Vaporisaattorit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Источник, 10.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Kuinka moni teistä käyttää vaporisaattoria, jossa siis tavallaan höyrystetään yrtit, öljyt, kristallit tai jotkut vahat sellaiseen lämpötilaan, jolloin niistä irtoo kaikki vaikuttavat aineosat. Kyse ei ole varsinaisesti palamisesta, jossa syntyy sivutuotteena ikäviä karsinogeenejä ja hajuja, vaan kätevästä tavasta kuluttaa tiettyjä yrttejä tai vaikkapa itse tupakkaa. On olemassa kahdenlaisia vaporisaattoreita: pöytävaporisaattorit, joita ei kanneta ulkona ja kannettavat vaporisaattorit, jotka mahtuvat taskuun.

  Vaporisaattorin höyrystymismekanismia on kahdenlaista. Konduktiossa yrtti on kosketuksissa lämmönlähteeseen, kun taas konvektiossa kuuma ilma virtaa yrtin läpi:

  [​IMG]

  Mitä hyötyä siis on vaporisoimisessa ja siihen ryhtymisessä:

  1) Säästää materiaalikustannuksissa, koska vaporisoitavaa raaka-ainetta tarvitsee vähemmän kuin poltettaessa. Erään tutkimuksen mukaan erään lääkeyrtin vaporisoimisessa vapautuu vaikuttavaa kemikaalia jopa 30 - 40 % enemmän kuin polttamisessa.
  [​IMG]

  2) Vaporisoimisessa hajuhaitat ovat pienempiä kuin poltettaessa eli esimerkiksi pystyy baarissa hyvillä mielin vaporisoimaan mieleisiään yrttejä tai öljyjä, eikä kukaan ymmärrä, mitä oikein tapahtuu, paitsi jos on hyvin tarkkanenäinen. Hajuhaitat pystytään kokonaan eliminoimaan käyttämällä esimerkiksi nesteitä ja öljyjä.

  3) Suomen laki ei kiellä höyrystämistä sisätiloissa eli toisin sanoen pystyy hyvillä mielin kesken luennon tai työpaikalla vetelemään keuhkoihin kunnon höyryt. Jos laki kieltäisi höyrystämisen, niin silloin emme saisi mm. keittää ruokaa tai paistaa pannulla ruokaa, koska konduktiollahan jauheliha paistuu. Valitettavasti sähkötupakan suhteen Suomen laki pyrkii reagoimaan ja yrittää kieltää sitä. Laki ei myöskään tunnu rajoittavan vaporisaattoreiden ostamista.

  4) Höyrystämisen yhteydessä ei synny karsinogeenisiä yhdisteitä juuri ollenkaan, jolloin se on terveellisempää sekä turvallisempaa. Jopa lapsikin voi höyrystellä turvallisin mielin!
   
 2. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
 3. PacoCrunz Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  327
  Ei tuu äkkiseltään mitään muuta yrttiä mieleen mitä voi vapottaa kuin crack.
   
 4. intelops79

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  732
  Volcano löytyy aromaterapiaan. Kätevä peli mutta ei tule käytettyä.
   
 5. matso-

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2016
  Viestejä:
  117
  Kannettavia vapoja tullut käytettyä. Kyllä siitä vieressä olevat huomauttelee välillä budin tuoksusta, et ei se täysin stealtti ole. Lisäks jos on laiska, niin mitä tollasella kannettavalla vapolla menee pesälliseen 10 minuuttia, kun piipulla 30 sekunttia, on siinä vähän eroa.
   
 6. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Eli tarkoitat että vapolla pystyy 10 minuuttia höyrustelemään kun taas piipulla vain 30 sekunttia?
   
 7. matso-

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2016
  Viestejä:
  117
  Niin eihän sitä aina ole mikään kiire minnekkään. Tosin jos lähtee passaamaan muille, niin saa aina selittää, että tässä menee sitten 10 minuuttia / per henkilö, siinä missä jointti palaa vähän nopeampaan tahtiin.
   
 8. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Sehän on hyvä asia. Sosiaalinen tapahtuma eikä mikään polttokilpailu. Käy mulle.
   
 9. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Kyllä tuo vapottelu on ehdottomasti se, mitä kannattaisi käyttää jos yrttihommia harrastelee, välttyy keuhkosyöviltä ja muilta haittavaikutuksilta. Nykyään taitaa nuo kynävapotkin olla hyötysuhteeltaan sen verran laadukkaita, et ainakin jollain Arizer Airilla kelpaa jo vapotella ihan "käyttövaponakin" ettei välttämättä tarvitse panostaa Volcanoon tai vastaaviin pöytävapoihin.
   
 10. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Tietenkin on ihan hyvä hypoteesi, että yrttien ja aivan tietyn yrtin haitat(jos niitä on) ovat vaporisoimalla vähäisemmät. Muistetaan kuitenkin, että polttamisen haitat ovat nekin pelkkä hypoteesi. Samanlaista todistettua syy-seuraussuhdetta keuhkosyövän tai vaikka keuhkoahtauman riskin kasvulle ei taida olla olemassa kuin tupakan osalta on. Massiivisesta poliittisesta pyrkimyksestä huolimatta.
   
 11. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Vaporisointi on tottakai mukavampi tapa nauttia "yrtit" ihan jo siksikin, ettei hengitystiet ärry edes tilapäisesti eikä siis käy yskittämään. Ja tottakai hajuhaitat ulkopuolisille on pienemmät.

  Haittapuolena lähinnä se, että tarvitaan laite. Poltettaessa ei oikeastaan tarvita muuta kuin tulta. :)
   
 12. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Totta. On paljon pöksyttelijöitä jotka ovat pöksytelleet grammoja päivittäin ja vuosikausia eikä heille ole tullut keuhkoahtauman riskiä taikka keuhkosyöpää. Pilven osalta ei vielä olla todistettu täysin.

  Tosin vaporisoimalla välttyy siltä ikävältä tunteelta mikä saattaa tulla kurkkuun eli yskittää jne, kun tervat ja muut siellä häiritsee.
   
 13. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  No tarviihan siinäkin piipun tai paperit.
   
 14. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Hienosti vaporisaattori on toiminut ja muuttanut radikaalisti tarvitsemani aromiterapian. Huomasin kuinka viidellä eurosella saa hyvän pesällisen yrttiä, josta saa kunnon fiilikset. Toisin sanoen kaljatuopin hinnalla saa jotain, mikä vaikuttaa tunteja, on hyvä fiilis ja kaikki tuntuu paremmalta. Kirsikkana kakun päällä se "fiilis" kestää tunteja ja lasku on todella mukana. Käytännössä on loppupäivän ajan rento olo. Ei enää tulella leikkimistä, hajuhaittoja. Veikkaan sen olevan tulevaisuutta.
   
 15. Qtwo

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  946
  Kenelläkään kokemuksia X-Max V2 pro kynävaposta? Näitä dry herb pen vaporisaattoreitahan on nykyään lähes miljoona, ja hinnat ovat tulleet suht alas. Suurin osa uusista myös tuntuisi toimivilta ainakin nettirevikoiden perusteella. Suomesta saa noin 90 eurolla tilattua, ulkomailta esim. saksasta löytyy n. 60-70 hintaluokkaan.

  Hyvät puolet tuossa olisi vaihdettava akku, 5 lämpöasetusta ja 3 in 1 setti, jolloin voi polttaa kaikkea mahdollista.

  Saa ehdottaa muitakin jos löytyy omakohtaista kokemusta.

  Lisäksi, mitä laillisia yrttejä suomesta voi ostaa? Yerba matea vissiin ainakin, mitä muuta?
   
 16. Disturbia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2011
  Viestejä:
  1 133
  Flowermate tuli ostettua. Postittivat Hollannista tänne Espanjaan erittäin nopeaa, kotiovelle tuli. Melko vähän tarvii tuotetta verrattuina muihin vaihtoehtoihin. tunne on toki vain erilainen, vähemmän sekava, enemmänkin lähinnä vain body high. Tämähän ei ole huono asia välttämättä, mutta tosiaan samanlaista tunnetta ei tule kuin bongista

  Flowermate v5 pro mini kyllä kätevä peli ollut, nyt about viikon käytössä. Pieni kokoinen, hyvin menee takin sisätaskuun. Ulkona tai sisällä helppo käyttää, haju tosiaan haihtuu nopeaa. Sisällä jos käyttää niin samassa huoneessa oleva kyllä huomaa, mutta jos ikkuna auki niin haihtuu haju erittäin nopeaa verrattuna tuotteen polttamiseen piipulla, bongilla tms.

  Hyvä ostos ainakin omasta mielestäni ollut. Hintaa tuli 130€
   
 17. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Iherbistä kannattaa tilata jäätävä pussukka damianaa. http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Cut-Sifted-Damiana-Leaf-16-oz-453-g/30784 Laillisista yrteistä olen huomannut että sitä kun vaporisoi pari/kolme pesällistä niin tulee rennohko olo, tunteet lievittyy ja hieman mukavampi olla. Kuulemma parantaa mieskuntoa ja auttaa näkemään selkounia - tosin itse en huomannut tuollaisia vaikutuksia.

  Periaatteessa kaikki yrtit paitsi kratiana saa tilata...

  Vaporisaattoria hankittaessa kannattaa arvioita katsoa tarkkaan. Vissiin on ihan toimiva vehje sekin.

  Jos raha ei ole ongelma niin vaan hommaamaan Mightyä :D

  Itselläni on Mighty. Ajaa asiansa ja sen pitäisikin ajaa asiansa,. Tosin ei mikään sellainen vehje joka mahtuisi taskuun oikein.

  Toisiaan Googlettamalla selviää että se "high" on puhtaampi ja selkeämpi kuin bongilla otettaessa. Pystyy olemaan ulkona ihmisten seurassa. On hieno fiilis ja vaikutukset kestää tunteja jos ottaa aamulla. Olen laskenut että grammasta saa noin nelisen pesällistä. Toki vaporisaattorilla saa itsensä aika tööteiksi jos vetää kerralla pari/kolme pesällistä... Testaamalla selviää miten reagoi ja mikä annos sopii. Vaporisoitaessa enemmän saa irti yristä vaikuttavia aineita kuin poltettaessa, joten tarvitsee vähemmän tavaraa saadakseen haluamansa vaikutukset
   
 18. Qtwo

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  946
  Onko tullut kokeiltua sekoitella yrttejä itse pääaineseen? Internetin ihmeellinen maailma kertoo, että esim kamomillateen tai kissanmintun kanssa mixaaminen saattaa muuttaa vaikutusta hieman, ja tietysti säästää itse tavaraa.

  Kamomillateen vapottamista muutenkin suositellaan monessa paikassa, koska vaikuttaa vähän samalla tavalla kuin kahvi ilman niitä negatiivia vaikutuksia.

  Eikös salvia muuten ole suomessa laitonta? Näkyy yksi suomalainen nettikauppa sitä myyvän kyllä.

  On kyllä kovia nuo jenkkilässä tehdyt arvostelut ja muut videot, siellä on kyllä laillisuuden myötä viety välineurheilu seuraavalle tasolle. :D
   
 19. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  http://www.pilvenreunalla.com/asiaa_aineista.php?myrkky=kasvi-ja-yrttihuumeet Se on ilmeisesti eri salvialajike eikä sen hallusapito ole laitonta. Khat ja se kratom ovat siis sellaisia joita ei kannata tilata Suomeen.

  Kamonillateetä vissiin saa kaupoista :D vai mistä? voisi sitä kokeilla ja myös vihreää teetä, olisihan se ihan kivaa aamulla höyrystellä jotain piristävää. Tässähän innostui tilaamaan lisää eri yrttejä

  Itsekin diggaan noista arvosteluvideoista eri vaporisaattoreille. Joissain videoissa jätkillä on niin hauskaa kokeilla vapottamista :D ilmeisesti yrtti potkii lujaa.

  Ja en ole sekoitellut yrttejä itse pääaineeseen, havainnut että se 0.25 grammaa eli se pesällinen yrttiä sellaisenaan on ihan riittävä (jos yrtti on 20 euroa gramma, niin vastaa noin kaljatuopillisen hintaa eli sillä pääsee tosi rentoon ja mukavaan tilaan tunneiksi, pistää eri perspektiiviin kannattaako ryypätä vai vapotella) . Toki voisi jossain vaiheessa ainakin kokeilla ja lukea joitain foorumiketjuja asiasta. Itse suosittelen kyllä juomaan kupillisen kahvia tai jotain kofeiinia kun kuulemma se tehostaa vaikutusta https://cannabis.net/blog/recipes/coffee-and-cannabis-a-match-made-in-heaven myös mangoa kannattaa ottaa, jos viitsii sen hedelmän pilkkoa tai syödä.
   
 20. Qtwo

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  946
 21. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Jep valitettavasti Suomi kaikessa viisaudessaan on tehnyt laittomiksi tai lääkeaineiksi ihan vain varmuuden vuoksi...
   
 22. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 047
  Opin vaporisaattoreista sen, että kannattaa höyryä pidätellä keuhkoissa tavallista kauemmin kuin poltellessa. Savun mukana on paljon nanopartikkeleita, joihin on yrttien vaikuttavat aineosat kytkeytyneet, ja keuhkot kykenevät hyvin hyödyntämään ne. Höyryssä on vähemmän nanopartikkeleita, joten kestää hieman kauemmin ennen kuin keuhot imee vaikuttavat aineosaset. Siksi hyvä pidätellä höyryä ainakin kolmisen sekuntia keuhkoissa tai imee puolet höyryä keuhkoihin, sitten pidättelee, ja hengittää loput keuhkot täyteen höyryö ja pidättelee lisää.

  Toki tavallisella imemistekniikalla eli höyryä sisään ja ulos suhteellisen nopeasti saa tuloksia, mutta vähän kehittyneemmällä imemistekniikalla saa enemmän irti yrtistä.
   
 23. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Saako näitä tilata ulkomailta vai jääkö tulliin? Tulkitaanko sähkötupakkatuotteiksi?
   
 24. MetalGenius2000

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2008
  Viestejä:
  53
  Itseltä löytyy vaporisaattorien rolls Royce eli Volcano. Yli kuusi vuotta on ollut käytössä ja hyvin toimii edelleen, saksalaista laatua. Nykyään vaan joutuu laittamaan sen pesän täyteen yrttiä ja tehon täysille, koska olen saanut toleranssin nostettua aikaa korkeaksi vuosien varrella.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti