Videotykki hakusessa

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Ferocer, 18.06.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Enpä itse niitä tykkihaaveita heti hautaisi. Vaikka se mustan taso/kontrasti ei sillä 1500€ tjsp budjetilla olisikaan optimaalinen niin on se silti ainoa keino saada halvalla iso kuva. Ne jotka on tottuneet optimaaliseen tykki setuppiin varmaan ei halua huonompaan ratkaisuun siirtyä mutta en kyllä itse vaihtaisi sitä kokemusta takaisin mitä toistakymmentä vuotta sitten itse sain 1000€ optomalla ja diy kankaalla aikaan. Nykyisin tuolla rahalla taas saa jo huomattavasti paremmat vehkeet joka varmasti aloittelijalle riittää. Myöhemmin voi sitten budjetin sen salliessa parannella järjestelmää.
   
 2. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Joo, kyllä itsekin nautin tykin suuresta kuvasta kun ekani hommasin. Silloin valkoset seinät söi mustan mutta silti siitä kuvasta nautti koska se oli ISO .. ei siihen samaan fiilikseen silloin päästy telkuilla. Onhan tykeissä aivan oma immersionsa vaikka musta olisi parhaimmillaan harmaata. Nälkä tässä(kin) vaan kasvaa suuresti.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2018
 3. Trippy

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2007
  Viestejä:
  44
  Onko porukalla mitään preferenssi kauppaa mistä tykkiin hommaatte uudet lamput?
  Tällähetkellä tarvis Benq W1070+ vehkeeseen uuden lampun ja Benq:n itsensä kotisivuilla maksaa 201e.
  projektorit-lamput.fi:ssä pelkkä alkuperäinen varalamppu 101e~.

  Nykyinen (esimmäinen) lamppu on jo hyrskyttänyt reilut 3500h, joten olisi varmaan viisasta olla uusi varalla.
   
 4. Attekun

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2012
  Viestejä:
  323
  Ostin W1070 lampun saksan amazonista. 90e maksoi. Senhän pystyy tuossa vaihtamaan helposti ilman sitä kehystä eli pelkkä lamppu riittää. Taitaa ne kaikki varmaan Osrameita olla. Kiinasta saa vielä halvemmalla mutta niistä ei voi kestoltaan ihan takuisiin mennä. Mulla alkuperäinen poksahti noin 4000h kohdalla muistaakseni.
   
 5. Trippy

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2007
  Viestejä:
  44
  Tämän innoittamana tilattu amazon.de:stä

  OSRAM ECL-6572-BO/O Ersatzlampe für BENQ 5J.J7L05.001
  Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
  EUR 61,28
   
 6. Attekun

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2012
  Viestejä:
  323
  Youtubesta löytyy hyvä video kuinka se lamppu vaihdetaan.
   
 7. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Nyt kaipaisin muiden näkemystä siitä, minkä (kumman) tykin ostaisin. Tykki on tulossa pelaamiseen ja leffojen katsomiseen, pääpaino kuitenkin pelaaminen. Ympäristönä on tumma, täysin tarkoitusta varten pintakäsitelty ja varustettu huone, eli pimeää on. Katselin aluksi 4k tykkejä, mutta vasteajat on niin korkeita, ettei ainakaan netin yli pelattavat fps pelit tule niillä kysymykseen. Eli on "pakko" downgreidata full-hd tykkiin. Vaohtoehtoina ovat lähinnä Optoma Gt1080Darbee ja BenQ HT2150St. Nämä ovat ilmeisesti kaksi parasta pelitykkiä ja ovat aina kahden kärki, järjestys vaan vaihtuu julkaisusta riippuen.

  Ovatko nuo oikeasti tasavertaiset, vai onko toisessa jotain parempaa kuin toisessa esim. Leffojen katsomisen kannalta? Kun olen tutkimuksissani painottanut pelaamista, niin leffapuoli on jäänyt vähän taka-alalle.

  Huone on 3,6m pitkä ja kangas on 100", eli (lähes?) kaikkien tykkien pitäisi soveltua tilaan heittoetäisyyden puolesta.
   
 8. Tuxtronics

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viestejä:
  9
  Minusta BenQ HT2150ST:n kuva näyttää kirkkaammalta, ilmoitetuista valotehoista huolimatta. Optoma GT1080-sarjassa ilmeisesti vain valkoinen pääsee ilmoitettuun kirkkauteen. Tähän voi joku asiasta paremmin tietävä laittaa linkkiä tai kommenttia, kommentoin asiaa pelkästään paljain silmin vertailtuna ja joitain artikkeleita asiasta lukeneena. Darbee on hieno juttu oikeastaan kaikessa, aina TV-kuvasta peleihin, YouTubeen ja leffoihin. Itse hommasin erillisen DarbeeVision DVP-5000S -prosessointiyksikön (n. 100 €) ja tuohan se yksityiskohtia kuvaan melkoisesti. Varsinkin demo-toimintoa testaamalla asia on helppo todeta. Darbee kasvattaa vasteaikaa hieman, mutta ei mielestäni dramaattisesti. Optomasta löytyy Darbee ON/OFF -asetus.

  GT1080-malleissa (heittosuhde 0,49:1) ja samoin ultralähiheitoissa (heittosuhde alle 0,4:1) kannattaa lisäksi huomioida, että ne heittävät kuvan yllättävänkin korkealle (pöydältä) tai alas (katosta). Mutta mainitsit kuvakooksi 100", joten huone voi tuskin olla niin matala, että asia muodostuisi tässä tapauksessa ongelmaksi. Kannattaa vaikka ladata tykin manuaali netistä ja vilkaista heittosuhteet/-kulmat. Toisin kuin BenQ:n projektoreilla, Optoma GT1080Darbee-optiikassa näen myös lievää "kalansilmäefektiä", eli kuva ei ole nurkista yhtä terävä ja suora, mutta vasta 150" tai suuremmalla kuvakoolla. Asialla ei ole siis tässä tapauksessa merkitystä. Lähiheitoissa parasta on yleisesti se, että tykki ei paista taakse vilkaistessa silmiin ja porukka ei kävele linssin edessä. Kuva myöskin vaikuttaa minusta usein kirkkaammalta kuin samoille lumeneille speksatuista "normiheittoetäisyyden" tykeistä. Monet kuitenkin sanovat, ettei näin voisi olla (että optiikka "söisi" tehot). Paha sanoa.

  Lisäisin valikoimaan vielä pari vaihtoehtoa. BenQ TH682ST, jonka ilmoitettu valoteho 3000 lm, vasteaika 16 ms, lähiheitto (0,69:1), pieni 1,1:1 zoom helpottaa sijoittelua ja värintoisto mielestäni kaunis, vaikka tykkiä markkinoidaankin etupäässä datakäyttöön. Toinen vaihtoehto olisi Acer Predator Z650 -pelitykki, mutta siitä en omaa henkilökohtaista kokemusta, toisin kuin näistä muista. Pelikäytössä valotehoon panostaminen kyllä kannattaa ja lisäksi ALR-kankaita kannattaa aina harkita, 100" koossa ne eivät maksa aivan älyttömiä. Melutasoltaan kaikki mainitut tykit ovat äänekkäitä, n. 35 dBA molemminpuolin. Optoma yrittää kusettaa tässäkin ilmoittamalla vain eco-moodin melutason, mutta se löytyy muistakin tykeistä ja vaatii pimennetyn huoneen.

  Leffakäytön kannalta on vaikea antaa selvää suositusta: Aceriä en ole testannut, mutta muiden mainittujen mallien kuva näyttää hienolta - hiljaisia ne eivät kuitenkaan ole. Darbee on ihan selvä parannus kuvan yksityiskohtiin, mutta sen voi hankkia myös erillisenä n. 100 € hintaisena laitteena (DarbeeVision DVP-5000S). Itse olen tykästynyt BenQ:n värintoistoon ja kirkkauteen, mutta ei siinä mitään niiiiiin merkittävää eroa Optomaan ole. Loppuun vielä pakollinen disclaimer: kaikki kirkkausvertailut tehty tykkien kirkkaissa/standardimoodeissa, siis siinä tilassa missä peliprojektoreita 90 % ajasta käytetään. Ei kalibroituina leffakäyttöön. :)
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2018
 9. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Kiitoksia tästä. Pitää tutkia tuota Aceriakin tarkemmin. Tarkoitus olisi laittaa tykki kattoon, koska muuten ei saa johtoja vedettyä tarpeeksi siististi, tuo kattoonkin laittaminen vaatii yhden pistorasian lisää, eli sähköhommiin on alettava. :D Huone on tosiaan ihan normaalikorkuinen (2,5m) sivuilta osittain lasketulla katolla, eli valkokangas tulee alaslaskettujen osien "väliin".

  Tuon perusteella ostaisin BenQ:n ja tarvittaessa ostaisin darbeevisionin. Mutta katselen tosiaan vielä tuon Acerin speksit ja revikat tarkemmin.
   
 10. Tuxtronics

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viestejä:
  9
  Kyllä se kattoon ehdottomasti kannattaa asentaa, nämä mallit kun ovat vielä niin kevyitäkin ja siten helppoja asennettavia. Mikäli projektorin ei tarvitse laskeutua juurikaan alaspäin (kankaan asennuskorkeudesta riippuva asia), suosittelen kattotelineeksi tätä: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/14347/qdhr/Vogel-s-EPC-6545-kattoteline-projektorille

  Moniin muihin kattotelineisiin vuosien mittaan pettyneenä Vogel'sit oikeasti pitävät tykin paikoillaan myös pystysuunnassa. Hintaahan niillä kyllä on... Kaapelikanavina olen käyttänyt tällaisia alumiinilistoja, jotka eivät aukeile tai taivu itsestään:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...3-mm-alumiininen-kaapelikouru-1-1-m-valkoinen
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...0-mm-alumiininen-kaapelikouru-1-1-m-valkoinen
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...0-mm-alumiininen-kaapelikouru-75-cm-valkoinen

  Mutta mainitsit huoneen olevan tummaksi käsitelty, joten nämä tuskin tässä tapauksessa käyvät kun värivaihtoehtona on ainoastaan valkoinen.

  Acerissa näyttäisi speksien mukaan olevan matalin input lag, ainoastaan 10 ms jossain moodissa. Kaikki muut mainitut mallit ovat 16-17 ms. Huomaako eroa sitten, niin sehän riippuu pelaajasta ja pelistä.
   
 11. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Tuo 10 ja ~17ms väli taitaa jäädä itseltä huomaamatta, tämänhetkisessä televisiossa lagi on noin 25ms. Acerin lamppu näyttää olevan aika hintava, ainakin amazonissa alkaa olla 300€ paikkeilla. :eek: Acerin väri pelaisi kyllä yksiin huoneen värin kanssa (takoraudan väriset seinät ja tumman punainen katto). :rolleyes:

  Kaapelikouruksi tarvitsee tosiaan jonkun tumman tekeleen, pitää katsella mitä tukussa on saatavilla. Valkokankaan paikka on vielä hakusessa, selvinnee kunhan se saapuu. :D

  Vogelsin telineistä on kokemusta kaiutinpuolelta, onhan ne kalliita, mutta kyllä se näkyy rakenteessa ja kestävyydessäkin.

  Viikonlopun aikana pitäisi huone viimeistellä listoilla ja alkaa suunnittelemaan verhoja ikkunoiden eteen. Sen jälkeen voikin kantaa mekanismituolin sisään ja alkaa sommitella kangasta seinään (jos kusti polkee tarpeeksi nopeaa). Niin ja baaritiski pitää vielä tehdä/ostaa, että saa minijääkaapin kantaa huoneeseen myös. On muuten mukavaa, kun vaimoakin kiinnostaa puuhata tuota huonetta kaverina. :)
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2018
 12. Tuxtronics

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viestejä:
  9
  Huh huh. Useimmiten lampuista joutuu moduleineen pulittamaan sen n. 150-200 €, mutta tuo on jo suolaista. Tutkin asiaa vielä hieman tarkemmin ja jotkut testit mittasivat Acerille ainoastaan 5 ms input lagin "sports"-tilassa. Todella hyvä tulos, mutta monille ei välttämättä kuitenkaan niin oleellista vrt. 16-17 ms.

  Varmasti, ja poikkeuksellistakin, koska useimmiten tällaiset tilat edustavat sitä yksinäistä "man cave" -puolta. :D
   
 13. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Kyllä se varmaan täytyy tuohon Aceriin taipua näin välineurheilijana. :rolleyes: Kyllähän tuo kolmesataa kirpaisee, mutta ei kuitenkaan joka vuosi. Sitten joskus päivittelen 4k vehkeeseen, kunhan saavat siedettävän vasteajan max. 2k€ tykkiin.
   
 14. Tuxtronics

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viestejä:
  9
  Joo, kannattaa myös lueskella arvosteluja ja vertailuja laitteista. Ja mikäli valot pidetään päällä suurimman osan ajasta, silloin kannattaa katsella tuon BenQ TH682ST suuntaan, koska 3000 lm valoteholla se antaa mielestäni parhaimman näköisen kuvan näistä kaikista, siis valaistussa tilassa. Optoma GT1080Darbee ei ole mielestäni yhtä kirkas - kirkas se toki on, mutta ilmoitettu 3000 lm valoteho vaikuttaa sen kohdalla mielestäni liioitellulta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2018
 15. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Mulla on tuolla himmennettävät led spotit, jotka saa niin himmeiksi ettei paljoa eloa haittaa, tuskin tulee pidettyä päälläkään kun tykkiä käytellään. Aceria kehutaan kyllä näköjään paljon, suurin osa arvostelijoista ilmeisesti jättänyt listauksesta pois, kun hinta loikkaa aika paljon. :confused:
   
 16. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Jep jep, Acer lähti tilaukseen. Saapunee ensi viikolla, eli olisi tämä viikonloppu aikaa saada huone muilta osin valmiiksi. :D
   
 17. Tuxtronics

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  Viestejä:
  9
  :kippis:
  Himmennettävät LED-spotit ovat hyvä valinta valaistukseksi, itseltäkin löytyy Philips Hue -valot (automatisoitu Logitech Harmonyn kautta). Spotit eivät merkittävästi haalista kuvaa, vaikka olisivat vähän kirkkaammallakin. Vähintään himmeimmällä asetuksella niitä tulee käytettyä melkein aina pelatessa ja TV:tä katsellessa. Täytyisi päästä tuo Acer itsekin vielä testaamaan.
   
 18. isoheppi

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  86
  Osta saksasta vähän käytetty sony tai esim mitsubishin HC5/9000 siinä on loisto tykki eikä ihan kauheesti maksa tällähetkellä jos sattuu jostain löytämään.
   
 19. TeeHooPc

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  94
  Nyt pari viikonloppua kovaa ajoa takana ja on muuten mahtava laite. :D Peleissä ei ole havaittavissa minkäänlaista input lagia, värit toistuvat todella hyvin ja kuvanlaatu on todella tasainen läpi alueen (toisin kuin useammassa omistamassani tv:ssä, joissa kirkkauden vaihtelu saman kohtauksen sisässä oli häiritsevän huomattavaa). Mustathan toki jää vähän ujoiksi, mutta senhän tietää. Vielä pitää ensi viikonloppuna pelailla Sniper Elite 4:sta, kun on yksi niistä harvoista Ps4 peleistä jotka tukevat 3d kuvaa, tuli nimittäin kaksi kappaletta aktiivisia 3d laseja mukana (en katsellut paketin sisältölistausta, joten iloinen "yllätys"). 3m katseluetäisyydeltä 100" kankaalta voi saada paremman nautinnon kuin 4,5m etäisyydellä 55" tv:stä. :rolleyes:

  Niin ja parit leffatkin katsoin kavereiden ja vaimon kanssa, kaikki olivat yllättyneitä tuon tykin väritoistosta ja kuvan tasaisesta laadusta.
   
 20. 9600pro

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  1 498

  Tuliko perille?

  Itelläni valittaa jo 5500 h lamppu et pitäs vaihtaa ja sirisöö.

  Oliko millainen toimitus aika?


  Miten ton Benq w1700 saa laitettua näyttämään seinään noin 170cm korkeudelta hyllyltä. Että laite olisi oikeinpäin. Näyttää liian ylös kuvan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
 21. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Ei mitenkään koska siinä ei ole linssinsiirtoa.
   
 22. 9600pro

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  1 498
  Miten hän tuo pitäs tehdä. Kattoon en ala laittaan uudessa kämpässä.

  Teenkö telineen ja laitan vääripäin alle. Muuten tuo näyttää katon rajaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
 23. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Esim jonkun hyllyn etc. päälle ylösalaisin.
   
 24. deliriumi

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2013
  Viestejä:
  30
  Lueskelin ketjua vähän silmäillen.

  Olisin ostamassa ensimmäistä videotykkiäni ja tekisi mieli siirtyä suoraan 4K aikaan, vaikka viritinvahvistimenikaan ei tuo 4K resoluutiota. Mutta sen päivittäminen tulisi sitten myöhemmin. Haluaisin nyt ostaa videotykin koska muuton yhteydessä tulee sellainen tila jossa pystyy rakentamaan elokuva/peli huoneen.

  Black friday alennuksia odotellessa tässä kysyn että onko järkevää ostaa 4K tykkiä jos rahaa olisi käytössä noin 2000-2500€? Vai ostaako samalla/pienemmällä rahalla pelkästään 1080p tykin, kun hakusessa olisi kuitenkin mahdollisimman hyvälaatuinen kuva (kontrasti, kirkkaus, liiketoisto jne)?
   
 25. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Demo ja esittelypoistoja kannattaa vilkuilla tuolla summalla. Esim tuossa olisi erittäin pätevä laite. Muut mitkä voisivat osua budjettiin on JVC X5900 (itse saisin tuon hommattua 2500e, paa privaa jos kiinnostaa), JVC X7000 / X5000 /X5500
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti