Vihreät - De Gröna

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Higgs B, 04.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 993
  Eihän tässä tästä olekaan kyse vaan siitä että miksei naiset lähteneet edes kilpaan mukaan.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 119
  Mihin unohtui Alanko-Kahiluoto, joka ilmoittautui ensimmäisenä olevansa käytettävissä?

  Epäilen emmakarien kieltäytymisissä olevan kyse siitä, että tässä kuitenkin valitaan vain pätkäpuheenjohtajaa vetämään vaalityötä ja -väittelyitä, mikä on aika tarkkaan rajattu tehtävä. Palkinnoksi onnistuneestakaan työstä tuskin tulee pysyvää puheenjohtajuutta ensi syksynä.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 500
  Nyt taidettu kompastu tasa-arvo provoon

  Vaalit ? jossa vielä hetki sitten oli kovasti innokkaita osallistujia, mutta katosivat kuvasta.

  Ketjussa ja julkisuudessa on vihjailtu ja pohdittu että asioita on käyty läpi ennen vaaleja ja niissä vaalleissa ei ole yllätyksiä tiedossa.

  (En tässä varsinaistei kritisoi tuota prosessia.)
   
 4. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Niin no mitähän vaikutusta oli sillä, että vaalit pidetään suljetuin ovin ja Haavisto ilmoittautui? Moniko Kokoomuslainen halusi lähteä Niinistöä haastamaan, kun tiesivät, että nyt on hyvä ehdokas linjoilla, vaikkakin ilman Kokoomuksen natsoja. Ei naisten pidä lähteä ehdolle sen takia, että tasa-arvo. Jos he kokevat, että Haavisto paras valinta tällä hetkellä, niin sitten ei häiritä prosessia turhanpäiväisellä vastakkainasettelulla.
   
 5. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 993
  No tätä touhua on kyllä moni vihreäkin arvostellut.

  Vihreät naiset ovat itkeneet että nuorten naisten täytyy hakeutua johtotehtäviin puolueessa. Nyt sitten kun paikka tulee niin kaikki hyvät ehdokkaat kieltäytyvät ja luovuttavat vallan suosiolla vanhalle harmaalle miehelle. Noh, tietty jos se mies on parempi kuin jotkut ämmät niin kai se vaan niin sitten menee? :D Ehkä vihreät naiset tosiaan näkevät asian "oikein päin" että eihän siitä mitään oikeasti tulisi jos me akat tätä puoluetta johdettaisiin.

  Se on kyllä totta että näiden kohujen jälkeen vihreillä ei ole enää mitään, siis mitään asiaa arvostella muita puolueita/edustajia. Heillä on persu-tason kikkailijat (Toivola), Niinistö koulukiusasi Toukon ulos puolueesta, puheenjohtaja valitaan kuin Putin Venäjällä jne jne.

  Jos puhutaan ääripäistä niin taitaa siellä oikeisto-populismin vastapuolella todella olla vihervassarit. Kovasti "toinen pää" mutta käytännössä saman tason jengiä kuin siellä oikeassa laidassa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2018
 6. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 189
  No onpahan sitten edes jotenkin hyväksyttävä syntipukki jos ja kun hommia menee reisille, koska eihän pelkkä seksuaalinen suuntima takaa hyvää kättä uhripokerissa.
   
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 500
  Yleisellä tasolla ei ole päiviteltävää siinä että tehdään taustatyötä ja keretään nimiä ja juntataan joku ehdokas, ja usein joku hyvä ehdokas ei edes suostu ehdokkaaksi ilman riittävää varmuutta läpipääsemisestä.

  Aiemmassa kommentissa tartuin siihen että ei kannata tätä naamioida johonkin kauhen demokraattiselta vaikuttaviin vaaleihin. Silti Vihreiden tapauksessa yleistä enemmän aiheelista asiasta keskustella, lähinnä sen takia että joillain voi olla mielikuva puolueesta jossa arvot ovat vähän tavallista enmmän tuollaista touhua vastaan ja varsinkin kun ajetaan vielä sellaista ehdokasta joka ehkä tuollaisesta toiminnasta tuo ikävää sivumakua.

  Tässä toki julkisuudessa olleiden juttujen varassa, joissa lopputloksen osalta joko perää, tai sitten jutut on syntyneet lopputuloksen seurauksena.

  Puolueen kannalta ehkä ihan hyvä ratkaisu, jos siis puolue itseisarvoltaan on tärkeä. Olisi voinut kuvitella että se Niinistö olisi ollut hyvin varteenotettava, onko Niinistön tippuminen pelistä pois johtunut siitä ettei saanut takuita, vai siitä ettei aidosti ollut halukas viemään vaikeaa hetkeä maaliin. Hallituspaikka tietenkin vihreiden tavoite.

  En tässä ihmettele että vihreät harrastaa tuollaista.
   
 8. Aphelion

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2018
  Viestejä:
  93
  Niinistöhän kertoi hyvin selkeästi, että hän ei asetu enää ehdolle keväällä anyway, koska pyrkii eurovaaleissa pääsemään laajempiin kuvioihin vaikuttamaan. Haavistolle tämä on varmasti sydämen asia; laittaa vihreät sinne asemaan missä he voivat oikeasti päättää asioista. Hallitukseen keväällä vihreät päätyvät jokatapauksessa, voi toki olla että ei , mutta se on todella todella epätodenäköistä. Haavistosta tulee ministeri ja tämän myötä seuraava presidentti, kun Sale ei ole enää ehdolla. Hommat pedattu pitkällä kaavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2018
 9. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  444
  Kun Vihreiden kannatus on vaaleihin mennessä tippunut 5% tietämille, niin meinaat, että demarit ja sekoomus ottavat sen apupuolueekseen hallitukseen?

  Vihreiden kannatus hiipuu
  Vuodessa puolueen kannatuksesta on huvennut 5,5 prosenttiyksikköä.
  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005865265.html
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2018
 10. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  444
  Vihreiden kannatus tulee nuorilta tytöiltä/naisilta jotka ymmärtävät poliitikasta ja yhteiskunnallisista asioista yhtä paljon kuin sika ydinfysiikasta, homomiehiltä ja mamuilta.
   
 11. Lexer

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2013
  Viestejä:
  211
  Vihreäthän ovat tuota lentoveroa ihan itsekin tavoittelemassa.
   
 12. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  No mitä pienistä. Muutenkin melko läppä yhdistää Vihreät "neljä kertaa vuodessa Pattayalle" kavereihin. Oma mielikuva et mennään sarkatakissa bussilla Nuuksioon keräämään sieniä =)

  Autoton Kalliossa asuva luultavasti taloudellisesti ok asemassa ja muutaman kymmenen euron lisäkustannukset lentolipuissa ei vaikuta matkapäätökseen. Aivan kuten se ei vaikuta muidenkaan kohdalla, koska loman kokonaiskustannuksissa se on murto-osa.

  PS: Autoilu edelleen pirun kallista, siinä saa kivat säästöt niihin lomiin ja päästöjenkin osalta saattaa olla neutraalimpaa käydä neljästi euroopan lomalla, kuin suhailla sinne mökille joka viikonloppu XC60 täynnä tavaraa :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2018
 13. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 993
  Susta on jäänyt kyse vihreiden kannattajana. Vasta on ollut uutisissa miten jonkun perheen reissu Aasiaan vastaa tyyliin 8 vuoden ajoja autolla. Veikkaan että neljän Euroopan lennon päästöillä saa hieman suhailla autolla.

  Sitten julkisuudessa jengi puhuu miten lentomatkustavat, mutta maksavat nämä vapaaehtoiset kompensaatiot. Tämä varmaan tarkoittaa sitä että kun minä itse omistan metsää, niin olen oikeutettu myös saastuttamaan tämän hiilinielun verran? :D
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2018
 14. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Nuo jutut tuppaavat olemaan sellaisia, että ne lentojen päästät painuvat aina vain isommiksi joka kerta kun tarina kulkee Esson baarin pöydän läpi. Tälläkin kertaa on taidettu käydä sitä kautta useammankin kerran.

  Mutta ainahan löytyy joku joka saastuttaa enemmän, jos sillä haluaa perustella itselleen sen, ettei aio muuttaa tapojansa. Senpä takia tämä maailma ei pelastu sillä, että vedotaan yksilöiden haluun elää siistimmin. Tai jos se onnistuu niin kannattaa samalla poistaa sodat ja rikollisuus sillä, että kaikki vain olisivat kilttejä toisillensa. Sitä paitsi itse vakaasti ainakin uskon, että hiilidioksidipäästöt pystytään kyllä minimoimaan niin, että ihmisillä on jatkossakin mahdollisuus ihan huvikseen matkustaa toiselle puolelle maailmaa lentäen tai oman mökille omalla autolla. Se vaatii vain isoja rakenteellisia muutoksia energiatalouteen esimerkiksi niin, että järkevästi tuotettavat biopolttoaineet käytetään lentokoneissa, koska muu käyttövoima ei ole niissä järkevää. Voi olla että lentämisestä tai autoilusta tulee suhteessa kalliimpaa ja se tietenkin ohjaa ihmisten valintoja, mutta en minä enkä usko että kovin moni vihreäkään lähtee tätä palloa pelastamaan sen takia, että elettäisiin jossain totaalitäärisessä yhteiskunnassa jossa kaikki on kiellettyä.

  Terveisin aina välillä vihreitä äänestävä yksityisautoiija ja matkailusta nauttiva, jolla ei ole ongelmaa maksaa veroja kummastakaan ilosta kunhan ne maksaa muutkin. Niin ja lentomatkustajille tyrkytettävät vapaaehtoiset hiilikompensaatiomaksut ovat pahimman luokan jeesustelua ja nykyajan anekauppaa.
   
 15. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Keskimääräinen suomalainen henkilöauto 160g/km CO2 päästöt 2017. Keskimäärin suomalainen ajaa 15 000 kilometriä vuodessa.

  Helsinki-Pariisi päästöt 174 kg per suunta.

  Saa laskea.
   
 16. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 285
  Beatme oletko ajatellut, että lapsia hankkineena olet tehnyt yhden pahimmista ilmastorikoksista?
   
 17. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Lentoliikenteestä on aika paljon erilaisia laskelmia matkustajaa kohti, mutta yleensä mannertenvälisillä lennoilla lasketaan noin 100g/km matkustajaa kohti keskimääräisillä täyttöasteilla, mutta silloinkin unohtuu että mukana on yleensä myös rahtia jolle pitäisi laskea joku osuus. Jotkut laskelmat lisäävät noin 10% lentoliikenteelle, koska lentoliikenteen hiilidioksidi jää varmemmin ilmakehään. Autoilla toki toteutuneet päästöt ovat isompia kuin standardimittauksilla saadut, vai pääseekö monikin muka autollansa alle ilmoitettujen kulutuslukemien, mutta toisaalta aina silloin tällöin autoissa on matkusajakin jakamassa hiilijalanjälkeä. Joka tapauksessa jos haluaa omaa hiilijalanjälkeä laskeskella niin aika hyvä nyrkkisääntö on laskea lennetyt kilometrit ja autolla ajetut kilometrit samanarvoisiksi.
   
 18. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Niin ja enemmän ketjun aiheeseen liittyen Vihreät valitsivat juuri Pekka Haaviston puheenjohtajakseen.
   
 19. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 500
  Jos sinulla hiilinielu, niin voit myydä niitä, tosin ei taida olla ne metsät päästökaupanpiirissä, sen enempää kuin yksityisautoilu. (No onko kaupan piirissä niitä nieuluja). En myöskään laskisi sen varaan että mahdollisesta hiiliniulu omistuksesta pääsisit tulevaisuudessa hyötyyn, ne on laskelmissa henkisesti ja käytännössäkin sosialisoitu ja niin varmaan jatkossakin. Mutta varudu tulevaisuduessa siihen että jos siihen vähentävästi kajoat niin se tulkitaan kohdallasi päästöksi.

  Jos halut hyvällä omallatunnolla harrastaa jotain sellaista mistä syntyy CO2 päästöjä, ja haluat ne kompensoida, niin jotkin eroosiota vähentävät autiomaa viherrytys projektit voisi olla sellaisia, kunhan oikeat ja hyväksytyt leimat löytyy.

  Lentoliikenne on päästökaupanpiirissä, ei tosin kaikki , esim nuo esimerkkien kaukoreissut eivät taida olla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2018
 20. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 269
  Aika vahvalla mandaatilla Pekasta tuli puheenjohtaha. Voitti äänin 40 vs 1 Alanko-Kahiluodon.
   
 21. Tina Silta

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  3 735
  Eli koko puolueessa on vain yksi pätevä henkilö ja sekin vanha homo.
   
 22. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 269
  Ompas katkeraa. Taidat olla pettynyt että Vihreät sai pidetyn ja uskottavan johtajan ja murskaa esim Persut ensi vaaleissa.
   
 23. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kannattaako tuollaiseen provoiluun edes vastata. Ahdasmielisyys, kateus ja huono itsetunto aiheuttaa mitä surkeimpia kommentteja. Nykyisistä johtavista poliitikoista Haavisto heittämällä TOP3. Ei minkäänlaisia hämäriä saunassa asumisia tai taksisuhailuja saikulla. Kansainvälinen kokemus sitä tasoa, että ei taida moni muu poliitikko yltää samaan. Puhe- ja keskustelutaito myöskin 10+ tasoa.

  Toivottavasti suostuu jatkamaan kevään vaalien jälkeenkin, sillä Vihreillä hyvin todennäköistä päästä hallitukseen ja sinne kaivattaisiin osaavaa päättäjää nyt.
   
 24. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 993
  No sen verran turbelenssia on vihreiden menossa ollut että en ihan vielä tuulettelisi "toivottavasti suostuu jatkamaan kevään vaalien jälkeenkin". Katsotaan nyt rauhassa mihin mennään näillä eväillä.

  Sikäli tietysti äänestäjille metka tilanne että äänestät Haaviston vetämiä vihreitä, ja luultavasti haavisto sitten astuu sivuun kohta uuden tieltä.

  Se on hyvä puoli etten ainakaan usko Villen kiusaavan Haavistoa paikaltaan.
   
 25. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  444
  Tähän tarvitaan toki teidän uuden idollin Ilja Janitskinin apua.:)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti