Verkkokauppa-alustat

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja niempi2, 25.07.2017.

 1. niempi2

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2003
  Viestejä:
  195
  Olisi tarkoitus tehdä uudelle yritykselle verkkokauppa ja nyt olisi sille sopiva alusta haussa. Alla vähän vaatimuksia.


  -Tuotteita noin 1000.
  -Rajapinnat tuotteiden/tuotekuvien tuontiin esim csv,excel yms tiedostoista.
  -Mahdollisuus monistaa verkkokauppa toisen domainin alle erillaisella ulkoasulla ja kielellä.
  -Mahdollisuus luoda "tuotekonfiguraattoreita" monimutkaisille tuotteillle. Käyttännössä siis pluginsysteemi , joka mahdollistaa melko vapaasti tuotteiden parametrisoinnin ja hinnanlaskennan.


  Itselläni kaksi vahvinta vaihtoehtoa ovat tällä hetkellä Woocommerence ja Nopcommerence. Tuo Nopcommerence on vähemmän käytetty, mutta se on toteuttettu .net alustalle, joka on minulle tutumpi ja sitä kautta noiden plugininien kehittäminen olisi helpompaa.
   
 2. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 179
  OpenCart jos linuxiin Apache/Nginxiin pyörimään. OC on php-pohjainen ja valtava määrä plugareita tarjolla.
  https://www.opencart.com/
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 3. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  834
  Saako noihin ilmaiseksi plugarina esim. checkoutin maksusanappuloille tuen?
   
 4. 1Q94

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2014
  Viestejä:
  24
  Drupal Commerce 2. Oman kokemuksen mukaan Drupal 8:n konfiguraatioiden siirto ympäristöstä toiseen toimii 100x paremmin kuin vastaavat viritykset WP:ssä.
   
 5. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Noista kahdesta valitsisin ehdottomasti Woocommercen. Nopeiten yleistyvä ja kehittyvä alusta tällä hetkellä. Kärsii jonkin verran Wordpress-alustan arkkitehtuurista, mutta tuonkin kanssa pystyy elämään. OpenCartiin en koskisi lähinnä sen arkkitehtuurin vuoksi. Itsekoodattuja ominaisuuksia on mielestäni erittäin vaikea ylläpitää ja valitettavan usein softan päivitys johtaa verkkokaupan hajoamiseen ja korjausrumbaan.

  Drupaliin en ota kantaa, mutta wordpress siirtyy ympäristöstä toiseen parissa minuutissa kunhan vain tietää mitä tekee. Itsellä wp:n siirto tai uuden kaupan pystytys on itseasiassa skriptattu toiminnallisuus, joka ei vaadi lainkaan interaktiota. Yksikään asennus ei ole vielä hajonnut. Toki jos asennus on täynnä kaikenmaailman virityksiä ja muokkauksia coreen, niin sitten menee toki vaikeaksi. Toisaalta tuollaista käpistystä ei ylipäätään pysty päivittämään.

  Et sen kummemmin avaa mitä tuotekonfiguraattori pitää sisällään. WC:een on tarjolla iso läjä erillaisia laadukkaita maksullisia plugareita, jolla onnistuu hyvinkin monimutkaisten tuotteiden toteuttaminen. Ilmaisten lisäosien puolella laatu ja tuki on mitä sattuu. Toki itse koodaamalla pääsee tarvittaessa kuuhun ja vielä takaisinkin. Woocommercessa pystyy melko helposti luomaan omia tuotetyyppejä tai plugareilla tökkimään olemassaolevia tuotetyyppejä haluamaansa suuntaan.

  Pääsääntöisesti maksutapaintegraatiot ovat maksullisia eri alustoihin, mutta tuo max. satkun hinta plugarista (pois lukien magento, johon nuo maksaa törkeitä summia) ei pitäisi olla liian kova hinta kenellekään, joka oikeasti meinaa alkaa tekemään bisnestä verkkokaupalla. Jos myytävät tuotteet eivät ole täydellisen uniikkeja, on aika nopeasti vastassa myös markkinoinnin kustannukset, jolloin tuollaisen moduulin hinta on täysin yhdentekevä muiden menojen rinnalla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti