Verkkotallennuslaki käytäntöön. Elisa alkaa ensimmäisenä poistaa tallenteita.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja totuuden.siemen, 09.05.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. totuuden.siemen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2016
  Viestejä:
  395
  Tänään se pahin pelko toteutui, kun huomasin Elisaviihteen boksin ohjelmiston päivittyneen.
  Grafiikka oli mennyt huonompaan suuntaan mutta eipä se kauan häirinnyt, kun huomasin valikkoon ilmestyneen uuden kohteen.

  [​IMG]
  Huom: Kuva elisaviihde.fi

  Yli kaksi vuotta vanhemmat tallenteet alkavat siis poistua palvelusta automaattisesti. Tämähän oli tulos siitä, että neuvottelupöydässä tv-yhtiöiden kanssa oli pelkästään näitä yhdistyksiä jotka saivat sanella mielivaltaiset ehdot tv-ohjelmien tallentamiselle ja säilytykselle.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 2. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Soneralla ollut sama jo vuosia.

  Kannattaa jättää tekevision katsominen ja torrentoida kaikki materiaali koneelle.
   
 3. totuuden.siemen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2016
  Viestejä:
  395
  Vuosia, siis tallenteiden poistuminen vai?
   
 4. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Joo.
   
 5. totuuden.siemen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2016
  Viestejä:
  395
  No eihän tässä sitten mitään hätää ole ollut moneen vuoteen, kun vanhin tallennekin on vuodelta 2010.
   
 6. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Onko Soneralla (tai nykyään Telia) ollut ajallisesti rajoittamatonta verkkotallennusta koskaan? Ainakaan itselläni ei ole ollut, mutta koko palvelukin on ollut minulla vasta kolme vuotta. Jossain vaiheessa siihen tuli joku typerä maksu ilmeisesti tuon saman lain peruja.
   
 7. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Onhan sinulla vielä pari kuukautta aikaa latailla ne ohjelmat omalle kiintolevylle. Netistä löytyy toimivat ohjeet.

  Olihan tuosta jo pari vuotta sitten juttua miten joku idiootti opetusministeri tai opetusministeriö teki lain jonkun Teosto-mafian myötävaikutuksella, jossa päättivät kusta taas yhdessä operaattorien kanssa kunnolla kansalaisten päälle.

  Nettitelevisiopalveluita tarjoavat suomalaiset operaattorit ja Teosto-mafia yhdessä sopivat ministeriön myötävaikutuksella että ottavat käyttöön jonkun verkkotallennusmaksun, kriminalisoivat kuluttajan tallentamien tv-ohjelmien pitkäaikaisen säilyttämisen verkkolevyllä ja päättivät vielä tuoda niihin tallenteisiin vaihtuvat pakkomainokset.

  Jotenkin sairas tilanne tuollainen kun kaksi osapuolta neuvottelee keskenään siitä miten kusetetaan kolmatta osapuolta perusteellisesti ja rahastetaan kunnolla ilman että sitä kolmatta osapuolta otetaan edes neuvottelupöytään.

  Onneksi ulkomailta löytyy hyviä vaihtoehtoja ja voi haistattaa vi**t noille Suomen Teosto-mafian tyypeille. Kymmenellä eurolla kuussa saa nykyään iptv-palveluita jotka tarjoavat Sky UK, Freesatin ja USA:n suurimmat maksuttomat ja maksulliset tv-kanavat ja lähes kaikki myös HD-versioina. Myös parin viikon catch up ominaisuus taitaa löytyä isommille kanaville. Loput ohjelmat saa kotimaisilta tv-kanavilta ja kaapelista ja satelliitista talteen vaikka Enigma2-digiboksilla pysyvästi ja kaikki loput saa ladattua sitten talteen torrent-tiedostoina hyvin edullisesti. Em. keinoilla Suomen Teosto-mafia ja asiakkaita kusettavat operaattorit eivät saa penninjeniä rahaa ja itsekkin vain säästää rahaa Elise Viihteisiin ja muihin vastaaviin sontakasoihin verrattuna ja kuvanlaatu ja kanavatarjontakin on aivan eri planeetalta.

  Se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa!
   
 8. Windowsilainen

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  317
  Ihan oikea päätös! Ei niitä ohjelmia /leffoja kerkee muutenkaan katsomaan jos niitä jättää kymmeniä vuosiksi varsinkin jos käy palkkatyössä. Leffoja kun tulee päivittäin telkkarista ja osa voi olla jopa samoja mitä on jo tallennettu. Meillä Topfield boxi vaihtui vuosi sitten Viihteeseen ja sinne+sen ulkoiselle levylle jäi satoja leffoja jotka oli tallennettu vuosia sitten koska emme kerenneet katsomaan niitä kun uusia tuli päivittäin ja myös sarjoja!

  Lopulta otin levyt pois ja alustin tietokoneessa ja otin tietokonekäyttöön.

  Ja moni ohjelma on ladattavissa koneelle ilmaiseksi Areenasta ja Ruudusta ja leffoja voi lainata ilmaiseksi kirjastosta ja kopioida koneelle yhdellä klikkauksella. Tämä ei toki ole laillista mikäli suojauksia mutta kukapa kyttää:D
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2017
 9. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 043
  Koska sinä et ehdi katsoa tallennuksiasi, niin on oikea päätös, että kukaan muukaan ei niitä kaipaa. Hienosti perusteltu!

  Joskus Elisa/Sonera viihteen alkuaikoina ohjelmat ei säilyneet kuin muistaakseni 3kk Mä peruin tilauksen kun tämä selvisi. Mulla on läjäpäin elokuvia levyllä vaikka tuskin niitä kaikkia tulen ikinä katsomaan. Ei ne siellä minua haittaakaa, mutta onpa varastossa pahan päivän varalle.

  Tarve on vähentynyt huomattavasti netflixin yms palveluiden myötä.
   
 10. Windowsilainen

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  317
  Nykypäivänä ei enää kerkeä kun niitä tulee kokoajan uusia telkkarista. Ei riitä aika 8-16 työpäivää tekevillä.
   
 11. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  En tiennyt, että porukka oikeasti tallentaa vielä tv-ohjelmia johonkin. Luulin enemmänkin joksikin 90-00-luvun harrastukseksi. Nykyään kannattaa tosiaan warettaa kaikki mahdollinen ja saa hyvää kuvanlaatua ilman mainoksia. Jos haluaa TO-mafiaa tukea, niin sitten on Netflixit yms.
   
 12. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 043
  En minä sitä väitäkkään, mutta kun totesit, että tämä on jotenkin hyvä juttu (koska sinä et enää ehdi katsoa tallennuksia). En millään tasolla ymmärrä miksi se on hyvä juttu, että tallennuksia aletaan poistamaan. Ei niistä minulle ikinä ole riesaa ollut.

  Ja kyllä meitä on jotka tallentavat ohjelmia. Josko vaikka katson suomalaista sarjaa maikkarilta, niin pistän tallennuksen päälle ohjelman alkaessa ja odottelen vartin --> pompin mainosten yli. Tai sitten ihan vaan katselen jonkun elokuvan minkä olen tallentanut. Suoratoistopalvelut on kieltämättä vienyt ison siivun tallennustarpeesta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2017
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Tuosta tosiaan oli aikaisemmin juttua. Periaatteessa ihan sama jos tallenne parin vuoden kuluttua poistuukin, mutta pakolla tuputettavat mainokset eivät yksinkertaisesti vain miellytä pätkän vertaa. Tähänkin saakka aina Elisa Viihteen tallennuksia katsoessa on mainokset tullut hypättyä yli, ei niitä vain jaksa ja kiinnostus on luokkaa pyöreät nolla.

  Jokos tuo paskasäädös on tullut siis voimaan, eli ei voi enää Viihteen tallennuksista hypätä mainoksia yli? Ei millään jaksais testata, ja vois suoraan soittaa operaattorille ja sanoa paskan irti.
   
 14. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Tahtoo se olla vähän haastellista warettaa esimerkiksi suomenkielisellä ääniraidalla lastenelokuvia. Samoin joskus tulee jotain sellaista televisiosta jota nyt ei vaan mistään warettamalla taatusti löydy. Tyyliin joku suomalainen klassikkoelokuva joka esitetään Suomen televisiossa noin yhden kerran kolmessakymmenessä vuodessa. Joskus myös jotain pyydetty tallentamaan pysyvästi kun joku tuttu on ollut esiintymässä jossain tv-ohjelmassa.

  Itsellä vähän tulee tallennettua, mutta jotain tuon tyyppistä välillä tullut tallennettua.

  Pakkomainokset ovat tulossa pian osana sitä pakettia jolla televisiopalveluita tarjoavat operaattorit ja Teosto-mafia sopivat keskenään niistä säännöistä.

  Mitä itse joskus vanhoja VHS-kasetteja kävin läpi kun etsin videokameran nauhoja digitoitavaksi, niin parasta A-luokkaa niillä televisiosta tulleilla nauhoitetuilla ohjelmilla oli ne mainokset. Eli joku 1980-luvulla televisiosta tullut Bond-elokuva on tekniseltä laadultaan sellaista paskaa VHS nauhalla, että sillä ei ole mitään käyttöä, mutta sen keskellä tulleet mainoskatkot olivat todella hauskoja retro-vetoja ja ne kuulutukset siitä kun ohjelma alkaa.

  Jatkossa sellaisia retro-pläjäyksiä ei pääse ainakaan pilvipalveluihin syntymään kun operaattori arpoo aina uudet mainokset tallenteen keskelle ja vähän joka välin ja toisaalta kaikki tallenteet tuhotaan viimeistään 2 vuoden jälkeen.

  Jos on kiinnostunut ajansiirron tai muun syyn takia jotain tv-ohjelmia tallentamaan, niin kannattaa suosiolla ostaa vaikka joku Enigma2-pohjainen digiboksi. Ne osaavat tallentaa suoraan omalle NAS-levylle ja usb-kovalevylle salaamattomassa muodossa. Sadan euron luokkaa kustantaa halvimmat yhden virittimen Enigma2-digiboksit ja 300 euron hintaluokassa saa jo kolmen virittimen boksin ja CI+ salauksen modulin siihen joka osaa tallentaa salaamattomana myös kaikki antenniverkon, kaapelin ja satelliitin CI+ korttilinkitetyt hd-maksukanavat.

  Noissa Elisa Viihde ja muissa Suomen iptv-viritelmissä on estetty suunnilleen kaikkien maksukanavien tallennus kokonaan ja varsinkin maksullisten hd-kanavien tallennus on estetty.

  Enigma2 digiboksit osaavat säätämisen jälkeen streamata kaikkia tv-kanavia ja tallenteita suoraan omaan puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen minne tahansa missä on riittävän nopea nettiyhteys käytössä. Toki tämä vaatii pari iltaa perehtymistä että onnistuu kun kannattanee tietoturvan vuoksi viritellä vaikka joku Raspberry Pi 3 tikku VPN-serveriksi oman sisäverkkoon pääsyä turvaamaan ja joku dyndns-palvelu kaveriksi. Myös ajastukset onnistuvat ok etäyhteydellä suoraan vaikka puhelimesta.

  Ainoa huono puoli tuossa Enigma2-boksissa on, että CI+ salattuja korttilinkitettyjä tv-kanavia voi katsoa tai tallentaa vain yhtä kerralla. Tämä ei ole boksin vika vaan ominaisuus kun CI+ järjestelmä on tarkoituksella rampautettu niin että se älykortti suostuu purkamaan vain yhtä kanavaa kerralla. Vanhempi CI-salausjärjestelmä ilman plussaa osaa purkaa yhdellä kortilla vaikka sataa eriä maksullista tv-kanavaa kerralla. Ilmeisesti Enigma2-bokseissa onnistuu säätämisellä myös se, että yksi älykortti toimii sekä CI versiona että CI+ versiona ja osaa CI moodissa purkaa n+1 kanavaa yhtä aikaa. Itsellä ei ole noista CI+ kanavista kokemusta kun en ole halunnut lähteä moiseen kyykytykseen mukaan.
   
 15. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Kirjastosta lainattuja tai miten vaan lainattuja elokuvia saa kopioida omaan käyttöön, paitsi jos siinä on tehokas suojaus, niin sitä ei saa kiertää.
   
 16. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Eikö pykälä mennyt jotenkin niin, että suojausta ei saa tietoisesti ohittaa. Jonka jälkeen herää kysymys että onko tietoista suojauksen ohittamista kun kopio-ohjelma poistaa sen automaattisesti käyttäjää mitenkään häiritsemättä.
   
 17. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Niin ja onko koko DVD-levyjen suojaus edes mikään tehokas kun lapsikin pystyy sen korkkaamaan omin neuvoin?

  BluRay-levyjen ja 4k hdmi-kopiosuojausten osalta en tiedä onnistuuko niiden korkkaaminen lapsilta ilman aikuisten apua. Tosin kummatkin on sen verran pahasti rikki että kuka tahansa muro pystyy ne ohittamaan kun netistä kaivaa varttitunnin tietoa ja lataa valmiit tarvittavat softat tai sopivan HDMI-hdcp 2.2 "korjaimen".

  Em. aiheista ei taida enempää pystyä tällä palstalla keskustelemaan kun Teosto-mafian kriminaalilait kriminalisoivat keskustelunkin.
   
 18. Tragos

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2014
  Viestejä:
  42
  On se ainakin Helsingin hovioikeuden mielestä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lex_Karpela#Kansalaistottelemattomuuskampanja

  Mutta joo, eilen alkoi meilläkin Muumien latailu Viihteestä talteen. Eipä tuolla muuta tärkeää taida olla kun nuo muksujen suosikkiohjelmat. Muuten voisi irtisanoa koko palvelun, mutta täällä Elisan monopolialueella vastaava nettiyhteys ilman Viihdettä on samanhintainen kuin tuon kanssa...
   
 19. Nitrxz

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2011
  Viestejä:
  319
  • Varoitus: 1.2 Nollapostaus.
 20. samptaro

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  969
  Isoin menetys kyllä oli sen kahden viikon time shiftingin poisto, eli pystyit katsomaan mitä tahansa ohjelmaa menneiltä viikoilta. Kuitenkin tuo kuvanlaatu on telkkarin kautta pajon parempi Areenaan ja Katsomoon verrattuna, eikä tavitse miettiä mitään muita teknisiä rajoituksia.


  Valitettavasti se teosto käy poistamassa videoita youtubesta, hyvänä esimerkkinä Speden Spelit klippejä on kadonnut.
   
 21. minavain123

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2010
  Viestejä:
  179
  Oma levy, ei ongelmia. Digimaailmassa kehitys menee taaksepäin. Tallennustila ei maksa mitään, mutta kun ei. Kaista punaisena striimataan netin yli päivästä päivään samaa roskaa. Eihän tossa ole järjen hiventäkään. Puhelimeenkin 64gt korttti ja kyllä sinne nyt musiikit ja por... videoita mahtuu. Akkukin kestää igan helvetin paljon pidempään kun ei tarvii huonon signaalin yli hakea joka tavua.

  Toki kaikkea ei ole järkevä tallentaa, itse tallennan tai lataan yleensä samalla kun katson. Kopiosuojatut voi nauhoittaa samalla, 50€ näyttiksessäkin on h264-rautaenkooderipiiri, jolle HD on lastenleikkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti