Vasemmistoliitto - Suomi oikeudenmukaiseksi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 15.04.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 214
  Tämä ei muuten ole nyt ihan oikeudenmukainen näkemys. Jos tarkoitetaan reaalisosialismia eli sosialismin yhteiskuntajärjestelmäkseen omaksumista niin sitten ei menestystarinoita löydy ja parhaatkin yritykset näivettyivät. Mutta on sosialismin erilaisilla johdannaisilla kuten sosiaalidemokratialla ollut rakentavakin panoksensa läntisten yhteiskuntien rakentamisessa ja vaikutus ei ole ollut mitenkään vähäinen. Jos ajatellaan vaikka nykyisiä pohjoismaita niin kyllähän näitä Marxin aikana olisi pidetty jo hyvinkin sosialistisina yhteiskuntina sen ajan perspektiivissä.

  Kiina taitaa muuten olla yksi onnistuneimpia sosialistisia yhteiskuntia mutta vain sen takia, että ovat ottaneet talousjärjestelmään reilusti kapitalismia mukaan. Vietnamillakin menee kohtalaisesti vaikka onkin länsimaihin nähden köyhä valtio.

  En ole itse minkäänsorttinen sosialisti.
   
 2. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  725
  En ole aivan varma onko sosiaalidemokratian esiin ottaminen hirveän hyvä pointti Vasemmistoliitosta keskusteltaessa, kun kyseiselle aatteelle on omakin puolue, joka on vielä huomattavasti suositumpi kuin vassarit.

  Pohjoismaat yleisestikin ovat nykyaikanakin maailmalla ainoat esimerkit sosiaalisista yhteiskunnista jotka tulevat vastaan, mutta ei näitä kyllä sosialistisiksi yhteiskunniksi voi kutsua edes peilaamalla 1900-luvun taitteen valtioihin. Sosialismin peruspilareita on yhteisomistajuus, jota päin vastoin on Pohjoismaissakin jatkuvasti vähennetty koko 2000-luvun ajan ja sitä ennenkin lähinnä rajoittunut peruspalveluihin, valtion maihin ja kriittiseen infrastruktuuriin.


  Tarkistin juuri että Vietnamin BKT/Kapita on 2018 parhaimmillaan sijalla 131/187 (IMF) ja muut rankkaavat vielä huonommiksi sijalle 133 (WB) ja 135 (UN) , eli ovat väestön määrään nähden rutiköyhä valtio josta jopa rutiköyhä Laos menee ylitse.

  Siinä missä listaykkösessa (Luxemburg) keskiverto kansalainen tuottaa tuotteita ja palveluita 125 364 dollarin edestä vuodessa, niin keskiverto Vietnamilainen tuottaa palveluita 2 552 dollarin edestä ja suhteutettuna hamppari-indeksiin (PPP), eli paikalliseen hintatasoon nähden tilanne ei paljoa parane 130 475$ vs Vietnamin 7 482$.

  Kun paikan päällä on käynyt katsomassa missä oloissa Vietnamissa elävät ja missä kunnossa siellä infra on, niin en oikein ymmärrä mihin tuo arviosi "Vietnamilla menee kohtalaisesti" pohjautuu. HCM:llä on kyllä kieltämättä komea mausoleumi (vaikka itse olisin kyllä tehnyt siitä goottilais-barokkilaisen tyyliltään) ja puoluejohtajalla on komea lukaali ja bunkkeri, mutta ei se maasta vielä hirveän onnistunutta tee.


  Kiinakaan ei ole hirveän onnistunut yhteiskunta sosialismin mittareilla, kun varakkuus on äärimmäisen epätasaisesti jakautunutta ja BKT/Kapita mittarillakaan ei ole hirveän onnistunut yhteiskunta, ainakaan vielä. Kiinan valtiksi voisi sanoa heidän suuren väestömääränsä, joka on jo itsessään hirveä voimavara taloudelle ja luo kiinnostusta markkinoita ja tuotantokapasiteettia kohtaan. Lisäksi he ovat ymmärtäneet hankkiutua pahimmista kommunismin kompastuskivistä eroon, eli marxilaisesta talouspolitiikasta jonka johtopäätökset syistä ja seurauksista ovat lähes kaikki täysin vääriä, sekä loppuun saakka vaaditusta suunnitelmataloudesta joka on liian kankea systeemi toimiakseen käytännössä, ainakaan ilman robotteja joiden käyttäytyminen on täysin helposti ennustettavaa.

  Uiguuerien, Tiibetin, Hong Kongin, Etelä-Kiinan meren ja Taiwanin esimerkit myöskin osoittavat että maata tuskin voi kutsua "työläisen paratiisiksi" muuta kuin puoluejohtajien juhlapuheissa.


  Ja itselläni siis ei ole itsessään mitään sosialismia vastaan, mutta maailma vain ei ole vielä valmis siihen ja olen jokseenkin skeptinen että tulee koskaan olemaankaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2019
 3. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  725

  Jep, enemmänkin tekemistä kosteiden lätkämatsien kanssa kulttuurin kustannuksella by Pawel Arhinmäki... :D
   
 4. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 214

  Pointti sosiaalidemokratiassa nyt oli se, että vaikka reaalisosialismi ei ole varsinaisesti toiminut missään, niin sosialismin johdannaisilla on saattanut olla hyödyllinenkin ja rakentava vaikutuksensa, kun tässä nyt yleisesti sosialismista puhuttiin. On tietenkin mahdotonta spekuloida, millainen nyt vaikka Euroopasta olisi kehittynyt ilman sosialismia. No Itä-Eurooppa olisi kulkenut samaa tahtia muun Euroopan kanssa vältyttyään rautaesiripulta, olisi se tahti sitten ollut mikä tahansa. Ei varmaan ihan toivottoman huono hypoteesi kuitenkaan ole että varsinkin maltillinen sosialismi on olemassaolollaan osaksi ollut edesauttamassa työväestön nousua taloudellisesti ja sosiaalisesti keskiluokkaan. Ja myös kommunismin pelko aikoinaan pakottanut kiinnostumaan työväestön ja köyhälistön asemasta radikalismin hillitsimiseksi.

  Vietnamista en juuri mitään tiedä ja varmaankin on rutiköyhä valtio. Puhtaalla mutulla arvelin, että ei kuitenkaan ole pahin epäonnistuminen sosialismistaan huolimatta omassa viiteryhmässään, siis tuossa Mustaltamereltä Mikronesiaan ulottuvassa enemmän tai vähemmän kurjien ja köyhien maiden joukossa. On siellä rikas Singapore tietysti ja Thaimaa on noussut mm. matkailun myötä jne. mutta aika köyhiä yhteiskuntia useimmat Aasian eteläpuolen maat taitavat olla. Vietnam on moneen muuhun alueen maahan nähden vielä suhteellisen turvallinen ja vakaa, mutta tietysti kääntöpuolena ihmisoikeustilanne on kehno etenkin poliittisten vapauksien osalta.
   
 5. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  984
  On kulunut jo monta päivää, mutta Li Andersson ei ole vieläkään irtisanoutunut Anna Kontulan puheista, joilla tämä halveksii kommunismin miljoonia ja taas miljoonia uhreja ympäri maailmaa. Myös Suomalaisia kommunismi on tappanut enemmän kuin mikään muu aate.

  Onko tämä ymmärrettävä niin, että vasemmistoliitto hyväksyy Kontulan vihaideologiaa ylistävät ja surmattuja halventavat puheet? Onko vasemmistoliitto kokonaan radikalisoitunut? Tiedämme että kommarit ovat suuri uhka Suomen demokratialle ja perustuslaillisille ihmisoikeuksillemme, mutta voiko 1918 toistua?
   
  The Grenadier tykkää tästä.
 6. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  130
  Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula ainakin tunnustautuu avoimesti kommunistiksi.
  Epäilenpä että aika monta muutakin porukasta löytyy, mutta ovat riittävän fiksuja olemaan elämöimättä aatteella, kun tietävät ettei se ole suosiossa nyt.
   
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 499
  Mihin puheisiin viittaat, onko jostain luottavissa, vai onko tämä jotain hassunhauskaa sarkasmia.
   
 8. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  130
  Täältä löytyy:

  https://www.verkkouutiset.fi/anna-kontula-olen-eduskunnan-ainoa-kommunisti/

  Tosin ehkä tämän olisi pitänyt kuulua:

  " Olen eduskunnan ainoa julkikommunisti."

  Olen aika varma, että esim. Arhiksella ja Li:llä ei olisi kovinkaan paljon vaikkapa pankkien sosialisointia vastaan.

  Ollessaan toinen valtiovarainministeri silloinen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes ehdotti tavallisten ihmisten saamien perintöjen sosialisointia.
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 499
  No tuo vähän eri sisältöinen kun se nimimerkki Rosa Lindan postaus, no kaippa sekin oli sarkasmia ja vitisi ja vei pohjan pois koko jutulta.

  En epäpile lainkaan etteikö puolueessa olisi jollain määritelmällä "aitoja" kommunisteja määrällisesti aika paljonkin, ja vielä enemmän jotain "moderneja" kommunisteja. Li:n joistain haastatteluista jää olo että kuuluu ihan rehdisti joukkoon, no puheenjohtajahan hän on.
  Mutta uskon että elää siinä mailmassa missä kuvitteleen että moisella aatteella voisi toteuttaa niitä unelmia millä sitä markkinoidaan.

  Kontulan ulostulo, en tiedä oliko tämä joku koepallo jolla puole yrittää vähän kuulostella voisko K sanaa käyttää. Vaihtoehtoisesti, pahempi versio, tässä nyt ratsastetaan nyky hengessä ja ...

  En nyt oikein tiedä mitä mielipidettä pitäisi olla, olisko hyvä että puolue ei peittele K sanaa, läpinäkyvyys on sinänsä kannattettava, mutta kyllähän se vähän pelottavaa jos samassa yhteydessä otetaan paljon radikaalimpi linja, jos taustalla on halua kaapata ns viherradikaalit mukaan, ja ryhmät mitä Li on nourempana sympatisoinut. Silloin hallituskelpoisuus voi alkaa rapista, no voi pelata sen varaan että se kaataisi hallituksen, mutta Li:n ei kannata luulla että se lähtö kortti on vain hänellä.

  Li on on hyvä ja kehuttu (en tässä tarkoita hänen aatteitaan yms.), joten seurata kannattaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2019
 10. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  616
  Jännä että noinkin tuhoisan paskan ihannointi saa ymmärrystä.
   
  TMV ja Ilkko2 tykkäävät tästä.
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  984
  Tällaista on näiden sekopäiden politiikka: Irakissa tapetaan joku palautettu irakilainen, Vasemmistoliitto vinkuu. Kertaakaan ei ole vinkunut kun irakilainen on raiskannut Suomessa suomalaistytön. Sekö ei sitten taas ole valtion vastuulla, vaikka irakilainen on tänne otettu. Sekopäisiä kommareita kaikki.

   
 12. Taski

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 289
  Kallistun kyllä ite niin vahvasti oikealle että lähinnä huvittaa noi vassareiden haihattelut. Tuntuu että realismia oikeasta elämästä ei ole lainkaan. Eletään pelkkää teoriaa ja toivekuvia.
   
 13. Mikko Naakka

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2018
  Viestejä:
  29
  Mä oon vasemmistolainen, mutta en tue niiden maahanmuuttopolitiikkaa. Oon siinä enemmän perussuomalaisten linjoilla. Mua vähän ihmetyttää, että millä meriiteillä joku lähihoitaja, joka ei ole edes ylioppilas pyörittää sosiaali- ja terveysministeriöitä. Pekonen siis. Tarjolla olisi ollut esim. varasijalle jäänyt nuorisolääkäri Miila Halonen. Edes vähän uskottavuutta. Joku ylilääkäri just lyttäs koko Suomen terveydenhuollon tulevaisuuden. Itse olen lääketiedettä opiskellut, mutta vaihtanut alaa, mutta minua ihmetyttää hoitotakuun kiristymisen edessä se, mistä rahat meinataan hommata, kun ei ole rahaa. Mua hävettää myöntää, mutta esim. Ruotsissa ja Oulun yliopistossa lääkärikoulutusta pyöritetään niin pienillä resursseilla, että se oikeasti kestäisi päivän valoa. Toivoisin kuitenkin, että SOTE-soppa, johon on mennyt satoja miljoonia rahaa, saataisiin päätöksiin. En enää meinaa pysyä kärryillä koko SOTE:sta, joka ei näemme edes säästä rahaa, mikä oli yksi alkuperäinen tarkoitus.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2019
 14. Akkorokamui

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2016
  Viestejä:
  60
  https://www.verkkouutiset.fi/kansanedustaja-vaatii-ihmisten-maastapoistumisveroa/

  "– Joitain vuosia sitten meitä ivattiin kun esitimme maastapoistumisveroa. Nyt sellainen säädetään yrityksille ja pian toivottavasti henkilöille, vasemmistoliiton kansanedustaja Jussi Saramo tviittaa."

  Jos kerta pitää keksiä tämmöisiä temppuja kansalaisten pitämiseen maassa, niin miksei ehdoteta sitten suoraan sellaista ratkaisua, joka eräässä vasemmiston ihannoimassa puuhamaassa esti tehokkaasti väkeä luikkimasta rajan yli pakoon?

  Uskomattomia aivopieruja. Sitä tässä alkaa itsekin miettimään, koska olisi aika nostaa vihdoinkin kytkintä. Noh, aina voi lohduttautua sillä, että vaikka Berliinin muuri pysyi pystyssä sen 28 vuotta, niin näiden valtakausi toivottavasti jää maksimissaan neljään.
   
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 700
  Li Andersson ryöpyttää kokoomuksen Audi-miehiä ja Mersu-persuja

  Li hyvin kiteyttää sanoiksi erään puolueen tyhjänpäiväisyyden: sen sijaan että keskittyisivät asioihin joilla on oikeasti suurta merkitystä keskitytään tyhjännyhjäykseen.
   
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 310
  Näin ne vihervassarit yrittävät siirtää huomion ihan vääriin asioihin. Sen sijaan keskittyisivät asioihin joilla onoikeasti merkitystä. Nyt keskitytään tyhjännyhjäykseen. Niin se teillä vassareilla on aina ollut.
   
 17. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 393
 18. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 591
  Jos noin 3 miljardin vuotuiset menot on pikku juttu niin vasemmistoliittohan voi sitten maksaa sen.
   
 19. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 109
  Tämän "tyhjänpäiväisyyden" takia Ruotsistakin on tullut aivan uniikki länsimaiden keskuudessa; Raiskauksia, ampumisia ja pommi-iskuja tapahtuu kuin väkivaltaisissa kehitysmaissa, aivan uniikkia todellakin ns. länsimaassa.

  "Hyvien ja älykkäiden" ihmisten ideologinen hulluus on maksanut ja tulee maksamaan Ruotsille lukemattomia miljardeja ja sisäinen turvallisuus monilla alueilla on täydellisesti romahtanut. Ruotsidemokraatit ovat nyt ensimmäistä kertaa historiassa kannatukseltaan Ruotsin suurin puolue 24% kannatuksella.

  "tyhjänpäiväisyys, tyhjännyhjäys"... Joo-o.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2019
 20. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 109
  Suomalaisiin lapsiin ja vanhuksiin ei ole rahaa, mutta maahan tuppaaville kouluttamattomille kehitysmaalaisille ja lukutaidottomille afrikkalaisille on piikki auki eikä mitään rajaa ole käytännössä määritelty. Sama juttu Ruotsissa. Vanhukset heitteillä. Rahaa palaa miljarditolkulla tulijoiden ylläpitoon ja palveluihin, mutta kuitenkin lähiöt palavat ja räjähtelevät, ja PISA-tulokset laskevat kuin lehmän häntä.

  Kyllä on kummallista että PerusS ja Ruotsidemokraattien kannatus senkun kasvaa, miten voi olla mahdollista.. Eivätkö tyhmät Persuja ja SD:tä kannattavat rasistit tajua että valtio ja sen palvelut kuuluvat vihervasemmistolaisen ideologian mukaisesti kaikille, siis koko maailman väestölle! Silloin meillä kaikilla on kivaa, ja olemme hyviä, älykkäitä ja suvaitsevaisia ihmisiä! Muistetaan myös uudet kivat tanssi- ja pelihetket! Meillä on varaa, meillä on tilaa (paitsi omille kansalaisille)!

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006311458.html

  Ketään ei vihervasemmistossa kiinnosta että Suomessa lapsia ja vanhuksia kuolee koska resurssit menevät toisaalle. *Yksi* vapaaehtoisesti palannut (vieläpä tuhansien eurojen paluurahat saanut) irakilainen turvis kuolee -> kauhea haloo punaviher ministereitä ja puoluejohtajia myöten.

  Vasemmistoliitto - Suomi Oikeudenmukaiseksi. :rofl:
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2019
  electron06 ja Rosa Linda tykkäävät tästä.
 21. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  984
  Juuri näin.

  Viime päivät on taas valitettu kuinka persut on yhden asiam puolue. Äänekkäillä äärivasureilla kuten Veronika Honkasalolla twitter koostuu jotakuinkin pelkästään maahanmuutosta ja natsittelusta. Ja persuista.

  Ei sanaakaan jullan linkittämästä Kristiinasta. Vain joku irakissa tapettu militantti Ali huolettaa siellä päässä. Suomella ei ole mitään vastuuta Kristiinoista, kenenkään päätä ei vaadita vadille, mutta yhtään ainoaa Alia ei enää saa tulla. Alin tapauksessa äärivasemmistolaiset kyllä vaativat jopa rikosoikeudellista vastuuta migrin työntekijöille.

  Siinä näiden yhteiskunnan vihollisten sekopäiden ajatusmaailma näkyy, näitä pellejä joku äänestää?
   
 22. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 700
  Vasemmistoliitto ehdottaa autoilijoille lisärahaa biokaasuun tai bioetanoliin siirtymiseksi – moitti taas yksityisiä hoivayhtiöitä veronkierrosta


  Vihdoinkin konkreettinen ehdotus liikenteen päästöjen vähentämiseksi tavalla, joka on mielekäs myös kuluttajille. Tämä on selkeästi ajatus johon pitää valtion päättävissä asemissa olevien tutustua ihan ajan kanssa.

   
 23. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 591
  Ja tuon vois rahoittaa nostamalla veroprosentti 100 sinä vuonna kaikilta ketkä tienaa 6000 tai yli.
   
 24. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  584
  Li Anderssonin autoavaus pöyristyttää kokoomuksessa: ”Ehdotus kustantaisi veronmaksajille noin 5,3–10,7 miljardia euroa”  Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajien Heikki Vestmanin ja Timo Heinosen mielestä Anderssonin ehdottaman toimen hintalappu olisi valtava.

  ”Punavihreät luulevat, että (muiden) rahaa saa loputtomasti seinästä. Muiden rahat kuitenkin loppuvat aikanaan. Ja tällä menolla hyvin nopeasti”, Vestman jatkaa.

  Myös Heinonen tuo tviitissään esiin saman luvun kuin Vestman.

  ”Näille Li Anderssonin lupauksille ei taida enää edes mestarilupaaja Antti Rinne pärjätä?” Heinonen naljailee.


  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...107.459596449.1573565122-871939397.1484396562
   
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 499
  Tuossa ehkä mennyt kilpailutus ja toteutus pieleen ja ehdotus saanut sen seurauksena räjähtävän suosion.
  Mutta joo, toki tuo vasta heitto on kärjistävä, tosin tulos voi olla karumpikin jos ynnätään myös muut kuin muunto kustannukset.

  Mutta jos ohitetaan nuo höhöpö ehdotukset ja mennään vain tuohon summaan, niin kuvitteellisessa satumailman tilanteessa, jos 5-10 miljardilla saisi henkilöautoliikenteen päästöttömäksi, muutaman vuoden aikavälillä, niin olisiko se kallista ? (Juu Li A:n ehdotus ei olisi ollut sellainen, vaan lähinnä maakaasuun tai sekanesteisiin siirtyminen)

  Li taisi lupailla vain pienituloisille halukkaille, ehkä kelpoisuuden voi osoittaa klubikortilla, johon sitten saa yhden leiman.

  En silti tajua mistä Li tämän on nykässyt, onko heillä viellä jossain joku autoileva äijäkerho, vai kelle tuo ajatus oli suunnattu.
  Voi taustalla olla se että tässä vain yritetään luoda mielikuvaa, välitämme muistkain (muiden rahoilla)

  Tässä punavihreällä varmaan viitataan niihin ryhmiin joilla pursuaa ideoita rahojen yleisestä jakamsiesta, siinä kyllä kommentoija niin oikeassa kuiin vain voi olla.
  Jossain ketjussa oli postaus että tainnut tulla pientä hätää, kun ovat sulkemassa rajoja (poistumi vero, vai mikä se oli)
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti