Viimeksi katsomasi elokuva, ja mietteitä siitä

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Applepie, 31.07.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. paha_kuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2006
  Viestejä:
  1 082
  Captain America Civil War

  Yksi tylsimpiä Marveleita. Aika vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa. Päätöntä haahuilua ja pitkäveteisiä toimintakohtauksia. 3/10

  The Neon Demon


  Melko epäonnistunut tekele tämäkin, mutta edelliseen verrattuna tekee sen sentään tyylillä. Käsikirjoitus vielä Civil Wariakin typerämpi ja hahmot (+näyttely) sen myötä kökköjä. Tämä oli kuin 80-luvun Liquid Sky ilman UFOja, huumeita, juonta, 80-luvun B-leffojen charmia ja vähemmällä alastomuudella. Musiikit ihan hyvät ja Elle Fanning on söpö. 4/10
   
 2. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Teit meistä kauniin

  Apulanta-raina siis. Tällaiselle ensimmäisen kolmen albumin fanittajalle ja teini-ikänsä tuolloin eläneelle tuo toimii kohtuullisesti nostalgiatrippinä. Leffana itsessään aika onneton totetus, jossa bändin alkuajat ja teini-ikäisten ongelmat Lamasuomessa jää ihmeelliseksi yksittäisten kihtausten sikermäksi ilman kiinnostavia henkilöhahmoja tai draamaa joka tempaisisi Apulannan tahtiin. Käsikirjoitus on huono ja leikkaus kömpelöä. Nyt hommassa haisee halu kertoa bändin tarina kuin valokuvakansiota selaamalla hyppien tapahtumasta toiseen. Leffa päättyy tylsään arkistopätkään, jossa ikääntyneet artistit kiittävät Emma-gaalassa kaikkia mustat puvut päällä. Saatana kokoomuslainen Temonen

  2/5

  Edit, pääosien tuntemattomat näyttelijät hoitavat hommansa sentään hienosti ja yhdennäköisyys on varsin osuvaa!
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2016
 3. Rautaneito

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2014
  Viestejä:
  76
  Itekki tuli tuo apis leffa käytyä katsomassa ja lievä pettymyshän se oli. Hyvät pääosanäyttelijät pelastivat paljon, mutta muuten tuo oli sellaista päätöntä teinimeininkiä ja tuntui että apulanta yhtyeenä jäi jonnekkin sinne taka-alalle. Enemmän olis voitu revitellä ja juuri kun leffa pääsi vähän vauhtiin niin se loppuikin, vähän enemmän olisi voitu sitä nousua huipullekkin näyttää ja kuvata, sekä itse siellä huipulla oloa, nyt biisi soi jyrkissä muutaman sekunnin ja keikkaa pukkaa vitusti ja ovat saaneet hyvää palautetta..

  Tässä ois ollut potentiaalia paljon enempään. Mutta ei tää ihan sysihuonokaan ollut. Sellainen 5-6/10
   
 4. Hatutusvara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  515
  The Prestige ( 2006 )

  Elokuva kertoo kahden taikurin mittelöstä, Robert Angier (Hugh Jackman) ja Alfred Borden (Christian Bale).
  1900-luvun alussa.
  Mutta mikä siinä elokuvassa on sitten se juju?
  Spoiler....
  Minusta siinä on juju miten Alfred Borden (Christian Bale) on identtinen kaksoisveli. Sekä miten Nikola Tesla ( David Bowie ) kehittämän laitteen avulla ihminen kloonautuu, joka kerta kun laitetta käytetään. Ja kun Robert Angier (Hugh Jackman) käyttää sitä hän kuolee vesitankkiin ja klooni jatkaa eloa... aina seuraavaan näytökseen saakka.
  Mutta avustaja ( Michael Caine ) toteaa lopussa " Now, you're looking for the secret. But you won't find it because, of course, you're not really looking. You don't really want to work it out. You want to be fooled."
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016
 5. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Minusta Prestigessä oli se juju, että vaikka kuinka toinen repi hiuksia päästään ja minkälaisia tulevaisuuden ideoita Teslan mukana mukaan tuli, se todellinen ratkaisu oli se kaikista yksinkertaisin, mitä kaikki ensimmäisenä olettikin.
   
 6. edv

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2004
  Viestejä:
  512
  X-Men: Apocalypse
  Vaikken juurikaan supersankarileffoista pidä, niin näistä uusista X-Men leffoista on ollut pakko pitää lähinnä herrojen McAvoy ja Fassbender vuoksi. Typerä ja kliseinen elokuva, mutta silti jotenkin 100 kertaa parempi kuin mikään Avengers :)
   
 7. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Tulipa katsottua spotlight
  Mielenkiintoinen aiheensa vuoksi mutta mielestäni elokuvana ei kummoinen, roolit ja kaikki kyllä vedettään tiptop ettei sen puolen valittamista. Samalainen tunne oli kuin Hurt Lockerin kohdalla, ei vain löytänyt sitä tunnelmaa vaikka itse aihe olikin mielenkiintoinen.
  Täältä varovainen 2,5/5 arvosana

  Vaikka en antanutkaan hyviä pisteitä niin suosittelen silti katsomaan ihan aiheensa vuoksi
  Itselläni toi mennyt jostain syystä ohi 2000 luvun alussa, ihmettelyt vain kun south parkissa niitä pappi pedofiili läppiä.
   
 8. VodkaaEnemman

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2016
  Viestejä:
  25
  En ole yhtään noita supersankarielokuvia katsonut. Sanokaa mikä paras niistä niin koitan tykkäänkö.
   
 9. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Nolanin bättikset niin erillaisia etten luokittele niitä "supersankari" leffoiksi vaikka bättis siellä riehuukin.

  Kannattaa marvelin puolelta lähtee kokeilemaan ensimmäisellä iron man elokuvalla joka aloittaa tavallaan tuon universumin. Siihen sitten tulee mukaan amerikan capua, thorhia ja muita sitten ekassa avengers leffassa.
  Kyllähän noi kesäillan viihteenä menee jos ei vain odota mitää kovin syvällistä.

  Sitten jos ei nolanin bättis ole tuttu niin suosittelen kokeilemaan Batman Begins elokuvaa, monet omista kavereista jotka eivät ole pitäneet n.s supersankari leffoista niin ovat tykästyneet tähän nolanin malliin tuoda supersankari valkokankaalle aka "realistinen" supersankari joka varsinaisesti ole supersankari koska ei omaa ylivertaisia voimia vs perus tallaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016
 10. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Itse en Nolanin Battiksistäkään tykännyt (xmaneistä yms. vielä vähemmän), mutta se uusi Judge Dredd oli ihan kelpo. Tosin eikai se supersankari olekaan... no, sarjisleffa anyway. Ja Batmanin Arkham Asylum peli oli hyvä, ja parasta mitä olen hahmosta nähnyt missään muodossa. :)

  Komedia/draama/toiminta-leffat missä päähenkilö on wannabe-supersankari on ollut ihan hyviäkin. Kaikkien tuntema Kickass oli viihdyttävä, mutta etenkin Defendor ja Super ovat hyviä mustia komedioita aiheesta...
   
 11. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Taitaisi olla fiksumpaa pistää oikein spoiler-tageihin nämä...
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2016
 12. Hatutusvara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  515
  No ei aina ajattele loppuun saakka...
   
 13. Duke Nukum Banned

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2013
  Viestejä:
  572
  En ole ikinä tajunnut sitä, että joku valittaa spoilereista ja sitten lainaa sen spoilauksen kokonaisuudessaan. Nyt alkuperäinen kirjoittaja pisti tekstin spoilereihin ja tämä valittaja varmaan hymäilee tyytyväisenä vaikka onkin nyt itse se spoilaaja :confused:

  Hyvä leffa kyllä tuo The Prestige, toivottavasti svrn tajuaa pistää spoilerinsa piiloon ettei kukaa pilaa leffakokemustaan sen takia.
   
 14. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Riippuu vähän siitä, että mistä sitä pitää. Nolanin Batman-trilogia oli tosiaan hyvä, mutta se on myös täysin erilainen kuin Marvelin keveämmät leffat. Jos pitäisi yksi ainoa leffa valita, niin ehkä katsoisin vuoden 2012 The Avengersin. Sen voi vielä katsoa tietämättä mitään Marvelin leffaversen tapahtumista tai hahmoista.

  Monien mielestä viimeisin Marvel-raina eli Captain America -trilogian päätösosa voi olla jopa kaikista paras, mutta ummikolla voi mennä enemmän aikaa hahmojen ihmettelyyn kuin elokuvan juonessa pysymiseen. Se on Marvel Cinematic Universen eli MCU:n kolmastoista osa ja kaikki alkuperäiset hahmot ovat edelleen mukana (tosin Avengers-kokoonpanosta puuttuu pari), joten aika paljon on ensikertalaiselta jäänyt näkemättä.

  Captain Americassa vilisee myös niin monta supersankaria, että se voi tuntua oudolta, kun tavallisest elokuvissa on keskitytty yhteen sankariin ja kenties hänen apupoikaansa.
   
 15. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Minusta elokuvan päättänyt Michael Cainen runollinen kertomus oli vain lopettamassa elokuvaa hieman mystisempiin tunnelmiin. Aluksihan elokuva oli hyvinkin mystinen, kunnes juoneen tulivat mukaan täysin mahdottomat scifi-elementit. Mahdollisesti loppukaneetilla myös viitattiin Christian Balen hahmojen välisiin suhteisiin, koska niitä ei purettu auki rautalangan avustuksella elokuvan aikana. Moni katsoja on varmasti jäänyt miettimään, että mitä siinä oikeastaan tapahtui. Muistelen itsekin olleeni aika sekaisin ensimmäisen katsomiskerran jälkeen.
   
 16. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Samalailla tehtiin inceptionissa lopun suhteen.
  Jäikö se limboon vai oliko se aikuisten oikeasti hereillä siinä.

  Edit:
  Mielestäni Cobb pääsi oikeasti lastensa luokse.
   
 17. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  No kai nyt, kun ne ei ole Marvelin vaan DC Comicsin.
   
 18. Hatutusvara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  515
  Mietin tässä kyseistä elokuvaa kun ilmestyessä katsoin ja nyt vuosien kuluttua uudestaan.
  Mietin oliko Alfred Borden (Christian Bale) teetättänyt itselleen kloonin Teslan koneella mutta ei tappanut kloonia. Vaan siitä tuli identtinen kaksoiveli hänelle?
  Sen suuren mahtavan tempun eli " siirtyvän miehen " yksinkertainen toiminta oli kaksoisolento. Robert Angier (Hugh Jackman) valitsema kaksoisolento oli vaan juoppo näyttelijä.
  Mitään erikoisempaa elokuvassa ei ole mitä nyt Teslan monistuskone. Elokuva kertoo kahden ihmisen pakkomielteestä olla parempi kuin toinen.
  Alfred Borden selitti mahtavasti Robert Angierin tempun " Ihme on miten hän lihoo sekä tulee humalaan tempun aikana! "

  Mutta hyvä elokuva ja pidän!
   
 19. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Faniteorioita on netissä kaikenlaisia, mutten löydä mitään loogista ristiriitaa elokuvan tapahtumista sellaisina kuin ne on katsojille esitetty. Siksi en pidä tarpeellisena kyseenalaistaa yksinkertaisinta/suoraviivaisinta tulkintaa tarinasta ja henkilöiden taustoista.

  Jo ennen kuin Angier sai Teslan koneen käyttöönsä, tehtiin katsojille selväksi, että kone todellakin monistaa siihen laitettuja esineitä ja eläviä olentoja. Tämä tapahtui siinä kohtauksessa, missä Tesla yritti esitellä laitteen toimintaa teleporttaamalla silinteriään ja kissaansa, minkä jälkeen he törmäsivät vajan ulkopuolella rykelmään mustia hattuja ja kissoja.

  Myöhemmin se vielä väännettiin rautalangasta, kun Angier ensimmäistä kertaa kloonasi itsensä ja ampui klooninsa. (Tosin se jätettiin auki, kumpi lopulta ampui kumman.)
   
 20. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Tulen morsian

  Vuoteen 1666 Ahvenanmaalle sijoittuva historiallinen draama noitavainoista, joissa useampi nainen mestattiin epäiltynä noituuden ja saatanan kanssa pelehtimisestä. Suomalaiseksi historialeffaksi tämä pääsi yllättämään positiivisesti. Puvustus ja lavastus toimivat ja elokuvan maailma on uskottava. Tarina on kuvattu nuoren naisen näkökulmasta ja mukana on paljon muitakin hyvin kirjoitettuja naishahmoja. Tykkäsin tästäkin.
   
 21. Hatutusvara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  515
  Mutta sitä miettii mikä sitten on se juoni? Mitä minä missasin....!
  Aivan siinä elokuvan alussahan näkyy samanlaisia hattuja vaikka kuinka paljon... Siitä mieleen tulee, että Teslan laitetta on käytetty ja se toimii... Ensimmäisen kerran kun katsoin elokuvan päätös oli " Alfred Bordenilla oli kaksoisveli identtinen ja tekivät kahdestaan maailmankuuluisan tempun. Sitten Robert Angier (Hugh Jackman) sai käsiinsä laitteen mikä monisti ihmisen. Ja aina temppua tehdessään piti kloonin tai sitten itse taikurin kuolla. No 100 esitystä oli luvattu ja siellä varastossa hukkuinena oli moni klooneja lasitankeissa.
  Uudestaan kaksi kertaa katsottuna sitä miettii... Oliko se näin vai mitä minä en tajunnut.
   
 22. kala-ana

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  962
  Oma mielipide näistä Nolanin leffoista, että herra tekee "helposta tarinankerronnasta vaikean". Toisin sanoen juoni on yksinkertainen, mutta silti tuuppaa herättämään näitä kysymysmerkkejä.
   
 23. itarumaa

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  918
  Big Lebowski ja Hellboy 2.

  Big Lebowskin suosiota en oikein ymmärrä, itselleni esim Fargo on aivan eri tasolla kuin tämä Lebowski. Leffa laahaa koko kestonsa ajan ja ei oikein toimi. Toiminta/Noir on jo Coenin veljesten eka leffassa esillä paljon paremmin, eli Blood Simple elokuvassa ja Fargossa taas huumori toimii todella hyvin. Big Lebowski väläyttelee ajoittain suuruuttaan, mutta muuten se vaan laahaa eikä tarina toimi oikein ollenkaan.

  Hellboy 2 taas kärsii siitä, että eka osa onnistui kaikessa paremmin kuin tämä jatko-osa. Ensimmäinen osa on sujuvampi, hauskempi ja tarina on paljon parempi.
   
 24. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Olen samaa mieltä. Hellboysta sen verran, että harmi ettei siihen saatu sitä kolmatta osaa koskaan.
   
 25. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Train to Busan
  http://www.imdb.com/title/tt5700672/?ref_=nv_sr_1
  Korean-style Zombie-Action Pläjäys.
  Lyhyesti World World Z meets the Host meets Snowpiercer.
  Uusien Zombi-elokuvien parhaimmistoa, erittäin viihdyttävä ja hyvin tehty jännäri, loppua olisi voinut tiivistää 10-minuutin verran mutta ekasta 90-minuutista ei mitään moititavaa.
  ****/***** genressään.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti