Viikon ruuat, paljonko maksoi ja mitä ajattelit tehdä?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 18.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Okei, otsikko on aika hanurista, mutta korjaan jos parempaa ilmenee.

  Eli kun tuota "ruoka on kallistunut" säiettä ja muutamaa YKn säiettä lukee, niin ihmisillä tuntuu olevan aika laidasta laitaan käsityksiä siitä paljonko menee kuussa ruokaan rahaa.

  Ajattelin että tähän säikeeseen voisi kirjoittaa mitä ruoka-aineita, paljonko maksoi ja kauanko ajattelit niillä pärjätä ja lyhyesti mitä ajattelit niistä tehdä. Eli ei siis mitään galluppia viimeisen ostoskassin sisällöstä, vaan lyhyt kuvaus miten ihmiset käyttävät rahaa ruokaan ja alkoholiin.

  Listaan lasketaan elintarvikkeet, alkoholi ja tupakka.

  Katsotaan kuinka ihmiset syövät ja käyttävät rahojaan ravintoon.

  Avaisin itse pelin mutta menen vasta lauantaina kauppaan, mutta säie piti tehdä koska muuten unohdan :D
   
 2. kreegah

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  570
  Lapseton pariskunta täällä, kolmisen kertaa viikossa kaupassa, lihaa/kalaa/kanaa kerran päivään+ salaatit ja leivät. Töihin 2xrahka+banaani+appelsiini, lisäproteiinia reenipäivinä. Rahaa menee aika tarkkaan 100e/viikko. Harvemmin tulee ulkona syötyä, mielestäni suomalaisissa ravintoloissa ei hinta+laatu kohtaa, paitsi karvakäsi-kebabbilassa :D

  e:unohdin sanoa että en tupakoi ja alkoholit ostan kerran vuoteen Tallinasta
  Terveisin huono veronmaksaja
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2013
 3. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Hyvä idea. Pidän tämän viikon kirjaa ja viikon päästä laitan tuloksen tänne :)
   
 4. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Työruokailun kuluista: Aamuisin paikallisen leipomon konditorioon aamukahville ja sämpylälle: 5,70€. Lehdet saa samalla luettua, joten siinä säästää. Lounas ainakin se 8,90€. Joskus tulee vielä iltapäivällä käytyä kahvilla 1,70€, joten kolme sataa menee pelkästään tuohon kuukaudessa. Moni varmaan syö aamupalan kotona, mutta itsellä vatsa heräilee vasta tunnin kuluttua varsinaisesta heräämisestä niin siksi tulee poikettua aamukahvilla kahvilassa.
   
 5. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Hienoa! Haastan kaikki kirjaamaan ja kirjoittamaan tänne YHDEN viikon kaikki elintarvikkeisiin kuuluvat kulut. Paljonko mitäkin osti kaupasta, paljonko se maksoi ja kauanko aikoo milläkin määrällä pärjätä. Elikkä ihan vaan kopio kauppakuiteista tiedot (elintarvikkeista) ja kirjoittaa ne tänne. Saa toki usemmaltakin viikolta, mutta jos edes yhdeltä viikolta saa listan ni jonkinlaista hahmotelmaa saa siitä millaisilla ruokamäärillä ja viikottaisilla sijoituksilla pärjää viikon.

  Itse tosiaan voin kirjoittaa ens viikon setin kun lauantaina käyn kaupassa :D
   
 6. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Aika arvokas aamukahvi ja sämpylä. Omassa vakiopaikassa 2,50€-3,00€ iso kahvi ja sämpylä... hinta täytteestä riippuen. Tuo on tietysti ylihalpa, mutta en kyllä missään yli 5,50€ pääse vaikka ottaisin jonkun lämpimän aamupalan, kahvin ja tuoremehun kera.

  Lounaan hinta itsellä yleensä 5,90€ Tampereen aterian ruokalassa. Vaihtoehtoisesti jossain muussa ruokalassa, hinta ruoasta riippuen 3€-9€. Yleensä noin 7€, kun kalaruokia tykkään syödä (uunilohi, kuha).

  Iltapäiväkahvin yleensä jätän väliin tai juon sen työpaikalla ilmaiseksi. Aamupalan syömisestä oon täysin samoilla linjoilla. Kotona ei vaan pysty syömään mitään, vaan heräämisestä vasta 1-2 tunnin päästä vatsa on valmis ottamaan mitään muuta kuin kahvia tai muuta nestettä sisään.
   
 7. DeSe

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  174
  Tammikuun saldo ruokaostosten osalta (LIDL/K-Citymarket/Prisma -akselilta ostettua): 349,35€. Tuossa muistaakseni myös muuta kun ruokaa vajaan viidenkympin arvosta (hammastahnaa, siivoustarvikkeita, pyykinpesuaineita jne.). Että sellanen 300€ puhtaasti sapuskaan. Tämä siis elättää sekä minut että tyttöystävän. Mennään varmaan suunnilleen suhteella 250€/50€. :smoke:

  Plus viinit/kaljat: 50,03€

  ...plus työpaikkalounaat 20x kuussa, omavastuuta jää niistä noin 150€.

  Helmikuun osalta ruokaostokset tähän mennessä: 162,87€. Ja just tänään käyty kaupassa.
   
 8. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 734
  Kaksi salilla käyvää aikuista (30/35 v), ruokalasku n. 700–800 e/kk. Ei sisäfilettä, vaan perussetit, kuten kanat, paistijauhelihat, raejuustot, rahkat, vihannekset jne. Viikonloppuisin sitten lohta, tex-mexiä, Aino-jätskit, limut sun muut. :comp:
   
 9. maffe

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  670
  Aika hyvä idea tää, varsinkin kun ollut melko ajankohtainen aihe kotona parin viikon aikana. Olen itse vähän pidemmän opiskelurupeaman jälkeen vaikuisesti nyt duunissa ja tykkään edes ihan hieman panostaa ruokaan, nyt kun siihen on hieman paremmat edellytykset. Avoke taas aloitti vähän aikaa sitten opiskelun ja kokee, että ruokaan menee tällä hetkellä liikaa rahaa. Ollaan toistaiseksi siis maksettu kaikki puoliksi. Todennäköisesti täytyy hieman alkaa jakamaan noita prosentteja uusiksi, koska useammin se on kuitenkin allekirjoittanut, joka ehdottaa ja myös sitten sen enempää kyselemättä ostaa niitä 'turhan kalliita' ruokia.

  Voisi melkeinpä ensi viikolla koittaa jotain seurantaa saada aikaiseksi.
   
 10. secu

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2003
  Viestejä:
  1 231
  En ole pitänyt kirjaa ostoksista, mutta kustannukset löytyvät oman talouden kirjanpidosta. Sinkkutalous siis kyseessä.

  Ruokaostokset (+muut ostot ruokakaupoista) tammikuun osalta: 156,09 euroa
  Helmikuun osalta tähän mennessä: 101,5 euroa
  Tuon lisäksi kerran syönyt ulkona (25 euroa).

  Tapana on tehdä koko viikon eväät kerralla ja muutenkin syödä itse tehtyä (bulkki)ruokaa.

  En edes yritä pihistellä ja ostan sitä mikä tuntuu hyvältä. Parhaimpina kuukausina käynyt ruokakauppaostokset parin sadan tienoilla, kun on innostunut herkuttelemaan useammin mm. juustoilla.
   
 11. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Ihan jees. Mulla ei lainan ja vastikkeen jälkeen jää edes niin paljon käteen raahaa kun teillä menee ruokaan :D
   
 12. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 734
  No mutta nyt näyttäisi siltä, että auton hankkimisen myötä ruokalaskut on pienentynyt sellaisen 100–150 e/kk, kun nykyään ostetaan kerran viikossa isot ostokset halvemmasta marketista ja niiden välissä korkeintaan purkki maitoa lähikaupasta. :comp:
   
 13. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Pääkaupunkiseudun lounasmeininki ahdistaa välillä, perus tuska Fazer Amigo maksaa helposti sen 9,50eur. Pikaruokaa tai kebabiakaan ei kiinosta kiskoa ja eväitä on vaikea viedä jos käy keikoilla asiakkailla (jolloin lähellä on yleensä joko Fazer tai Sodexo). Töistä tosin voi ostaa lounareita jolloin saa ALV erotuksen itselleen, mutta silti vähän syö miestä. Välipalana sateenkaari riisifrutti tai huoltsikalta banaani/jogurtti toimii ok.

  EDIT. Kahvia saa kyllä ilmatteeks about joka toimistosta niin paljon kun jaksaa kiskoa.
   
 14. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
  Tyypillisesti viikossa lähtee:

  Jauheliha, nauta-sika 3 x 400 g = 8.4 e
  Tomaattisosepurkki x 3 = 2.7 e
  Pasta 2 x 400 g tms. = 0.8 e
  Mysli 750 g x 2 = 8 e
  Kauraleipä x 3 = 4.5 e
  Voipaketti joka kestää useamman viikon = ? e
  Halpa juusto 750 g joka riittää useamman viikon = 2 e per viikko?
  Suklaa = 5 e

  = ~30 e per viikko.

  Noista saa aikaan lähinnä jauhelihakastiketta johon menee 200 g jauhelihaa ja tomaattisosepurkki ja josta saa kaksi annosta kahdelle päivälle. Toisinaan tomaattisosepurkki korvautuu lasagneainespaketilla ja maidolla, ja joskus perunoilla.
   
 15. ragdoll

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2001
  Viestejä:
  26
  Kävin juuri tänään kaupassa hakemassa koko viikon ruuat. Rahaa meni hitusen alle 60 euroa. Syödään ihan monipuolisesti perusruokaa - pääasiassa kotimaisia kasviksia ja lihaa. Hedelmiä ja vihanneksia tulee yleensä ostettua vähän reilummin. Luulen, että tuon ruokakassin lisäksi jonain päivänä joutuu hakemaan tuoretta leipää ja juustoa, mutta muuten on sunnuntaille asti jääkaappi täys elintarvikkeita. Taloudessa on kaksi työssäkäyvää aikuista.

  Viikottaisen ruokakassin lisäksi molemmat syövät töissä, mies käyttää lounareita ja minä syön edellispäivän tähteitä tai käyn harvemmin työpaikan lounasruokalassa. Mitä noista lounareista ja työpaikkaruokalasta jääkään nyt itselle maksettavaa, jotain 5-6 euroa.

  Kauppareissu kerran viikossa vaatii vähän vaivannäköä ja suunnittelua, mutta väittäisin, että meillä sillä on säästynyt pitkä penni. Ennen saatettiin käydä joka päivä kaupassa ja yhdellä kertaa meni helposti 20-30 euroa, suurin osa turhiin mielitekoihin. Toki välillä tulee edelleenkin tehtyä reissuja kauppaan useamman kerran viikon aikana, mutta tavoite on ostaa ruoka-aineet kerralla ja vain täydentää tarpeen mukaan.
   
 16. 1,5 kg mysliä viikossa?
   
 17. Rysty

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2001
  Viestejä:
  1 148
  Kolmen hengen suht' urheilullinen perhe ja reilu 300e menee kuussa ruokakauppaan bonusläpyskän mukaan, joskus sitten enemmän jos pitää muutamat aikuisten virvokkeet ostella tai tarjota juhlavampaa ruokaa.

  Yleensä ihan perusruokaa tehdään.. kastikkeita, keittoja, uunissa paistia ja kalaa, kanafileitä paistelee, wokkia, pizzaa jne. ja joskus tulee pikaruokiakin syötyä, mutta aika harvoin.

  Ravintolakäynnit sitten erikseen vielä, ehkä kerran kuussa menee se 20-100e ulkona syömiseen. Töissä menee omat ruoat pääasiassa.
   
 18. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
  Jotain sellaista. Joistanhan ne kalorit pitää saada.
   
 19. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Lapseton pariskunta, toinen opiskelee, toinen käy töissä. Jonkinlaisesta ruokaharrastuksesta voi puhua, tykkäämme laittaa itse ruokaa ja kokeilla uusia reseptejä. Ruokakauppabudjetti on noin 50-60 euroa viikossa, ja sillä syö mielestäni jo erittäin hyvin. Kummatkin nauttivat toisen lämpimän aterian työ- tai opiskelijaravintolassa (ei lasketa tähän), ja illalla syödään toinen. Käymme kerran viikossa läheisessä Citymarketissa, välillä myös toisen kerran Lidlissä lähinnä vissyn, maitotuotteiden ja erikoiserien perässä. Ateriasuunnittelu, sesongin vihannesten suosiminen, keskitetty ostoksilla käynti ja sovitusta budjetista kiinni pitäminen ovat avaimet edulliseen herkutteluautuuteen. Jos tuplaisimme nylkyisen ruokabudjettimme, söisimme todennäköisesti vain ehkä 20 % paremmin. Loppu menisi turhuuksiin.
   
 20. analysti

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  352
  120 euroa menee kuussa. Pakastemarjat eivät kuulu budjettiin. Perusbulkkia syön, pari päivää meni spagettisoosilla, nyt mennään varmaan 3 päivää hernekeitolla. Halvoista juureksista on tehtynä aina jotain jääkaapissa (etikkapunajuuret, marinoitu sipulikaali,..)

  Ns. herkkuihin ei juuri mene rahaa. Tämän päivän herkku syntyi mustikoista, voista, kaurahiutaleista ja fariinisokerista. Pitäsi varmaan kahvia vähentää, kun se vie 10% ruokamenoista.
   
 21. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Pitääpä itsekin pistää ylös seuraavasta kauppareissusta lähtien.

  Siis hetkinen, 200g jauhelihasta 4 annosta? Eihän 50g jauhelihaa + tomaattisoosia nyt millään riitä annokseksi? :confused:
   
 22. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  Itse lasken aina annoksen "määräksi" noin suurin piirtein 100g lihaa, 100g perunaa/pastaa/riisiä (jne) ja sitten 100g kasviksia. Noilla päästään sellaiseen 300g annokseen ja siihen vielä nesteet päälle niin ollaan ainakin omalla kohdalla aika bueno.

  Uskaltaakohan tähän osallistua...hirvittää lasku :)
   
 23. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 269
  Meillä noin karkeasti arvioiden menee ruokakauppaan 750 euroa tai vähän enemmän. Töissä en syö mitään, jos söisin niin se olisi 150 euroa lisää. Kahvilla pärjään siellä.

  Pitäis kans kirjottaa ens kauppareissun tuotteet tänne. Sais olla vaan skanneri kun kuitti on taas pitkä ku nälkävuosi (heh heh). Aika paljon menee rahaa kaikenlaisiin mitä en itse miellä tarpeellisiksi mutta vaimo vaatii, esim. joku kahvikerma (yli 2 euroa/2,5dl), limpparit ja sipsit on nyt sentään jätetty pois kun alkoi karppaamaan ja itse en syö sipsejä ja juon vissyä ja tuoremehua.

  Helvetin paljon menee rahaa myös noihin vauvojen ruokiin, taisin tossa yks päivä ostaa 40 eurolla maitoja ja sosoeta niissä lasipurnukoissa, isommalle lapselle nyt menee sitten jo ihan normaali kotiruoka jo :D Vaippoihin ei mene paljon kun appivanhemmat kiikuttaa niitä aina tullessaan.

  Tänään taitaa ostoslistalla olla mm. tomaattia, kurkkua, paprikaa, maustekurkkuja muutama, jäävuorisalaatti, feta-juustoa. Eli jonkinasteinen salaattipäivä ja ennalta arvaten halpa kauppareissu, mutta veikkaan että ihan 8 eurolla ei taas selviä.
   
 24. Onhan se näinkin. Minkä kanssa vedät?
   
 25. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 269
  Meillä menee ihan kepeästi 400 gramman paketti jauhelihaa kahteen pekkaan yhdellä ruokailukerralla, toki paistaessa katoaa painoa, eli olisko sitten 300 grammaa lopputulemana pannulla. 50 grammaa ei ole painona mitään. Puoli desiä vettä painaa 50 grammaa ja mun poikakin syö isompia annoksia vaikka on vasta vajaa kolme vuotta vanha.

  Mysli on kyllä hyvää, vetää jonkun jogurtin kanssa niin aika namia.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2013

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti