Verkkolevy taloyhtiön käyttöön?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja toke lahti, 31.01.2017.

 1. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Domainkeskus tarjoaa 50Gt, 100 tunnaria 120€/vuosi.

  Kokemusta? Vaihtoehtoja?

  Aikasemmin hallitus ja isännöitsijä käyttänyt Dropboxia, mutta kun ilmaistila loppuu, niin pitäs ostaa 12 maksupakettia eli 1440€/vuosi.
  Kerrostaloyhtiössä tulossa paljon remppaa, joten tilaa tarvii.
  Nyttenkin viemärikuvausvideot piti ottaa pois jaosta, jotta ihmiset pystyy jatkamaan drpboxinsa käyttöä.
   
 2. Samppa221

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  255
  En tiedä miten toimisi tähän tarkoitukseen mutta Office 365:ssa tulee 1TB tilaa.
   
 3. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 662
  Youtubeen voi ladata videot maksutta. Tarvittaessa saa piilotetuiksi vain linkillä näkyviksi tai jopa käyttäjäkohtaisesti rajattua.
   
 4. 77Jake

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2012
  Viestejä:
  44
 5. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Kuinka monelle voi antaa lukuoikeudet?
  Voiko erikseen määritellä luku- ja kirjoitusoikeuksia muille (globaalisti/kansiokohtaisesti)?
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 6. 77Jake

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2012
  Viestejä:
  44
  Halutun tiedoston tai hakemiston voi jakaa share linkillä. samalla voi määritellä onko linkin käyttäjällä upload oikeudet vai download oikeudet.
  Voi käyttää myös invite to folder toimintoa, jolloin halutut käyttäjät saavat täydet oikeudet jaettuun hakemistoon
  kyllä varmasti ainakin kymmeniä käyttäjiä voi kutsua tuonne hakemistoon, varmuutta mulla ei ylärajasta kuitenkaan ole.

  Näitähän pääsee kokeilemaan luomalla tuon free-tilin ja kokeilemalla olisko passeli omaan käyttöön..

  Ainiin ja sharelle voi lisäksi asettaa erikseen vielä passwordin jos haluaa lisäturvaa. Luodun share linkin voi myös asettaa automaattisesti päättymään tiettynä päivänä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 7. juhaaa

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2009
  Viestejä:
  568
 8. iSteel

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  322
  Hei kiitos tästä vinkistä! Ostin tuon 500GB ja nyt olen lataillut 60GB valokuvia talteen tuonne syncillä. 60GB uppaus ottaa jotakuinkin vuorokauden tuon aplikaation mukaan. Ominaisuudet näyttää juurikin siltä mitä tarvitsen. Helppokäyttöinen, minkä tahansa hakemiston synkkaus, mappaaminen asemaksi onnistui heittämällä. 54 eurolla ihan kiva määrä pilvipalstaa.

  Dropboxin ja Onedriven näyttää saavan backupattua tuonne automaattisesti jos haluaa. Remote upload näyttää kivalta ominaisuudelta kun voi antaa vaan linkin jonnekin nettiin ja lataa filen suoraan pilveen ilman että oma kone joutuu olemaan välissä.

  Ilmeisesti käyttää p2p:tä valokuvissakin, koska pystyn katsomaan kaikkia kuviani puhelimella vaikkei noista ole kuin puolet vasta roilottanut tuonne pilveen. Eli ottanee yhteyttä kotona olevaan koneeseen ja ottaa kuvan sieltä. Tai sitten mulla on ollut vain tuuria testaillessa tai muuten vain evotan.

  10/10 annan tälle pCloud:lle näin päivän kokeilun jälkeen.
   
 9. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Omaan käyttöön varmaan tosi jees, mut bisnis-versio 10-20 tyypille 8$/lärvi/kk ei niinkään.

  Ei kukaan satu tietää vastaavia perinteisen verkkolevyn tarjoajia kuin toi Domainkeskus, vastaavilla hinnoilla ja ehkä joku joskus jopa vertaillut näitä?
   
 10. pirimv

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  120
  Jos harrastelua haluaa niin jonnekkin talonyhtiön jakamoon pc pöyrittämään linuksia. Siihen esim. nextcloud.
   
 11. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Ei haluu.
  Lähinnä yritän tässä kysellä, onko tolla Domainkeskuksella mitään vastaavia kilpailijoita perinteisen verkkolevytilan kauppaamisessa.
   
 12. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  762
  Domain keskuksen hinta on tohon verrattuna aika kilpailukykyinen.

  Jos tuollaista haluaa niin aloituspostauksen hinta vaikuttaa ihan kohtuuhintaiselta, jos muutkin rajat menee sapluunaan. Jos firmatilit tarvitaan ja paljon käyttäjiä, joilla henkilökohtaiset tilit.

  Projektin jälkeen voi riittääkö vähempi määrä tilejä, yksi tai kaisi voisi riittää.

  OneDrive on ilmeisesti poisuljettu ja jos ei kotili käy niin hintakin pomsahtaa aloituksen tasolta
   
 13. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Eiks yhtiölle onedrive maksa min. 60€/käyttäjä/vuosi?
   
 14. FireExit

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2016
  Viestejä:
  414
  OneDrive for Business Palvelupaketti 1 - Tiedostojen jakaminen ja 1 Tt OneDrive-tallennustilaa: 4,20 € käyttäjä/kuukausi (vuositilaus)

  OneDrive for Business Palvelupaketti 2 - Tiedostojen jakaminen ja rajoittamaton OneDrive-tallennustila, edistyneet suojausominaisuudet sekä vaatimuksenmukaisuustarpeiden huomioiminen: 8,40 € käyttäjä/kuukausi (vuositilaus)

  https://products.office.com/fi-FI/o...ompare-onedrive-for-business-plans?tab=tabs-1
   
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  762
  Jos hintan on ongelma ja paljon tarvitaan tilejä niin aloituspostauksen 120€/vuosi on halpaa.

  Tökkiikö tuossa palvelussa jokin ?

  Rahalla voi saada enemmän tilaa, mutta samalla voi saada muutakin ja miettiä onko se pelkkä tallennustila se juttu, tarvii ne käyttäjät myös välineet niitä tiedostoja käsitellä ja luoda ja lisenssit niihin välineisiin. Riippuen vaiheesta niin nuo hommat voisi hankkia hanketta konsultoivalta tahola.

  Jos kyse siitä että alkuvaiheessa jotain tiedostoja pitää jakaa hallituksenjäsenille + parille muulle, niin tarviiko kaikki henkilökohtaista firmatiliä ja edes mahdollisuutta muokata kaikkea.

  Ajatus myös se että jos olisi vain yksi-iso tili, jossa ne isot tiedostot ja arkisto mikä jaetaan kaikille , esim. OnerDrive iso, 11 vapaata (ilmaista), pitää sitten selvittää miten lisenssit sallii "firma" käytön ilmais tileillä.
  Dropbox vähän töksähtää jos kaikilla ei riittävästi tilaa, vaikka käyttäisi vain hänelle jaettuja.

  Hankkeen edettyä tulee jossain vaiheessa tarve asukkaille jakaa, ja sen homman hoitaminen mahdollisuuksien mukaan ulkoistaa sille firmalle joka hommaa vetää.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 16. jarif

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  212
  Tuo nextcloud alkoi mua nyt kiinnostaa, kun olen etsinyt pilvitallennusratkaisua kans omaan käyttöön. Tuohan on mainio, ja skaalautuu miten vaan varsin pienillä kustannuksilla...
   
 17. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 333
  Google drive?.Oikeasti mitään firma juttuja tarvitse ostaa jos jakaa tiedostoja taloyhtiön hallitukselle jollei nyt ole aivan tarkoitus tuhlata niitä asukkaiden rahoja?.Isännöitsijöillä on muuten käsitykseni mukaan omia sivuja joilla voi jakaa noita tiedostoja ja jos taloyhtiössä on taloyhtiölaajakaista niin sen toimittajalta voi saada halvalla tilaa josta jakaa niitä tiedostoja muille.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 18. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  762
  Missä menee raja MS (OneDrive) ja Google kuluttaja tuotteissa ? Onko yhtiön koolla ja omistajilla väliä ja meneekö raja juuri siinä että jaetaan vain hallituksen jäsenille. jne.

  Lisenssin rajaa aiemmin voi tulle ongelmia muissa ehdoissa, eli mitä dataa sillä palvelulla käsittelee voiko sen tallentaa sellaiseen paikkaan missä niiden käsittely ei ehkä vastaa tarvetta lainsäädännön, asukkaiden ja muiden osapuolten kannalta. Jos joutuu miettiin useinkin voiko tämän tallentaa tänne vai niin raskasta sekin ja jotekin ne muutkin pitää hoitaa.


  Tässä ehkä kyse kohtuu isosta yhtiöstä, jolloin vastuussa olevilla ei ole kiinnostusta ottaa riskiä muutaman satasen säästön takia. jos löytänyt 120€/vuosi hintaisen palvelun ja siitä vielä haluaisi tinkiä, niin ei kyse enään rahasta.
   
 19. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Tökkiikö?
  Duoda noin, tarkoitus oli kysellä mielipiteitä ja vaikka ihan oikean elämän kokemuksia vaikkakin juurikin tuosta Domainksekuksesta.
  Tämä siis ennen sen ostamista.
  Nyt verkkolevy hankitaan sieltä, jos joku haluu kuulla, miten toimii, ni voi huhuilla tänne myöhemmin.

  Oikeesti?
  No, aikuisten oikeesti; iso taloyhtiö, paljon remontteja tulossa, osakkaille on sovittu jaettavaksi osa datasta, isännöinnillä on omat tyyppinsä, sitten on hankesuunnittelijat, varsinaiset toteussuunnittelijat ja sitten urakoitsijoita ja niiden aliurakoitsijoita. Lisäksi vielä muutamia muita sidosryhmiä liittyen kilpailutukseen ja konsultointiin. Ja asukkaitakin asuintalossa vielä on...

  Dropboxilla on menty aiemmin, kerran eräs käyttäjä vahingossa poisti valtaosan taloyhtiön datasta.
  Ongelma näissä "sharing"-palveluissa tulee siitä, että jengillä on omaa dataansa jaossa vaihteleva määrä ja kun oma lasketaan yhteen taloyhtiön datan kanssa, niin joillain paukkuu perustila yli tosi herkästi ja toisilla sitten ei. Talon ei kannata alkaa ostelemaan lisätilaa sinnetänne eri ihmisten dropboxeihin tai gdrivelle.

  Tarkotus ei myöskään ole tehdä mitään kriisiaikaista häkkyrää jonkun rempan takia vaan ihan kunnollinen digitaalinen arkisto, jossa kaikki se tieto mitä paperillakin normaalisti säilytetään, ainoastaan vain paljon helpommin haettavissa ja jaettavissa.
   
 20. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  762
  Droboxin ongelma on kuvailemasi, eli pitää olla myös jaonkohteen tilillä tilaa, ei riitä että jakajalla on tilaa.

  Tuo kai ongelma palvelusta riippumatta jos kirjoitusoikeuksien haltija poistaa datan, niin se kuuluukin poistua. -> jotenkin pitää hoitaa varmuuskopiointi niin että tahalliset, haittakkeet ja vahingoista pystyy palautuun.

  Ok, olet oikeassa, takerruin tuohon hintapointtiin, jäi tunne ettei saisi juuri maksaa.

  Tarve ilmeisesti olisi vähän kehittyneemmälle documentin hallinnalle, ei pelkälle verkkolevylle. tai vähintään nimetellylle henkilölle varamiehineen joka hommaa pyörittää. (kirjoitus/muokkaus oikeudet) Hommaa helpottaa vähän se että varsinaisen hankkaan documentti puolen käisttelyn hoitaa joku siihen osallistuva taho, eli ei tarvi puurtaa sen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2017
 21. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Mulle oli yllätys toi sharing-toimintalogiikka ja toinen yllätys oli, et gdrive ja onedrive toimii samalla logiikalla.
  Ei periaatteessa makseta levytilasta, vaan sen jakamisesta ja synkkautumisesta.

  Tarvetta tietty olisi, mutta mulla ei ole tietoa hienommasta dokumenttienhallintapalveluista tai niiden hintatasosta.
  Olis mielenkiintoista tietty kuulla, mitä tollasia tuotteita on tarjolla. Hinta saa olla satasia vuodessa, mutta ei tuhansia, kuten näillä sharing-palveluilla olis alkanu olee.
  Ja siksi päätettiin mennä simppelillä verkkolevyllä. Sinne saadaan kätevästi "syväarkisto" pelkillä lukuoikeuksilla ja "työarkisto" kirjotusoikeuksilla.
  Varmuuskopiointiin pitää luoda joku kätevä rutiini, tämä on vielä selvityksen alla.
   
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  762
  Vaatiiko OneDrive nykyään tilaa myös jaon kohteilta ?


  Kirjoitusoikeuksia ei kai tarvi kun siitä vastaava varamiehineen, ja nekin vain päivittäessä.
  No Joku pudotuslaatikko kansio varmaan tarpeen.

  En keksi mikä olisi sopiva palvelu missä muutamalla satasella vuosi saisi jonkin kelvollisen documentin käpistely palvelun, jos tarve luokkaa 10 (hallitus isännöinti) + kymmenniä hallituilla lukuoikeuksilla (Asukkaat). Tuollainen kuitekin tarvitsee jo vähän enemmän koulutusta ja tukea.

  Asukas tiedottamiseen voi ehkä käydä jokin selain pohjainen (esim jokin blogi alusta missä voi tunnuksilla hallita lukuoikeuksia) + FTP tilaa. tuokin vaatii jonkin sitä ylläpitää, tai sitten hankkia kaupallisesti tuettu palvelu, onhan noita taloyhtiöille suunnattuja palveluita. Muistaa vaan että jakaa siellä periaatteella että ne voi vuotaa julki.
   
 23. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
 24. toke lahti

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  131
  Ai niin, guugle oli keksiny osittain uskottavankin selityksen quota-hässäkälle:
  Jotkut yksittäiset käyttäjät olivat avanneet itelleen parikymmentä guugle-tunnaria ja jakamalla gdrivet omien tunnusten kesken, saivat aikaan itelleen isoja yksittäisiä ilmaisia verkkolevyjä.
   
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  762
  Mielenkiintoista, onko sitten niin ettei toimi kaikilla noin, perustuen siihen että joillain on käytössä kymmenien gigojen jaettuja kansioita joita jaettu myös tileille joissa ei ole kuin se vakio paketti.

  Jos menee noin, että jaettu vie kaikkien tililtä sen mitä sinne on tallennettu, niin joku yksittäinen voi tuupata vahingossa tai tahallaan sellaisen mällin että kaikki pikkutili omistajilla menee kaikki muu, ehkä tärkeäkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti