Viemäritukoksen avaaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nomber, 18.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dwarf

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 631
  Itse joskus avasin tukkeutuneen lavuaarin jollakin saunanpuhdistus aineella... ihme myrkkyä ^^ lattiastakin lähti mustat jäljet hetkessä, mutta jos odotin 2 hetkeä, paloi lattiaan valkoinen jälki :)
   
 2. Kapteeni_Kuolio

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  4 046
  1. viemärinavaus ainetta kaupasta 2. painepesuri jossa on taipuisa viemärihuuhteluletku ja suutin 3. soitto huoltomiehelle joka tilaa viemärinaukasu-ukkelit paikalle.

  Siinäpä tuo :)

  toi painepesuri jossa on sekä normipesuri että viemäripesuri (vaihdettava kahva siis) maksaa class ohlsonilla ehkä satasen.
   
 3. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Kuinkahan monta alumiinista viemäriä olet nähnyt? ;=. Kyllä nuo avausmössöt on turvallisia, joskin monesti tehottomia ja turhia.
   
 4. WonderC

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  611
  Meillä meni viemäri tukkoon, tosin aiheuttaja oli edellinen asukas. Viemärin ilmaputken puolelta löytyi jotkut vanhat kalsarit. Ainoa mikä tulee mieleen, että niitä on yritetty vetää pöntöstä ja autettu karhunpumpulla kun on mennyt tukkoon. Tänne oli jäänyt karhunpumppuja, paljon viemärirakeita ja sellainen avuton viemärirassi. Eli ongelmia on ollut aikaisemminkin. Hommasin sellaen kunnon rassin ja työnsin sen katolta sisälle, nostaessa sieltä tuli jotkut kalsarit ja siihen loppu ongelmat. Ei ole ollut pienintäkään ongelmaa sen jälkeen.

  Jos sellasen rassin hommaa, niin ei mitään muutaman metrin vetelää paskaa. Kunnollinen vähän paksumpi ja pitutta saa tosiaan olla. Tosin jos asuisin taloyhtiössä, niin en kyllä tekisi itse sen enempää kuin soittaisin huoltomiehelle. Ei tosiaan kuulu ne hommat asukkaalle.
   
 5. JTbo

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  44
  Kannattaa noissa aineissa muistaa, että vesi menee lopulta vedenpuhdistamoon ja ei ne vieraat aineet välttämättä hyvää tee, tosin pitoisuudet jää kyllä väkisinkin varsin pieniksi.

  Vanhoissa kaivosysteemeissä oli vielä tarkempaa noiden kemikaalien kanssa, saattoi hajoamisprosessiin tulla häröjä, jos väärää tavaraa rööriin laittoi.

  No, oma lavuaarin viemärin on sellaista mallia, että se tukkiutuu aika helposti, etenkin jos vähänkin on rasvasempaa sapuskaa, niin jo tuo tiskiveden rasvaisuus voi alkaa tukkimaan tuota.

  Siispä välillä joutuu aina noita availemaan ja paras toistaiseksi on ollut ihan mekaaninen konsti, Bilteman (:o) valikoimissa on(oli vuosi sitten) sellainen viemärinavaustyökalu, joka on käytännössä metallinauhaa pidikkeessä kiepillä, jonka päässä kuula.
  Nauhaa puretaan siitä kiepiltä ja työnnellään viemäriin.
  Tuon saa vääntelemällä ja pyörittelemällä läpi vesilukostakin ja tarpeeksi heiluttelemalla on nuo omassa viemärissä olleet tukokset auenneet suhteellisen helposti (luokkaa 5min työtä, ilman hikeä).

  Yritin katsoa tähän tuota tuotenumeroa, vaan en nettikaupasta löytänyt moista tuotetta, halpa se oli, varmaan putkimies purkki maksaa enemmän, jos moinen pulju on asuinpaikkasi lähistöllä, niin kannattaa käydä katsomassa hana ja viemäriosastolla, jos olisi noita tarjolla.
   
 6. WonderC

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  611
  Clas Ohlson - Helpomman arjen puolesta
  Tossa on tollanen, pidempikin voisi olla.

  Edit: noita pitäisi saada jokaisesta rautakaupasta, mutta nykyaikana niistä ei muutenkaan tunnu saavan muuta kuin puutarhakalusteita.
   
 7. JTbo

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  44
  Jep, juurikin tuollainen ja samaa mieltä tuosta toisestakin kohdasta.

  Nimim. räystäskourujen kannattimia turhaan etsinyt.
   
 8. SwiWaCol

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2008
  Viestejä:
  3
  Kerrostalossa kannattaa soittaa aina huoltomiehelle, useimmiten silloinkin, kun tietää osaavansa jutun. Suotta ottaa itselleen vastuuta, jos sittenkin menee jotain pieleen.
   
 9. HeimoHuima

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  2
  Kannattaa niitä purkin kyljessä olevia ohjeita noudattaa. Ei se putkea syövytä, mutta varsinkin pidemmällä aikavälillä muodostuu kunnon tukokseks sinne putkiin, jos ei ole tarpeeks kuumaa vettä kaatanu sinne perään.

  Huoltoyhtiölle vaan soitto niin sieltä tulee nohevat huoltomiehet avaamaa putket. Niillä on rakeet, rassit ja pumput.
   
 10. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Hajulukkohan se on varmaan 95% tapauksista, jos viemäri ei vedä. Vanhat valurautaiset on vielä siitä ihania, ettei niitä ilman rälläkkää saa aukaistua ja puhdistettua. Viemäripumppu on yleensä ainoa toimiva. Itse vaihdoin just tuollaisen pois, kun huoltomies rupesi ravaamaan 2vko välein aukomassa ja kitsas kun on, ei millään tahtonut vaihtaa sitä. Kyllä nuo muoviset on huolettomia.
   
 11. JTbo

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  44
  Mulla on muoviset, mutta vanhat. Ovat ilmeisesti sellaista mallia, etteivät oikein pysy auki. Useinhan hajulukoissa on 90 asteisia aika jyrkkiä kulmia, omassa mallissa on kaarevia nuo mutkat, hyvin loivia kaaria.

  En ole kyllä missään koskaan samanlaisia nähnyt kuin mitä nuo omat ovat, varmaan syystäkin :D
   
 12. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Kohta mennyt jo litran purkki natriumhydroksiidia eikä oikeen mitään vaikutusta. No onneksi tota saa töistä ilmatteeksi niin ei sinänsä haittaa vaikka sitä kuluu.

  Pitää koittaa huomenna keretä bauhaussiin niin saa tommosen mekaanisen rassaus systeemin. Ainakin näyttää aika loiva mutka olevan heti tuossa ekaksi joten aika hyvin varmaan saa rassailtua. Jotain paksua metallia tuo viemäri on, että ei varmaan ihan heti puhki syövy tuosta natrumhydroksidista.
   
 13. jaa_mä_vai

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2009
  Viestejä:
  21
  täällä käytössä teknoseesam-niminen rae, vesitekno Oy:n valmistama putken aukaisurae. Hell... tosi tehokas ja reaktio kehittää lämpöä, ja putki on todella kuuma.

  toimii niin lattiakaivoissa kuin altaiden vesilukoissa... tehoaineena kaliumhydroksidi, ph > 13... suosittelevat lämmintä vettä reaktion tehostamiseksi.

  :cool:

  -laakista raikas-:D
   
 14. Kyyninen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2006
  Viestejä:
  0
  Kuinka kauan annoit lipeän vaikuttaa putkessa? Viime kerralla, kun avasin, kaadoin illalla ja aamulla oli viemäri puhdas. Meillä on tosin muoviputkea nuo viemärit, en tiedä kestääkö metalliputki niin hyvin.
   
 15. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  No kahtena päivänä olen laittanut ja eilen illalla jätin sen sinne muhimaan. Tänään laitoin oikeen reippaalla otteella lisää ja nousi oikeen kunnon höyryt sieltä putkesta vähän aikaa, muttei silti vedä.
   
 16. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 888
  Meillä oli ainakin 30v vanha kerrostalokämpän viemäri niin tukossa että NaOH-rakeet auttoivat 2-4 viikoksi kerrallaan. Tossa keväällä keittiön viemäriputki sitten tukkeentui pysyvästi jostakin lattian alapuolelta ja soitin huoltoyhtiön, huoltoyhtiö oli käynyt kattomassa tilanteen liian pahaksi niiden vehkeille ja soittanut lvi-firman putsaamaan röörit. Nyt ei sitten ole ollut puoleen vuoteen minkäänlaista oirettakaan tukkeutumisesta.
   
 17. Lob0t0mY

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2003
  Viestejä:
  485
  Joo ihan vitusti kannattaa tehä noita viemäreiden avaamisia ite, varsinki jos asuu kerrostalossa. Ihan oikeessti, se rasva mikä siellä putkessa on, voi pitää putken "ehjänä". Eli et tiiä et onks siellä rasvapaskan alla reikiä ja ne reijät ku rassaat esiin, ni mahdollisesti oot maksaja mahdollisesta vesivahingosta. Keittiöt on muutenkin aikamoisia aikapommeja juurikin sen rasvan takia, putki pääsee syöpymään sen rasvan alla ja rasva kun lähtee poies, ni hups sieltä paljastukin reikä.
   
 18. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Ei tuollaisesta mikään asukas vastuuseen joudu, korkeintaan taloyhtiö jos on päästänyt putket tuohon kuosiin. Jos viemäri rupee vuotamaan, putkimiehet tulee asentamaan uudet ja kuivausfirma mahdollisesti kuivaamaan. Jos viemärit on siinä kuosissa, että pyhä henki pitää niitä ehjänä, ei siinä kukaan rupea syyllisiä etsimään. Eikä tuollaista pystyisi edes todistamaan, ellei nyt sitten aivan retardi ole ja möläytä, että minähän siihen viime viikolla tökin reikiä.
   
 19. jorma567

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2008
  Viestejä:
  67
  varaosaliikkeestä rasvanpoistajaputeli siis semmonen millä auton osia puhistellaan sitä sinne viemäriin niin pitäs puhistua. ituhipit ei välttämättä tykkää tuosta mutta kylläpähän ainaskin aukee.
   
 20. slayer665

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2002
  Viestejä:
  2 183
  Moi!

  Nyt on semmonen tilanne että kämpän yksikään viemäri ei vedä kunnolla :SS

  Ei varmaan kannata siis alkaa kodinputkimiestä ostamaan? Tukos todennäköisesti kuitenkin tullut keittiön lavuaarista... Jos sinne laittas putkimiestä niin auttasko? vai onko rahojen haaskuuta....

  Voisiko olla ihan että joka kämpässä sama vika? Eli odottelenko vielä ennen kun rupean soittelemaan mihkään? Juuri vasta huomasin tuon. Pönttö vetää kyllä!

  Tuleeko naapurin paskat kohta lavuaarista? :D

  Asun omassa asunnossa. Eli mites käytännössä tuo maksu menee jos johki talkkarille alan soittelemaan? Lasku minulle kokonaan vai kuinka?
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2010
 21. rullamitta

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2009
  Viestejä:
  22
  Pytyn tukoksista minulla ei ole kokemusta mutta vessan lavuaarin veti tosi huonosti joten avasin sen ruuvin lavuaarin ritilästä (pitää koko systeemiä kasassa). Paikallistin tukoksen hajulukon yläpuolella, nyrkin kokoinen nukkakasa. Poistin tukoksen ja laitoin koko helahoidon kasaan. Sitten purkasin uudestaan koko putken ja laitoin tiivisteet oikein päin ja vettä ei valunut enää lattialle.
   
 22. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Jossain vaiheessa taloyhtiössä on edessä putkiremontti. Ennen putket mitoitettiin kestämään 40-50 vuotta, mutta nyt uusiin taloihin asennetaan putkia, jotka kestää hyvä jos 25 vuotta.

  Eli voit kysyä isännöitsijältä, milloin talossa on ollut putkiremontti, ja laskea siitä, milloin se taas on tulossa. Maksimissaan vaihtoväli on 50 vuotta.

  Olen asunut talossa, jossa oli pääviemäri vuodelta 1906, ja kun siihen laskettiin kamera, kun ihmeteltiin, miksei viemäriliittymästä kulje paskavesi minnekään, niin paljastui, ettei koko pääviemäriputkessa ollut jäljellä alaosaa ollenkaan, vaan paskavesi imeytyi maahan talon alle. Käyhän se niinkin.
   
 23. Terranova

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2003
  Viestejä:
  192
  Hei, tuli ongelma:
  Kävin pamauttamassa kunnon tortut pönttöön ja meni jumiin. Kävin ostamassa Mr. Musclea, mutta ei auttanut! Ei viittisi huoltomiehelle soittaan, kun paskat lilluu vedessä.
   
 24. Grea

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  614
  Jos asut kerrostalossa, maksaa taloyhtiö laskun. Soittoa lokapalveluun, koska jos mikään viemäripisteistä ei vedä, on tukos jossain talosi ja kaupungin verkoston välillä, johon ei nämä myrkyt ikävä kyllä tehoa.
   
 25. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Oli vähän lavuaarin viemäri tukossa. No availin ne putket niin niistä karvoistahan olisi saanut peruukin tehtyä. Onneksi on uudet muoviputket tossa niin ne lähtee helposti puhtaaksi ja kierteetkin aukee ja on hellpo pistää takaisin.

  Sama operaatio pitäisi tehdä keitiössäkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti