Veikkausliiga 2014

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja FootballFanatic, 22.10.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  Vuoden 2013 mitalijoukkueet ja nousija ovat selvillä, kausikorttimyynti on alkanut. On siis aika avata ketju kaudelle 2014.

  Kausi 2013 jää varmasti mieleen HJK:n loppukauden dominanssista ja jokaisen Veikkausliiga-joukkueen surkeista Euro-otteluista.

  Positiivisia merkkejä näkyi yleisömäärissä ja tunnelmassa. Veikkausliigan yleisömäärät kasvoivat hyvin, vieläkin enemmän yleisömäärät kasvoivat ykkösessä. Toivottavasti sama tahti jatkuu vuonna 2014!

  Lähiviikkojen suurin uutispommi oli tämä,

  Veikkausliiga tulee varmasti olemaan tasoltaan ja tunnelmaltaan parempi kuin vuonna 2013. Pidetään siitä yhdessä huoli.

  :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2013
 2. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138

  IS: Yaghoubi lähtee Hongasta | Yle Urheilu | yle.fi

  Tervetuloa Klubiin vaan. :)
   
 3. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  Kotimaan futiksessa tapahtuu hyvää - Jalkapallo - Urheilu - Helsingin Sanomat
   
 4. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  HJK TV: Pelaajat vaihtoivat puolta - YouTube

  Veikkausliiga: Osat vaihtuivat – HJK:n joukkue otti fanien paikan - katso video! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat
   
 5. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138

  Veikkausliigaan puuhataan isoa remonttia - Veikkausliiga - Urheilu - Helsingin Sanomat
   
 6. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Kyllä tuohon liigan laajenemiseen ihan järkevät perustelut löytyy, mutta melko perseestä jos se laajeneminen nyt tuolla tavalla joudutaan toteuttamaan. Pari vuotta sitten tapahtunut joukkuemäärän karsiminen kaikilta kolmelta ylimmältä sarjatasolta vei monelta nuorelta pelaajalta pelipaikan ja samalla väheni ammattilaisten ja puoliammattilaisten osuus suomalaisista pelaajista. Liigan tason piti nousta pienemmällä joukkuemäärällä, mutta moni pelaaja lopettikin uransa ennenaikaisesti ja viimeistään liigan ylibuukattu ottelukalenteri vei tasonnoususta senkin vähän mitä sillä saatiin aikaan.

  Ykkösen tasoon tuo joukkuemäärän karsiminen on vaikuttanut enemmän, mutta samalla liiganoususta tehtiin turhankin vaikeaa. Kun nykyinen pelaajasukupolvi eläköityy, niin tuokin hetkellinen pelaajien ylitarjonnasta johtuva tasonnousu tulee jäämään historiaan. Nyt sarja on kuitenkin ollut hyvin viihdyttävää seurattavaa ja päättyneellä kaudella Ykkösen yleisökeskiarvo oli 1042, mikä on 39% enemmän kuin edelliskaudella. Ensi kausi tulee kuitenkin olemaan melkoinen farssi, jos tuolta nostetaan samanaikaisesti 4-5 joukkuetta suoraan liigaan.

  Pitkällä tähtäimellä 16 joukkueen kaksinkertainen sarja on ainoa järkevä malli ja laajeneminen olisi pitänyt tehdä jo silloin pari vuotta sitten. Tuolloin kuitenkin useampi seura ajautui samanaikaisesti talousvaikeuksiin (TamU, AC Oulu, Haka, Honka...) ja samalla suomifutiksessä jylläsi vedonlyöntiskandaali (RoPS, TamU, PoPa). Sen sijaan että sarjauudistusta olisi lykätty odottamaan parempia aikoja päätettiin ottelumäärää nostaa karsimalla pois kaksi joukkuetta ja runnomalla läpi kolminkertainen sarja. Nyt kun mm. Tampere, Oulu, Kotka ja Pori olisivat valmiita tekemään uutta nousua ja kun Hakakin on selvinnyt pahimpien talousongelmiensa yli näyttääkin siltä että liigaan on taas yhtäkkiä tyrkyllä useita isoja talousalueita ja aiempi korjausliike vaikuttaa virheeltä.

  Väite ettei 16 joukkueen liigaan löytyisi riittävästi tasokkaita pelaajia on melko lyhytnäköistä. Moni ison kaupungin seura pyörittää valtavaa juniorimyllyä, mutta näistä pelaajista harva kasvaa liigatasolle juuri sen vuoksi, kun kaupungissa ei ole omaa liigaseuraa. Moni nuori lopettaa tai jopa jättää aloittamatta pelaamisen samasta syystä. Harva loppupeleissä matkaa kaupungista toiseen pelipaikan toivossa, jos ei aivan valmiita pelaajia lasketa. Liigatason ulkomaanapuja on tarjolla enemmän kuin ottajia, joten niidenkään osalta ei kasvava kilpailu tasoa laske. Rahaa uusilla liigajoukkeilla olisi omilta talousaluiltaan käytettävissä aivan yhtä paljon kuin nykyisilläkin joukkueilla, eivätkä ne suoraan toistensa kassoista syö. Sponsorit on pitkälti paikallisia ja ne isommatkin kansalliset sponsorit vain arvostavat laajempaa näkyvyyttä. Laajenemisen jälkeen muutaman ensimmäisen kauden aikana liigatasolla tasonsa osoittaneita pelaajia on varmasti hankala haalia, kun sarjaan tulee 4 joukkuetta lisää, mutta pitkällä tähtäimellä näkisin ettei tuo pääsarjan tasoon heikentävästi tule vaikuttamaan. Mahdollisesti jopa päinvastoin.

  Plussat:
  -maantieteellisesti kattavampi sarja
  -laajempi näkyvyys ja lisää rahaa suomifutikseen
  -lisää ammattilaisia ja sitä kautta lisää mahdollisuuksia nuorille ponnistaa pinnalle
  -järkevän pituinen ottelukalenteri (15 x 2, nykyisen 11 x 3 sijaan)
  -liigakarsintojen paluu

  Miinukset:
  -liigan kärjen ja häntäpään tasoero kasvaa
  -hetkellinen pelaajapula
  -löytyykö riittävän monta terveellä taloudella toimivaa seuraa?
  -olosuhteet? nykyisetkään joukkueet eivät ole saaneet olosuhteitaan kuntoon
  -Ykkösen taso laskee ainakin hetkellisesti
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2013
 7. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Kun tuo sarjauudistus koskee kuitenkin aikaisintaan kautta 2015, niin jos mennään tulevaan kauteen.

  Siirtoruletti ei ole vielä kunnolla pyörähtänyt käyntiin, kun sarja saatiin päätökseen vasta eilen. Ainoa merkittävä julkistettu pelaajasiirto on HJK:n Joel Perovuon siirtyminen takaisin FC Honkaan. Kulisseissa kuitenkin tapahtuu ja huhuja on liikkuu moneen suuntaan. Sopimuksiakin on tehty ja siirtouutisia voidaan muutaman seuran kohdalla odottaa heti ensi viikon alkuun. Mielenkiitoiseksi siirtomarkkinat tekee seurojen tiukentunut talouskuri, jonka vuoksi monen pelaajan sopimukset ovat jääneet lyhyiksi ja näin mututuntumalla jopa yli puolet pelaajasopimuksista on nyt kauden päätteeksi katkolla.

  Käydään hieman läpi mitä tuleman pitää. Korjatkaa toki jos menee jonkin seuran kohdalla pahasti metsään.


  1. HJK

  Seura ajelehti lopulta vaikean alkukauden jälkeen helppoon mestaruuteen ja Boströmin pelifilosofia alkaa viimein iskostua joukkueelle. Nyt onkin sitten aika tuulettaa myös pelaajistoa Mursun jäljiltä.

  Maalivahti Ville Wallen on ollut monen sylkykuppi jo useamman kauden ajan, vaikka tilastojen valossa tuo onkin hoitanut maalinsuunsa vähintäänkin hyvin. Toisaalta fakta on, että jo Suomestakin löytyy kourallinen parempia maalivahteja ja jos Euroopassa haluaa menestyä, niin myös tämä osasto on laitettava kuntoon. Sopimus on katkolla. Jatkaako kakkosena vai jättäytyykö jo eläkkeelle? Joka tapauksessa uusi maalivahti on hankinnassa ja huhuissa on liikkunut mm. TPS:n Jukka Lehtovaaran ja FC Fulhamin Jesse Jorosen nimet.

  Toissa kauden topparikaksikko Timi Lahti - Mathias Lindström on jäänyt vähälle peliajalle ja molemmat ovat vaihtamassa maisemaa. Puolustuslinjasta sivuun on jäämässä niin ikään penkkiä kuluttamaan jäänyt Tuomas Kansikas. Tähän kun vielä lisätään Mikko Sumusalon mahdollinen siirtyminen Hollannin liigaan, niin vahvistuksia tarvitaan. Yksi huhuissa vahvasti liikkunut nimi on kaudella 2011 Klubista Belgiaan siirtynyt Rafinha. Toinen potentiaalinen laitapakki voisi olla tällä kaudella ilman peliaikaa Hollannissa jäänyt Jukka Raitala.

  Keskikentältä pois siirtyi jo Joel Perovuo. Rasmus Scüller on pelannut hyvin maajoukkueessa ja on yksi todennäköisimpiä kesken sopimuskautensa ulkomaille kaupattavia nimiä. Mika Väyrysestä ja Teemu Tainiosta on optio tulevalle kaudelle, mutta kannattaako Väyrysen optiota tuolla loukkaantumishistorialla käyttää ja lähteekö Tainio muualle? Kävi miten kävi, niin ainakin yhden pelaajan verran tuossa keskikentällä on tyhjiötä. Huhuissa on liikkunut Hongan Mostagh Yaghoubin ja Hønefossin Toni Kolehmaisen nimet.

  Myös hyökkäyspäähän lienee ainakin yhdelle miehelle tilaa. Joel Pohjanpalo jatkaa ainakin alkukauden Saksassa ja Akseli Pelvas tuskin uusii sopimustaan, kun ottajia ja eteenkin peliaikaa on tarjolla muuallakin. JJK:n Eero Markkanen on ollut loppukauden HJK:ssa lainassa ja on yksi mahdollinen nimi. Yksi vaihtoehto lienee myös tällä hetkellä ilman sopimusta olevan Juho Mäkelän paluu.


  2. FC Honka

  Hongan kohdalla vaihtuvuus ei tule tänä vuonna kovin suurta olemaan. Joukkue on karsinut kuluja ja pelannut nuorilla pelaajilla. Merkittävimmät muutokset tulevat olemaan maalivahti Tuomas Peltosen ja puolustaja Sampo Koskisen lopettamispäätökset. Tietysti myös keskikentän moottorin Mostagh Yaghoubin lähtö kirpaisee pahasti ja vielä pahemmin jos tuo Klubiin päätyy. Yllätyksenä tuo ei kuitenkaan tule, sillä sopimus on katkolla ja ulkomaillakin on ottajia. Perovuo palaa HJK:sta omalta osaltaan paikkaamaan tuota Mosan jättämää aukkoa.

  Ulkomaalaisista huippuhankinnoista Gideon Baahin kanssa on tehty jo pitkä jatkosopimus ja Abdoulaye Meiten sekä Rubén Palazuelosin jatko ei ole mitenkään poissuljettua. Meitestä oli ilmeisesti jokin Valioliigaseura kesällä kiinnostunut, mutta tarjousta tuolloin ei tullut.

  Maalikuninkuuden 17 osumallaan voittanut Tim Väyrynen lienee todennäköisin kauppatavara Hongan sopimuspelaajista. Ainakin Hollannin suunnalta on ollut kiinnostusta.


  3. VPS

  Pronssijoukkue VPS saattaa olla monelle pelaajalle kiinnostava osoite europelien myötä. Toistaiseksi huhuissa on kuitenkin liikkunut hyvin vähän nimiä. KuPS:ssa loppukaudesta loistanut Juha Hakola on suuntaamassa Pohjanmaalle opiskelemaan ja nimi on yhdistetty sekä VPS:n että SJK:n riveihin.

  VPS lienee muutenkin niitä seuroja jotka eivät heti siirtoralliin lähde mukaan. Ensin varmistetaan avainpelaajien jatko ja sitten katsotaan kaikessa rauhassa mitä on tarjolla.

  VPS:n Atte Hoivala, Henri Sillanpää ja Sebastian Strandvall nimettiin ensi viikolla palattavaan Meksiko-maaotteluun mukaan. Kaikilla on sopimus VPS:n kanssa myös ensi kaudesta.


  4. IFK Mariehamn

  Kovat panostukset seuran ensimmäisen eurokesään, mutta europelit jäi ensimmäiseen kierrokseen ja europaikan uusiminenkaan ei aivan onnistunut. Jatketaanko Maarianhaminassa samalla tavalla vai mennäänkö ensi kausi pienemmällä vaihteella? Seuralla on vain kourallinen valmiita pelaajasopimuksia ja vaihtuvuus on perinteisesti ollut suurta. Voi olla että menee taas pitkälle kevääseen ennekuin joukkue on valmis.

  Mielenkiintoisia nimiä tuolla on ainakin maalivahti Peter Enckelman, jolle ei välttämättä ole Nurmeen kuntouduttua ja Otso Virtasen hankinnan jälkeen käyttöä, sekä hyvän kesän pelannut Pekka Lagerblom. Myös Tomas Hradeckyllä ja Kris Brightilla voi olla kysyntään muuallakin.


  5. FC Lahti

  Malinen tuli kesken kauden ja nosti seuran putoamiskurimuksesta peräti viidenneksi. Valmentaja vaihtuu kuitenkin taas ja vetovastuun ottaa hyvää työtä Viikingeissä ja pari viimeistä kautta MYPA:ssa tehnyt Toni Korkeakunnas. Tuleeko mukana myös kourallinen Korkeakunnaksen luottopelaajia? Hassan Sesayn nimi on ainakin liitetty Lahteen.

  Huhuissa Lahteen ollaan tuomassa myös ainakin TPS:n maalivahtia Henrik Moisanderia, joka pelasi loistavan kauden 2012, mutta jäi nyt torjuntavastuussa Jukka Lehtovaaran taakse. Samasta seurasta huhutaan myös topparia Jani Tanskaa, joka muodostaisikin Markus Joenmäen rinnalla yhden liigan parhaista topparipareista. Lisäksi keskikenttäpelaaja Eero Korten paluuta pidetään mahdollisena ja todennäköisyys tuolle kasvoi juuri JJK:n purettua Korten pelaajasopimuksen. Toissa kaudella Lahdessa pelannut Drilon Shala saattaa myös tehdä paluun Turkissa ja Ykkösen PK-35:ssä vietetyn vuoden jälkeen.

  Pois Lahdesta on lähdössä Jean Nganbe Nganbe, jota ollaan huhuissa viemässä Malisen mukana Rovaniemelle, sekä Vini Dantas, Olli Tynkkynen, Jonne Kemppinen, Juha Tuomi, Jukka Sinisalo, Joni Aho ja Tommi Kari. Konsa Hietanen on jo ilmoittanut päättävänsä pelaajauransa. Vaihtuvuus tulee olemaan suurta, mutta joukkueen selkäranka pysyy pitkälti kasassa.


  6. MYPA

  MyPa onkin lyönyt tiskiin jo parikin jymypaukkua. Ensiksi julkistettiin Antti Muurisen päävalmentajasopimus ja sittemin yhteistyökuvio brasilialaisen suurseuran Fluminense FC:n kanssa.

  MyPa tulee todennäköisesti menettämään muutaman avainpelaajansa, mutta vaihtuvuus on ollut muutenkin viime vuosina Myllykoskella tuttua ja uusi valmentaja varmasti haluaankin päästä toteuttamaan visioitaan puhtaalta pöydältä. Muurisen mukana HJK:sta on huhuttu ainakin Tuomas Kansikasta ja Mathias Lindstömiä. Muutenkin pelaajien kiinnostus MyPaa kohtaa on ollut kuulemma vilkasta. Seura tulee kuitenkin pelaamaan tulevallakin kaudella yhdellä sarjan pienimmistä pelaajabudjeteista, joten mitään tähtisikermää tuonne ei kannata odottaa.

  Myllykoskella todennäköisesti jatketaan tutulla linjalla nuorien pelaajien kanssa. Osa näistä tulee tuttuun tapaan Klubi04:stä ja osa sitten tuolta Brasiliasta. Siihen päälle pari kokenutta liigajyrää ja paketti on valmis. Jos Muurinen nuo mitalitaistoon nostaa, niin se on jo melkoinen saavutus. Korkeakunnas piti MyPan tukevasti keskikastissa, vaikka joukkuetta pidettiin molemmilla kausilla yhtenä vahvimmista putoajakandidaateista.

  Ainakin Hassan Sesay, Nosh A Lody, Tommi Vesala, Patrick O'Shaughnessy ja Pekka Sihvola lienee MyPan sopimuksettomista pelaajista niitä joille olisi ottajia muuallakin, toisaalta todennäköisesti myös juuri ne jotka Muurinenkin haluaa pitää.


  7. KuPS

  Melkoinen floppikausi ja joukkuehenki on ilmeisestikin pahemman kerran tulehtunut. Päävalmentajan jatko sai siirtohuhut liikkeelle ja vaihtuvuus tulee olemaan runsasta. Pelaajabudjettia tullaan myös leikkaamaan jatkuvien taloudellisien tappioiden vuoksi.

  Maalivahti Mika Hilander siirtyy pois (Ilves?) ja tilalle on tulossa loistavan kauden RoPS:ssa pelannut Tomi Maanoja.

  Liigan parhaisiin laitureihin lukeutuvat Dawda Bah ja Juha Hakola jättävät seuran. Kesken kesän tehty topparihankinta Tyler Ruthven on palaamassa Yhdysvaltoihin. Ulkomaalaisvahvistuksista myös Etchu Tabe, Dudu ja Viktor Szentpeteri saavat etsiä itselleen uuden seuran. Chris Jamesille tullaan tarjoamaan sopimusta, mutta liekö tuota kiinnostaa jatkaa Pekosen alaisuudessa.

  Rami Hakanpää ja Tero Taipale luultavasti päättävät uransa tähän, kuten mahdollisesti myös jatkuvista polvivammoista kärsinyt Joni Nissinen. KuPS:n kakkosvalmentaja Harri Ylönen jo on ilmoittanut jättäytyvänsä sivuun.

  Yhdeksi liigan parhaista laitapakeista noussutta Antti Hynystä ollaan viemässä muualle. Myös toinen laitapakki saattaa lähteä tammikuun siirtoikkunassa. Omar Collaysta ollaan osoitettu kiinnostusta ainakin Ranskasta. Kovin pommi kuitenkin lienee seuralegenda Ilja Venäläisen mahdollinen lopettaminen tai peräti siirtyminen muualle (taas kiitos päävalmentajan).

  Hyvänä puolena omat kasvatit tulevat saamaan runsaasti peliaikaa. Tuomas Rannankari (22v) ja Aleksi Paananen (20v) nimettiin juuri B-maaotteluun Meksikoa vastaan. 18-vuotias Jerry Voutilainen oli suurimman osan kautta sivussa loukkaantuneena, mutta palasi loppukaudesta yhdeksi joukkueen johtohahmoista ja ensi kaudella on lupa odottaa paljon. Joel Vartiainen (19v) ja Saku Savolainen (17v) ottivat jo kuluneella kaudella isoa roolia KuPS:n keskikentällä. Laitapakki Sami Räsänen (21v) ei tällä kaudella pahemmin vastuuta saanut, mutta jos Hynynen lähtee eikä tilalle ketään tule lienee luvassa taas paikka avaukseen. Tulevaisuuden nimistä esiin pitää nostaa myös KuPSiin pitkällä sopimuksella liittynyt Kakkosessa miesten tasolla jo kuluneella kaudella mielin määrin dominoinut Ilmari Niskanen, josta tuli tänä syksynä kaikkien aikojen nuorin liigakentillä nähty kupsilainen 15 vuoden iässä.

  Ketäs tänne on sitten tulossa? Maanojaa pidetään jo varmana. Muista nimistä huhuissa on liikkunut HJK:n Timi Lahti ja TPS:n Petteri Pennanen, joka sopisikin omana kasvattina hyvin palettiin. Lahdellekin olisi käyttöä, jos kerran kaikki topparit lähtee/lopettaa.


  8. TPS

  Jos ei mennyt hyvin KuPS:lla niin ei mennyt TPS:llakaan. Turpiin tuli niin kentällä kuin kassankin puolella. Ensi kaudeksi pelaajabudjettia leikataan rajusti ja käytännössä koko joukkue menee uusiksi. Seura myös neuvottelee kotiotteluiden pelaamisesta muualla kuin liian kalliiksi osoittautuneella Veritaksella.

  Liigan paras maalivahtikaksikko Lehtovaara - Moisander on vaihtamassa maisemaan. Lehtovaarasta on sentään tulossa jonkinlainen siirtokorvaus lähtee tuo sitten ulkomaille tai Klubiin. Muista pelaajista siirtohuhujen kohteena on suunnilleen kaikki joilla on sopimus katkolla ja pari sellaista jolla se on vielä voimassa. Ja se sopimushan on katkolla seuraavilla: Henrik Moisander, Jani Tanska, Jaakko Nyberg, Sami Rähmönen, Ville Rannikko, Marcio Lima da Silva, Jarkko Hurme, Juho Lähde, Thomas Agyiri, Kennedy Eriba, Mikko Hyyrynen ja Roope Riski. Noista Roope Riskillä on ilmeisesti jonkin viritys ulkomaiden suunnalla. Joukkueen kallispalkkaisimmista tähdistä Wayne Brownin ja Petterin Pennnasen jatko lienee vaakalaudalla voimassa olevista sopimuksesta huolimatta. Enkä nyt välttämättä yllättyisi jos myös päävalmentaja Marko Rajamäkikin saisi lähteä.

  Edessä on joka tapauksessa taantuma, eikä TPS tule näillä näkyminen pelaamaan tulevalla kaudella mitaleista.


  9. FC Inter

  Vituiks meni myös toisella turkulaisella. Inter on totuttu näkemään mitaleilla tai ainakin kärkitaistelussa, mutta takavuosien tähtipelaajien Timo Furuholmin, Mika Ojalan, Joni Kaukon ja Joni Ahon lähtö on näkynyt liikaa, eikä joukkueen kokoaminen ole onnistunut halutulla tavalla. Toisin kuin TPS:lla Inteillä ei ole talousongelmia (vaikka seura tekeekin jatkuvaa tappiota) ja tulevalla kaudella joukkue pyrkii takaisin kärkikastiin.

  Tulopuolella on huhuttu ainakin JJK:n Jani Virtasta ja Mikko Innasta. Myös Eero Markkasen nimi on mainittu, missä voi olla hyvinkin perää jos tuo ei HJK:lle kelpaa. Interin 2008 mestaruusjoukkueen tukipilari Dominic Chatton sopimus on päättynyt Ruotsissa ja tuo on varmasti tällä hetkellä kiinnostava nimi Turussa. Ruotsissa kohupelaajan maineessa oleva Dulee Johnson on myös tulossa Interin testiin. RoPS:n toppari Faith Friday Obilorin nimi on myös nostettu esille mahdollisista hankinnoista puhuttaessa.

  Pois Interistä saa lähteä Pim Bowman, Babacar Diallo ja uransa päättävä Kalle Parviainen. Toissa kauden maalikuningasta Irakli Sirbiladzea ollaan viemässä nousijajoukkue SJK:n riveihin. Sopimus on katkolla monella muullakin, joten vaihtuvuus voi olla tällaisen kauden jälkeen suurta myös Interin kohdalla. Esim. Tuomo Turusella kenties edessä paluu Kotkaan nostamaan KooTeePee liigaan?


  10. FF Jaro

  Mitähän tästä nyt osaa sanoa? Joukkueella on ensi kaudeksi ainoastaan 5 sopimuspelaajaa, eikä päävalmentaja Eremenko sr. jatkosta ole vielä mitään tietoa. Sinällään mitään kiirettä ja paniikkia ei ole, sillä ilman sopimusta on vain muutama isosti kiinnostava nimi. Maalivahti Jesse Öst on näistä yksi. Öst nimettiin vastikään mukaan Meksikon kohtaavaan B-maajoukkueeseen ja tuo on jo ilmaissut halunsa pelata ensi kaudella Ruotsissa. Jos tuo ei toteudu moni muu liigajoukkue on varmasti Jaron ohella nuorukaisen perässä. Muiden avainpelaajien pitäminen tuskin on kovin vaikeaa.

  Hyvä alkukausi pelasti putoamiselta, mutta miten käy ensi kauden? Tänä vuonna joukkue olisi voinut taistella jopa mitaleista, mutta Hendrik Helmken siirryttyä kesken kauden Norjaan alkoi jyrkkä alamäki. Ensi kaudeksi tuo saksalainen kiertotyöläinen voisi hyvinkin irrota takaisin Pietarsaareen.


  11. RoPS

  RoPS tulee pelaamaan yli 20 vuoden tauon jälkeen eurokentillä. Tämä ja uusi päävalmentaja Juha Malinen tuo varmasti oman viehätyksensä RoPS:n ympärille, vaikka paljoa ei pelaajien nimiä ole huhuissa vielä liikkunutkaan. Jean Nganbe Nganben on kerrottu siirtyvän Malisen mukan Lahdesta Rovaniemelle ja TPS:sta saattaisi olla joku tuonne matkaamassa. Ainkin Jarkko Hurmeen nimi on tullut esille. Villeimpinä huhuina on heitetty Markus Heikkisen siirtyminen RoPSiin.

  Pois RoPS:sta on lähdössä maalivahti Tomi Maanoja, joka ei ole niin suuri menetys kuin äkkiseltään saattaisi kuulostaa. RoPS:n tämän kauden kakkonen Oskari Forsman on myös hyvää liigatasoa, joten siihen joukkue ei tule kaatumaan. Yksi kiinnostavimmista nimistä RoPS:ssa on huippukauden pelannut Faith Friday Obilor, jota on huhuttu ainakin FC Interiin ja ulkomaille. RoPS tietenkin haluaa itsekin pitää pelaajan riveissään.


  SJK

  SJK lienee se kaikkein kiinnostavin seura siirtomarkkinoilla. Seuralla on resursseja rakentaa heti menestyvä joukkue, eteenkin kun HJK:n takana on tällä hetkellä hyvin tasaista ja harmaata massaa. Selkeitä mitalisuosikkeja kaudelle 2014 on vielä vaikea nimetä ja SJK:lla on hyvä paikka iskeä heti.

  Siirtohuhuissa liikkuu todella paljon pelaajia ja noista on vaikea ottaa selvää missä on mitään todellista perää. Pari nimeä voi kuitenkin varmuudella seuraan linkittää. Yksi on HJK:sta loppukaudella lainalla ollut Akseli Pelvas, jonka sopimus HJK:n kanssa on katkolla. Hyvin todennäköistä että SJK tarjoaa tuolle sopimusta ja että Pelvas siihen myös tarttuu. Hakassa hyvän kauden pelannut Marco Matrone on myös yksi nimi joka on noussut useammasta lähteestä esille ja tuolla kuulemma olisi jo sopimus SJK:n kanssa. Veikkausliigatasolla isoista nimistä KuPS:n Juha Hakola on yhdistetty Seinäjoelle, samoin FC Interin Irakli Sirbiladze. TPS:n Jani Tanska ja Juho Lähde on noussut esille. Näistä Tanskan siirtymistä FC Lahteen pidetään kuitenkin jo melko varmana. VPS:n Ville Koskimaan ja Toni Björkin nimet ovat nousseet myös esille, mutta näidenkin jatkoa VPS:ssa pidetään todennäköisempänä. Virossa toissa kaudella loistanut ja tämän kauden KooTeePeessä pelannut Valeri Minkenen on myös yhdistetty SJK:hon.

  Pois SJK:sta on lähdössä varmasti moni viime kaudella vähemmälle peliajalle jäänyt ringinleventäjä ja muutenkin uusille hankinnoille tehtäneen tilaa. Yksi mahdollinen lähtijä on FC Barcelonan juniorimyllyn läpikäynyt Josu Currais, joka oli SJK:n parhaita pelaajia viime kaudella. Sopimus tuolla jatkuu, mutta ulkomailta on ilmaantunut jo ostajaehdokkaita, eikä tämän pelaajan kohdalla puhuta ihan pienistä rahoista.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2013
 8. katchu

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  1 374
  FC Lahden valmentajan vaihtuminen harmittaa. Malinen teki hyvää työtä joukkueen peräsimessä ja vaikka Toni Korkeakunnas varmasti asiansa osaa, on tämä yhdistelmä kuitenkin hieman kirjoittamaton kortti. Rafaelilla alkaa olemaan jo ikää joka voi alkaa näkymään pikkuhiljaa. Toisaalta Rafael kertoi Ylen haastattelussa että voinee parantaa maalimäärää nykyisestä 15 maalista jos saa olla peleissä mukanan koko kauden alusta asti.

  Omalta osaltani kaikista suurin toive kaudella 2014 olisi että Lahden Kisapuistossa pelattaisiin entistä enemmän pelejä. Toistaiseksihan Kisapuisto ei täytyä täysin Veikkausliigan vaatimuksia mutta aiemmin poikkeusluvalla on pelattu kesäinen Kisarin tupla. Kuluneella kaudella Kisarilla pelattiin kaikkiaan kuusi veikkausliiga ottelua. Toivottavasti myös Lahden kaupunki yms. hommaan osallistuvat tahot saavat tuota "Kisapuisto kuntoon" projektia taas eteenpäin. Jonkinlaista tahtoa sille kuitenkin tuntuisi olevan. Hiihtostadion on mielestäni areenana aika ankea.

  Toivottavasti kauden alkaessa ei toistu vuosittainen kenttäfarssi. Sarjaohjeman laatijoille tuntuu tulevan joka kerta yllätyksenä että Kehä III ulkopuolella voi olla kentillä metri lunta huuhtikuussa. Ehdotan että viivästetään sarjan alkua muutamalla viikolla ja että ensimmäiset kierrokset pelataan hallissa. Tällöin voisi olla katsojiakin paremmin alkukierroksilla.

  Jos taas katsotaan ensikautta pidemmälle niin FC Jazz nousu Ykkösestä Veikkausliigaan on väistämätöntä. Vielä ensikaudella se ei tapahdu mutta uskon vahvasti sen tapahtuvan viiden vuoden sisällä.
   
 9. kikkakeijo

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  100
  En usko klubin jahtaavan rafinhaa sillä oikealta laitapakkina löytyy sorsa. Toppareista pois on lähdössä ilmeisesti masse ja timi lahti, joten ainakin yksi toppari rotaatioon tarvittisiin. Vasemmalta laitapakkina pelannut Sumusalo ilmeisesti tähyää hollantiin, eli vasemmalle tarvitaan korvaaja. Myös Kansikas, joka on pelannut molemmilla laidoilla vara miehenä ilmeisesti häipymässä, joten tarvitaan pelaaja joka pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa puolustajana.
   
 10. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  Veikkausliiga | 450 000 katsojan raja rikki
   
 11. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  TPS-kaksikko siirtyy FC Lahteen - FC Lahti - Uutiset
  Siitä se lähtee. Henrik Moisanderin ja Jani Tanskan siirto TPS:sta FC Lahteen on varmistunut. Molemmille 2 vuoden pahvi.

  Myrskytuulta luvassa heti kättelyssä - HJK:lle vahvistus Suomen A-maajoukkueesta | Urheilulehti.fi
  Jälleen siirtyi iso vonkale? kotimaisen jalkapallon Hullut Päivät alkaneet | Urheilulehti.fi

  Urheilulehti jatkaa sitten enemmän huhulinjalla, mutta Hassan Sesayn siirto Lahteen ei enää mikään yllätys olisi. Mikäli Sesayn ja Eero Korten siirto Lahteen toteutuu, niin joukkue alkaa näyttämään jo pelottavan vahvalta. Mielenkiintoista onkin nähdä mihin Korkeakunnas pystyy oikeasti tasokkaalla materiaalilla.

  HJK:n tilanteesta Urheilulehti on yleensä ollut hyvin perillä, vaikka viime talvena väittikin Daniel Sjölundin tehneen Klubiin sopimuksen. Tainio ja Forssell osuivat kuitenkin oikeaan ja ilmeisesti Sjölundinkin kanssa tuolloin neuvoteltiin. Molemmilla laidoilla puolustamaan kykenevä Veli Lampi tulisi orastavaan laitapakkipulaan kuin tilauksesta.

  EDIT:
  Veikkausliiga-hyökkääjä Ruotsin suurseuran testissä
  JJK:n Eero Markkasen perässä muutkin kuin HJK ja Inter. Ei taida tarvita ensi kautta Ykkösessä pelailla, vaikka sopimus JJK:n kanssa jatkuu. Pienikin siirtokorvauskin helpottaisi kummasti JJK:n tyhjää kassaa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2013
 12. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
 13. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  HJK.fi | Klubi oli mestari myös katsomossa
   
 14. katchu

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  1 374
  Tämä toive ammuttiinkin sitten kerralla alas, mulkut.
  Veikkausliiga | FC Lahden yleisömäärissä huima nousu
   
 15. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Kuluneen viikon siirtouutiset:

  Eero Korte, JJK -> FC Lahti
  Timi Lahti, HJK -> VPS
  Akseli Pelvas, HJK -> SJK
  Robin Sid, EIF -> IFK Mariehamn
  Mikko Innanen, JJK -> Haka
  Valeri Minkenen, KooTeePee -> MyPa
  Dema, Haka -> MyPa

  Eli Lahti sai kun saikin Eero Korten takaisin. Korte on parhaimmillaan aivan liigan terävintä kärkeä box to box-tyyppisenä keskikenttäpelaajana, mutta valitettavasti loukkaantumiset ovat kiusanneet viime vuosina. Muodostaa ainakin paperilla erittäin vahvan keskikentän keskustan Matti Klingan ja Pyry Kärkkäisen kanssa.

  Timi Lahti oli jo kesällä siirtymässä KuPSiin ja samaan suuntaan tuota oltiin nytkin kovasti viemässä. VPS:lla on kuitenkin tarjota suomalaisittain huippuvalmennusta Olli Huttusen johdolla ja ensi kesäksi myös Eurooppa-liigaa. KuPS olisi varmasti pystynyt maksamaan enemmän, mutta todellinen tavoite Lahdella on vielä varmasti ulkomaat. Viime kaudeksi Hongasta Vaasaan palannut Ville Koskimaa nousi kuluneella kaudella Huttusen alaisuudessa yhdeksi sarjan parhaista pelaajista, joten miksei samaa topparin paikkaa pelaava Lahtikin voisi tehdä samaa. Potentiaalia kyllä löytyy, vaikka Boströmin aikakaudella ei Klubissa vastuuta irronnutkaan.

  SJK:ssa jo lainalla ollut Pelvas oli odotettu hankinta Seinäjoelle. Kävi viime kaudella yrittämässä myös KuPS:ssa, mutta tuolta laina purettiin nopeasti. Ykkösessä ketsuppipullo sitten aukesi ja loppukaudesta syntyi 13 ottelussa 6 maalia. Pelvas on ollut jo vuosia kova viimeistelijä, mutta hyökkääjänä melko yksipuoleinen ja jäänyt siksi HJK:ssa vaihtopelaajan rooliin. Muodostanee kuitenkin SJK:ssa targetmaisen Toni Lehtisen kanssa erittäin vaarallisen kärkiparin myös Veikkausliigatasolle.

  Robin Sid on nuorisomaajoukkueista tuttu lupaava keskikenttäpelaaja, joka pelasi vakuuttavan kauden Kakkosessa Ekenäs IF:n riveissä ja oli mukana myös Ykkösen nousukarsinnoissa. Nousun jäätyä haaveeksi liigasopimus ei tullut kovin suurena yllätyksenä ja ei myöskään se että siirtyy suomenruotsalaisesta seurasta toiseen.

  JJK:n Mikko Innanen jättää liigakentät ja pelaa Hakaan, jossa tuo oli Hakan 2000-luvun alkupuolen menestysvuosien yksi suurista. Hakan taantuma vei kuitenkin myös Innasen parhaan terän, eikä tuo enää JJK:ssakaan pysynyt nousemaan liigan terävimpään eliittiin. Ykkösessä varmasti edelleen kova tekijä.

  Mainitaan nyt myös että SJK:iin huhuttu Irakli Sirbiladze jatkaa FC Interissä myös tulevan kaden. Niin ikään SJK:iin huhuttu Ville Koskimaa teki VPS:n kanssa 2 vuoden jatkon.

  EDIT:
  Ja lisää tulee.

  Antti Muurinen tehnyt ensimmäiset kaappauksensa MyPaan. Joukkueeseen liittyy Valeri Minkenen ja Dema (William de Mattia). Molemmat pelasivat viime kadella Ykköstä, mutta potentiaalia on korkeammallekin. Kummatkin pelanneet aiemminkin liigassa pienessä roolissa. Dema TamU:ssa ja Minkenen AC Oulussa, sekä Hakassa. Ennen viime kautta Minkenen pelasi parin kauden ajan Virossa ja ehti lyödä tuolla isosti läpi, voittaen myös kaksi mestaruutta. Oli jopa yllättävää ettei liigasta löytynyt viime kaudella ottajaa. Iso uutinen MyPan kannalta on myös toppari Nosh A Lodyn jatko. Lody ja Minkenen ovat HJK:n kasvatteina Muuriselle ennestään tuttuja ja Demakin kävi Mursun päävalmentajakauden aikana HJK:ssa lainalla pelaamassa 5 ottelua ollen lähinnä vahvistuksena kauden 2010 europeleihin. Sikaa säkissä ei siis ole lähdetty hankkimaan, vaan kaikki lienee juuri sellaisia pelaajia jotka Muurinen on halunnutkin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2013
 16. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  TPS ja Kaarinan kaupunki neuvotelleet Veikkausliigan peleistä | Aamuset

  TPS on mahdollisesti siirtymässä Kaarinaan pelaamaan. Kovin todennäköiseltä tuo ei kuitenkaan vaikuta ainakaan ensi kaudeksi, sillä olosuhteita ei nopealla aikataululla saada mitenkään liigan vaatimalle tasolle ja poikkeuslupakin vaatisi olemassa olevat kehityssuunnitelmat. Mahtaa edessä olla melkoinen yleisökato, jos naapurikaupunkiin loikkaavat. En tiedä olisiko tuo sitten yleisön kannalta parempi vaihtoehto kuin se TPS:n aiemmin kaavailema Urheilupuiston yläkenttä. Toivottavasti kuitenkin löytävät jonkin ratkaisun pelata ottelunsa joko tutulla Veritaksella tai sitten vaikka Paavo Nurmen stadionilla, jonne nuo yrittivät viime kaudeksi siirtyä.

  Aika erikoinen tilanne. Kaupungista löytyy yksi Suomen parhaista futisstadioneista, mutta stadionin vuokra on niin kova, ettei edes TPS:n hyvä yleisökeskiarvo kata stadionilla pelaamisen kuluja. Tänä vuonna tilanne oli varmasti vielä vaikeampi, kun menestystä ei tullut ja katsojakeskiarvo jäi 2552 katsojaan/ottelu, kun se vielä muutama vuosi sitten oli liigan paras 4900 katsojaa/ottelu. Tilannetta mutkistaa vielä stadionin omistussuhteet, kun kaupungin lisäksi omistajana häärii FC Interin pomo Stefan Håkans. Tarkalleen en osaa sanoa miten tuo kuvio menee, mutta Inter ei luultavasti maksa stadionin käytöstä yhtä paljon kuin TPS tai jos maksaakin, niin rahat tulee ainakin osittain takaisin seuran omistajalle ja tietysti TPS:n maksamat vuokrat valuu Håkansin taskuun. Vuokra tuskin on myöskään tippumassa, sillä myös stadionia pyörittävällä yhtiöllä on ilmaantunut maksuvaikeuksia. Tähän vielä päälle tappelut stadionin oheismyynnistä, niin ymmärtäähän sitä TPS:n kannan asiaan. Jossakin arviossa väittivät häviävänsä vuokrissa ja oheismyynnissä 250 000€ kaudessa pelaamalla Veritaksella. Tuo on iso raha tänä päivänä suomalaisen futisseuran budjetista.
   
 17. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Liikkuuko supermario mitään huhuja, että olisi Veikkausliigaan tulossa ensi kaudeksi paluumuuttajia?
   
 18. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Pitkälti nuo samat nimet mitä aiemminkin postasin. Jos ei nyt sopimuksesta ole vielä neuvoteltu, niin varmasti ainakin yhteydessä on näihin pelaajiin oltu.

  Veli Lampi -> HJK / SJK
  Toni Kolehmainen -> HJK
  Rafinha -> HJK
  Dominic Chatto -> FC Inter
  Markus Heikkinen -> RoPS
  Juho Mäkelä -> MYPA / HJK

  Muita mahdollisia nimiä lienee ainakin Otto Fredrikson, Hannu Patronen, Petri Pasanen, Petteri Forsell ja Njazi Kuqi. Ehkä ihmettelisi jos Mika Ojalakin palaisi Ruotsista samantien maitojunalla kotiin, kun sen verran vähäiseksi peliaika tuolla jäi. Ei nyt ehkä aivan niin mediaseksikkäitä nimiä kuin viime kauden Tainio ja Forssell.
   
 19. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Finsk landslagsspiller klar for AaFK | Aalesund

  HJK:n Sakari Mattila siirtyy hieman yllättäen Norjan liigaan Aalesundsin riveihin. Jotenkin oli sellainen käsitys, että Mattilalla olisi ollut pitkä sopimus Klubiin, mutta ilmeisesti sopparissa sitten jonkin ulkomaanpykälä ja HJK jäi nuolemaan näppejään. Myös Erfan Zenelin siirto ulkomaille on viimeisimpien tietojen mukaan hyvin lähellä, joten HJK saa pian alkaa tosissaan etsimään vahvistuksia.

  HJK:n viime kauden sopimuspelaajat:

  Ville Wallen -> lopettaa?
  Saku-Pekka Sahlgren -> siirtyy muualle peliajan perässä?

  Tuomas Kansikas -> jatko auki?
  Valtteri Moren
  Tapio Heikkilä
  Timi Lahti -> VPS
  Mathias Lindström -> jatko auki?
  Mikko Sumusalo -> Hollantiin?
  Sebastian Sorsa

  Mika Väyrynen -> optio kaudesta 2014
  Teemu Tainio -> optio kaudesta 2014
  Sebastian Mannström
  Erfan Zeneli -> ulkomaille?
  Nikolai Alho
  Joel Perovuo -> FC Honka
  Sakari Mattila -> Aalesunds IF
  Demba Savage -> saattaa siirtyä tammikuussa ulkomaille
  Rasmus Schüller -> saattaa siirtyä tammikuussa ulkomaille
  Robin Lod

  Mikael Forssell
  Akseli Pelvas -> SJK
  Joel Pohjanpalo -> lainassa Leverkusenissa

  Lihavoiduilla nimillä on sopimus ensi kaudesta. Väyrysen ja Tainion jatko todennäköistä, mutta ei varmaa. Joukkueesta on siirtynyt pois nyt Perovuo, Lahti, Pelvas ja Mattila. Ulkomaille ilmaiseksi on loikkaamassa vielä Zeneli ja Sumusalo. Schüller ja Savage saatetaan myydä jos houkutteleva tarjous tulee. Nelikosta Wallen, Sahlgren, Lindström ja Kansikas luultavasti ainakin puolet vaihtaa maisemaa. Aika paha paikka jos 30-40% joukkueen viime kauden miehistöstä lähtee kävelemään, vaikka kaikki ei ihan avainpelaajia olisikaan.
   
 20. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
 21. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  Liikehdintää Veikkausliigajoukkueissa

  Veikkausliigajoukkueet rakentavat kokoonpanojaan kovaa vauhtia kausi 2014 mielessään. Verkkosivumme päivittävät jälleen totutusti listaa siirtyneistä pelaajista.
  HJK
  -Sakari Mattila (Aalesunds FK)
  -Akseli Pelvas (SJK)
  -Timi Lahti (VPS)
  -Joel Perovuo (FC Honka)


  FC Honka
  +Joel Perovuo (HJK)
  -Tuomas Peltonen
  -Sampo Koskinen


  VPS
  +Timi Lahti (HJK)
  -Jyrki Saranpää (lopettanut)
  -Karsten Smith


  IFK Mariehamn
  +Albin Granlund (RoPS)
  +Robin Sid (EIF)
  -Emil Andersson
  -Niko Kukka
  -Petteri Jokihaara


  FC Lahti
  +Eero Korte (JJK)
  +Henrik Moisander (TPS)
  +Jani Tanska (TPS)
  +Drilon Shala (PK-35 Vantaa)
  -Konsta Hietanen (lopettanut)


  MYPA
  +Dema (Haka)
  +Valeri Minkenen (FC KooTeePee)


  KuPS
  -
  Mika Hilander (Ilves)


  TPS
  -Juho Lähde (SJK)
  -Henrik Moisander (FC Lahti)
  -Jani Tanska (FC Lahti)


  FC Inter
  -Babacar Diallo
  -Pim Bouwman

  -Felipe Aspegren (SJK)
  -Kalle Parviainen (lopettanut)


  FF Jaro


  RoPS
  +Janne Saksela (JJK)
  -Albin Granlund (IFK Mariehamn)
  -Tomi Maanoja
  -Tuomo Könönen (PS Kemi)


  SJK
  +Juho Lähde (TPS)
  +Marco Matrone (Haka)
  +Jussi Aalto (Haka)
  +Felipe Aspegren (FC Inter)
  +Akseli Pelvas (HJK)
  -Tomas Karike
  -Kim Palosaari
  -Stanislav Goldberg
  -Juli Serrano
  -Teemu Lukkari
  -Juuso Aalto
  -Joakim Jans
  -Daniel Caumo

  Veikkausliiga | Liikehdintää Veikkausliigajoukkueissa
   
 22. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
 23. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Mika Hilander, KuPS -> Ilves
  Jussi Aalto, Haka -> SJK
  Juho Lähde, TPS -> SJK
  Marco Matrone, Haka -> SJK
  Felipe Aspegren, FC Inter -> SJK
  Drilon Shala, PK-35 -> FC Lahti

  Tällä viikkoa ei kummoisia siirtoja nähty. Ilves nappasi itselleen liigatason vahdin kupsista, kun Hilander palaa kasvattiseuraansa. Varmasti iso apu taistelussa liigapaikasta. KuPS on nyt vailla ykkösvahtia, kun sen tänne huhutun Tomi Maanojan sopimuksestakaan ei ole mitään kuulunut.

  SJK:lta odotettiin niitä kovan profiilin hankintoja, mutta Jussi Aalto, Juho Lähde, Marco Matrone ja Felipe Aspegren oli kaiken uhon jälkeen pienoisia pettymyksiä. Juho Lähde on noista ainut joka on paikkansa liigatasolla vakiinnuttanut. Aspegren on U21-maajoukkueen vasen laitapakki, jonka odotettiin siirtyvän jopa HJK:iin Sumusalon korvaajaksi. Lupaava, mutta vasta yksi pääsarjakausi alla. Matrone on puolestaan pelannut jo toistasataa liigaottelua Jarossa ja Hakassa ja toimi viime kaudella myös Hakan kapteenina. Kokemusta, mutta toisaalta ei mikään tähtinimi liigatasolla. Samaa voidaan sanoa Ykkösen viime kauden maalikuninkaasta Jussi Aallosta. Mahdollisuuksia läpimurtoon on liigassa tarjottu aina HJK:sta lähtien, mutta vasta viime kaudella Ykkösessä onnisti. Pystyykö vielä 30-vuotiaana nousemaan liigaeliittiin?

  Muista nimistä maininnan arvoisia leinee ainoastaan Drilon Shalan paluu Lahteen. Ihailtavaa toimintaa Lahden suunnalta. Tulevan kauden avauskokoonpano alkaa olla pitkälti nyt kasassa.

  Niin ja tietysti viime kauden sensaatioihin ja sarjan parhaisiin toppareihin lukeutuvan Faith Friday Obilorin tuoretta jatkosopimusta RoPS:ssa voidaan pitää vähtintäänkin yllättävänä. Moni, allekirjoittanut mukaanluettuna, odotti uudeksi osoitteeksi HJK:ta tai FC Interiä ja ulkomailtakin oli kiinnostusta. Nyt sitten kuitenkin uusi 2 vuoden sopimus Rovaniemelle. Toivottavasti ilman ulkomaanpykälää, nimittäin tästä voi irrota vielä suomalaisittain kovanluokan siirtokorvaus. Toisaalta jos pelaaja on sopimuksen puitteissa nyt vapaa siirtymään ulkomaille selittäisi miksi sopimus jatkuu nimenomaan RoPS:n kanssa. Tällainen sopimus oli mm. viime kaudella Jaron ja Hendrik Helmken välillä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2013
 24. FootballFanatic

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  138
  Veikkausliiga | Veikkausliigakaudesta 2014 kaikkien aikojen pisin
   
 25. supermario

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2008
  Viestejä:
  1 860
  Tämän viikon siirtosatoa:

  Mathias Wiklöf, IFK Mariehamn -> IK Tord
  Jani Virtanen, JJK -> RoPS
  Aleksi Ristola, FC Honka -> MyPa
  Atte Hoivala, VPS -> MyPa
  Toni Lindberg, KooTeePee -> MyPa
  Santeri Ahola, JJK -> FC Viikingit
  Eetu Kaipio, MyPa -> Haka

  Aikanaan huippulupauksena pidetty Jani Virtanen siirtyy Rovaniemelle. Udinese nappasi pojan 18-vuotiaana TPS:sta ja pääsihän tuo sitten debytoimaan Serie A:ssa AC Milania vastaan. Virtasella on kuitenkin aina ollut vaikeuksia ammattiurheilijan elämään suhtautumisessa, eikä läpimurtoa ole vielä tänä päivänäkään nähty, kun tuosta Italiaan lähdöstä tuli kesällä kuluneeksi 7 vuotta. Taitava pelaaja, joka on harvoin 90 minuutin kunnossa. Läskiksikin tuota on haukuttu. Jospa Juha Malinen pystyisi siihen mihin yksikään valmentaja ei ole vielä kyennyt. Jonkinlaista toivoa vielä on, kun ikää ei ole mittarissa 25 vuotta enempää.

  MyPa on FC Lahden tavoin ollut ahkera siirtomarkkinoilla. Tällä viikkoa Antti Muurinen haali riveihinsä nuoren shefkikuqimaisen hyökkääjäjyrän Aleksi Ristolan, lupaavan U21-maajoukkuepakin Atte Hoivalan, sekä kokeneen MyPalle jo ennestään tutun topparin Toni Lindbergin. Aleksi Ristola teki toissa kaudella läpimurron TPS:ssa. Kulunut kausi oli kuitenkin pettymys ja sopimus purettiin yhteisymmärryksessä kesken kauden. Loppukauden Ristola pelasi FC Hongan riveissä. KuPS-kasvatti Atte Hoivala nousi syksyn aikana Mixu Paatelaisen Meksikoa vastaan nimeämään B-maajoukkuemiehistöön. Hoivalaa on pidetty yhtenä lupaavimmista suomalaispuolustajista, mutta pari viime kautta ovat olleet pienoisia pettymyksiä, mistä kertoo myös se, että MyPa on Hoivalalle jo kolmas joukkue kolmen vuoden sisään. Vuosi sitten Suomeen palannut Toni Lindberg oli ennen lyhyttä ulkomaan kierrostaan liigan parhaita toppareita, mutta viime kaudeksi mies ei mahtunut MyPan tiukkaan pelaajabudjettiin ja tuo pelasikin yllättäen naapuriseurassa Ykköstä. Taso riittää varmasti edelleen liigassakin.

  Ahola ja Kaipio ovat nuoria HJK-kasvatteja joiden ura liigatasolla ei ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin. Ykkönen lienee molemmille sopiva taso tulevaksi kaudeksi.

  Huhutasolla liikkunut Hesan Sesayn siirto FC Lahteen on saanut mutkia matkaan. Urheilulehti uutisoi, että Sesay olisi tehnyt HJK:n kanssa pelaajasopimuksen, mutta ehtinyt ennen tuota suullisesti sopia siirrostaan FC Lahden riveihin. Kumpikaan seura ei ole vielä tiedottanut sopimuksesta. Saas nähdä mennäänkö tässä oikeuteen asti, mutta vahvasti näyttää että Sesay tulee Lahden sijaan pelaamaan ensi kaudella HJK:ssa, jossa tuo korvaa ulkomaille sopimusta hakevan Mikko Sumusalon. Jääkiekon SM-liigassahan näitä vastaavanlaisia riitatapauksia on aiemmin nähty ja rahalla niistä on aina selvitty.

  HJK tietotti käyttäneensä Tainion ja Forssellin opitiot ensi kaudesta, sekä tehneensä maalivahti Ville Wallenin kanssa jatkosopimuksen. Wallen ottaa tuplaroolin kakkosvahtina ja maalivahtivalmentajana. Mika Väyrysellä on vastaavanlainen optio sopimuksessa kuin Tainiolla ja Forssellilla, kun sopimusen jatkosta ei noiden kanssa samalla tiedotettu, tarkoittaneen se sitä ettei jatko HJK:ssa ole mitenkään varmalla pohjalla. Paljon varmasti riippuu myydäänkö Schüller ja ketä muita tuohon keskikentälle on saatavilla. Toppari Mathias Lindström ei sen sijaan varmuudella jatka HJK:ssa ja Wallenin sopimus tarkoittanee, että Sahlgren on se pois siirtyvä maalivahti.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2013

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti