Vihreät - De Gröna

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Higgs B, 04.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 236
  Jos vihreän puolueen puheenjohtajan siippa on mukana öljybisneksissä, niin onhan se aika huvittavaa :D Etkö näe mitään eturistiriitaa siinä, että aviomies toimii juuri sillä liiketoiminnan saralla, jota vihreä puolue on sitoutunut rajoittamaan?

  Arvaa mikä puolue kirjoittaa "On kiristettävä tavoitteita ja asetettava fossiilisille polttoaineille eräpäivä"? Viiden pisteen vihje: kyseinen puolue ei ole persut.
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  Ei ole mitenkään tavatonta että puolisot ovat tositensa kilpailijoita työelämässä, se on sitten tapauskohtaista onko tuossa ongelma ja jos on niin millainen. Viellä tavallisempaa että esim poliittiset/uskonnolliset näkökannat ovat erilaisia.
  Tässä ehkä tyypillisin epäilys on että puolisto saattavat vaikuttaa toistensa mielipiteisiin työasioihin liittyen ja siinä jopa onnistua, myös sisäpiiritieto saattaa vuotaa.
  Anttosen konserni on kyllä aika vihreä ja siinä rikkoo ennekkoluuloja. Tässä voi tietenkin olla epäilys että sisäistä tietoa vuotaa, huomioitavaa kuitekin että tuo puoliso ei taida tyskennellä sellaisissa tehtävissä mitkä ihan kärjesssä hyötyisi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019
 3. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  251
  Ehkäpä vaimo sitoo itsensä kotona tanssipylvääseen osoittaakseen mieltä... :D
   
 4. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 236
  Paitsi että jos puolisoiden välillä on kilpailua, niin yleensähän se tapahtuu niin että he ovat samalla alalla mutta eri yrityksissä tai vähintään eri osastoilla.

  Tässä tapauksessa kyse on yrityksestä, ja sen enemmän tai vähemmän konkreettisesta mahdollisuudesta vaikuttaa hallituksen päätöksentekoon. Puheenjohtajalla on melko suuri sananvalta puolueen sisällä, ja koska puolue on lisäksi hallituksessa ja profiloitunut sellaiseksi että se voi suoraan vaikuttaa siipan työpaikan toimintaedellytyksiin, niin ainakin omasta mielestäni jääviyskysymys kannattaisi ottaa vakavasti.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 047
  Silloin siinä olisi eturistiriita, mikäli Ohisalo ajaisi politiikallaan fossiilisten polttoaineiden tukemista ja käytön huomattavaa lisäämistä. Minusta tapauksessa on jotain huvittavaa, mutta siitä lisää myöhemmin.
   
 6. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 018
  Todellakin samma här, jos tuosta vaan rahaa saisi. Power bensiiniä Shell tapaan, pistää jotain nanorobotteja, jotka hoitaa konetta sisältä ja kaasut talteen.
   
 7. Jurputin

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  98
  Joo, hassuahan olisi myös jos persukansanedustajan puoliso olisi vastaanottokeskuksen tai vastaavan omistajana. Silloin siinä olisi eturististiriita mikäli persu ajaisi politiikallaan vastaanotettavien pakolaisten huomattavaa lisäämistä. Minusta tapauksessa voisi olla jotain huvittavaa, mutta siitä ehkä lisää myöhemmin.
   
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 076
  No mietin tuossa vähän ylempiä päättäjiä ja vähän laajemmin. Kilpailu ei ehkä kuvaava sana.
  Kilpailu tilanne saattaa olla vaikka eri aloilla.
  Tuo ei mitenkään tavatonta.
  Varsinkin julkinen <-> yksityinen välisiä henkilösuhteita katsotaan tarkkaan ja usein myös paheksutaan ja epäillään vaikka mitä.
  Sitä en tieä millaisessa asemassa hänen puolisonsa on, aika monella ministerillä on puoliso joka on jossain töissä , moni jossain yhteisössä/järjestössä. osa keskustelee ja väittelee.
  Jos puolisi käyttää "sisäpiiritietoa" hyväksi, niin ei siinä oleellista missä sitä töissä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2019
 9. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 954
  Lupaavalta vastakkainasettelua vähentävältä Vihreiden puheenjohtajalta vaikuttaa tämä yhteiskuntatieteiden tohtori Ohisalo. Eiku..
  :facepalm::facepalm::facepalm:

  [​IMG]
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006143765.html
  Ohisalo kertoi haluavansa ministerinä kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan suuntaa, myös tapaa, jolla ihmiset aiheesta puhuvat.

  – Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja. Sillä tiedän, että en ole yksin, hän totesi.

  ------

  Kiva kun entistä enemmän sekaisin ideologiasta oleva hörhö saatiin sisäministeriksi. Ruotsin suuntaan mennään, jossa totuus on toisarvoista ja pitää piilottaa. Silmät ja korvat suljettuina sydänmerkkejä käsillä tehden mennään kohti helvettiä. Kritisoijat leimataan entistä enemmän vihapuhujiksi ja natseiksi. Hienolta näyttää tulevaisuus näillä eväillä.. :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
 10. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 661
  Ja sitten ihmetellään, kun "äärioikeiston" kannatus lisääntyy, ja paradoksaalisesti vaaditaan lisää toimia, joilla "äärioikeiston" kannatus lisääntyy.
   
 11. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  • 1.1 Jotta keskustelu olisi kaikille mieluisaa ja rakentavaa, noudata keskusteluissa hyviä käytöstapoja, kunnioita muita kirjoittajia ja vältä turhaa kiroilua.
  Vihreiden puheenjohtaja sanoo, maahanmuuttokriitikot: Trolleja ja natseja :D

  Hei Ohisalo, jos et pelkää puhetta maahanmuutosta, niin tule ketjuun vastaamaan tähän viestiin. Jos olet huolissasi naisten raiskauksista, niin miten suhtaudut siihen, että Afrikasta ja Lähi-idästä otetaan maahamme miehiä, jotka raiskaavat moninkertaisesti kantasuomalaisiin miehiin verrattuna? Vuonna 2017 afganistanilaisia ja irakilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin suomalaisia. Tämä voidaan laskea poliisin ja Tilastokeskuksen tilastoista.

  Vihreiden parhaat ja ainoat argumentit tähän asti: Raiskaa han suomalaisetkin!1 Suomalaiset han raiskaa enemmän!11 Vammaista. Etenkin kun huomioi, että Helsingissä jo yli puolet raiskauksista oli 2018 ulkomaalaisten tekemiä. Tämä vaikka kansalaisuuden jo saaneet maahanmuuttajat vääristävät tilastoa.

  Vihreät "feministit" ja epämiehet ovat heikentäneet naisten turvallisuutta enemmän, kuin mikään muu puolue Suomen historiassa.
   
 12. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 954
  Ei olisi ihme jos sisäministeriöstä tulee käsky että tällaisia tilastoja ei saa enää julkaista.
  Sensuuri ja todellisen tiedon pimittäminen Ruotsin tyyliin on hyvinkin mahdollista kun ideologiset hörhöt ovat vallassa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
  juhog81 ja Stoker tykkäävät tästä.
 13. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Puhumattakaan Virheiden maahanmuuttopolitiikan vaikutuksesta ympäristöön. Vitut Suomen hiilijalanjäljestä, ympäristön kuormituksesta ja kestävästä kehityksestä! Kaikki mamut heti tänne nyt ja Suomen väestö kasvuun! Vihreät on myös ympäristölle haitallisin puolue.
   
 14. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 020
  Vedät yhtäläisyysmerkin "vihapuheen" ja "maahanmuuttokriitikoiden" välille. Onko tuo oma ajatuksesi, vai yritätkö viestittää, että Ohisalo ajattelee noin? Vaikea uskoa, että puolustelisit vihapuheen tarpeellisuutta. Vai oliko se niin, että vastustat vihapuhetta silloin jos se tulee imaamin suusta, mutta sen oman maahanmuuttokriittisen leirin vihapuhe on tietysti ihan ok?

  Mitä tulee noihin rikostilastoihin liittyviin vasta-argumentteihin, niin niitä on esitetty, mutta sinä et ole niitä huomioinut tai kyennyt ymmärtämään. Jälleen kerran muistutuksena: Rikostilastot eivät millään tavalla vaikuta siihen, että tarvitseeko henkilö turvapaikkaa vai ei. Eivät niin yhtikäs millään tavalla. Ne tilastot voivat tietysti liittyä muihin asioihin, mm. turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöön, kotouttamisen tehokkuuteen ja syrjintään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
 15. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 508
  Vihreistä valitut ympäristö- ja sisäministerit petaavat melkoista jytkyä 2023 jos jotain positiivista asiassa pitää nähdä.
   
 16. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Minä en vedä yhtäläisyysmerkkiä, vaan sen tekee Ohisalo.

  Ohisalo kertoi haluavansa ministerinä kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan suuntaa, myös tapaa, jolla ihmiset aiheesta puhuvat. – Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja. Sillä tiedän, että en ole yksin, hän totesi.

  Tuossa Ohisalo aivan selkeästi yhdistää keskustelun turvapaikkapolitiikasta, vihapuheen sekä natsit ja trollit.

  Ahaa, no ole hyvä, anna tulla vasta-argumentteja noihin rikostilastoihin. Odotamme innolla. Et suostunut sitäkään kommentoimaan KR-topicissa, että miksi suomalaiset ovat muka rasistisia, kun somalit syyllistyvät poliisin tutkimusten mukaan rasistisiin viharikoksiin jopa 30-40 kertaisesti kantasuomalaisiin verrattuna. Kuinka superrasistisia somalit sitten ovat?

  Rikostilastot eivät millään tavalla vaikuta siihen, että tarvitseeko henkilö turvapaikkaa vai ei. Eivät niin yhtikäs millään tavalla.

  Pitäisi vaikuttaa. Kun tiedetään, että Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat syyllistyvät raiskauksiin 10-40 kertaisesti kantasuomalaisiin verrattuna, niin heidän ottaminen maahan johtaa väistämättä siihen, että suomalaisten naisten kokema ja todellinen turvallisuus heikkenee. Laske huviksesi kuinka paljon turvapaikanhakija-aallon aikana tulleet 30 000 mamumiestä raiskailevat. Jostain syystä sinä, ja kaltaisesti, eivät tunnu asiasta välittävän. Johtuukohan siitä, että olet "mies" ja asia ei sinua henkiökohtaisesti kosketa? Näin sen täytyy olla.

  Virheät muka osallistuvat keskusteluun maahanmuutosta, mutta eivät todellisuudessa sitä tee. Jos maahanmuutto on rikkaus, niin miksi Virheiden edustajat eivät tule perustelemaan asiaa vaikka tänne muroBBS:sään? Tervetuloa! Faktojenhan pitäisi olla paras ase "vihapuhetta"=maahanmuuttokritiikki vastaan. Ihme juttu, että näitä faktoja ei ole meille kertaakaan esitetty?

  Todellisuudessa Virheitä on jopa KIELLETTY keskustelemasta maahanmuuton ja rikollisuuden välisestä yhteydestä. Paimenkirjeessään Virheiden puoluejohto linjasi, että seksuaalirikosten ja maahanmuuton suhde ei ole asia, josta Vihreät pyrkisi herättämään keskustelua. Meno on kuin Neuvostoliitossa, mutta pahempaa.
   
 17. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 661
  Tiesitkö, että turvapaikkahaun kautta tulleista ainoastaan pieni murto-osa on saanut oleskeluluvan kansainvälisten kriteerien perusteella? Valtaosa maassamme olevista on saanut oleskeluluvan kansallisesti päätettyjen kriteerien perusteella. Tämä tarkoittaa, ettei suurimmalle osalle turvapaikkahaun kautta oleskeluvan saaneista olisi tarvinut myöntää oleskelulupaa. Lisää rautalankaa vääntäen, tällä suurimmalla osalla ei ole ollut edellytyksiä saada turvapaikkaa, eivätkä ole sitä myöskään saaneet. Muutoin heille olisi myönnetty oleskelulupa sillä perusteella.

  Jätetään siis jeesustelu turvapaikkaa tarvitsevista pois keskustelusta ja keskitytään siihen oleelliseen, että miksi maahamme on päästetty tuhansittain porukkaa, jotka eivät kansainvälisillä kriteereillä arvioiden ole tarvineet turvapaikkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
 18. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 020
  Keskustelu turvapaikkapolitiikasta pitää sisällään myös vihapuhetta. Sitä harjoittavat henkilöt ovat usein trolleja tai natseja. Heitä ei pidä pelätä, vaan tulee puuttua siihen vihapuheeseen. Tuossa tuo Ohisalon kommentti avattuna kaikille sisälukutaidon kanssa painiville.

  Rikostilastojen osalta huomaan että kanssasi keskustellessa tulee edetä hyvin hitaasti, askel kerrallaan. Otetaanpa siis hieman takapakkia.

  Onko olemassa tilanteita, joissa henkilö tarvitsee turvapaikkaa? Kyllä on, ja oletan että olet tästä samaa mieltä.

  Minkälaisia nuo tilanteet ovat? Esimerkiksi tilanne, jossa henkilöä vainotaan kotimaassaan hänen poliittisen mielipiteensä johdosta, ja on todellinen vaara että hänet tapetaan. Oletan että olet tästäkin samaa mieltä.

  Kerrohan nyt siis, että kun on tuollainen tilanne, niin miten ne Suomen rikostilastot vähentävät tuon henkilön tarvetta turvapaikalle? Onko se henkilö jotenkin vähemmän vaarassa sen takia, että Suomessa täysin asiaan liittymättömät henkilöt X ja Y ovat syyllistyneet johonkin rikokseen? Ystävällisesti kertoisitko tästä tarkemmin, että miten tuo oikein mielestäsi menee? :facepalm:

  Järkevän keskustelun niukkuus johtuu siitä, että tämä koko keskustelualue on yksi iso, huono, liian pitkään jatkunut vitsi. Siitä se johtuu. Hyvä että saatiin tämäkin asia selvennettyä sinulle.

  Kenties missasit, että olin kolmen päivän pikku hengähdystauolla. Ylläpito katsoi tämän viestin keskustelemiseksi toisista käyttäjistä ja asetti porttikiellon. Tuo porttikielto hieman hankaloitti viesteihin vastaamista.

  Että syvimmät pahoitteluni nyt tuosta että en ole vielä vastannut tuohon äärimmäisen näppärään, napsakkaan ja tärkeään provoviestiisi KR-ketjussa.

  Mielestäni voimme myös unohtaa sen, että et itse vaivaudu kommentoimaan viestejä, joissa sinulle on esitetty suoria kysymyksiä aiheesta, josta olet juuri hetki sitten kirjoittanut. Mitäs tuollaisista. Tärkeintä on ehdottomasti se, että sinun viestiisi ei välittömästi vastattu. :)
   
 19. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 107
  Paitsi että nykyiset nk turvapaikanhakijat eivät oikeasti tarvitse turvaa. Tulevat tänne raiskaamaan lapsia ja naisia.
  Vai mitä mieltä olet itse siitä että 90% "turvapaikanhakijoista" ovat hyväkuntoisia yksinäisiä 18-30v miehiä, todennäköisesti entisiä sotilaita/taistelijoita. Tarvitsevatko he "turvaa"..?
   
 20. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Huomaatteko? Ei juhog pysty näihin esittämään näihin faktoihin minkäänlaisia vasta-argumentteja. Ja miten pystyisikään. MITÄ NE VASTA-ARGUMENTIT OVAT JUHO?

  Täällä forumilla vain splice ja juhog kahdestaan toistelevat tätä monikulttuurisuus on rikkaus mantraa, ja tykkäilevät toistensa viesteistä. Hohhoijaa.

  Eivät tilastot vähennäkään tarvetta turvapaikalle. MUTTA ryhmätasolla nämä Lähi-idästä ja Afrikasta saapuvat turvapaikanhakijat raiskaavat niin paljon, että sen vaikutukset ovat jo näkyvissä rikostilastoissa, jotka ovat hyvin rumat. Jos on valmis ottamaan lisää maahanmuuttajia/turvapaikanhakijoita Suomeen Afrikasta ja Lähi-idästä, niin tekee arvovalinnan hyväksyen sen hinnan, jonka suomalaiset tytöt ja naiset, sekä tulevat sukupolvet maksavat. Sinä olet valmis tähän arvovalintaan splicen kanssa, onko forumilla edes ketään muuta, joka tämän arvovalinnan tekisi?

  Vastasin noihin typeriin kysymyksiin jotka postasit KR-topiciin. Ole hyvä, ja esitä nyt vasta-argumentit rikostilastoille.
   
  electron06 tykkää tästä.
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 107
  Huomattu on.
   
  Stoker tykkää tästä.
 22. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 020
  Onpas kummallista. Nimimerkki Stoker samassa viestissä hyväksyy yhden vasta-argumentin validiksi, ja samalla huutaa capseilla että minkäänlaisia vasta-argumentteja ei ole olemassa. Otapa tuosta nyt selvää. :confused:

  Mutta, asiaan:

  "Eivät tilastot vähennäkään tarvetta turvapaikalle"

  Hienoa, että kaiken venkoilun jälkeen vihdoinkin tunnustat tuon tärkeän tosiasian:
  Rikostilastot eivät vaikuta turvapaikan tarpeeseen millään tavalla.

  Niin kauan kun Suomi on osa turvapaikkajärjestelmää, Suomeen tulee turvapaikanhakijoita. Tulijoita ei voi eikä pidä karsia sen perusteella, miltä Suomen rikostilastot näyttävät. Tästä olemme onneksi viimeinkin yhtä mieltä. Järjestelmän väärinkäyttöön tosin pitää tietysti puuttua, kuten myös kotouttamiseen ja sitä hankaloittaviin tekijöihin kuten rasismiin ja vihapuheeseen.

  Tykkäät kovasti kirjoittaa muiden ihmisten "arvovalinnoista", ottamatta lainkaan kantaa omiin arvovalintoihisi.

  Jos lähdetään katsomaan rikostilastoja, niin sieltähän selviää, että käytännössä kaikki maahanmuuttajat ovat yliedustettuina suomalaisiin verrattuna: Eurooppalaiset, Etelä-Amerikkalaiset, jenkit, kaikki. Työperäisiä maahanmuuttajia näistä toki monet. Mukaillaanpa siis tuota sinun lausettasi tässä valossa:

  Jos on valmis ottamaan lisää maahanmuuttajia Suomeen muualta maailmasta, niin tekee arvovalinnan hyväksyen sen hinnan, jonka suomalaiset tytöt ja naiset, sekä tulevat sukupolvet maksavat.

  Miten haluat Stoker puolustella tätä kuvottavaa arvovalintaasi? :)
   
 23. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 954
  Aivan helvetin naurettavaa että nyt meillä on natsitteleva sisäministeri.

  Tällaisia ideologian sokaisemia pellejä ei pitäisi päästää ministerin salkkua lähellekään.

  Se minkä voi kyseisestä valinnasta taata on vastakkainasettelun lisääntyminen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
 24. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 047
  Kaiveles faktoja NYT, tai lopeta täyden hömpän jauhaminen.

  Eli missäs olen noin kirjoittanut? Jos et tuota kohtaa löydä teksteistäni stfu ja poistu takavasemmalle - anteeksipyyntökin olisi kunniallisen miehen teko.

  Mitkä ovat mielestäsi syyt sille että Suomessa naisen euro on huomattavasti miehen euroa alempi? Ja mitä olisit valmis tekemään tämän epäkohdan korjaamiseksi? Kysyn koska vaikutat olevan niin huolissasi naisten asemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
 25. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  973
  Et edelleenkään esittänyt vasta-argumentteja, joissa kumoaisit Afrikasta ja Lähi-idästä saapuneiden yliedustuksen raiskausrikoksissa. Ilmeisesti siis hyväksyt sen. Ei minua kiinnosta tuo lässytys siitä, kuinka kovasti nämä saapujat muka tarvitsevat turvapaikkaa juuri Suomesta. Luuletko, että raiskatuksi tuleva nainenkaan välittää? Ihan sama, jos vaikka saksalaiset syyllistyisivät raiskauksiin 10-40 kertaisesti kantasuomalaisiin nähden. Sitten en haluaisi Suomeen saksalaisia. Näin yksinkertaista se on.

  Lainaan nyt muutaman pätkän Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksesta Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä. Näistä lainauksista selviää, mitkä maahanmuuttajaryhmät ovat ongelmallisimpia. Ja juuri näitä maahanmuuttajaryhmiä Suomeen tulee kaikista eniten, jos Virheät saavat asiasta päättää.

  Väkivaltarikoksissa korkein tuomiotaso oli Lähi-idästä muuttaneilla.

  Suurimmista siirtolaisryhmistä venäläisten työttömyysaste oli kaksi ja puolikertainen ja Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olleiden yli nelinkertainen kantaväestöön nähden.

  Korkein työttömyysaste oli pääväestöryhmistä somalinkielisillä, 54 prosenttia.

  Yleiskuvana oli, että Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olevien maahanmuuttajien työllistyminen oli merkittävästi heikompaa kuin muiden väestöryhmien – työikäisistä arabiankielisistä miehistä ansiotyössä oli 37 prosenttia, persiankielisistä 34 prosenttia, kurdinkielisistä 33 prosenttia ja somalinkielisistä 24 prosenttia. Työikäisten naisten työllistymisaste oli arabiankielisillä 14 prosenttia, persiankielisillä 23 prosenttia, kurdinkielisillä 24 prosenttia ja somalinkielisillä 14 prosenttia.

  Tässä käytetyn jaotuksen mukaisista pääväestöryhmistä erottuivat pahoinpitelyrikollisuuden tason poikkeuksellisella korkeudella Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olleet maahanmuuttajat. Kullakin niistä väestöön suhteutettu rikollisuustaso oli syntyperäisiin suomalaisiin nähden viisin-kuusinkertainen ristitulosuhteilla mitattuna.

  Ryöstörikokset
  Afrikkalaisten maahanmuuttajien rikollisuustaso oli syntyperäisiin suomalaisiin nähden kymmenkertainen

  Naisten ja miesten rikollisuustasot
  Maahanmuuttajaväestön sisällä kummassakin rikostyypissä korkeimmat rikollisuustasot löytyivät sukupuolesta riippumatta Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olleilta.

  Afrikasta ja Lähi-idästä muuttaneilla, omaan siirtolaisryhmään kuuluneiden rikoksentekijöiden osuus oli korkein. Afrikkalaisten uhrien pahoinpitelijöistä 40 prosenttia oli itsekin afrikkalaisia ja 57 prosenttia oli maahanmuuttaja taustaisia. Lähi-idästä kotoisin olleiden uhrien pahoinpitelijöistä niin ikään 57 prosenttia oli maahanmuuttajataustaisia, 41 prosenttia oli kotoisin samalta maantieteelliseltä alueelta kuin uhri.

  Maahanmuuttajaryhmien sisäinen ja keskinäinen rikollisuus ei siten myöskään ryöstörikollisuudessa selittänyt muutamien maahanmuuttajaryhmien korkeita rikollisuustasoja.

  Riski joutua perheväkivallan uhriksi oli korkein latinalaisesta Amerikasta kotoisin olleilla naisilla, lähes seitsenkertainen kantaväestön naisiin nähden. Erittäin korkea riski oli myös Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olleilla naisilla, lähes kuusinkertainen kantaväestöön nähden.

  Pahoinpitelyrikoksissa sosiodemografisten tekijöiden huomioimisen jälkeen tässä käsitellyistä väestöryhmistä vain Afrikassa sekä Lähi-idässä syntyneiden siirtolaisten rikollisuustaso oli väestön keskimääräistä selvästi korkeampi

  Raiskausrikosten osalta tilanne on ongelmallisempi, sosiodemografisilla tekijöillä ei voi selittää useimpien siirtolaisryhmien huomattavasti kantaväestöä korkeampaa raiskausrikollisuuden tasoa.

  Raiskaukset
  Korkein rikollisuustaso oli Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneillä miehillä, 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden.

  Sosiodemografisten tekijöiden vakioinnin jälkeen Afrikasta ja Lähi- idästä kotoisin olleiden miesten raiskausrikollisuuden taso oli edelleen kymmenkertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden

  Rikollisuustaso on hyvä indikaattori kaiken tyyppisille sosiaalisille ongelmille, jotka hoitamattomina yleensä tapaavat aikaa myöten pahentua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti