Viilin valmistus

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja pellotonn, 20.11.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. pellotonn

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    439
    Osaako joku muro kertoa pystynkö valmistamaan viiliä ilman viilin siementä? :D
    Tuli aivan mahdoton himo päästä syömään viiliä mutta saatavilla on maitotuotteista vain maitoa, jogurttia ja maitohappobakteeri valmiste juomia sekä juustoa.
    Koitin googlailla ratkaisua, mutta kovasti kaikki vain tuputtavat viilin siemenen laittamista maidon sekaan, mutta onhan sen nyt pakko jotenkin onnistua ilman siementä, koska jokuhan on sen ensimmäisenkin viilin siemenen joskus luonut josta sitten on saatu kaikki maailman viilin siemenet. Enkä juuri nyt jaksa uskoa mihinkään jumal teoriaan, vaikka mistäpä sitä tietäisi vaikka olisikin luonut moosekselle arkkiin pari purkkia viiliä pohjoisen viikingeille vietäväksi.

    Joten kertokaapa joku mitenkä sitä viiliä saa ilman viilin siementä?
     
  2. aivopieru

    Rekisteröitynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    19
    Kaupan maustehyllystä löytyy viilin siemeniä.

    Kannattaa ottaa luomusiemeniä, tavalliset on yleensä säteiletetty itämisen estämiseksi.
     
  3. pellotonn

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    439
    Voisitko ostaa yhden luomu pussin ja lähettää minulle kun ei täällä ulkomailla ole kaupan valikoimissa?
     
  4. aivopieru

    Rekisteröitynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    19
    Nope:

    Käytännössä netistä tai postimyynnistä tilattaessa voi olla mahdotonta saada kasvinterveystodistusta lähetyksen mukaan, sillä myyjän pitäisi erikseen hankkia se kyseisen maan viranomaisilta. Jos vaadittua todistusta ei ole lähetyksen mukana, ei tuonti ole laillista.

    Arkisto - Taimien ja siementen merkinnät koskevat myös posti- ja nettimyyntiä - Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
     
  5. pellotonn

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    439

    Valitettavasti olet nyt juureksinesi ymmärtänyt asian täysin väärin, eihän eviran tuonti säädökset voi vaikutttaa asiaan millään tavalla. Kun nyt olet kuitenkin sen verran pihalla itse asiasta eikä sinulla naytä olevan minkään sortin tietoa sen enempää viennin ja tuonnin eroista kuin viilin valmistuksesta niin voisitko samantien olla vastaamatta. En kyllä uskonutkaan että ihminen joka yrittää soveltaa Suomen taimien ja siementen tuonti lainsäädäntöä ulkomaille vientiin osaisi viiliä valmistaakaan :D Mutta koska olet nyt kuitenkin tuohon taimien tuonti asiaan perehdyttänyt itseäsi niin osaisitko neuvoa millaiset leimat tarvitsen tuon oman taimeni Suomeen tuontiin? Lähtökohtaisesti se on kyllä suomesta ulkomaille viedyillä siemenillä laitettu kasvamaan mutta on jo edennyt pitkälle taimi vaiheeseen.
     
  6. tatup

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    417
  7. AfterSex

    Rekisteröitynyt:
    31.12.2010
    Viestejä:
    623
    Fiili
    1½ l täysmaitoa
    1 dl hapanta maitoa
    Pienien lasikippojen pohjalle tai isompaan maljaan laitetaan hapan maito. Sen päälle kaadetaan kädenlämpöinen maito. Viedään hapantumaan, fiili eli viili on valmista 1-2 vuorokauden kuluttua.

    Lue tuolta Kyllä äiti tietää...: Viilin valmistus kotona lisää ja unohda aivopierut.
     
  8. aivopieru

    Rekisteröitynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    19
    Ja sun linkistäsi:
    se hapatettiin ja tästä hapatetusta maidosta tehtiin viiliä, kokkelia
     
  9. pellotonn

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    439
    Kiitos, vastauksesta. Mutta miten saan tehtyä hapanta maitoa niin että se varmasti on terveellistä käyttää viiliin?
     
  10. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Kun maito happanee, työn tekee maitohappobakteeri. Ihmisen elimistö on tottunut työskentelemään maitohapon kanssa, esim. juostessa kun alkaa jalat mennä hapoille, se on juuri tätä samaa maitohappoa. ;)

    Jos maito siis on mennyt hapoille, se juoksuttaa hyvin tuoretta maitoa. Laita hapanta maitoa tuoreen sekaan, ja se juoksettuu. :rolleyes:

    Voit ottaa erilleen juoksettuneen nesteen eli heran (ja juoda sen), ja valmistaa siitä kokkeloituneesta aineksesta vaikka juustoa. :cool:

    Kukin maitohappobakteerierä on erilainen kuin toinen erä. Ihminen in historiansa aikana kerännyt ja säilyttänyt useita erilaisia kantoja, ja niistä voikin tehdä erilaisia maitotuotteita: jokurttia, viiliä, piimää, kefiiriä, jne.

    Mutta hapatitpa maidon milloin ja missä tahansa, aina se happanee maitohappobakteereilla, jotka soveltuvat siis viilin tekoon an sich, kuten saksalaiset sanovat.
     
  11. korvaoo

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    4 368
    voi hyvänen aika, purkki punasta viiliä kaupasta ja litra pari maitoa ja kelmun alle happanemaan. Siinä kai lyhykäisyydessään koko hoito. Ei se oo mitään kutosen talouspolitiikkaa
     
  12. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Aloituspostaaja asuu maassa, jossa ei myydä viiliä.
     
  13. Svengihirvi Banned

    Rekisteröitynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    1 221
    Luulisi noin arkijärjellä, että esim. maustamaton jogurtti toimisi siemenenä.
     
  14. tatup

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    417
    1. Juokset itsesi maitohapoille
    2. Virtsaat jugurttikuppiin
    3. Laitat juksut pariksi päiväksi jäkikseen tekeytymään hapoissaan
    4. Nauti njut!
     
  15. Mylo

    Rekisteröitynyt:
    06.06.2011
    Viestejä:
    25
    Jolloin saadaan lisää jogurttia.
     
  16. Stellar

    Rekisteröitynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    1 549
    Aivopieru on nimensä veroinen :smoke:
     
  17. Mechanical Man

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2001
    Viestejä:
    1 295
    Ei sitten pidä enää ollenkaan paikkaansa pastoroitujen maitotuotteiden kanssa. Niissä se hapantava bakteeri voi olla aivan jokin muu kuin ihmiselle ystävällinen bakteeri.
     
  18. aivopieru

    Rekisteröitynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    19
    Reaktori pitää kääntää ympäriämpäri 24h kohdalla.
    Jugran käymisestä huolehtivat bakrut anaerobisina uppoavat pönikän pohjalle ja sen takia ne tulee saattaa takaisin pinnalle (hapen kanssa tekemisiin) koska nopemmin itävinä muuten kolononisoivat koko pönikän hitaammilta viilibakruilta.

    Jugrassa kanta ei koskaan ole niin spefistinen että lopputuloksena olisi automaagisesti jugraa, vaan olosuhteet pitää huolen siitä mikä kanta pääsee kasvussa voitolle.
    Mutta tuon todella voi estää vatkuloimalla pönikkää.
     
  19. aivopieru

    Rekisteröitynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    19
    No katoppa ku aloituspostaaja ei kertonut valtiota missä asuu, niin hahmottelin tuollaisen kevyen sääntökokoelman perusteella.
    Ihan nyt mainittakoot että olen FDA:n protokollan tenttinyt työni puolesta.
    Kysyppä jotain mihin et vastausta Googlesta löydä, niin mää kerron sulle :smoke:
     
  20. slattie

    Rekisteröitynyt:
    13.07.2001
    Viestejä:
    1 085
    Ylipäätänsä kaikki mitä KansaIainen / Cosmichd kirjoittaa kannattaa lukea erittäin skeptisten lasien läpi. Kyseinen tyyppi kyllä esittää tietävänsä kaikesta kaiken mutta käytännössä sen jutut on usein aivan huuhaata. Kuten tässä viili-tapauksessakin. Joissakin tapauksissa ohjeet ovat olleet niin pielessä että niillä olisi onnistunut jopa saamaan vahinkoa aikaiseksi. Vaarallisinta vielä noissa että esittää asiansa kuin oikeasti tietäisi ne 100% varmasti oikeiksi.

    Hyvänä esimerkkinä toimii toi valokuvaus-ketju jossa kyseinen herrasmies vuodesta toiseen postailee teknistä tietämystään kameroista ja toinen toistaan ammattitaitoisempia valokuvausohjeita samalla kun herran esille laittamat kuvat ovat vähintäänkin kyseenalaisella tasolla.
     
  21. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895

    Kirjoitat aivan kuin tietäisit asiasta jotain, mutta tarkemmin lukiessa vain tyhjää sanahelinää.

    Toki jos haluaa varmistaa, että pastöroidussa ja homogenoidussa maidossa saavat vallan juuri maitohappobakteerit, kannattaa käydä apteekista ostamassa maitohappobakteerikapseleita. Yhdestä kapselista saa murskaamalla riittävästi siementä isoonkin viilisatsiin.
     
  22. Zherec

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    220
  23. pellotonn

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    439
    Kiitos hyödyllisestä linkistä, mutta hekään eivät viiliä toimita USA:n ulkopuolelle. Pitää ilmeisesti vain luopua ideasta :)
     
  24. Capone

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    2 042
    Sehän tehdään niin, että laitat mitä hyvänsä maitoa kippoon, ja sinne ruokalusikallisen viiliä sekaan ja jääkaappiin. Muutaman päivän päästä se kippo on viiliä :)

    Ei sinne muuta tarvii laittaa.
     
  25. pellotonn

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2012
    Viestejä:
    439
    Muutaman kerran se on tässäkin ketjussa todettu ettei se vain tässätapauksessa näin onnistu, mutta kiitos nyt kuitenkin :)
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti