ViherVasemmisto/Feminismi/SJW/Antifa -ideologioiden lieveilmiöt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja julla, 21.07.2018.

 1. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Pääministerin muro-gatessa on seuraavat asiat vailla vastausta

  1. Valtioneuvoston kanslia on ilmoittanut että noin 300eur/kk on ostettu Marinin perheelle aamupalaa. Kuitteja ei ole näytetty. Kuinka paljon rahaa tarkalleen on käytetty ja mihin? Jos salattavaa ei ole niin miksi kuitit on salattu?

  2. Kun Marin on saanut kertomansa mukaan tiedon että piikki on auki aamupalaostoksille, niin miksi hän on tilannut 300eur/kk muroja. Kahden aikuisen ja 3v lapsen talouteen 300 euroa ei saa mitenkään uppoamaan, muuta kuin ostamalla luxusta. Eikö työväenliikkeen edustajaa todellakaan hävetä ostaa luxusta aamupalapöytään veronmaksajien piikistä?

  3. SDP puheenjohtaja Rinteen valtakaudella tehdyn (selkeästi lainvastaisen) ohjeen mukaan myös saunan kaljat (siis myös yksityiseen käyttöön) täytetään veronmaksajien piikkiin. Miksi tällainen päätös on tehty ja miksi Marin on sitä käyttänyt hyväkseen?
   
 2. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  tupla
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2021
 3. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  YLE on taas tehnyt faktatarkistusta.

  https://yle.fi/uutiset/3-11952443

  Sivulla voi itse arvata oikeita vastauksia. En lukenut väitteitä lainkaan mutta pistin jokaiseen hallituspuolueen väitteeseen tosi ja oppositiopuolueen väitteeseen epätosi. Sain testistä 100% oikein. YLE ei petä koskaan :psmoke:
   
 4. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  Aivan. Olen siis käsittänyt kaiken väärin. Erittäin rakentava tapa keskustella. Anna kun selitän miksi olen eri mieltä.

  [tyhmyys alkaa]
  Kuinka monta köyhää ihmistä tunnet jotka työllistävät +100 ihmistä? "Johtuuko empatian tai älyn puutteesta, vai ihan puhtaasta kusipäisyydestä että köyhät ei työllistä muita?".
  [/tyhmyys loppuu]

  Hmm... olisiko mitenkään mahdollista, että sinulla on mennyt korrelaatio ja kausaliteetti pikkaisen sekaisin? Se on toki totta, että yleensä ottaen köyhät eivät perusta yrityksiä (paitsi veroja kiertäviä kebab-lääviä), mutta se johtuu pitkälti siitä, että köyhillä ei ole yrityksen perustamiseen tarvittavaa tietotaitoa, PÄÄOMAA eikä riskinottokykyä. Ja tuo viimeksi mainitsemani seikka on erittäin tärkeä asia. Tutkimusten mukaan yrityksiä nimittäin perustavat suurimmaksi osin ihmiset, joilla on VARAA perustaa yritys. Toisin sanoen, heillä on varaa ottaa riski, koska he tietävät, että vaikka kaikki menisi päin helvettiä ja yritys konkurssiin, he eivät silti jäisi tyhjän päälle. Lähde: https://www.inc.com/minda-zetlin/do...ckground-to-be-a-successful-entrepreneur.html

  Olen itse ollut yrittäjä viimeiset 8 vuotta. Ja yrityksen perustaminen on muuten Kommari-Suomessa ihan pirun helppoa. Ihan riippumatta siitä onko kyseessä toiminimi, osuuskunta tai osakeyhtiö. Byrokratia on todella kevyt. Ihme valitusta saa tästäkin ”vaikeudesta” kuulla kaiken maailman elämäm koululaisilta. Tai sitä, että ei ymmärretä mitä arvonlisävero tarkoittaa ja miten se toimii. Jos edes sitä ei pysty ymmärtämään, niin sorry, ei kannata alkaa yrittäjäksi. Se että YELin ottaessaan tippuu käytännössä pitkäksi aikaa myös kaiken sosiaaliturvan piiristä on mielestäni perseestä, mutta se toisaalta on sitten osa sitä yrittäjän riskiä. Turha siitä on enempää ulvoa. Jos hommat natsaa, pääsee isommille ansioille kuin keskisuuren firman toimari tai tietty jossain tapauksissa vielä paaaljon pidemmälle. Itse en ole vakituisia työntekijöitä ikinä palkannut, mutta lukuisia freelancereita/muita yrittäjiä kyllä. Syynä tähän on se, että vakituisille työntekijöille ei ole tarvetta, vaan kokoan työryhmän aina projektin vaatimusten mukaan. Joillekin se on yhden päivän homma, toisille muutaman viikon, mutta tämä on alan käytäntö ja kaikki ovat siihen tottuneet.

  Ajatuksesi siitä, että messiaan kaltaiset yli-ihmiset luovat kaiken vaurauden ja me loput ollaan vaan kyydissä mukana, on kyllä aivan käsittämätön. On toki olemassa poikkeuksellisen lahjakkaita yksilöitä tieteissä, taiteissa ja bisneksessä, mutta myös he asuvat, syövät, liikkuvat paikasta toiseen jne. meidän rahvaan tekemän työn ansiosta. Kyseessä on siis kaikkia palveleva yhteispeli, johon myös jokaisen järjestäytyneen yhteiskunnan menestys on aina rakentunut.

  Ai niin, ihan vaan sivuhuomiona, BioNTech, eli firma joka kehitti Pfizerin tuottaman ja jakeleman covid-rokotteen on kahden turkkilaisen maahanmuuttajan Saksassa perustama yhtiö. Mestari olisi varmaan suuressa viisaudessaan jättänyt heidätkin kotimaahansa.

  Mutta ymmärrän, että ajattelet asioista hyvin eri tavalla, kun ihmiskäsityksesi perustuu siihen, että ”ihminen on luonteeltaan laiska, ja lähtökohtaisesti ihminen käyttää älynsä töistä laistamiseen.” Tämä ehkä pätee kaikkein ikävimpiin suorittavan tason töihin, joita toki itsekin tuli aikoinaan kesäisin tehtyä, kun ei ollut koulutusta, kokemusta, eikä suhteita mihinkään vastuullisempaan hommaan. Myöhemmin olen kuitenkin havainnut, että esim. asiantuntijan tai esimiehen työ on parhaimmillaan erittäin antoisaa ja palkitsevaa muussakin kuin rahallisessa mielessä. Parhaimmillaan duuniin on KIVA mennä, kun on hyvä porukka ja kaikki puskevat hommia eteenpäin ja saavuttaa tuloksia yhdessä. Etkö itse ole ollut koskaan kivassa duunissa, vai mistä tuo katkeran kyyninen näkemys ihmisten suhteesta työhön oikein kumpuaa?
   
 5. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  Nyt täytyy kysyä, että mistä ihmeestä SINÄ näin ”tiedät” eri luulet? Ei nimittäin ole olemassa mitään Skynetiä, jossa olisi yhtenäinen koottu tietokanta kaikista Suomessa asuvista tai täällä asuneista. Isoin syy tähän, ja miksi sitä ei ole kukaan "kiireellä korvaamassa", on todennäköisesti Suomen perustuslain takaama yksityishenkilön vahva tietoturva. Tämän nurjat puolet olen henk. koht. joutunut kokemaan, kun jouduin sairaalaan ja siellä paljastui, että esim. HUSin ja Mehiläisen tiedot ovat täysin erillisiä ja osa tiedoista kootaan Kantaan ja osa ei.

  Sama pätee myös vaikkapa Kelan tietokantoihin. Sieltä löytyy paljon dataa pelkällä sotulla, mutta vain ne tiedot, jotka koskevat Kelan myöntämiä etuuksia. Ja edelleen, en tiedä missä mielikuvitusmaailmassa elät, mutta missään valtion tietokannassa ei ole pituutta, painoa jne. kirjattuna neuvolavuosien jälkeen. Vaikka olisit kuinka paranoidi, isoveli ei sinua Suomessa valvo, koska sitä ei kiinnosta, eikä toisaalta kyttäämiseen ole edes budjetoitu sen vaatimaa rahaa.

  En myöskään ole ainoa, jonka mielestä Mestarin johtopäätökset tuosta persujen ajatuspajan, ja muista aihetta käsittevistä tutkimuksista, ovat erittäin pahasti ideologian vääristämiä. Ihmettelin jo miksi Mestarin annetaan taas suoltaa täyttä tuubaa ilman että siihen kukaan reagoi, kun samaan aikaan nostetaan kohua jostain pääministerin aamiaisista, mutta onneksi Hesarin toimittaja viimein tutki asiaa myös ja johtopäätös on about sama kuin mihin itsekin päädyin: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007991167.html

  Ai niin, tämä kaikkihan tietysti lähti siitä, että minä LUIN linkittämäsi 108 sivuisen tutkimuksen. Tai no jos rehellisiä ollaan, niin en minä sitä ihan sanasta sanaan lukenut, koska on muutakin tekemistä, mutta sisäistin ne keskeisimmät pointit, enkä ymmärrä mitenkä Mestari on niiden valossa päätynyt johtopäätökseen "Kaikki maahanmuutto on pahasta, myös työperäinen."
   
 6. monta

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  453
  Vihavasemmistolainen valehtelee taas. Ei siellä tuollaista sanottu.
   
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 335
  Kun aloitin Caracasin poliisivoimissa, en pyytänyt tätä etua tai ollut siitä päättämässä. Minulle kerrottiin että voimme ottaa kansalaisilta lahjuksia tai vaatia niitä ja tehdä mielivaltaisia pidätyksiä, jos rahaa ei löydy. Nämä kuuluvat poliisivoimissa työskentelyyn ja näin on toimittu myös aiempien poliisien toimesta.

   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2021
 8. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 335
  Stalinkin on oikeastaan syytön, aiemmat sosialistiset johtajat jo kärräsivät väkeä vankileireille.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2021
 9. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  ei tietenkään ole. Eikä tarvitakkaan. Erillisistä tietokannoista (tässä tapauksessa kaksi tai kolme) haetaan tarvittava tieto.
   
 10. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Tupla
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2021
 11. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  ”Ajatuksesi siitä, että messiaan kaltaiset yli-ihmiset luovat kaiken vaurauden ja me loput ollaan vaan kyydissä mukana”

  kuten tiedät, näin en väittänyt. Mutta messiaan kaltaiset yli-ihmiset on kyllä osuva luonnehdinta John D. Rockfeller, Walt Disney, Henry Ford, Elon Musk, Bill Gates jotka mahdollistivat rahvaalle öljylamput, piirretyt elokuvat, polttomoottoriautot, sähköautot ja kotitietokoneet.

  Herroilla saattaa olla monta yhteistä tekijää, mutta rikkaitten perheiden vesoja he eivät olleet. Keskimäärin päinvastoin. Kyse on lahjakkuudesta, ei perinnöistä.
   
 12. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Yleisölle ei varmaan yksityiskohda ole se juttu.

  Siis pelkkiä muroja ?

  Aamupalaksi tuo ei ole kuin kympin päivä (30pv), jos ei jotain helposti pilaantuvaa, niin ehkä vähän enemmän jos ei 30pv/kk oli käyttämässä. Onko siellä koko perhe syöämässä, jos on, niin namaa kohti summa pienenee. En tiedä onko aamupalla myös perheen ulkopuolisia, voisi kuvitella että välillä on. Riippuu vähän kuinka yksityisenä aamupalahetken pitää ja tuskin kaikkia tuohon menee jyvitetty.

  ?
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2021
 13. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  . Et huomannut että 300e/kk muuttui eilen 850e/kk. Sinun pitää tehdä jakolaskut uusiksi.

  ilmaiset kaljat tulee tästä samasta lain vastaisesta Rinteen kipparoimasta ohjeesta

  Valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaan pääministerillä on oikeus järjestää edustustilaisuuksien lisäksi Kesärannassa myös yksityistilaisuuksia.
  ”Saunalla on lisäksi jatkuvasti tarjolla virvokkeita sekä mietoja alkoholijuomia, jotka maksetaan valtion varoista ja laskutetaan valtioneuvoston kanslialta pääministerille osoitetuista määrärahoista kerran kuussa.”
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2021
 14. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  Kuten hyvin tiedät, John D. Rockefeller ei keksinyt öljylamppua, Walt Disney ei keksinyt piirrettyjä elokuvia, Henry Ford ei keksinyt autoa, Elon Musk ei keksinyt sähköautoa ja Bill Gates ei keksinyt kotitietokonetta.

  Näiden kaikkien kehitykseen kyseiset herrat toki osallistuivat tuhansien muiden tiedemiesten, keksijöiden ja insinöörien kanssa.

  Kukaan heistä ei myöskään ollut köyhästä perheestä. Kaikki olivat vähintään keskiluokkaisista oloista paitsi Musk ja Gates, jotka olivat rikkaista perheistä.
   
 15. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  Aivan. Eli ihan helppo homma, tosta vaan! Jännää, ettei tuo linkkaamasi Persujen oma tutkimus toiminut noin, vaan tyytyi THL:n toimeentulotukinumeroihin ja teki niistä sitten omat mielenkiintoiset johtopäätöksensä.
   
 16. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Ei keksinyt ei. Ennen heitä rikkailla oli öljylamppuja, autoja ja tietokoneita. Mutta kyseiset herrat mahdollistivat ne rahvaalle, kuten alunperin kirjoitinkin.
   
 17. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  paitsi että se nimenomaan yhdistää kaksi tietokantaa...
   
 18. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Osaako ampula tai joku toveri selittää mitä on 550e/kk ”kylmänä tarjottavat ateriat”. 550 mikropizzaa kuukaudessa? Miksi näitä ei ole ostettu kaupasta vaan pitopalvelusta?
   
 19. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  En edelleenkään tiedä miten Rockefeller liittyy öljylamppuihin, joita on käytetty tuhansia vuosia. Hänen maineensa taitaa perustua lähinnä erittäin agressiiviseen tapaan tehdä bisnestä ja saavuttaa, kuten jokaisen yrityksen viimesijainen tavoite rajoittamattomassa kapitalismissa on, monopoli. Tästä ei sitten lopulta edes USAssa tykätty, vaan Standard Oil pilkottiin useampaan osaan (Mobil, Exxon, Chevron jne.) jotta alalla voisi jälleen vallita edes joten kuten vapaa kilpailu. (Tämä saattaa olla edessä myös Googlella, Amazonilla ja Facebookilla)

  Sen kyllä myönnän, että Henry Ford onnistui ensimmäisenä kehittämään toimivan massatuotantoprosessin autojen valmistukseen, jonka ansiosta jopa Ford-tehtaan omilla työntekijöillä oli mahdollista ostaa auto.

  Mutta mitä tulee Elon Muskiin... noh, Musk on kyllä hyvin puskenut autoalan teollisuutta eteenpäin, mutta lupaukset rahvaan autosta ovat edelleen lunastamatta. Taitaa käydä niin, että Tesla oli ja on hyvä pioneeri, mutta lopulliset massatuotteet tulevat Volkswagenin, Hyundain ja kiinalaisten toimesta.

  Ja Bill Gates, hänen keksintönsä oli ymmärtää softan arvokkuus rautaan verrattuna ja saavuttaa sitä kautta lähes monopoli ja valtava omaisuus (jota on kyllä myöhemmin käyttänyt myös moneen hyvään asiaan) Gates oli yksi aikansa pioneereista, mutta kyllä ne taisivat olla kuitenkin Apple, Commodore ja Atari, jotka toivat tietokoneet rahvaan saataville.

  Nuo kaikki kolme olivat myös peräisin (üllätüs üllätüs!) Rikkaista tai vähintään varakkaista perheistä. Voisin kirjoittaa aiheesta enemmänkin, mutta koska sinulla on näemmä tapa, että jokaisesta viidestä pointistani joita tarjoan, vastaat ehkä yhteen, niin ei taida maksaa vaivaa. Siellä oman kuplan sisällä on toki kivan lämmintä ja pehmoista ja kaikki on yksinkertaista.
   
 20. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  Jos mikropizza vastaa käsitystäsi ateriasta, niin otan osaa.
   
 21. S.Scholl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2021
  Viestejä:
  19
  Kyllä, käytettiin THL:n ja Tilastokeskuksen tietoja. Miksei kaikkia muitakin, kuten Kelaa, kun se kerran on mielestäsi niin helppoa ja kaikki tieto vauvasta vaariin ja mamusta matuun saatavilla tosta vain. Ihan vaan ettei johtopäätösten tarvitsisi olla valistumattomia arvauksia.
   
 22. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 608
  https://www.iltalehti.fi/fitnessvoimailu/a/184780cd-9e4a-4436-a7ef-eec7101cafbd

  Sukupuoltaan vuonna 2013 korjanneesta Laurel Hubbardista, 43, on tulossa ensimmäinen transsukupuolinen olympiaurheilija.

  Miehen kehoon syntyneen Hubbardin on tarkoitus osallistua ensi kesänä Tokion olympialaisissa naisten painonnostoon yli 87-kiloisten sarjassa. Hän on painoluokkansa mitalisuosikki voitettuaan MM-hopeaa jo vuonna 2017.

  Hubbardin kilpakumppanin Anna Vanbellinghenin mielestä transsukupuolisten painonnostajien osallistuminen olympialaisiin on epäreilua.

  – Jokainen painonnostoa korkealla tasolla treenannut tietää, että tämä tilanne on epäoikeudenmukainen urheilua ja urheilijoita kohtaan, Vanbellinghen sanoi.

  Vanbellinghen ei ole mielipiteensä kanssa yksin, sillä monien mielestä Hubbard saa kohtuutonta kilpailuetua siitä, että hän oli 35-vuotiaaksi asti mies.

   
 23. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Jotain lähdettä, uutisissa on ollut ruokapalveluista juttua, mutta phuttiinko siinä silloin sun puhumista aamupaloista, vai oliko siinä isommassa summassa muutakin.
  Sillä uutissa puhuttiin mm. että olis valtion käyttämästä ruokapalvelusta tilatuista jutuista, reilua 500 kuussa, se voi olla paljon tai vähenä. Ei tuolla välttämättä ihmeitä saa.

  Yksikkö hinta vo olla edullinen tai kova, ilmeisesti on käytetty(käytettävä) valittua palvelua ja niissä tuppaa oleen että kokonais edullinen voi olla yksittäisessä jutussa vähemmän edullinen.
   
 24. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Rockefeller oli ensimmäinen joka sai öljytuotannon ja jakelun niin tehokkaaksi että jokaisella syrjäkylän mummolla oli mahdollisuus ja varaa ostaa lamppuöljy. Myös usan ulkopuolella.

  Lopetan tämän keskustelun suomenkieliseen Bill Gatesin wikipedia artikeliin. Jokainen voi itse tarkistaa onko Gatesin nykyisen omaisuuden perimmäinen syy rikkaat vanhemmat, vai äärimmäisen ahkera ja lahjakas nero itse joka mahdollisti halvat kotitietokoneen meille kaikille.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates
   
 25. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  ”kylmiä aterioita” pahimmassa kuussa yli tonnilla. ”Kylmät ateriat” ovat pitäneet sisällään alkuruoan, pääruoan ja tuorepalan.

  Kokonaisuus. Pitopalvelu kantaa kesärantaan tonnilla ”kylmiä aterioita”. Kesärannan palvelusväki valmistaa ja tarjoilee ne pääministeriperheelle. On alkupala ja pääruokaa ja tuorepalaa. Mutta kaikki kylmää päivästä toiseen. Kuukaudesta toiseen. Kylmää, kylmää ja kylmää.

  Minua alkaisi jossakin vaiheessa ahdistamaan. Löysin 17000e palkasta 100eur setelin emännälle käteen ja sanoisin että ensi viikolla syödään lämmintä. Käy hakemassa s-marketista perunoita, lihaa ja pastaa koko rahalla.

  Tämä case haisee mädältä
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti