Vesivahinko ja vakuutusyhtiön vastuu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja OllieS, 19.12.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Tuossa pari päivää sitten vuokra-asunnossa meni tiskikone rikki ja vedet tulivat parkettilattialle pohjasta läpi. Nyt asiaa on alettu selvittämään, että kenen vastuulla paikkojen "korjaukset" ovat. Isompia vahinkoja ei ilmeisesti ole tapahtunut, parketti on vain kupruillut ja vaatisi vaihtoa "pienehköltä" alueelta.

  Vakuutusyhtiön kanta on, että täällä pitäisi tehdä kosteuskartoitus ja sen jälkeen vasta mahdolliset vahingot kuuluisivat heidän vakuutuksensa piiriin. Isännöitsijä sen sijaan teki vain pienen pintamittauksen, jossa ei näkyny sen isompia kosteuksia, joten heidän mielestään laajempaa mittausta ei tarvitse tehdä ennen kuin parketti on revitty auki. Vakuutusyhtiö myös ilmaisi sellaista kantaa, että koska laite ja lattia on tavallaan vuokranantajan omistuksessa ja vastuulla ja mennyt normaalissa käytössä rikki, niin korvaus kuuluu vuokranantajalle, ei vuokralaiselle.

  Onko jollakulla kokemuksia vastaavista tilanteista ja siitä, että kenen kuuluu korvata mitäkin? Näitähän varten kotivakuutus on tullut otettua, mutta ihme tappeluksi tuntuu menevän heti vakuutusyhtiön kanssa. Parasta olisi tietenkin, jos ei itse joutuisi maksamaan mitään.
   
 2. iirai-kiip?r:n 2nd cumming

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  253
  ´

  Onko kyseessä siis vanha sormiparketti vai uusi, jossa on pehmustematto parketin ja betonin välissä?

  Jos jälkimmäinen, niin se kosteus on voinut levitä tuon pehmustematon alla aika laajalle alueelle.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. teho75

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  560
  Siis omistaako vuokranantaja astianpesukoneen? Vai oletko itse hankkinut ja asennuttanut tuon koneen?
  Jos astianpesukone oli asunnossa kun sen vuokrasit ja vuokranantaja omistaa sen niin sinun ei tarvitse huolehtia asiasta. Vuokranantaja tai taloyhtiö hoitaa asian.

  Jos taas vuokralainen on asennuttanut ja hankkinut koneen niin sitten ilmeisesti vahingot korvataan vuokralaisen kotivakuutuksesta.
  Tämä on kyllä mutuilua.
   
 5. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Tottakai kosteusmittaus pitää tehdä ja kunnolla osaavan firman toimesta. Ja siitä pitää olla kunnon raportit. Eihän millään pintakoisteusmittarilla mitään voida todeta.

  Jos kone oli vuokranantajan eikä alla ollut vuotokaukaloa, niin tuo on ainakin aika paha vuokranantajan kannalta. Kotivakuutuksella (vuokralaisen) ei tämän kanssa ole mielestäni mitään tekemistä vaan korvauksia pitää hakea taloyhtiön vakuutuksesta.
   
 6. Tomppa5000 Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  2 936
  Kyllä se just näin menee. Itse kone nyt lienee toissijainen lattiarempan/kosteusvaurioiden rinnalla, mutta jos se katsotaan kiinteäksi kalusteeksi niin se menee joko vuokranantajan tai taloyhtiön vakuutuksista.

  Tuossa äiteelle sattui niin, että rivitaloyhtiön huonesitossa hajosi pesukoneen tuloputki ja valutti vedet itse asennetulle parketille. Tappelu oli kova, mutta tulos oli yksiselitteinen. Putket ovat taloyhtiön omaisuutta, eikä sillä ole väliä minkälaisen lattian taloyhtiön vakuutus korvaa. Sinänsä oli tämäkin mielenkiintoinen tapaus, kun isännöitsijä vissiin kuvitteli että raha menee omasta pussista ja uhkaili korvauksilla taloyhtiön muita osakkaita, vaikka vakuutushan nuo korvaa. Se isännöitsijä sai siitä taloyhtiöstä kenkää tapauksen jälkeen. Mulkkuja ne on nuokin kaikki.
   
 7. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  No talo on rakennettu joskus 80-luvulla, mutta sen tarkempaa tietoa noista parkettien laaduista minulla ei ole. Veikkaisin itse, että on tuota vanhaa sormiparkettia.

  Vuokranantaja omistaa tiskikoneen ja se oli varmaankin 20 vuotta vanha vehje jo, ainakin näytti siltä. Kaikki on siis ollut täällä paikallaan siitä asti kun me muutimme asuntoon, mitään liitoksia tai muutoksia ei ole tehty meidän aikana tai meidän toimesta.

  Missä vaiheessa ja kuka sen mittauksen tekee ja maksaa? Isännöitsijä tosiaan kehotti ensin avaamaan parketit ja sitten vasta katsomaan tarkemmin. Kenen kustannuksella nuo sitten tehdään jos mitään päätöksiä ei ensin tehdä? Ja tiskikoneen alla ei tosiaan ollut mitään vuotokaukaloa, mutta olikohan se vielä tapanakaan silloin kuin tuo tiskikone on paikoilleen laitettu.
   
 8. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Tuo sinunkin esimerkki kuullostaa aika yksinkertaiselta vahingolta, mutta on tuo taistelu ja odottelu kyllä vittumaista. Olisi tässä ennen joulua muutakin tekemistä kuin soitella kokoajan asiasta eteenpäin ja selvitellä kuka maksaa mitäkin.

  Sitä pitääkin muuten kysästä, että mihin "vuokranantajan vakuutukseen" sitten nämä mahdolliset korvaukset menevät? Onko vuokranantajille tehty joku vakuutus tällaisia tapahtumia varten vai tuleeko tästä puhdasta persnettoa? Vuokranantaja on ollut kyllä itse avuliaasti liikenteessä ja koittanut myös selvitellä asioita. Kumpa vakuutusyhtiöt olisivat myös yhtä helppoja.
   
 9. teho75

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  560
  Mielestäni sinun ei tarvitse alkaa selvittämään asiaa yhtään pidemmälle. Asia kuuluu vuokranantajan ja taloyhtiön hoidettavaksi. Noudatat vaan vuokranantajan ja taloyhtiön antamia toimintaohjeita.
  Kone on yksiselitteisesti vuokranantajan vastuulla ja sen perusteella asian hoitamisvastuu on vuokranantajalla ja taloyhtiöllä.
  Vuokralaiselle ei pitäisi tulla minkäänlaisia maksuja tässä tapauksessa.
   
 10. teho75

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2011
  Viestejä:
  560
  Olen toiminut vuokranantajana. Kun asunnossani oli vuokralaisia niin otin IF:stä vakuutuksen joka on tehty vuokranantajan tarpeisiin. Se korvaa osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla olevan kiinteän kalustuksen (kaapit, lattiat yms) vahingot, vuokralaiselle lainatun irtaimiston vahingot ja vuokranantajan mahdolliset oikeudenkäyntikulut riitatapauksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2013
 11. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Pari päviää mennyt, eikä sitä parkettia ole vieläkään saatu avattua? Luulisi omistajaa ja taloyhtiötä kiinnostavan vähän enemmän onko siellä vettä rakenteissa vai ei.

  Voihan ne parketit itsekin ottaa pois (dokumentoida kuvien avulla), mutta jos vähänkään sitten näyttää, että betoni on kosteaa, niin kosteusmittaaja paikalle.
   
 12. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Juu ei ole vielä avattu. Kun soitin isännöitsijälle, niin hän sanoi että pintamittauksen mukaan tulokset oli ihan ok. Tiedä sitten kuinka kattava tuollainen pintamittaus sitten ikinä onkaan..? Joku tulee kädellä koittamaan ja toteamaan kuivaksi?

  Itse en ala lattioita aukomaan, koska minulla ei ole siihen tietotaitoa ja en halua enää tämän enempää sekaantua koko juttuun. Vakuutusyhtiö, isännöitsijä ja vuokranantaja saavat keskenään miettiä ja sopia.
   
 13. Alghazanth

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  1 576
  Onks se vesi tullu koneesta vai sieltä hanoista?
   
 14. APH

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2001
  Viestejä:
  706
  OllieS on oikeassa, asiaa kuuluu juuri vuokranantajan vakuutusyhtiölle jonka pitäisi kosteusmittaukset/korjaukset hoitaa. Se miksi isännötsijä tuossa sählää en ymmärrä, paitsi siksi onko asiasta vahinkoa muulle taloyhtiölle, mutta siltikin asia on vuokranantajan vakuutusyhtiöllä. Toivotaan vuokraajan puolesta että vakuutus löytyy...Sen verran vielä että vakuutushan korvaa korjauksen "alkuperäiseen kuntoon" eli jos lattiassa on ollut alunperin muovimatto, niin on vuokranantajan asia tuleeko siihen parketti.
   
 15. extin

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2000
  Viestejä:
  34
  Pintakosteusmittaus EI pääsääntöisesti ole luotettava silloin kun arvioidaan vaurion laajuutta parketin alla. Niitä poikkeuksia tekee juuri vanha, alustaan liimattu parketti koska se helposti korkkaa irti kosteudesta ja on muutoin "yhtä puuta" alustan kanssa. Jos parketin alla on minkäänlainen alusmuovi, ei pintakosteudenosoittimella tee käytännössä mitään koska ilmakerros (alusmuovi) toppaa yleisimpien mittareiden toiminnan. On toki eräs toinen mittarityyppi joka jotenkuten toimii myös muovin kanssa mutta niiden käyttö on harvinaista enkä ainakaan itse luottaisi pelkästään tuohon.

  Eli se parketti purkuun jotta saadaan paljasta betonia näkyviin josta sitten voidaan sillä pintamittarilla todeta kastunut alue. Vakuutusyhtiöllä on takuulla paikkakunnalla vuosisopimuskumppani joka kartoituksen ja yleensä myös kuivauksen ja korjauksen tekee. Eli nyt vuokranantaja kartoitusta vaatimaan. Isännöitsijän kyllä pitäisi tietää kuinka asiat hoidetaan ja tuollainen vahingon vähättely tulee ennemmin tai myöhemmin taloyhtiölle kalliiksi.
   
 16. Eihän tuo pari päivää ole vielä aika eikä mikään. Itsellä meni muistaakseni viikko ennenkuin lattia revittiin auki kun tuli xxx litraa sadevettä sisälle kolmeen asuntoon ja kellariin.
   
 17. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Koneen pohjasta, sen tarkemmin en osaa kertoa. Mutta ei ainakaan letkujen yläpäässä näkynyt mitään huonoihin liitoksiin viittaavaa.

  Vuokranantaja itse alkoi heti ajamaan asiaa isännöitsijän suuntaan. Syytä en tiedä, mutta näin hän päätti toimia. Pitänee huomenissa olla yhteydessä vuokranantajaan ja setviä asiaa lisää.
   
 18. Alghazanth

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  1 576
  Noi koneet ottaa per pesu 10-15L vettä sisään riippuen koneesta eli siitä voi jotain päätellä maximi veden määrästä jos olet sen heti huomannut.
  Oliko keittiökaapit turvoksissa ja suuria määriä vettä lattialla, kun otit koneen pois paikalta?
  Noi lastulevy kaapit ei menaan tarvi kun hitusen vettä ja ne turpoo heti muodotomiks
   
 19. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Kaapit olivat pysyneet ihan hyvin kuosissa, pientä kipruilua alhaalla, mutta ei mitään vakavaa.

  Onko kellään mitään kokemusta siitä, että millaista alennusta voi pyytää vuokraan kun keittiö vedetään pakettiin ja sitä korjaillaan? Huoltoyhtiön miehen mukaan suojaukseen, purkuun, kuivaukseen ja paikkojen kuntoon pistämiseen 2-3 viikkoa. Onko liikaa jos pyytää 50% alennusta sen kuun vuokraan?
   
 20. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Riippunee siitä että onnistuuko keittiön käyttö remontin aikana. Tuolla sivulla oli ohjeita tilanteeseen ja jotain viitteellisiä prosentteja. Jos lattia vaan uusitaan ja keittiön käyttö onnistuu tarpeeseen, niin joku 30% ajattelisin itse kohtuulliseksi. Jos keittiötä ei voi käyttää, niin asunto on kyllä sitten mielestäni asuinkelvoton ja korvaus 100%.
   
 21. MichaeI

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2006
  Viestejä:
  434
  Ei ihan aiheeseen, enkä lukenut koko triidiä läpi, joten asia voi olla jo esille.

  Maksatko sähköt itse vai kuuluuko vuokraan?
  Meillä vesivahingon aikaan saatii arvio sähkön kulutuksesta kun lattiankuivauslaitteen ovat päällä sen kuukauden päivät. Tuosta saatiin korvaus sähkön osalta, mitä huoltoyhtiön laitteet kuluttavat.
  Tarkempi sähkön kulutus olisi voitu sitten tehdä lämmityksen jälkeen kun oli tarkat päivät tiedossa kun laitteet huusivat lattialla. Mutta oli sen verran hyvä korvaus sähkön osalta ettei tuota tarkempaa kulutusta ruvettu selvittämään.
   
 22. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Itse maksamme sähköt ja olemme puhuneet, että kuivausta varten saavat vetää johdot sitten rappukäytävästä. Miten tuo sitten tulee onnistumaan on vielä kysymysmerkki. Mutta kyllä aiomme pitää siitä huolen, että emme joudu maksamaan ylimääräistä.
   
 23. OllieS

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  35
  Alustavasti hellan ehkä saa pidettyä käytössä, mutta se tulee jonnekin keskelle lattiaa, tiskikone sen sijaan on käyttökiellossa korjauksen ajan, sillä sille on vain yhdet liitännät ja se on pakko siirtää pois paikaltaan. Jääkaappi jne. pitäisi olla käytössä. Eli koko totuus keittiön käyttökelpoisuudesta selviää vasta sitten kun parketit on revitty ylös ja osa alakaapeista purettua.
   
 24. Tai sitten kaikki kuivurit roikan perään ja roikka kulutusmittarin perään. Näin tein itse niin sai tarkan määrän näkyville mitä ne kuivurit vei sähköä.
  Ja monella sähköyhtiöllähän näkee "reaaliaikaisen" kulutuksen netissä (tunti tasolla). Katso sieltä nykyinen keskimääräinen kwh/h ja vertaa sitten kun kuivurit on päällä. Tai laske itse, kuivureissa on merkattu se ottoteho siihen kylkeen.
   
 25. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460
  Pakko vähän nostaa tätäkin keskustelua, ku on mielenkiintoinen tilanne meneillään.


  Asun vuokralla ja astianpesukone OLI jo asunnossa muuttaessani asumaan, eli sen puolesta vastuu sen kunnosta ja putkiliitoksista, yms, EI ole minulla, koska en ole sitä tänne tuonut/asentanut. Mutta, vuokrasopimuksessa lukee, että vuokrantantaja ei ole vastuussa astianpesukoneesta, että jos se hajoaa, hän ei uutta osta tilalle. Kuitenkin, tässä on pieni jännitys, että mitä hän tuumaa, kun laitoin sähköpostilla viestiä, kun havaitsin tänään, että koneen alta uupuu se turvakaukalo ja se pitäisi varmaan laittaa sinne. Toivon todellakin, että hän ei ole sillä olettamuksella, että se olisi minun vastuulla. Jos menee hankalaks, ni täytyy häipyä asunnosta piakkoin, ennenku jotain käy, kone on kuiteskin jo lähes 20 vuotta vanha Siemens, hyvin tosin toimii ja letkut ok.


  En vaan voi ymmärtää näitä yksityisiä asuntosijoittajia, että eikö mikää muu, paitsi raha, ratkaise ? Sijoittaminenhan on vähän sitä, et sun pitää sijoittaa siihen asuntoon vähän muutakin panosta, ku vaan se ostohinta ja sitte mukamas lypsää rahaa. Ei, ei se ihan noin voi mennä. Pitäähän siitä asunnosta pitää huolta, ettei mitään satu tai että se pysyisi kuntonsa puolesta houkuttelevana vuokramarkkinoilla. Muttakun ei, nämä Kekkoslandia aikakautiset kämpät kun ovat noiden sijoittajien (yleensä iäkkäät tai sitten eivät välitä/käy edes katsomassa niitä asuntoja) mielestä vielä ihan hyviä.

  Tosin, jos sijoittaja odottelee putkiremonttia, että siinä samalla kertarykäyksellä pistää kaiken kuntoon, ni siinä on pointtia.


  OFFTOPIC:
  Mutta jotain hommia voi jo ennen sitäkin tehdä, mitkä vaikuttavat asumismukavuuteen. Tässä muutamia esimerkkejä, mikä omassa asunnossa on vikana:

  Esim, tääl kämpäs on kaikkien ovien lukot paskana, paitsi ulko-oven ja parvekkeen. Ne on aivan loppu jo, naksuu ja paukkuu, ku kääntää, aivan väljiä ja loppuunkuluneita. Vessan ovien lukot vielä joku päivä hajoaa, tiedän sen jo nyt.
  Lattiaan laitettu laminaattia, ilmeisesti joko kuluneen parketin tai muovimaton (olohuoneessa tosin parkettia...) päälle suoraan. Siinä on vaan se moka käyny, että siellä laminaatin alla ei ole mitään muovia, sitä ei kunnolla kiinnitetty ja se on kohonnut niin korkealle, että ovien eteen ei voi laittaa mitään mattoja (ilman, prikkoja laittaa saranoiden väliin, jotta mahtuu aukeamaan). Laminaatti myös siis narisee ja paukkuu jokapaikassa.
  Ovet ja karmit alkaa myös olemaan niin kieroja jo, että ne hankaa.

  Sitten, kylpyhuone. 70-luvun emaloitu amme, liukas ku mikä, ahdas. Siellä ku käy suihkussa, ni ei muunmuuassa ole mitään suojalevyä peilikaapin valaisimen ja suihkun välillä. Ja se valaisin on alkuperäinen, ei minkäänsortin hajuakaan vesisuojauksista, edes roiskeveden (sen kansi on vähän halki ja lähtee ihan vaan vetämällä pois, ei tartte edes painaa tai mitään, sisällä kaikki johdot suoraan esillä, ei edes mitään eristelevyä, minkä alla olisivat. Avomuuntaja). Jännitystä elämään, suihkussa.

  Kylppärin lattialla ei käytännössä ole minkäänsortin kaatoa, vesi jää lillumaan just siihen, mihkä sen kaadat. Kaivonkansi ei enää sovi paikalleen kunnolla, koska se on ruosteen takia turvonnut (metalliset viemäriputket, of course).
  Käsienpesualtaalla ei ole omaa hanaa, vaan suihkun hanassa on tämmöinen pitkä varsi, joka käännetään tietty sinne käsienpesualtaalle (mutta se ei riitä, koska käsienpesu on siinä hankalaa hanan varren ollessa lähes laidassa kiinni)
  Pyykinpesukoneen paikka tietty on mitoitettu vain kapealle koneelle, joten oma iso koneeni juuri ja juuri mahtui siihen rakoon, molemmille puolille jäi vain 3 cm tilaa (tämä on vielä nykyäänkin aivan käsittämätön suunnitteluvirhe kerrostalojen saneerauksessa, että tehdään pyykinpesukoneelle paikat kapean koneen mittojen mukaan, vaikka kapeita koneita aina vaan vähemmän ja vähemmän myydään).
  Kylppärissä ei lainkaan minkäänsortin vesieristeitä, 70-luvun alkuperäisyys näkyy vaan öljymaalina betonin päällä ja olettamuksena, että kylpyammeessa ollaan istualteen, ei seistä (kaakelit nousevat noin 60 cm ammeesta ylöspäin, mutta seistessä itse nouset ammeesta yli metrin ylemmäs). Kaakelinsauma alkanut pettämään, betoni paistaa, ja sitä on jo ennen mun asumisaikaa yritetty jollain paikkailla epätoivoisesti ja se paikkaus alkanut pettämään.


  Keittiö, nuu niin. Jääkaappi 80-luvulta. Keittiön kaapit 2000-luvun alusta, mutta, tässä onkin jekku. Kun avaat kaapinoven, havaitset alkuperäiset rungot ja jopa muoviset vetolaatikot 70-luvulta. Eli pelkät kaapinovet on vaihdettu paremman ulkonäön tarpeessa (tyypillinen kikka, olkaa tarkkana, ku katotte kämppiä). 70-luvulla oli ihme tyyli rakentaa kapeita ja syviä kaappeja, joihin ei oikeesti saa mitään sopimaan ja ovat äärettömän epäkäytännöliset (ihmisillä tosin oli todella vähän keittiövälineitä siihenaikaan, tyyliin kaks kattilaa, vuoka ja lautaset). Nykyään onneks asennetaan leveitä ja syviä vetolaatikoita korvaamaan niitä kahta kapeaa kaappia. Tänne asti tosin tuo ilmiö ei ole vielä tullut.
  Liesituuletin on mallia puhaltaa kuuman höyryn takaisin huoneilmaan ---> täysin hyödytön. Sekin raksuttaa ja pitää meteliä.


  Makkarissa alkuperäiset, normaalisti avautuvat vaatekaapit, joten mitään hotellisänkyä ei saa mahtumaan (liukuovet ois jees). Sinne oli vielä kaikenkukkuraksi asennettu ikkunalauta entistä enemmän kaventamaan huoneleveyttä. Sen nyppäsin kyllä poies ihan suosiolla, tuskin se omistaja siitä alkaa vetää käpyä nenään (sentäs ostin olkkariin kokonaan uuden ikkunalaudan, ku edellinen oli tehty kahdesta lastulevyn pätkästä ja sähköjohdolla sidottu kiinni).


  Sähköt tietty alkuperäiset, eli helvetin vaaralliset ja puutteelliset. Eikö ne taloyhtiöt vieläkään tajua sitä riskiä, että kun on avoimilla reijillä varustetut, maadoittamattomat pistorasiat, että lapsi voi työntää sinne hiuspinnit tai jotain, ja se on pian henki pois siltä. Ja tasan yksi antennipistoke koko asunnossa. Yksi. Olohuoneessa. Siihen joutu kaikki laitteeet virittelemään hirveellä haaroitinsotkulla (2 telkkaa + modeemi). Ja sen lisäksi jouduin vetämään verkkokaapelin toiseen huoneeseen, jotta sai puuceen verkkoon (kokeilin ensteks langattomalla verkkokortilla ja tuumasin, että nöynöy, pätki aivan liikaa).
   
 26. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  366
  Voihan se kympin kahden kaukalo olla jonkun mielestä mielenkiintoinen tilanne, hohhoijaa!

  Offtopic on sellaista kuraa että. Olisi varmasti parempi jos muuttaisit HETI pois!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti