Venäläisten E-koodi-inho pisti kaikki Valion jogurtit uusiksi

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja fly_er, 03.10.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 089
 2. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Suomessa ruoka on muutenkin liian kallista ja jos vielä poistetaan kaikki E-koodit ruuista niin niitä on varaa enää syödä kuin rikkailla. Ihan niinkuin venäjälläkin.

  Tuskin tavis venakolla on paljon varaa valita mitä syö, mutta jos eliitti ostaa kalliimmalla ni tottahan sellaista on tarjottava.
   
 3. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Siksi, että ne parantavat ruoan ominaisuuksia.

  Kyllä noita luulotautisia koodinpelkääjiä meiltäkin löytyy.

  Miten niin eivät ole?

  Jos omistaisin elintarvikkeita tekevän yrityksen, niin kirjoittaisin kaikkien tuotteideni sisältämien E-koodin omaavien aineiden nimet pakkauksiin sanallisessa muodossa koodien sijaan. Menisi koodihössöttäjille läpi kuin väärä raha.
   
 4. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
  Itse ostan vain laadukkaita raaka-aineita, suurimman osan luomuna. Ruokaan menee noin 250e/kk. Luulisi että Suomen tukiverkollakin elävällä olisi varaa tähän. Jos tämä on paljon/ei ole varaa/liikaa niin on syytä kysyä miksi on niin vähän rahaa ravintoon joka kuuluu biologisesti tärkeinpiin asioihin ihmisellä.

  Ja tietty kesäisin voi ulkootakin kerätä kaikenlaista. Itse en koe ruokaa kalliiksi tällä hetkellä vaan ainoastaan sen että prosessoitu jäte myydään melkein ilmaiseksi joka aiheuttaa suuria yhteiskunnallisia kuluja terveydenhoidossa ja tietty syöjälle itselleen rutkasti ongelmia. Ihmiset tuntuvat näkevän vain hintalapun siinä tuotteessa eivätkä ajattele asioita pitkällä aikavälillä. Sitten maksellaankin satasia/tuhansia eri alan lääkärikuluja ja selvitellään miksi on huono olla.
   
 5. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 264
  Pitää varmaan alkaa ostamaan itselleen hyvää omaatuntoa eli luomua, mitään muuta hyötyä luomusta nyt ei ole. Geenimuunneltu sapuska olisi paljon parempi asia, ihmiset ei kuolisi nälkään ja pellot saataisiin tehokkaampaan käyttöön, nyt viljelymaata haaskataan koska luomua ei pysty viljelemään tehokkaasti ts. sato jää pieneksi.

  Minä boikotoin kaikkea kaupassa myytävää luomutuotetta koska ei se oikeasti ole mitään luomua. Ympäristöä saastuttavilla autoilla ja sähkölampuilla nekin on kuljetettu ja kasvatettu. Luomubanaanitkin on ihan sikakurjia, sellasia kovia paskoja. Pelkkää viherhippien ideologista hössätystä koko "luomu". Joku tutkijakin jossain välissä sanoi että luomutuotanto voi tuhota koko ihmiskunnan.

  Sitten vituttaa ne ihmiset jotka hysterisoi jostain italialaista/espanjalaisista tuotteista kun ne on niin muka myrkyllisiä :D

  Monelta lääkärikäynniltä säästyttäis jos tehtäisiin vähemmän töitä ja relattais enemmän.
   
 6. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
 7. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
 8. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
  Kerronpa sinulle tarinan elintarviketeollisuudesta. Suolahan on ihan kiva ja maukas ruuassa ja se on ihan tarpeellinen ihmiselle. Ruokateollisuus käyttää valmisruuissa suol... eipäs käytäkkään, vaan he käyttävät puhdasta natriumia huimia määriä. No mitäpä tästä sitten aiheutuu?

  https://www.google.com/search?q=natrium+sydän-+ja+verisuonisairaudet

  Mutta sehän on vain suolaa! Ymmärrätkö nyt minkä mokan teet kun lähdet soveltamaan kemiaa ravintotieteeseen?
   
 9. Iceborg

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2000
  Viestejä:
  223
  Eh..oletko ihan tosissasi väittäessäsi, että elintarviketeollisuus käyttää puhdasta natriumia halvan suolan eli natriumkloridin sijaan :D Oletko edes tietoinen miten reaktiivinen aine on kyseessä?

  Päivän naurut kyllä sain tästä.
   
 10. kkuula

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2004
  Viestejä:
  2 972
  Kappas kun eivät käytä puhdasta klooria...
   
 11. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
  Ehh.. ilmeisesti ilmaisin itseni epäselvästi, he eivät siis käytä suolaa vaan ihan juuri tuota minkä mainitsit eli natriumkloridia. Pointtini oli kummiskin se että sieltä puuttuu ne mineraalit ja sen lisäksi ruokateollisuus tunkee sitä erittäin suuria määriä ruokaan mikä luo aikamoisen ongelman.
   
 12. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Valmisruokien suolapitoisuuksista valittaminen on vähän ristiriitaista lisäainekammon kanssa, koska runsaalla suolapitoisuudellahan voidaan korvata näitä kuluttajien vaaralliseksi kuvittelemia lisäaineita. Suola saa ruoan säilymään, suola saa ruoan maistumaan - "luonnollisesti".

  Professorit HS:lle: Suola tappaa, lisäaineet eivät | Kotimaa | Kaleva.fi
   
 13. Sirpale123

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2013
  Viestejä:
  539
  :facepalm::facepalm::facepalm:

  Ihan vaan tiedoksi, että natriumkloridi nimenomaan on juurikin suolaa.
   
 14. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
 15. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  ^^ Mahdollisesti tuossa ajetaan takaa sitä että teollisuuden käyttämä natriumkloridi on luonnottoman puhdasta ja siitä puuttuvat ne ylimääräiset ainesosat joita "luonnollisessa" suolassa olisi sen natriumkloridin lisäksi.

  Netistä ehkä löytyisi lisää tai ei, haut näyttää johtavan lähinnä johonkin huuhaasivuille joissa markkinoidaan näitä luomusuoloja.
   
 16. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
  Tässä kohtaa käytetään väärää sanaa, ei suolalla vaan juurikin sillä natriumkloridilla. Siinä on jo iso ongelma jos luonnollinen ruoka ei maistu ilman aromivahventimia tai viittä kiloa natriumkloridia.
   
 17. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
  Ihan vain tiedoksi, ei ole. Katsotaan vaikka herneet

  Herne - Fineli
  natrium 0.5 mg
  suola 1.3 mg

  Kyllä, suolassa on eniten tuota mutta siinä on myöskin kaikkea muutakin kuten erillaisia suoloja. Se että se puhdistetaan tuottaa suuria terveydellisiä ongelmia koska pelkästään tätä yhtä ainetta kasaantuu suuria määriä kehoon. Keho tarvitsee kokonaisuuksia, ei eristettyjä kemikaaleja. Silleen saa helposti suolistobakteerikannan pilalle.
   
 18. joenssen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2012
  Viestejä:
  850
  Siis tiedätköhän sinä yhtään mistä edes puhut? Laitapa joku elintarvike, jossa suola on korvattu natriumkloridilla?
   
 19. Sirpale123

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2013
  Viestejä:
  539
  Ei herranen aika.

  Natriumkloridi (NaCl) on natriumin ja kloorin yhdistelmä. Pääte kloridi tulee siitä, että toinen noista alkuaineista antaa ionin toiselle (tai hukkaa sen jolloin yhdisteestä tulee varauksellinen) tms, ei voi muistaa. Yläasteen kemiaa, oletko käynyt peruskoulusi?

  Joten suola = natriumkloridi = NaCl.
  Natrium ei ole suola vaan se on natrium.
  Rauta ei myöskään ole suola vaan se on rauta (Fe).

  Naamani on mustelmilla facepalmauksen ansiosta.
   
 20. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Se natrium on sen suolan (NaCl) sisältämä Na+ ja se ilmoitetaan erikseen koska natrium on se joka nostattaa verenpainetta. Puhekielessä suolalla tarkoitetaan NaCl mutta suola voi olla myös esim. MgCl2. Puhdistamaton suola sisältää yleensä paljon muitakin ioneja kuin natriumia esim. magnesiumia ja kaliumia. Yleensä tälläistä puhistamatonta suolaa eli mineraalisuolaa pidetään tarveellisempänä. Pansuola on tälläinen mineraalisuola.
   
 21. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  210
  Miksi ei? Jäätelönvalmistajatkin huijaavat törkeästi kuluttajia käyttämällä synteettistä toffeeta toffeepuiden sijaan.
  https://www.facebook.com/photo.php?...41317925665.1073741828.621130487926748&type=1
  https://www.facebook.com/safkatutka?ref=ts&fref=ts
   
 22. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Ilmeisesti Dragofix kuvittelee, että "puhdistettu" suola on jotenkin vaarallisempaa kuin "luonnollinen" suola. Totaalisen sekopäinen oppi, jota hömppäsuolan markkinoinnissa käytetään, tyyliin luonnonsuolassa on 84 alkuainetta, jotka poistetaan....Aika täydellisen idiotismin ja tietämättömyydenaste vaaditaan, jotta tuollaiset väitteet ottaisi vakavasti.
   
 23. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Itseasiassa mineraalisuola on terveellisempää koska se sisältää vähemmän natriumia. Mineraalisuola lisää ruuan makua samoin kuin normaalisuola mutta siinä on vähemmän natriumia ja enemmän muita mineraaleja. Vain natrium lisää verenpainetta eikä esim. kalium tai magnesium.

  Lisäksi esim. suolakiteen muoto vaikuttaa makutuntumaan.

  Näistä löytyy ihan tieteellisiä tutkimuksia.
   
 24. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Puhe oli näistä ruususuola ym. "luomu" suoloista, joita ko. tuotteita markkinoivat hörhöt pitävät hiiirveän haitattomina "puhdistettuun" suolaan verrattuna.
   
 25. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  287
  Eiköhän suurin osa valmisruuista ole sellaisia jossa suola on korvattu natriumkloridilla josta puuttuu mineraaleja ja suoloja. Myös puuttuvat kalium ja magnesium suojaa liikanatriumkloridin haittavaikutuksilta. Kun näitä ei ole, haittavaikutukset pahenee.


  Kyllä tuo pitää paikkansa mitä kirjoitit paitsi tämä yllä mainitsemastani syystä.
  "Joten suola = natriumkloridi = NaCl."

  Sä sovellat nyt kemian tietoja ravintotieteeseen. Olen kyllä perehtynyt kemiaan ja kyllä natriumkloridi = NaCl, kemiassa voidaan jopa ruokasuolaksi kutsua, ravintotieteessä tämä on silti natriumia eikä suolaa. Sen takia pakkauksesakin erotetaan tarkasti onko suolaa vai natriumia. Ei sinne voi jompaa kumpaa lätkäistä.

  Jutellaan sitten lisää kun olet kumonnut perusteluni. Ilmeisesti sulla on vaikeuksia erottaa kemia ja ravintotiede toisistaan. Et selkeästi ole perehtynyt haittavaikutuksiin jotka tulevat kemikaalien eristämisen mukana. Tässä sinulle hieman mietittävää..


  "Kasvisravinnosta ei ole pystytty osoittamaan yksittäistä komponenttia, joka
  olisi kasvisten terveellisyyden takana. Sen sijaan on havaittu, että yksittäinen aine ympäristöstään irrotettuna saattaakin vaikuttaa päinvastoin kuin olisi ajateltu."
  http://www.ruokatieto.fi/uutiset/kasvisten-terveellisyyden-salaisuus-pysyy-yha-pimennossa


  En tietääkseni ole kirjoittanut mitään luomusta saatika nimennyt mitään tiettyä suolaa vaan puhe oli natriumin ja suolan erosta. Koitat nyt väkisin tunkea jotain hippivihamielikuviasi tähän keskusteluun, en ymmärrä miksi ja miten se liittyy tähän asiaan. Ja onhan se ihan tutkittua faktaa että suola on terveellistä ja tarpeellista kunhan sitä ei vedä liikaa. Yksittäisen natriumin tapauksessa taas saa todella isot vahingot aikaiseksi valmisruokateollisuudessa edellä mainituista syistä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2013

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti