Vasemmistoliitto - Suomi oikeudenmukaiseksi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 15.04.2019.

 1. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Iltasanomissa tuollaisia hintoja mainittu, ei minusta tunnu kovin järkevältä lyödä 2000€ kolmentonnin autoon.

  " Tämänhetkisen hintatason mukaan auton konvertointi eli muuttaminen kaasukäyttöiseksi maksaa ennemmin ala- kuin yläkanttiin laskettuna karkeasti noin 2000 euroa."

  " Kokonaan toinen asia on myös esitetyn autokannan massakonvertoinnin kaltaisen toimenpiteen kansantaloudellinen kannattavuus.

  Suomalaisten 2,6 miljoonan käyttöajoneuvon arvo on nimittäin Autoliiton mukaan keskimäärin alle 3600 euroa ja ikääkin keskimääräisellä Suomi-autolla on jo yli 12 vuotta."

  https://www.is.fi/autot/art-2000006...NafT00zCaeoq3svyWnG875r_MeTFGAX58r-H_kTtSSl1g
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Miten niin ? Siis ihan oikeasti.
  Jos mieti kannattaako , niin ei se juttu ole onko se aihio tonnin, kolmen vai kolmenkymmen tonnin (1k€) arvoinen.
   
 3. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Itse en vassareita äänestänyt enkä muuten koskaan äänestäkään, sama koskee siis persuja kun vassareita ovat ( ihan ajamansa politiikan perusteella ). Perusongelma Suomella - joka tulee muuten olemaan sama 10 ja 30 sekä 50 vuodenkin kuluttua - on se että väestö vanhenee nyt todella nopeasti, uutta populaa ei synny ja työperäinen maahanmuuttokin on toistaiseksi kaikkea muuta kuin houkutteleva vaihtoehto niille jotka sitä harkitsevat ( byrokraattinen helvetti ). Suunnilleen mikä tahansa muu valtio on paljon houkuttelevampi paikka työskennellä, lupasysteemit paljon joustavampia jne.

  Taikaseinä josta rahaa revitään pienenee vuosi vuodelta, samaan aikaan SOTE- kulut kasvavat vuosi vuodelta. Jokainen vähänkin omaa ajattelukykyä omaava ymmärtää asian järjettömyyden. Japani on erinomainen esimerkki valtiosta jossa tämä on mennyt jo melko pitkälle: valtiolla on niin paljon lainaa ettei se enää sitä saa, takaisinmaksukyky lähentelee nollaa ja ikäihmiset ovat vallanneet kadut, kaupat ja puistot. Ja jos takaisinmaksukyky hipoo nollaa, sitä lainaa, kyllä riittää. Aina kauhistellaan kuinka hirveästi esim. USAlla on velkaa, no Japanilla on 2,5 kertaa niin paljon lainaa per capita kuin jenkeillä. Ehdottomasti maailman pahiten velkaantunut valtio. Ja kaikki vain koska ei synny tarpeeksi ihmisiä. Hyvinvointivaltion huipentuma.

  Suomi on samalla tiellä. Jos mietit mistä rahat meinataan hommata nyt tai tulevaisuudessa pitää ajatella asioita laajemmalta spektriltä. Suomen kohdalla sitä miettimistä kyllä riittääkin. Japanissa ollut vuosikymmenten aikana lisäksi reilusti enemmän teollisuutta sekä monenlaisia, globaalistikin suureksi kasvaneita yrityksiä jotka ovat hidastaneet osaltaan väestön ikääntymisen tuomaa iskua. Suomella ei ole tätä etua.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 4. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  " Miten niin ? Siis ihan oikeasti.
  Jos mieti kannattaako , niin ei se juttu ole onko se aihio tonnin, kolmen vai kolmenkymmen tonnin (1k€) arvoinen."


  Ajattelen sen lähinnä niin, että jos noita muutoksia tehdään vanhoihin kolmentonnin ja alle autoihin ja sen jälkeen auto on muutaman vuoden enää käytössä ennen paalia, ei se minusta tunnu järkevältä.  Tietysti jos ajattelee että itsellä olisi 500 € auto ja valtio maksaa 2000 € muutoksen, niin siitä vaan ja vuoden päästa paaliin.

  Ei vaan tunnu järkevältä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 5. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 880
  Mutta jos olet myymässä 500 euron kotteroa, niin ei voi kuin nauraa matkalla pankkiin kun vasemmistopölhö halusi väkisin viisinkertaistaa sen arvon veronmaksajien kustannuksella :)
   
  PalleX ja Japi 111 tykkäävät tästä.
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Nimenomaan, juju ei ole siinä onko se aihio tonnin, kolmen vai kymppitonnin, vaan se onko se päivitys järkevä ja kannattava sijoitus.
  Jos se parintonnin panostus nostaa arvoa > 2000€ niin sehän voi olla ihan järkevää siihen 500 euron kotteroon.

  Ei, ilmaisen muutoslupauksen jälkeen sen auton arvo on jotain, mutta ei välttämättä 2500€. (sillä ei isoa merkitystä tilaisinko itse sen muutoksen)

  (Selitys Ei sanalle)
  Jos eläisin Li-satumaassa, niin todennäköisesti itkettäisi, ensin minulla olisi se kolmentonnin auto, Li säästäisi lain joka romahduttaisi sen arvon romutuspalkkiotasolle (päästö verotus), jossa yhteydessä hän säätäisi lain jolla veronmaksajat kustantaisi 2000€ muutoksen, joka nostaisi auton arvon johonkin. Vaikka sen arvo nousisi kolmeentonniin, niin todennäköisesti olisi veronmaksajana suuri häviäjä.

  Sitten voisi hetken lämittää jos autoni arvo olisi ennen lakijumpaa sen 500€ ja sen jälkeen jostain syystä hinta pomsahtaisi.

  Li satumaassa voisi olla se ongelma että muutoksia tehtäisiin sellaisiin kottoreihin joihin muutos ei toisi arvoa edes sitä muutoksen vertaa. (siis verrattuna ilman valtion tukia).

  ***********************
  Li-ihmemaassa homma tomisi, koska:

  - Meillä olisi jotain vähä/nolla päästöistä halpaa polttoaineitta riittävästi jota voisi muutoksen jälkeen käyttää
  - Muutos olisi kustannuksiltaan järkevä suhteessä päästöt, ja vaihtoehdot.

  Jos tuollainen polttoaine olisi, niin ei tuo olisi raha kysymys, valtio ottaisi lainaa jolla homma rahoitetaan ja se maksaisi nopeasti itsensä takaisin verotuloina + saattaisiin halvalla hoidettua iso siivu päästötavoitteita.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 7. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 095
  Suomen kiisselimersut edelleen kärpäsen paska kokonaiskuvassa. Tietenkin tämän jälkeen taputeltaisiin itseämme lisävelkaisina selkään että nyt on tämäkin rasti hoidettu. Joku mätä 500e Mersu ei muutenkaan rasita Suomen teitä pitkään.Afrikkaan tai romuttamolle ne matkaa ja kummassakaan ei kiinnosta hevonvittua millä se vekotin kulkee.
   
 8. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  " Nimenomaan, juju ei ole siinä onko se aihio tonnin, kolmen vai kymppitonnin, vaan se onko se päivitys järkevä ja kannattava sijoitus.
  Jos se parintonnin panostus nostaa arvoa > 2000€ niin sehän voi olla ihan järkevää siihen 500 euron kotteroon."


  Kirjoitin varmaan epäselvästi, en ajatellut/tarkoittanut auton romujen arvon nousua, vaan sitä onko järkevää sioittaa 2000€ verorahoja jos kyseinen auto on luultavasti enää käytössä vuoden pari.
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Ok.

  Samaa mieltä, jos oletettu käyttöikä on vuoden, ehkä kaksi , niin riippumatta maksajasta niin ei kuullosta kannattavalta, auton arvosta riippumatta.

  Jos joku nyt ihan aidosti moista suunnittelee ja lähtisi toteuttaan niin dataa luulisi olevan sen verran hyvin, että kohtuu tarkuudella moiset yksilöt saisi tukikelpositen listalta poiskarsittua, vaikka jossain yksilössä voisi olla järkevää jollain mittarilla.

  Jotta Li pääsisi tavoitteisiin, niin hän voisi vääntää sellaisen että jos ei ota, niin sitoutuu palaamaan auton kahdenvuoden sisään, siksi aikaa saisi hellemmän verokohtelun (eli ei niin kovia korotuksia) + romutuspalkkiokelpoisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
  Japi 111 tykkää tästä.
 10. juma69

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2008
  Viestejä:
  218
  Tämä. Li sanoi, että kohdennetaan nimenomaan pienituloisille. Heillä on näitä 300-400 tonnia ajettuja ritsoja, jotka nyt ennen viimeistä tuomioita katsastuksessa pitäisi vielä konvertoida kaasuautoiksi. Biokaasulla kohti reaalisosialismia...
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
  Japi 111 tykkää tästä.
 11. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 095
  Btw. sain itse eilen todistaa Vasureiden ilmastotekoja lennolla Kuopiosta Helsinkiin. Ainakin Silvia Modig, Li Anderssonin äijä (Li oli kentällä vastassa) ja jotain muuta punikki jengiä oli lennolla. Kyllähän nuo junatkin ois kulkenu. Esimerkillistä toimintaa!
   
 12. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Oli varmasti kompensoitu lento. Se on oikeastaan ilmastoteko kun lentää kompensoidun lennon, parempi kuin että jättää lentämättä.

  Jos et lennä maksaen kompensaatiota, et saa sitä moraalibuustia joka tuntuu hyvältä syvällä sydämessä. Usko vain, että näin toimii ihmisen psyyke, kun se on osattu virittää ajatusmallin mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 13. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Periaatteessa kompensoitu päästökaupan alainen lentäminen on co2 juttujen kannalta aika neutraali.

  Mutta ns vasemmistovihreät ei ole siitä innostuneita, mahdollisesti juontaa siitä että heidän agenta on jokin muu ja ilmasto möykkääminen on vain väline tavoitteisiin.

  Omalukunsa on sitten ne jotka tukee omia organisaatioita josta sitten saavat kulutus poletteja, eli menee siihen sarjaan missä tehdään ilmastotekoja mutta lisätään toisaalla päästöjä.
   
 14. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  https://www.kansanuutiset.fi/artikk...ky-tuntien-jaavan-historiaan-kaikilla-aloilla

  Li Andersson toivoo "kiky-tuntien" jäävän historiaan joka alalta.

   
 15. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
 16. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Teknisesti Kiky-tunnitien poistoa tuskin monikaan vastustaa, mutta se miten ne korvataan jakaakin sitten osapuolia.

  Li ehkä ajattelee paluuta menneeseen, joka nyt tuskin on kannatettavaa. Lomarahat (ja muut loma-ajan korvaukset) voisi poistaa kokonaan ja siirtyä enemmän siihen että maksetaan työajasta. Li voisi ottaa vähän roolia ajaa tuollaista, vaikka keskiansiot ei harppoisi vanhaan soppariin verrattuna, niin poliittisesti vähän helpompaa myydä ajatus kun tuntipalkka nousisi, tosin sitä saisi vain tehdyistä tunneista. Pieni tuottavuuden nousu (palkan korotusvara) tulisi siitä että sopparin suoraviivaistuisivat, ja lisäisi ehkä myös alojen houkuttelevuutta.
   
 17. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Näin se uhridiskurssi syö omat lapsensa. Tolkun ihmisestä antisemitismisyytökset ovat tämän perusteella liioiteltuja, mutta tolkun ihminen onkin pahin natsi, kun on hiljaa. Rasmus ja silakat eivät varmasti ole hiljaa?

  Turha odottaa Annalta itsereflektiota, rassismus fascismus jatkuu entiseen tapaan taas huomenissa.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006374304.html
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 18. subway

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  352
  Kontula on selvästikin juutalaisvastainen ja toiminnallaan hyökkää kristillisiä arvoja vastaan. Sehän on tunnettua, että kommarit vierastavat käsitteitä koti, uskonto ja isänmaa.
   
  Ilkko2 ja electron06 tykkäävät tästä.
 19. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  962
  Antisemitisti syytökset eivät ole liioiteltuja, vasemmistolaiset ovat jostain syystä antisemitestejä ja tuntevat onnetonta rakkautta islamia kohtaan.

  Kontula ei taida tietää, että Gazalla on raja Egyptin kanssa, joka myös vartioi sitä tarkasti. Gaza on myös meren rannalla ja Hamas terroristien pesäpaikka, jotka ovat ampuneet vuosien myötä kymmeniätuhansia raketteja Israeliin. Israelilla on oikeus suojella itseään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2020
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  siperiankuu tykkää tästä.
 21. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Onko jossain selkeä määritelmä asioista jotka ovat soveliaita ja jotka eivät?
  - ei soveliasta osallistua abortin vastaiselle marssille
  - soveliasta osallistua Hamasin tukiperformanssiin
  - ei soveliasta osallistua rukousaamiaiselle?
   
 22. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 599
  Tuo vasemmiston erityinen kiintymyssuhde Islamiin ja muslimeihin, jossa ollaan valmiita ummistamaan silmät ja korvat epäkohdilta, on kyllä mielenkiintoista.
  Onko asiasta jotain laadukkaita artikkeleita jossa pohditaan mistä tuo perimmältään johtuu?
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 232
  Aika ennustettavaa, että Kontulan tempauksesta pöyristyvät eniten juuri ne, jotka eivät muutenkaan hänestä tai vasemmistosta tykkää. Mutta kun perussuomalaiset osoittavat mieltä tai käyttävät kansalaisaktivismia niin kyse on "sananvapaudesta".
   
 24. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Jep. Ennustettavaa että kun Kontula antaa tukensa islamisteille ja täyttää samalla antisemitismin määritelmän, äärivasemmisto on hiljaa. Ei sanaakaan missään Rasmuksissa tai silakoissa. Opetusministeri antaa hyväksyntänsä. Persujen kohdalla vastaava mielenosoitus olisi natsismia ja Halla-aholta vaadittaisiin irtisanoutumista natseista. Joku unelmamiekkari myös olisi pystyssä.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 232
  Tämähän on helppo todentaa. Kerropa kuka sanoi Laura Huhtasaarta (tai muita mukana olleita kansanedustajia) natsiksi ja vaati perussuomalaisia irtisanoutumaan kun tämä kävi rukousaamiaisella Jerusalemissa osoittamassa mieltä Israelin puolesta?

  Aivan, ei kukaan.

  EDIT: Itse asiassa veikkaan että kukaan ei edes muista tätä tapausta, siitä yhksinkertaisesta syystä että "vasemmisto" eikä kukaan muukaan nostanut juuri minkäänlaista äläkkää tapauksen johdosta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti