Vasemmistoliitto - Suomi oikeudenmukaiseksi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 15.04.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  SDP:llä hienoon suoritukseen äänissä laskettuna Sanna Marin, mutta ehdoton äänikuningatar on Vasemmistoliiton Li Andersson. Hän sai toiseksi eniten ääniä eduskuntavaaleissa 2019.

  Tästä on hyvä jatkaa, ja oikeudenmukaisuutta painottavat puolueet ovat kasvussa ei vain Suomessa vaan koko euroopassa yleisemminkin.

  Alle voi kirjoittaa onnittelut Anderssonille hienosta vaalityöstä sekä puolueen kannatuksen näkyvästä nostosta. Aika näyttää tuleeko Vasemmistoliitosta hallituspuolue.
   
 2. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 169
  Suomen sisäisen turvallisuuden tuhoamisessa jonkun monikulttuurisuus unelman (lue islamilaisten kehitysmaiden kulttuuri ja uskonto) ja sen väkisin haluaminen Suomeen ei ole mitään oikeudenmukaista nähnytkään.
   
  hursti, 98765, Stoker ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  https://vasemmisto.fi/eduskuntavaaliohjelma-2019/

  Kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden perheenyhdistämiselle asetettu toimeentuloedellytys kumotaan. Perheenyhdistämisen käytännön esteitä poistetaan mahdollistamalla hakemuksen jättäminen kaikissa Suomen edustustoissa ja mahdollisuuksien mukaan muiden Pohjoismaiden tai EU-maiden edustustoissa.

  Luomme aikataulun fossiilisista polttoaineista irtautumiselle energiantuotannossa. Kivihiilestä luovutaan vuonna 2025, ja turpeen käyttöä vähennetään päästökaupan ja verotuksen avulla niin, että turpeen energiakäyttö loppuu 2030-luvun alussa. Polttoöljyn energiakäytöstä luovutaan 2030-luvulla. Koska maakaasu on hiiltä ja öljyä vähäpäästöisempää ja puhtaampaa, se säilytetään viimeisenä fossiilisena polttoaineena, mutta siitäkin luovutaan viimeistään 2040-luvun alussa.

  Näillä keinoin Suomi nousuun, autot pois tieltä ja maahanmuutto ei maksa mitään.
   
  Stoker tykkää tästä.
 4. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 169
  Vasemmistoliitto sopisi erinomaisesti tähän myös.


  HS:n artikkelin mukaan 15 vuoden kuluttua jo nykyisellä perheen yhdistämisellä Espoo ja Vantaa koostuu yli 30% tuosta väestöstä joka näkyy tuossa bussissa.

  "Espoossa määrä kasvaa 16 prosentista 30 prosenttiin. Vantaalla määrä kasvaa 18 prosentista 34 prosenttiin. Ennusteen mukaan suurimmat vieraskielisten kieliryhmät ovat vuonna 2035 Helsingin seudulla Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Kauko-Aasian kieliä puhuvat."

  Tätä kehitystä pitäisi vasemmistoliiton mielestä edelleen kiihdyttää.. Suomi nousuun.. :facepalm:

  Onhan se aivan helvetin oikeudenmukaista suomalaisia kohtaan tuoda kehitysmaat ongelmineen Suomeen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019
 5. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 317
  • 2.2 Älä muuta lainauksia. Pitkää viestiä lainatessasi voit poistaa osan tekstistä, kunhan se ei muuta lainatun tekstin asiasisältöä tai tarkoitusta.
  Korjasin
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019
 6. AHPU

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2004
  Viestejä:
  281
  Hyvin korjattu :kippis:
   
  seebra tykkää tästä.
 7. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 169
  Bussipysäkki Vantaalla vuonna 2035 - mikäli punikit saavat päättää:

   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019
 8. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Noin tossa tulee käymään, Lindman juuri puolusti tuota näkemystä että kaikki Suomeen meillä on rahaa.
   
 9. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Raiskaukset tulee kasvamaan eksponentiaalisesti.
   
 10. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 884
  Harmi vain, että Li Andersson on lähinnä populisti. Kumma, että eräät tunnistavat populistisen retoriikan kyllä yhdestä suunnasta, mutta eivät silloin, kun kuulevat mielensä mukaista populismia.
   
 11. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  Siis meinaat mitä harmituksellasi ?
  Nyt en ihan tajua pyrkimyksiäsi.
  Li on taitava ja kehuttu puhuja. Ja se saa ainakin itseni vähän varovaiseksi.
  Ja on populistisia piirteitä, tiedä sitten listaisinko häntä populistiksi muiden populistien joukkoon, no ehkä vähän riippuu mihin populisti listaan olet sitä laittamassa.

  Mutta palatakseni ketjun aloitukseen, niin tainut aloittaja provoilla/trollata. Jos on tosissaan niin no.
   
 12. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Hmm trollia? Mistähän syystä. Li on kyllä ansainnut meidän kaikkien rispektit vaaliponnisteluistaan, ja vaalien ehdottomana äänikuningattarena noin muutenkin, sillä oli ääniharavana nimenomaan Varsinais-Suomesta joka tekee saavutuksesta vieläkin huikeamman. Yli 24 ooo ääntä oli tietenkin hieno suoritus jo yksinään.

  Toki täällä muron persut ovat jumittuneet ajatukseen että Vasemmistoliitolla olisi jotain tekemistä kommunistisen aatteen kanssa, vaikka oikeasti modernisointien jälkeen puolueella ei ole mitään tekemistä mokoman kanssa.

  Itse äänestin Vihreitä tottakai - vaikkakin ensimmäisen kerran - mutta se ei tarkoita etteikö muistakin puolueista saisi keskustella. Esim. muron persut tuntuvat olevan oikein aktiivisia muiden haukkumisessa kaikissa muissa ketjuissa paitsi persujen ketjussa? Toki sielläkin lähinnä siis vain haukkuvat muita, eivät keskustele käytännön politiikasta yhtään paitsi noh, ellei sitten aika ajoin teksiin upotettu "vihervassari" sitä kriteeriä täytä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2019
  juhog81 tykkää tästä.
 13. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  No sitten provo.
  Sitä tuskin kukaan kiistää että äänisaalis oli erittäin kunnoitettava.

  Vasemmistoliitto sanoutuu irti totalitääristä kommunismista (vai miten se pitäisi kuvailla), vahän samanlailla kuin mainitsemasi persut sanoutuu irti natsismista.

  Vasemmistoliitto on ihan julkisesti sosialismin kannattaja ja nojaa vahvasti pitkään historiaan, vastustaa kapitalismia jne. Vetoaa demokratiaan, no tosin niihän ne vanhat kommunisti maat käytti demokratia sanaa, tyrmäävät vapautta, paitsi siltä osin jos se tukee vesemmiston menestystä.

  Kommunismi ei ole oikein huudossa joten keräävät kannattajia feminismillä ja ympäristöarvoillaan. (siis sosialismin rinnalal korostovat feminismiä ja ympäristöjuttuja)

  En ihan varma tavoittelvatko totaalisen markkinatalouden alasajan ja jotain kolhoosimallia korkeimapana kapitalismin tasona, viralliesti kyllä hyväksyvät pienyrittäjyyttä ja hyväksyvät toiminnan nykyisessä markkinatalouessa.

  Ehkä myös ns vallankumouksen aktiivinen tukeminen on jätetty taka-alalla ja taitavat irtisanoutua virallisesti sellaisesta(?).

  Suomen poliittisella kartalla ehdottomasti vasemmistolaisin puolue (poislukien jotkin pienryhmät)

  Jos mietitään poliitikon ammattia, niin Li on ehdottomasti hyvä ja taitava saamaan ihmisiä taakseen, mistä yksi näyttö on mm se mainitsemasi äänisaalis. Häntä siinä arvostetaan ylipuoluerajojen.

  Nyt palaan splice nimimerkin jälkeen tähän kysymykseen ja tulkkaan mitä ajat takaa,

  Niin varmaan harmittaa että Li aatesuunta on tuollainen ja hän voisi olla hyvä poliitikko missä suuntauksessa tahansa, ja varmasti aiheuttaa harmaita hiuksia muissa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2019
 14. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 884
  Ongelma on siinä, että Li puhuu kivoja asioita hyvin, mutta realistisesti toteutettavia ne eivät ole. Kyllä minulle fantasiamaailma kelpaisi, mutta kun ei ole tapahtumassa käytännön elämässä, ja se on se missä minä joudun elämään hautaan asti. Rahoitus- ja resurssointipuoli ovat täysin avoimia haaveiden toteuttamiseksi. Toisaalta myös ihmiset itse, sillä Vasemmiston maailmankuvan toteutuminen edellyttää ihmisiltä tiettyä kaavamaisuutta. Kommunisteja he eivät ole, mutta kommunismin epäonnistumisen pääsyy oli sama - ihmisluonne. Tämä vaivaa useimpia vasemmistolaisia (l. SDP, Vihreät, Vasemmisto, kommarit et al), etteivät he ymmärrä, ettei ihmisiä voi sijoittaa yhdenmukaiseen muottiin. Punaisen maailmankuva on rajoittunut kategorisesti pois sulkemaan kaiken kulloinkin ikäväksi luokitellun asian ihmisiltä ja ihmisistä. Kaiken pitää toimia suhteellisen jäykän ideologian mukaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2019
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Politiikan asiantuntijoita radiosta kuunnelleena, he vahvistavat sen myöskin että kommunismi ei kuulu nyky- vasemmistoliittoon enää millään tavalla. Se että vasemmistoliitto ajaa pienituloisimpien ja yhteiskunnallisesti heikoimpien asiaa ei tee siitä kommunismia. Täysin tuulesta temmattua ajattelua tuollainen. Puolueet muuttuvat, onhan nykypersutkin todella kaukana siitä alkuperäisestä ideastaan ( SMP ), sekin puolue on muuttunut. Samalla tavalla se muutostyö jonka Paavo Arhinmäki aloitti on nyt Li Andersson saanut päätökseen. Ja edelleen, kommunismista ollaan jo todella, todella kaukana. Vasemmistoliitolla ei ole enää mitään yhteistä kommunismin kanssa. Siitä en ole varma kuinka kommunistinen Suomen Kommunistinen Puolue sitten varsinaista kommunismin ajamista onkaan, mutta sekään ei liity mitenkään nykyiseen Vasemmistoliittoon. Vasemmisto ei ole yhtäläisyysmerkki kommunismille, nykyään monet euroopan suosituista puolueista ovat vasemmalle kallellaan eikä kommunismi kuulu yhdenkään repertuaariin.

  "Jokaisen vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa."

  https://vasemmisto.fi/teemat-arvot/periaateohjelma-tavoitteet/vasemmiston-tavoitteet-2016-2019/
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019
 16. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 169
  Mites nyt sitten kun vasemmistoliitossa on vanhoja taistolaisia, niin se ei tee kuulemma vasemmistoliitosta kommunistista. Mutta kun persuissa on joitain suomen sisulaisia, niin se tekee persuista kuulemma natseja tai vähintään vaarallista äärioikeistoa.

  Miten kummassa tämä homma näin yksipuolisesti toimii?
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019
  electron06 tykkää tästä.
 17. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  Kommuismia sana on niin värittynyt että en ihmettele että vasemmistoliitto ja Li välttää koko sanan käyttöä. Terminä toki vaikea, joku voi saimastaa pohjoiskoren ym vastaavien mies johtajat, mikä ei ehkä sovi feministi sosialisteille.

  Puolue ylpeilee pitkällä historialla, vaikka eivät kommunisti sanaa käytä.

  Mutta juu sosialismin kannattaja, kapitalismin vastustaja.
   
 18. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  Jos vasemmistoliittolainen loukkaantu kommari sanasta, niin sitten on joku kokoomus vihreä mennyt pahasti väärään pöytään mölyämään.
  Aito vasemmistoliittolainen olisi ylpeä moisesta, ja valittelisi vain siitä että ilkeät miehet likaa jaloa aatetta -> toivovat jotain uudempaa sanastoa

  Vaikka biisit vähän vaihtuneet niin aika paljon sympatiseerataan radikaalimpaa toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019
 19. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 586
  No riippuu mihin viivan ruksaat, jos se keskiviiva menee jossain kokoomuksen oikealla puolella niin onhan se noin.

  Ja on toki euroopassa "kommareita", jopa sellaisia puolueita jotka sanaa käyttävät, toki vähän enemmän noit mitkä ovat "vain" sosialismin kannattajia.
   
 20. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Analogiana vasemmistoliittoon kysyn mitä mieltä olet splice, mikäli perussuomalaisille annettaisiin 100% valta, johtaisiko se tie totalitarismiin ja natsismiin?
   
 21. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Keskustellaan asiasta oikeassa ketjussaan - sillä tämä ei sitä ole.
   
 22. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 084
  Jaa että jos haetaan analogian kautta konkretiaa keskusteluun vasemmistoliiton politiikasta, niin se pitäisi käydä tekemässä toisessa ketjussa.
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kauanko ketjussa on mielestäsi sopivaa puhua offtopiccia? Hyvä mies, lopeta jo. Puhutaan persuista muissa ketjuissa. Mulla ei ole asiaan mitään sanottavaa tässä ketjussa, joten vähänkin fiksumpi ymmärtää lopettaa.

  Andersson olisi kyllä mahtumassa Rinteen kanssa samaan hallitukseen, mutta kävisikö näin myös Petteri Orpon kanssa?
  Li Andersson on tyytyväinen Rinteen kysymyksiin: Painotukset oikeat – ”Linjassa meidän tavoitteiden kanssa”

   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019
 24. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Jos nyt sosialismin 150-vuotisesta historiasta löytyisi edes yksi menestystarina ja esimerkki oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta, niin olisihan se jotain.

  Löytyy vain aina romahtaneita yhteiskuntia, joissa ihmisillä ei ole varaa edes vessapaperiin. Varmaan se on oikeudenmukaisuutta, että kenelläkään ei ole vessapaperia (paitsi tietenkin puoluejohdolla), mutta itselleni on jäänyt hyvin epäselväksi, miksi kukaantuollaista haluaa Li:n johdolla.
   
 25. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 413
  Vastausten perusteella Vasemmistoliitto haluaa jättää osan Suomesta ilman hävittäjä suojaa - vähentämässä Hornetit korvaavien hävittäjien määrää. No eipä paljon muuta voinut odottaakkaan...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti