Vedättääkö pysäköinninvalvojat??!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JaySon, 08.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Lue tuo tarkasti:

  "
  Merkki 521

  Merkillä osoitetaan ajoradan ulkopuolella olevaa tai ajoradasta tiemerkinnöin erotettua aluetta, joka on varattu ajoneuvojen pysäköintiin." Tieliikenneasetus.

  Tuossa alkuperäisessä kuvassa sitä erotusta ajoradasta tiemerkinnöin ei ole tehty.
   
 2. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  No eihän tässäkään ole mitään erotusta tehtynä (ei tuo vinopysäköinti kyltti sitä erotusta voi saa aikaiseksi?)
  https://www.google.fi/maps/@60.1853...4!1sm9lMLEpJAWYK8qBZRizmlg!2e0!7i13312!8i6656

  Veikkaan joka tapauksessa että merkin laittaja ei ole ollut tehtäviensä tasalla jos tuo tulkinta noin menee kuten boldasit, jolloin pysäköintivirhemaksu pitäisi kumota ja korjata merkinnät, tämä olisi ainoa oikea ja kohtuullinen tapa.

  EDIT: tuollaista vinopysäköinnin kaltaista "auto" tien viereen kylttiä ei edes ole olemassa, on vain merkit 844 ja 845 jossa auto laitetaan jalkakäytävälle kokonaan tai osittain ja 521a-c koskee "poikittain pysäköintiä"

  EDIT2: huomioitavaa https://www.google.fi/maps/@60.1755...4!1sEFe3GiYE203Mckkg8yAZ1g!2e0!7i13312!8i6656 tässä vielä on se että muiden kohtien pysäköintipaikat (kadun varret) on tehty pysäköintikielto+lisäkyltti combolla ja tuohon risteykseen on laitettu P-merkki ja seuraavan risteyksen jälkeen on taas sitten pysäköintikielto+lisämerkki combo == selvästi on ainakin haluttu indikoida että tähän P-merkin kohtaan saa pysäköidä...
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2016
 3. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Mua ei haittaa ollenkaan, että rakennusvirasto välittää piupaut laista luodessaan asiakasystävällisesti parkkipaikkoja. Kuvissa olevilla alueilla niitä ei iltaisin varsinkaan oikeasti ole. se mua sitten vituttaa, että antavat omista typeristä merkinnöistään sakkoja jos kansalainen luottaa asetettuihin merkkeihin.
   
 4. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Veikkaan, että tulkitsevat asiaa niin, että jos se on tiemerkinnöin osoitettu miten autot pysäköidään tai tuossa tapauksessa tuolla erillisellä opasteella, niin se on ajoradasta erotettu alue.

  Kun en vastaa työkseni noista helsingin asioista, niin enhän minä mitään varmaksi tiedä, koitan vain löytää jonkun pointin jolla tuota olisi voitu tulkita.

  Olen tosiaan samaa mieltä, että tuossa ei ole noiden kylttien laittaja ymmärtänyt mitä on tekemässä... Toisaalta mistä noistakin tietää, että mitkä kyltit ovat edes alkuperäisillä paikallaan ja mitä on kaikkien tietöiden vuoksi siirelty vuosien varrella. Perseestä tuolainen viritys jokatapauksessa.

  Nimenomaan. Tosiaan tuntuu vastaavanlaista perseilyä pysäköinninvalvojilta olevan muuallakin.
   
 5. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Sinähän olet tai olit pysäköinnonvalvoja jossakin päin maata? Osaatko sanoa että miten on mahdollista että 2 kaupungin instanssia tekee ja tulkitsee asioita eri tavalla, eivätkä edes konfliktin sattuessa korjaa käytäntöjänsä vastaamaan toisiaan.

  Tuohan on täysin absurdia että kaupungin osasto X luo parkkipaikkoja ja osasto Y sitten sakottaa niiden käytöstä :).
  Tällä sinänsä ei pitäisi autoilijan kannalta olla merkitystä jos merkit on päin vittua niin sakko pitäisi jättää kirjoittamatta, koska nuo merkinnät on saman fiskaalin käsissä kuin sakotus loppupeleissä. Asiallista olisi toki hyvä kirjoittaa autoilijalle "huomautus" että auto on väärässä paikassa koska merkit vituillaan, merkkien korjaustyö tilattu, paikka muuttuu sakkopaikaksi työn jälkeen.
   
 6. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  En ole nähnyt itse että risteykseen olisi sallittua pysäköidä, eikä omalla seudulla tuollaista viritystä ole. Niinkuin sanoin, niin ilmeisesti helsingissä katsovat, että tuossa yhdessä kuvassa on ajoradalta erotettu tuo pysäköintipaikka. Jos tässä keskustelun alkuperäisen kuvan risteyksessä olisi maalattu ne parkkipaikat, niin siitä ei sakkoa tietenkään olisi kirjoitettu. Eli jos siinä ne ruudut olisi maalattuna, niin se osuus olisi selkeästi erotettu ajoradasta, nyt niin ei ole.

  Omalla paikkakunnalla tapeltiin joku aika sitten siitä, että maalatun jonoparkin puolivälistä oli laitettu tilapäinen suojatie tien yli ja pysäköinninvalvojat olivat sitten kirjoittaneet sakkoja siihen maalattuun ruutuun suojatien eteen pysäköineille autoille, koska ovat pysäköineet alle 5m suojatiestä. Tottakai sen tilapäisen suojatien laittaneen olisi pitänyt mustata se pysäköintiruudun merkintä siitä suojatien edestä, mutta niin ei oltu viitsitty tehdä. Seuraavana kun se pysäköinninvalvoja suunnitelli sen sakon kirjoittamista, niin olisi voinut hoitaa että se ruutu poistetaan... Niinkään ei viitsitty tehdä.

  Tuon jälkipuinti meni niin, että pysäköinninvalvonta ei suostunut perumaan noita ennenkuin paikallislehti hiillosti riittävästi. Minusta tuossa on tehty virkavirhe ja toimittu hyvän hallintotavan vastaisesti.
   
 7. Mito1982

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  123
  Mitenkähän menee 2h kilvellä merkattujen paikkojen varaaminen työkoneille. Omalla työpaikalla oli Skanskan pojat varanneet 2 vieraspaikkaa sirkkelille(!). Jouduin pysäköimään autoni vieraspaikkojen viereen noin 10 minuutiksi ja sillä välin oli pysäköinninvalvoja käynyt jättämässä terveiset tuulilasiin. Saako kunnallisen pysäköinninvalvonnan piiriin kuuluvia pysäköintipaikkoja varata esimerkiksi työkoneille?

  [​IMG]

  Tein pysäköinninvalvontaan oikaisupyynnön, saa nähdä mitä vastaavat.
   
 8. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 809
  Tuskin auttaa mitään. Jos sallittuja paikkoja ei ole vapaana, ei kai se oikeuta pysäköimään kielletylle paikalle, oli ruutujen varattuna oloon sitten mikä syy hyvänsä? Jos oikeuttaisi, eikö miten sattuu jätettyjä autoja olisi kaikkialla riesaksi saakka?

  edit:
  Toisaalta joskus muinoin valitukseni meni läpi, koska parkkipaikka, jossa oli asuntokohtaiset ruudut, oli remontissa, eikä sitä saanut käyttää. Autoni oli yön tien vieressä, jossa oli pysäköintikielto. Yllätyin kyllä itsekin, että valitus meni läpi. Mielestäni lappu oli perusteltu ja tänä päivänä, työssä käyvänä, maksaisin mukisematta, mutta mihinpä sitä ei opiskelija käyttäisi kymmentä minuuttia, jos on edes pieni sauma säästää muutama kymppi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2016
 9. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 809

  Kyllä ne käsitellään ja joskus on jopa pientä ajatusta mukana. Keväällä kärryni oli viikon putkeen paikalla, jossa on arkipäivisin pysäköinti sallittu vain 30 minuutin ajan kiekolla. Myönsin väärän pysäköinnin ja kerroin, etten päässyt siirtämään autoani. Meni kerralla perille, eikä tarvinnut maksaa.
   
 10. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Olen valittanut muistaakseni neljä kertaa (kaikki kaupungin pysäköintivalvonnalle) ja vain yhden kerran on mennyt valitus läpi. Huvittavasti se oli niistä ainoa, jossa minä olin selvästi mokannut ja lopuissa alueen merkinnät olivat epäselviä tms.

  Se läpi mennyt valitus oli tilanne, jossa auto oli työpaikan parkkipaikalla ja olin unohtanut laittaa P-luvan ikkunaan. Vetosin valituksessa siihen että auto on ollut samalla paikalla joka päivä ja se sitten meni yllättäen läpi, kun valvojien esimies oli sitä mieltä, että valvojien olisi pitänyt tajuta päivittäin alueella nähdyn auton olevan luvallisesti pysäköitynä tälläkin kerralla, vaikka ikkunassa ei lappua ollutkaan. Yllätyin positiivisesti maalaisjärjen käytöstä.

  Yhden kerran sain sakot sellaisessa tilanteessa, jossa olin laittanut auton 15min lastauspaikalle viedessäni tavaraa viereiseen liikkeeseen. Valvoja odotti ulkona ja lätkäisi lapun ikkunaan, kun kantamuksia ei sillä hetkellä ollut riittävästi lastauspaikan käyttämiseen. Tein valituksen ja paikallisen pysäköintivalvontaviraston mukaan kaikki meni ihan ok ja merkinnät olivat kunnossa, vaikka ne kuulemma useita vastaavia sekaannuksia ovatkin aiheuttaneet. Sakkoa ei peruttu, mutta vajaan kuukauden päästä ko. parkkipaikan merkintöjä muutettiin, vaikka niissä ei mitään vikaa siis ollutkaan. :D

  Yksityisten valvontafirmojen kanssa en ole joutunut vääntämään, mutta en usko että siellä puolella riittää joustoa tai maalaisjärkeä senkään vertaa.

  Onpas tosiaan kallis vekotin. Kätevähän tuo olisi, mutta ei oikein napostele koristella lasia pysyvästi kaikilla mahdollisilla vaihtoehdoilla unohduksen välttämiseksi. Työpaikan P-lupa, anoppilan P-lupa, Easypark, P-kiekko jne. Sitten vielä sekin, että jos noita tinkettejä on lasi täynnä, niin varmaan siitäkin voi tulla sakko, kun ei sitä juuri sillä hetkellä tarvittavaa P-lupaa oltu nostettu esille riittävän selkeästi tms.
   
 11. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Minulla ja monella muullakin on pysäköinninvalvonnasta hyvin vahvasti sellainen mielikuva, että 90% työstä tapahtuu juuri tuolla periaatteella. Se 10% on sitten niitä poikkeuksia, jotka vahvistavat säännön.
   
 12. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Totta, hankalaksi menee jos on useampia pysäköintilupia sun muita lappusia tuulilasilla.
  Itsellä ei onneksi olisi tarve kuin pelkälle kiekolle.
  Puuilo näkyy myyvän tuota samaista laitetta hieman alle neljään kymppiin, yhdellä vältetyl sakollahan se olisi kuitattu, lisäksi valmistaja ymmärtääkseni on luvannut maksaa laitteen toimintahäiriöstä johtuneet pysäköintivirhemaksut kahden vuoden ajan.
  Ainoaksi ongelmaksi jäisi että kuinka tuon kanssa toimitaan jos pysäköidään kiekon käyttöpakko ajan ulkopuolella, silloinhan tuo merkkaa saapumisajaksi todellisen saapumisajan vaikka oikea käytäntö olisi kai merkata kiekon käyttöpakon alkamisajankohta (edellyttäen että pysäköinti siis kestää niin kauan että kiekkopakko ehtii alkaa)
  Voisi ottaa yhteyttä valmistajaan ja tiedustella onko tuota huomioitu mitenkään...

  Edit: netistä löytyi käyttöohje, pysäköinti ajan saa asetettua myös manuaalisesti...
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2016
 13. _akseli_44

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  144
  Lisäksi yksityiset firmat saattavat kuvata parkkipaikan, ja tulla uudestaan kun maksimi pysäköintiaika on päättynyt. Siinä ei automaattiset kiekot auta, kun eivät niitä edes katso.
   
 14. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
  Ainakin me julkisella puolella seurattiin autojen kiekkoja vasta silloin kun huomattiin niiden olevan viikosta toiseen samalla paikalla ja kiekko aina oikeassa ajassa. Aamulla otti venttiilit ja kellonajan ylös ja kävi kolmen-neljän tunnin päästä katsomassa uudelleen. Jos kiekko oli siirtynyt mutta venttiilit olivat samassa asennossa niin ei muuta kuin lappua ikkunaan.
   
 15. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Tuli nyt ostettua tuollainen heräteostoksena puuilosta (37,90€) täytyy askarrella autoon paikalleen myöhemmin tänään, kertoilen kokemuksia kunhan testaan käytännössä.
   
 16. adhocz

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  165
  Pomminvarmasti on itselläni toiminut, paras ostos pitkään aikaan.

  Edit: tarkemmin tämä malli https://m.verkkokauppa.com/fi/produ...T4M-II-Magnetic-automaattinen-pysakointikiekk
   
 17. Cardinal

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2013
  Viestejä:
  336
  Sama laki:

  4 §
  Liikenteen ohjaus

  Tienkäyttäjän on ensisijaisesti noudatettava poliisimiehen ja muun liikenteen ohjaajan antamaa merkkiä tai ohjetta.

  Liikenteen ohjauslaitteella annettua ohjetta on noudatettava, vaikka se edellyttäisi poikkeamista liikennesäännöstä. Jos liikennettä ohjataan liikennevaloin, valo-opastetta on noudatettava muulla ohjauslaitteella annetusta ohjeesta huolimatta.


  Eli liikennemerkit menevät liikennesääntöjen edelle. Kyllä tuossa tapauksessa mielestäni saa pysäköidä tuohon risteysalueelle.
   
 18. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  poistettu sekoittava kommentti
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 19. Cardinal

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2013
  Viestejä:
  336
  2 §
  Määritelmiä

  Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan:

  9) liikenteen ohjauslaitteella liikennemerkkiä, liikennevaloa taikka muuta liikenteen ohjaamiseksi tarkoitettua laitetta tai tiemerkintää;
   
 20. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Autoa on voitu siirtää siinä välissä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti