VIDEO EDITOINTI-OHJELMA

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja VIISIKANTA, 01.06.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. VIISIKANTA

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2014
  Viestejä:
  64
  Tervehdys ! Pitäisi editoida pari klippia vietäväksi youtubeen ja kyselen arvon raadilta hyvää / parasta editointi-ohjelmaa, ilmaista sellaista. Olen editoinut aiemmin työpaikallani pinnaclella.
   
 2. Wollis

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2012
  Viestejä:
  29
 3. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
 4. hrmh Banned

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  672
 5. VIISIKANTA

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2014
  Viestejä:
  64
  Kiitos, näillä linkeillä varmasti löydän jotta saan filmin youtubeen :comp:
   
 6. Tiirikka v:2

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  1 045
  Myös Youtuben oma videoeditori on nykypäivänä aika hyvä perus tekstien, musiikin ja leikkauksien tekemiseen
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2014
 7. croci

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  690
  Sony Vegas PRO on oma suosikkini, softan kotisivulta saa muistaakseni 30d trialin hankittua myös.

  Tämä on jo ammattilaiskäyttöön suunniteltu softa, mutta perustoiminnot oppii helposti joilla saa jo paljon aikaa. Ominaisuudet ei varmasti lopu kesken ja netistä/youtubesta löytyy paljon tutorialeja.. voin suositella :).
   
 8. VIISIKANTA

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2014
  Viestejä:
  64
  Joo, kiitti ! Tartteepa kokeilla tätä kanssa :comp:
   
 9. spattu

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2012
  Viestejä:
  34
  Tervehdys!

  Tarvitsisin itseäni viisaammilta apua.

  Minulla on tarve tehdä tulevaisuudessa valokuvistani esityksiä joihin yhdistän musiikkia ja mahdollisesti myös videopätkiä. Esityksiä olisi tarkoitus näyttää julkisesti, joten tarvtsen pätevän softan jolla tällaisen voi tehdä, ettei homma karahda ainakaan ohjelman takia kiville.

  Tein taannoin testimielessä yhden esityksen Sonyn Movie studio platinium 13:ta. Se oli minun mielestä aika intuitiivinen ohjelma käyttää ja pidin siitä, että ääni- ja kuvaraitoja sai todella tarkasti viilattua, muunmuassa hiljentäen ja koventaen ääniraitaa. Tuntui myös että opin kyseisen ohjelman ainakin pintapuolisesti, eli siitä olisi luonnollinen jatkaa työskentelyä. Muutama kohta ohjelmasta kuitenkin nousi joihin en ollut niin tyytyväinen, ensinnäkään en löytänyt mistään kuinka saisin esimerkiksi kaikki kuvat valittua kerralla ja siirreltyä niitä (tähän epäilen, että syy oli enemmänkin siinä etten vain osannut.)
  Toinen joka harmitti oli jos olin tehnyt presentaation esimerkiksi 1200x700 kaikki esityksen kuvapaikat tulivat tuolla resoluutiolla, tämä toimikin hyvin vaakakuvien kanssa mutta kun esitykseen tuli pystykuva olisi järkevämpää jos pystyisi muuttamaan muutamia esityksen ruutuja 720x1200 resoluutiolle, eli että se hyödyntäisi koko pystykuvan alan.

  Onko teillä ajatuksia pystyykö noille kahdelle harmittelemalleni asialle tekemään mitään kyseisellä ohjelmalla?

  Toinen suurempi kysymys on se, että suosittelettekö minua hankkimaan Movie studio platinium 13:ta video-editointi ohjelmakseni vai onko olemassa joitain vielä enemmän murolaisilta peukkua saavaa ohjelmaa? Pääpaino monikäyttöisessä, joustavassa ohjelmassa, joka olisi hyvä juuri noiden valokuvien kanssa. Movien etu tosiaan se, että jollain tasolla osaan sitä käyttää - ei tarvitse aloittaa opettelua taas lähtöruudusta.

  Joskus kokeilin windowsin omaa movie makeria, mutta se oli mielestäni auttamattoman suppea, esimerkiksi ääniraitojen lisääminen ja niiden säätö oli todella aneemista.

  Tarkennetaan vielä sen verran, että hinta ei varsinaisesti ole este, mutta mielummin pysyttäisiin maltillisissa hinnoissa, esimerkkini Movie studio platinium näyttää maksavan alle 100€, toki kalliimpia voin harkita mikäli niistä saa jotain selvää lisäetua.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2015
 10. Scuup

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  743
  ^Kannattaa ainakin kokeilla Davinci Resolve 12 -ohjelmaa. Tuo on ihan täysiverinen ammattiohjelmista, jonka perusversion saa kuitenkin ilmaiseksi käyttöönsä. UI on huomattavasti selkeämpi ja helppokäyttöisempi kuin esim. Lightworksin.

  Tuota on mahdollista laajentaa käytännössä loputtomasti oman tarpeen mukaan, koska tuki on todella hyvä ja saatavia kolmannen osapuolen plugineita on valtavasti (suurin osa toki maksullisia). Vaatii toki jonkin verran enemmän tehoa koneelta ja perehtymistä sekä optimointia mm. workflown ja renderöinnin suhteen, jotta käyttö on miellyttävää.

  Kannattaa huomioida, että kyseinen versio on vasta beta-vaiheessa, mutta itselläni ei ainakaan ole mitään valittamista ollut.
   
 11. Mabbis

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2012
  Viestejä:
  294
  Mitäs luulet, ajaisiko tuo enemmän kuin hyvin asiansa tuollaisten actionkameravideoiden/-kuvien muokkauksessa?
   
 12. Scuup

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  743
  Lataa ja kokeile. Ihan omista mieltymyksistä kiinni tarvitseeko tuota vai riittääkö esim gopro studio/Windows moviemaker omaan käyttöön.

  Tuolla softalla siis editoidaan ihan hollywood-leffoja, joten ominaisuudet ei lopu kesken.
   
 13. Aslak Leamjohka

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2015
  Viestejä:
  175
  Jos alusta ois Linux, niin kdenlive ja cinelerra on kokeilemisen arvosia. Lightworks löytyy myös Linuxille. Se ois kiva tietää minkänäkösellä "räätälöidyllä" systeemillä disney porukka editoi. Alustana sielläkin Linux.
   
 14. mcduck

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2004
  Viestejä:
  1 401
  Omana valintana on viimeaikoina ollut Lightworks (varsinaiseen editointiin), Avidemux (kaikenlaiseen pikkuklippien säätämiseen, vähemmän tavallisiin reosluutioihin jne) ja Blender (erikoistehosteet, tekstit ja kaikenlainen kikkailu).

  Tietty jos helppokäyttöisyys (luokkaa Moviemaker/iMovie) on tärkeää niin sitten eri asia. Vaikka kitettävän helppo tuo Lightworkskin on opetella, aiankin omasta mielestäni selkeämpi kuin aiemmin käyttämäni Final Cut Pro ja Premiere.
   
 15. Sothis

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2008
  Viestejä:
  4 512
 16. harrihar

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  1
  Mitäs suosittelisitte Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Tarkoitus olisi pelivideoihin yhdistää Audacityllä nauhoitetut puheet, ei sen kummempaa. Ilmainen ja mitä helpompi käyttää sitä parempi tässä tarkoituksessa.
   
 17. lehtipihvi

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  533
  Mikähän ois paras ohjelma yksinkertaisesti siihen, että GoPro videoita saisi lyhyemmäksi laatua heikentämättä.. Ns. alkueditointi odottamaan "virallista editointia".? Eli tarkoitan, kun kuvataan videolle esim 30 min settiä, niin keskellä on 2min jonka aikana tapahtuu.. Mikä on kätevin ohjelma tuhoamaan videosta 28 min, jotta voin tallentaa sen 2min pätkän jatkoeditointia varten parhaalla mahdollisella laadulla?
   
 18. Asiasta en niin tiedä, mutta eikö gopron mukana tuu joku editointiohjelma? Tai ainakin kaverin gopron mukana tuli.
   
 19. Winger

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  462
  Haluaisin nauhoittaa ja/tai streamata videoita peleistä. Mitä olisi hyvä käyttää? En ole ennen oikeastaan streamannut ollenkaan, joten täysin aloittelija. OBS ilmeisesti olisi ihan jees videon tallentamiseen koneelle? Saako sillä nauhoitettua myös mikrofonista kuuluvat omat ja kaverien äänet vai pitääkö siihen olla oma softansa? JA lisäksi haluaisin tietää jonkun hyvän ilmaisen tai hyvän edullisen video-editointisovelluksen (olisko esim. VideoWave?? Ei hajuakaan noista nykyään...).
   
 20. mcduck

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2004
  Viestejä:
  1 401
  OBS Studio on ihan jees, sitä tulee ite töissä käytettyä pelivideon tallentamiseen, ja joo, puheen ja vaikka minkä muunkin tallennus onnistuu toki.

  Editoriksi suositukset edelleen amat kuin yllä, Avidemux kevyempään leikkailuun, ja videon muuttamiseen muodosta toiseen jne touhuun. Ja Lightworks sitten varsinaiseen editointiin.
   
 21. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Kokeilin muutama päivä sitten editoida OpenShot:lla. Se oli ainakin helppokäyttöinen. Välillä tökki, mutta paketeista löytyi hyvin vanha versio, joka oli toteutettu Pythonilla, uusi on C++:lla, jonka luulisi toimivan jouheammin. Kaikille käyttöjärjestelmille. http://www.openshot.org/ Jaa, tämä uusi versio on vielä beta-vaiheessa, en ole kokeillut sitä. Testaamani versio on 1.4.3.
   
 22. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  953
  Parhaasta en tiedä mutta gopro studio hoitaa homman tarpeeksi hyvin. Saat ladattua sen gopron sivuilta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti