Viimeinen Ford(ko)

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja wursti, 29.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. wursti

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Viestejä:
  2
  Epätoivo iskee kun auton lisäksi ei toimi edes merkkifoorumin rekisteröinti. :D Testataanpa siis onko murossa asiasta ymmärtäviä.

  Eli tulipa ostettua Foordi. Fiesta 1.3 ja vuosimallia -98. Pakkasta kun rupsautti enempi niin jopa alkoi paleltamaan, ei nimittäin pukkaa ollenkaan lämpöä kabiiniin. Ensimmäisenä tietty tuli tilaukseen lämppärin kennolle virtausta säätävä säätöventtiili. Pitkä toimitusaika ajoi kysymään kysymyksiä; kabiiniin puhaltaa vain ja ainoastaan kylmää, termostaatista on ainakin kuitti lokakuulta (Laakkonen) ja tuon säätöventtiilin ("hana") molemminpuolin letkut ovat kuumat, kun moottori on ehtinyt sen lämmittää. Mittaristossa lämpömittari ei kuitenkaan juurikaan värähdä, nippa nappa muutaman millin nousee.

  Onko nyt vain sitten näin että tuo venttiilin jumitus ei anna tarpeeksi lämpöä kennolle, jotta kabiinin puolellekin lämpöä tulisi, vai olisiko vielä jokin muu mahdollinen vikakohta? Jäähdytysnesteet on kyllä kirkkaat = kielisi sitä, että termostaatti on vaihdettu, mutta eipä näistä satavarmoja voi olla ikinä. Edellisestä omistajasta ei haisua. Kun nyt tuli ensimmäinen ja kenties viimeinen Voorti hommattua, niin siitäkin huolimatta lämpöä pitäisi saada kehitettyä.

  *sormet ristissä että joku muro on painiskellut saman asian kanssa aiemminkin* :p
   
 2. reba

  Rekisteröitynyt:
  04.11.1999
  Viestejä:
  352
  Ei kokemusta tuosta automallista, mutta mielestäni voisi olla ilmausongelma. Lämppärin kenno on usein ylimpänä jäähdytysjärjestelmässä ja täten sinne jää helposti ilmatasku jäähdytysnesteen vaihdon jälkeen.

  Ensin sisälämmönsäädin täysille ja puhallus pois, jäähdytysnesteen pinta maksimiin ja paisuntasäiliön korkki jätetään auki. Sitten jäähdytysneste pitäisi saada lämpimäksi kierrättämällä moottoria paikallaan siihen asti kunnes jäähdyttäjäntuuletin lähtee päälle ja/tai termostaatti aukeaa. Tämän jälkeen letkuja puristelemalla voi ilmaa saada pois järjestelmästä. Joissain automalleissa on jäähdytysjärjestelmän korkeimmalle kohdalle lisätty ilmausruuvi. Taikka sitten lämppärinkennolta lähtevää letkua raottamalla voi myös saada ilmaa pois.

  Kovalla pakkasella voi olla vaikeaa saada nestettä tarpeeksi lämpimäksi, pitää myös huomioida ettei lisää kylmää jäähdytysnestettä järjestelmään kun moottori on kuuma.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2016
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Jos siinä ei moottori lämpiä niin kyllä mä termaria vahvasti epäilisin. Ellei moottori lämpiä, ei lämpiä ohjaamokaan.
   
 5. wursti

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Viestejä:
  2
  Moottorihan kyllä lämpenee, letkut on kuumat. Kabiinissa mittari näyttää silti kylmää ja puhaltaa kylmää myöskin. On siis melkoinen mysteeri toistaiseksi.
   
 6. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Se että joku vesiletku on lämpenee, ei meinaa mitään. Jos se mittarista katsottuna ei saavuta normaalia lämpötilaa ajossa viimeistään puolessa tunnissa (riippuen pakkasesta), termari lienee jämähtänyt auki asentoon.

  En tunne fordia, mutta yleensä noissa vanhemmissa autoissa ohjaamon säätimestä lähtee rautatanko/vaijeri sinne venttilille, joka ohjaa lämmintä nestettä kennolle. Toimintavarmuudeltaan kilpailee junan vessan kanssa, joten tuskin se vika siellä on.

  Mutta kuten sanottua, fordeista ei ole mitään omaa kokemusta. Kerran meinasin kännissä ostaa taunuksen, mutta jäipä sekin ostamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2016
 7. Bumper

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2004
  Viestejä:
  950
  Eipä ole Ford minullekaan erityisen tuttu merkkinä, mutta onko kennolle menevä ja myös tuleva letku kumpikin kuuma? Ja siis myös oikeasti kuumat, eikä vain lämpimät? Jos menoletku on kuumempi ja paluu viileämpi, niin kenno kyllä toimii ja luovuttaa nesteestä lämpöä. Minulla oli joskus autossa hajonnut lämmityslaitteen kennon muovipääty sisäisesti tulo- ja paluulähtöjen väliltä, eli neste pääsi kiertämään kennon "ohi". Kun laittoi puhalluksen pois ja odotteli hyvän tovin, niin silläkin kennolla sai sellaisen lehmän henkäyksen tulemaan.

  Jos tuo Fiestan 1.3 on samaa perua kuin kasari-Escon vanha tönärikone (niin kuin luultavasti on) niin vaihda vaan suosiolla se termari vaikka olisikin kuitti. Ei taida kymppiäkään maksaa.
   
 8. Tpa84

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  2 208
  Jos kennolle menevä letku lämmin/kuuma niin olisiko siellä kenno tukossa?
   
 9. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Jos auton oma moottorin lämpömittari ei nouse niin se tai anturi on joko A) rikki tai B) termari auki ja kierrättää vettä täysillä koko ajan. Toki ilma letkuissa on mahdollista, mutta aika epäilyttävältä kuulostaisi että lämpö ei pääse ollenkaan mittarin anturille saakka (tosin onhan näitä antureita nähty niin ylä- kuin alavesiletkussakin ja Ford on aina Ford :D )...

  Jos moottorin lämmöt nousisi normaalisti mittarin mukaan eikä sisälle tulisi ollenkaan lämmintä niin veikkaisin lämppärin kennon olevan tukkeessa.
   
 10. platinumi

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2013
  Viestejä:
  207
  Moottorin lämpötilaa veikkaan itsekin jos ei neula nouse normaaliin. Joissakin malleissa neulan keskiasennon lämpötila-alue on vielä niin laaja, ettei neula normaalissakaan välttämättä sisältä lämpeä. En tiedä saako noin vanhaan lukijaa kiinni, josta näkisi moottorin lämpötilan suoraan.
   
 11. Viliz03

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2007
  Viestejä:
  973
  -96 mondeossa huomas jäähdytysnesteen vähyyden siitä kun ei enää puhaltanu lämmintä sisälle. Ehkä sekin olisi hyvä tarkistaa.
   
 12. Tpa84

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  2 208
  Saa ainakin 99 malliin.. En tiedä onko tuollasessa fiestassa mittaristossa sitä test tilaa josta nuo lämmöt yms näkis
   
 13. mikko853

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 956
  termari laitettu väärinpäin? Vesipumpusta siivet irti tms.. Vesipumppuhan pyörii laturinhihnan voimin näissä 1.3 ketjukoneissa joten ei välttämättä ikinä vaihdettu, vaihto on todella helppo.
   
 14. Tpa84

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  2 208
  Jos siellä ei vesipumppu pyöris niin luulis et lämmöt nousis enemmänki liikaa kun että ei nouse juuri ollenkaa?
   
 15. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Jos pumppu ei jostain syystä pyöri, se keittää yli hetkessä.

  Termari on helppo testata esim. siten, että tyhjäkäynnillä tai paikallaan kaasuttamalla antaa sen saavuttaa normaalin lämpötilan. Onnistuu vaikka termari olisikin paskana/auki vaikka kaasua antamalla. Sitten kun lämpömittari on normaalissa kohtaa, tielle heittämään lenkkiä, ja jos lämpömittari lähtee heti laskemaan kun ajoviima alkaa jäähdyttämään, termari on jumissa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti