt tämäkin. Perinteinen kasvuelokuva lapsesta ja hänen vaikeasta kasvusta aikuiseksi. Tarina on mielenkiintoinen ja hyvin kerrottu. Rytmitys on sopiva ja päähenkilö on mielenkiintoinen. Elokuva on hienosti tehty ja mielestäni oikein hyvä valinta parhaaksi elokuvaksi Oscareissa. La La Landiin verrattuna moonlight on toimivampi kokonaisuus sekä elokuva, mutta taiteena La La Land on kauniimpi ja teknisesti hienompi.
  Arvosana 5/5
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017
 11. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 871
  Helvetti mitä roskaa uusin Star Trek (Beyond) oli. Hirveää ADHD-mäiskettä alusta loppuun, kliseiset juonenkäänteet arvasi kilometrin päästä ja ekan moottoripyöräkohtauksen luokaton CGI uhkasi puhkaista otsasuonen. Mutta eipä edeltäjäkään tainnut olla parempi.
   
 12. Tribuuni

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2009
  Viestejä:
  738
  Doctor Strange
  Tohtori Oudon hahmo on yksi lemppareitani Marvel-universumista ja odotin hänen elokuvaltaan edes jotakin (toisin kuin useimmilta Marvel-paarustuksilta), mutta samaa paskaahan tämä oli kauniimmassa paketissa. 2/5

  The girl with all the gifts
  Pidän myös zombie-elokuvista paljon, mutta genren leffat alkavat olemaan jo niin saman toistoa, että melkein ensimmäisistä kuvista voi jo päätellä koko juonen. Onneksi The girl with all the giftsistä löytyy edes jotain uuttakin yritystä. 3/5

  Don't breathe
  Oivallinen, lähes yhdessä talossa tapahtuva trilleri, jossa pienillä asioilla saadaan paljon jännitystä aikaan. Loppupuolella leffa vähän kompastelee ja loppuratkaisu on periamerikkalainen, mutta kokonaisfiilis jää ehdottomasti plussan puolelle. 4/5

  The conjuring 2
  En pitänyt leffasarjan ensimmäisestä osasta kovin paljoa, vaikka moni sitä kehuikin. Siksi jatko-osa ei herättänyt minussa hirveästi odotuksia. Pelko ei hirveästi tämän pätkän aikana hiipinyt puseroon, mutta muuten leffa oli yllättävän toimiva. 3/5
   
 13. iRaptor

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2014
  Viestejä:
  34
  L'empereur - Pingviinien matka 2 (2017)

  Selvästi, kuten odotettua, liian samanlainen kun edellinen (2005). Vielä, sen lisäksi että liian samanlainen, niin köykäisempi 'juoni' oli tässä. Sama petolintu hyökkäsi kun edellisessä. Johon juontaja "se oli vasta ensimmäinen hyökkäys". No ei se kyllä ole ensimmäinen jos ei tule toista. Tai ainakaan sitä ei näytetty. Kolmatta osaa ei kyllä tarvita (kuten Metro -lehdessä todettiin), tämä oli aivan tarpeeksi tästä.

  7 / 10

  -------

  The Fate of the Furious (2017)

  Ei tästä jäänyt käteen kun ihan älytön. Ei muuta.

  6 / 10

  -------

  Power Rangers (2017)

  Läpällä tuli mentyä katsomaan tämä. Ei olisi kannattanut!

  Arvosana: N/A
   
 14. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Katsoin The Arrivalin toiseen kertaan ilman vahvaa humalaa niin tuli tajuttua jotain siitä juonestakin.
  Jos lopun ymmärsin oikein niin se nainen oppi matkustamaan ajassa oman elinajansa sisällä opittuaan sen universaalin kielen? Tosi hyvä pätkä

  http://www.imdb.com/title/tt2543164/
   
 15. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 939
  Wonder Woman tuli katsottua juhannuksen päätteeksi. Ihan mukava pätkä oli mutta selkeästi otettu paljon lempeämpi asenne mitä Marvelin elokuvissa. Rakkauttakin riitti elokuvaan.

  Selkeästi tehty leffa mikä kertoo Wonder Womanin taustan mutta ei muuta.
   
 16. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Alien: Covenant

  4/5 jokseenkin hyvää scifi-menoa, selvä tason nosto edellisestä
   
 17. lomauttaja

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  717
  Viides hyökkäys (1973)
  http://www.imdb.com/title/tt0070758/
  Löytyi Elisan Aitiosta tämä 'helmi'. Mainostetaan seuraavasti: Viides hyökkäys on yksi kalleimmista koskaan tehdyistä elokuvista! Elokuva pidetäänkin yhtenä parhaana ja rehellisimpänä kuvauksina toisen maailmansodan ratkaisutaisteluista.
  pyh jotain kommunismin ihannointia ja wikipedian mukaan saksalaiset hakkas nuo mennentullen ja palatessa. Richard Burton sentään saatu mukaan puhumaan jotain slovakiaa tai mitä lie dubattu sen suuhun. Kai tossa jotain oli kun tuli loppuun asti katottua. Kuva oli taattua venäjän VHS laatua.

  Elokuvan ehdoton huippuhetki oli kun mjilovan slobovacik teki kuolemaa ja sanoitukset meni jotenki näin
  mihaili isälleen: itketkö sinä?
  isä: en, se on vain sadetta kasvoillani
  mihaili: olin sinusta niin ylpeä kun et itkenyt kun poikasi sergei ja orlovi kuolivat syliisi
  michailivic kuolee sit.

  Voi tuota draamaa!
  4/10
   
 18. masaf1

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2000
  Viestejä:
  340
  Resident evil: Final Chapter. Odotin silkkaa paskaa, mutta kas kummaa täähän oli parhaimmasta päästä ko. sarjan elokuvia ja ihan viihdyttävää zombiäksöniä. Ei mitään vikaa ja ei ollut tylsä missään vaiheessa.
   
 19. Nushi

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2011
  Viestejä:
  576
  Missäs tämän pääsisi näkemään? Laillisesti?

  Itse näin viimeksi Valerianin. Kaunis kyllä, mutta ei juuri muuta uudelleenkatseluarvoa. Ei tullut toista Fifth Elementiä tästä. FE kestää katselua kerta toisensa jälkeen.
   
 20. masaf1

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2000
  Viestejä:
  340
  Vuokrasin HD:na Ps4:lle storesta 4,99. CDONista meinasin eka tilata BD:nä 9,90 mut sit huomasin psn storessa.
   
 21. Nushi

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2011
  Viestejä:
  576
  Ai se on jo vuokrapalveluissa... pitääpä tsekata sitten xbox kauppa ellei ole Sony exclusive (eikös ne leffat ole Sony Entertainmentin leffoja).
  edit: löytyihän se samaan 4,99 hintaan. Pitää katsoa joku synkkä päivä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2017
 22. masaf1

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2000
  Viestejä:
  340
  Joo ei hirmu kauaa menny, että tuli vuokrapalveluihin. Vastahan se oli pari kk sit leffateattereissa.
   
 23. teralt

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2007
  Viestejä:
  435
  Split http://www.imdb.com/title/tt4972582/
  Arvostelijoiden mielipiteitä tuntuu jakavan, mutta omasta mielestä maininnan arvoinen leffa 4/5. Ja huhujen mukaan kenties jatkoakin seuraa sen enempää spoilaamatta..
   
 24. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Löytyy mm. Plejmosta johon on tarjolla vähän väliä ilmaisrahaa, saapi katsella ilmaiseksi: https://bbs.io-tech.fi/threads/ilmaistavaraa-netistae.450/page-3
   
 25. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  https://areena.yle.fi/1-4064468

  Jos joku missasi tämän kotimaisen, niin vielä ehtii areenasta katsella. Oikein hyvän tuulista viihdettä laatunäyttelijöillä. Sopii hyvin Suomi100 teemaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti