Vapautus asepalveluksesta?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tsZ^, 17.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 298
  Jos aatteensa puolesta menee vankilaan asti niin siinä on kyllä tiettyä kovuutta ja marttyyrihenkeä - jonka kyllä voi nähdä vahvuutena ja rohkeutena. Se on sitten taas eri asia että millaista hyötyä tästä on kenellekään, lukuunottamatta jotain kummallista egobuustia. Käytännöllisesti katsoen tuo on paskin vaihtoehto kaikille, myös laiskalle, itsekeskeiselle valittajalle, resurssien haaskausta ja periaatteellista vasten hankaamista. Periaatteita voi arvostaa, mutta kannattaa määritellä se arvostus vähän sen perusteella että millaisia ne periaatteet on ja mikä vaikutus teoilla on.
   
 2. Reape

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  7
  Ja mistäköhän vedät päätelmän, että jos henkilö pitää asepalvelusta huonona, ilmaisee suoraan näkemyksensä siitä eikä suorita sitä hän on itsekeskeinen? Tässä elämässä on muutakin, kun joku helvetin asepalvelus ja on aika huolestuttavaa jos siitä pitää sinulle muistuttaa.
   
 3. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 298
  Kyse oli siitä että on totaalikieltäytyjä ja menee selkä suorassa vankilaan lusimaan. Silloin henkilö katsoo että oma periaate, ylpeys ja joku mikä lie on tärkeämpää kuin se että esim. suorittaisi asevelvollisuuden tai palvelisi yhteiskuntaa sivarina ja kehittyisi itse samalla jolloin voisi ehkä oppia jotain/kehittyä. Sen sijaan hän rasittaa vankilajärjestelmää pelkästään. Tarkoitan siis että jos vaakakupissa on käytännön hyöty vs. aate niin aate painaa enemmän itsekeskeisen kupissa.
   
 4. Reape

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  7
  Nythän sinä puhut niin kuin totaalit menisivät ihan huvikseen sinne vankilaan. Unohdat ettei heillä ole paljoa vaihtoehtoa (paitsi vapautuksen hommaaminen, jos koet sen parempana vaihtoehtona).
   
 5. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 298
  Onhan se nyt saatana oma valinta. Orjatyöstä saa kokemusta, rahaa ja kontakteja ja vaakakupissa on sinun mukaan se ettei kiinnosta ja joutuu siksi lusimaan. Onko tämä valinta jotenkin hämärä sinulle? On erittäin selkeää kumpi kannattaa, ellei halua olla marttyyri aatteensa puolesta (mikä on myös ihan ok valinta).
   
 6. Reape

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  7
  Onko se jotenkin hämärää sinulle, etteivät he itse vapaaehtoisesti sinne vankilaan mene vaan Suomi itse rasittaa vankilajärjestelmäänsä laittamalla heidät sinne, koska he kieltäytyvät orjatyöstä? Millä tavalla se on oma valinta? Valinta orjatyön ja vankilan väliltä? Tuossa valinnassa ei kyllä itsekästä vaihtoehtoa olekkaan vaan itsekäs on se, joka tuollaisen valinnan laittaa tekemään.
   
 7. secu

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2003
  Viestejä:
  1 231
  Nostettaisiin asepalveluksesta saatavaa päivärahaa oikeasti houkuttelevalle tasolle ja säästöt otettaisiin pienentämällä asepalvelukseen astuvien määrää vaikka kevyesti 70%, tai sille tasolle mihin asti riittäisi vapaaehtoisia. Sitten ei tarvitse kenenkään mennä vankilaan tai keplotella vapautusta, ja asepalvelukseen astuneet olisivat parempikuntoisia ja motivoituneempia.

  Tämähän ei tietysti käy niille, jotka sinivalkoiset lasit silmillä huutavat täällä että Venäjä hyökkää ja raiskaat sotaveteraaneja jos et mene inttiin. Osalla varmaan motivaationa sekin, että kun kerran itse joutui pakolla inttiin niin tarvitsee sitten kaikkien muidenkin sinne mennä, koska ei sovi että kukaan pääsisi helpommalla.

  Venäjä ei tule tänne hyökkäämään vaikka Suomessa olisi alle 50 000 miehen reservi, koska täällä olisi tämän jälkeen ne 5 miljoonaa muutakin ase kourassa, ja kansainvälinen ilmapiiri on muuttunut siihen suuntaan että sodanjulistus olisi Venäjälle kuin taloudellinen itsemurha puhumattakaan sisäisistä jännitteistä joiden alla Venäjälle puhkeaisi sisällissota.
   
 8. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 298
  Jos tekee rikoksen -> joutuu vankilaan. Ei maksa veroja -> joutuu vankilaan. Hän itse valitsee asettua lakia vastaan vaikka hän on osa yhteiskuntaa jossa näin on; äänestää, maksaa veroja ja ylläpitää järjestelmää. Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvää. Lisäksi mainittakoon vielä tuhannen kerran ettei sivarityö ole verrattavissa orjatyöhön (sivarilla on paljon enemmän vapauksia, hän saa päivärahaa, ruokaa, asunnon ja homma kestää vain lyhyen ajan, se on kuin työharjoittelu johon on pakko mennä, kansalaisvelvollisuus).
   
 9. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 460
  Joo eipä tosiaan voi orjatyöksi sanoa kun kattelee mitä paikkoja on avoinna tuolla siviilikeskuksen sivuilla. Moneen noista kyllä menisi muutenkin "työharjoitteluun" kuin sivarin takia.
   
 10. Reape

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  7
  Köh köh köh... näetkö ristiriitaa?
   
 11. Miikka M

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  5 309
  Velvollisuus ei ole vaihtoehto. Mutta sulla oli vaihtoehto muuttaa muualle ja hakea muiden maiden kansalaisuutta. Suomi on vapaa maa. Kun kerta vihaat tätä maata ja sen velvollisuuksia, niin olisit voinut muuttaa muualle, mutta et niin tehnyt. Mitä hittoa sitten trollaat täällä edelleen. Kyllä kaikki tietää että oot munaton jätkä joka vaan itkee kaikesta, mutta joka ei tehnyt mitään sen eteen.
   
 12. Reape

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  7
  Ja vaihtoehto hankkia vapautus. Mistä siis päättelet, että puhumme minusta?

  Niin mistä lähtien?
   
 13. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0
  En voinu olla kommentoimatta tätä silkkaa idiotismia lähestyvää keskustelua.

  Yleinen asevelvollisuus on perseestä.

  Koska se koskettaa vain miehiä. Se ei kosketa a) naisia, b) jehovan todistajia, c) ahvenanmaalaisia, joitakin mainitakseni.

  "Kyllä miehen pitää puolustaa maataan kun naiset on kotirintamalla" -ajattelu on suoraan viime vuosituhannelta, enkä jaksa siihen enempää paukkuja tuhlata: itse ajattelen eri tavalla.

  Ja toisekseen, koko ajatus jostain "rintamasta" on ihan helvetin absurdi! Ihan kuin jokin potentiaalinen valloittaja/vihollinen (lue: Venäjä, lähes kaikissa keskusteluissa!) tosiaan huomenna alkaisi hyökkäilemään Suomeen itärajalta ja siinä sitten menisivät Suomen sisukkaat asevelvollispoitsukat pyssyineen heilumaan Karjalan metsiin kuten 30- ja 40-luvuilla? Onnea, hei, vaan paljon teille yritykselle! :)

  Ja tähän aina jaksetaan todeta, että "kyllä Suomella pitää olla uskottava maanpuolustus omasta takaa, ettei houkutus hyökätä tänne kasvaisi liiaksi"... Voi helvetti oikeesti... Eli yleinen asevelvollisuus on silkkaa teatteria? Pidetään kulisseja pystyssä ja ihan sen takia vain pannaan joka jamppa ryömimään metsään 6/12 kuukaudeksi? Hiukan kallista teatteria... Noin niin kuin taloudellisesti ja henkisesti.

  "Armeija on kuntokoulu." Armeija ei todellakaan ole mikään kuntokoulu. Armeijalla ei ole MINKÄÄNLAISIA valtuuksia markkinoida itseään kuntokouluna. Suomessa ei ole tarvetta vain MIEHIÄ koskevaan PAKOLLISEEN, linnatuomio-uhkaiseen kuntokouluun, jossa "kuntoillaan" vielä kaiken huipuksi ASEILLA. Mikään laki eikä asetus anne armeijalle oikeuksia/valtuuksia tituleerata itseään kuntokouluna. Armeijan tehtävä on maanpuolustus.

  "Sivari on vaihtoehto intille." Joo. Lain mukaan se on vaihtoehto niille, joilla on EETTINEN tai USKONNOLLINEN VAKAUMUS. Ja toisekseen, sivari on instanssi, jonne vain inttiin HALUAMATTOMAT heitetään kiusattaviksi vuodeksi: aivan silkkaa paskaa koko hössötys alusta loppuun. Sivarin rangaistusluontoisuuden ovat todenneet useat eri ihmisoikeusinstanssit maailmalla, mutta Suomihan ei näistä viis veisaa, koska olemme umpiluita ja menneisyyden vankeja. (Otamme btw koko ajan turpiin esim. EY-tuomioistuimelta ja EIT:lta.) Kolmanneksi, vähänkään järkeä ja/tai koulutusta omaavan ihmisen pistäminen kuukaudeksi sivarin peruskoulutusjaksolle Lapinjärvelle oppimaan mm. työelämän sääntöjä, on tuon ihmisen pilkkaamista ja nöyryyttämistä.

  "Jos ei pää kestä intissä, miten se kestää siviilielämässä?" Varmasti erittäin hyvin. Itselläni ei pää kestänyt intissä, koska ei ollut vähäisintäkään motivaatiota edes yrittää saada sitä kestämään. Sen sijaan luen kahta yliopistotutkintoa rinnakkain ja teen ohessa keikkaluontoisesti töitä. Enkä ole mielenterveyspalveluiden asiakkaana. Että tältä pohjalta. PS Nokian Kallasvuo ei ole lusinut intissä.

  "Inttiin eikä sivariin haluta mennä, mutta yhteiskunnan tarjoamat tuet, kuten opintotuki, sosiaali- ja terveyspalvelut, palolaitos, tiet jne., kyllä kelpaavat, mutta mitään ei olla valmiita itse yhteiskunnan eteen tekemään, koska ollaan pullamössöpoikia jne."

  Niin... Nythän on niin, että yhteiskunta/valtio tarjoaa ns. hyvinvointipalveluja kansalaisilleen. Hyvä niin. Valtio ei kuitenkaan tarjoa niitä ilmaiseksi kenellekään, ikinä. Tavuta sana "verotus". Valtio kerää verolaeilla veroja kansalaisiltaan ja kustantaa verovaroilla hyvinvointipalvelut ja kaiken muunkin kivan. Jokainen, joka tekee työtä elämänsä aikana, maksaa veroja valtiolle hyvinkin paljon ja todennäköisesti (tulovero, arvonlisävero, pääomatulovero, perintövero, yhteisövero jne.). Nyt vain sattuu olemaan kuitenkin niin, että elämänsä alkupuolella olevat kansalaiset (esim. 1v.-18v.-25-vuotiaat pojat) eivät sattumoisin VIELÄ ole maksaneet kovinkaan paljon veroja, vaan he ovat yhteiskunnassa saajien puolella ja valmistuttuaan koulusta ja siirryttyään työelämään, heistä tulee VERONMAKSAJIA eli muiden elättäjiä.

  Eli tältä pohjalta en todellakaan ymmärrä, mistä helvetistä puhutaan, kun vingutaan säälittävää paskaa jostain "kansalaisvelvollisuudesta käydä intti tai sivari". Jos inttiä tai sivaria perustellaan yhteiskunnan hyvinvointipalveluilla, miten vitussa vain ja ainoastaan miehet maksavat ja kustantavat tämän hyvinvointipalvelun? Ja älkää nyt helvetissä sanoko, että "naiset synnyttävät lapset", kiitos. Jos kävi mielessä sanoa tuo idiotismin huipennus, hakeudu hoitoon tai vaihtoehtoisesti tutustu biologiaan ja evoluutioteoriaan. Ja btw, maailma, jonka yksi suurimmista ongelmien aiheuttajista on kiistattomasti liikakansoitus eli liikaväestö, tarvitseekin ehdottomasti nyt sitä että joka mimmi pyöräyttää lapsikatraan ja nopeasti joo.

  "Myös naisille pakollinen kansalaispalvelu voisi olla hyvä idea." Joopa joo. Jos sitten osaltaan alennettaisiin verotasoa kauttaaltaan kun kerran haluttaisiin siirtyä työnjaon ja palkkatyön yhteiskunnasta ORJAYHTEISKUNTAAN. Orjuus tarkoittaa, että tehdään työtä ilman asianmukaista palkkaa eli korvausta. Yleinen asevelvollisuus on helvetin "hieno" systeemi ja halpa, kun "halpuus" revitään asevelvollisten perseestä ja selkänahasta linnatuomion uhalla. Tajuatteko? Vaikka yhteiskunta ja minä arvostamme sairaanhoitoa, emme haluaisi että kaikilla olisi pakko työskennellä ilmaiseksi vuotta sairaanhoitajana. Maanpuolustuksen ei PITÄISI erota tästä pätkääkään: se tulisi hoitaa normaalin työnjaon eriytymisen periaatteen mukaisesti, jolloin joku erikoistuu vastiketta vastaan maanpuolustukseen ja joku toinen vastiketta vastaan sairaanhoitoon jne.

  Yleinen asevelvollisuus tulisi lakkauttaa heti. Tilalle jonkinlainen valikoiva ja/tai palkka-armeijaan perustuva variaatio.

  Yleistä asevelvollisuutta perustellaan aivan saatanasti täysin väärillä perusteilla, kuten:

  - se tekee hyvää nuorelle pojalle: oppiipahan toimimaan ryhmässä ja ottamaan toiset huomioon
  - opettaa erätaitoja, suunnistusta jne.
  - kasvattaa henkisesti
  - tarjoaa johtajakoulutusta, josta voi olla suuri hyöty siiviilissä
  - vahvistaa yhteiskunnan sosiaalista koheesiota eli yhteenkuuluvuuden tunnetta
  - tarjoaa ilmaista kuntokoulutusta ja vahvistaa muutenkin fyysisesti
  - olemme sen velkaa sotaveteraaneille

  Voi jeesus mitä paskaa kerrassaan... Jos armeija tekee kerran niin erinomaisen hyvää nuorelle POJALLE, miten ihmeessä tytöt ylipäänsä oppivat elämässään toimimaan ryhmässä ja ottamaan muut huomioon jne.? Miksi suurimmassa osassa länsimaailmaa ja Europpaa pojista kasvaa miehiä ihan ilman valtion kustantamaa pakollista pellekoulua? Onko suomalainen miesaines jotenkin poikkeuksellisen huonolaatuista vai? Erätaitoja ja kaikkea muuta armeijan paskaa ei tarvitse kaikille opettaa, yhtä hyvin kaikille voitaisiin pitää pakollisia sambakursseja. Jos armeija jota kuta kasvattaa henkisesti, en voi kun todeta, että täytyy olla säälittävä tyyppi...! Että muuten ei sitten kasva henkisesti kuin intissä lusien ja pyssyä heilutellen? Intin ns. "johtajakoulutus" on menneen maailman lumia ja helvetin hyvä niin: käskyttämisellähän se luovuus kukkii... Yhteiskunnan koheesion vahvistamiseen MIESTEN (eikä edes kaikkien miesten) "yleinen" aselvelvollisuus on helvetin huono väline. Miten olisi oikeudenmukainen tulonjako- ja yhteiskuntapolitiikka? Armeijan kuntokoulutukseen otinkin jo kantaa, mutta todettakoon vielä tässä, että monilla huippu-urheilijoilla on intisä vapautus. Oletteko koskaan kelailleet, että miksiköhän näin? Ja mitä tulee johonkin absurdiin kiitollisuudenvelkaan sotaveteraaneja kohtaan, on aivan helvetin pöyristyttävä väite, että 2000-luvun nuoret miehet maksavat jotain viime vuosituhannen aikaisia kunniavelkoja käymällä inttiä. Se velka on jo maksettu ja jossei ole, kannattaisikohan aloittaa hoitamalla veteraanien asiat kuntoon eli antamalla asiallista, hyvää hoitoa ja niin edelleen?

  Loppukaneettina todettakoon, että tyyppillinen intin käyvä poika on juuri sellainen säälittävä massan mukava hilluja, joka ei ole sekuntiakaan miettinyt oikeastaan mitään asioita elämässään omilla aivoillaan, vaan inttiin mennää tasan siksi koska "se nyt vaan kuuluu käydä ja koska faija ja sen faijakin kävi". Moni kundi sanoo intistä tultuaan että "paska reissu mutta tulipahan tehtyä".

  En ymmärrä tätä suomalaista sadomasokismia. Masokismia siksi, että halutaan ehdoin tahdoin aiheuttaa itselle paskaa niskaan ämpäritolkulla menemällä 6-12 kk:si koirakouluun. Sadomasokismia siksi, että paskaa ei haluta vain kaataa omaan niskaan, vaan myös toisen niskaan vaatimalla että kaikkien on käytävä intti! Paitsi tietysti naisten, jehovien ja ahvenanmaalaisten ja maahanmuuttajien ja ja ja jne. Jos tuli paska reissu tehtyä ja intissä hajoiltua, kuitenkin aina jaksetaan vinkua, että "kyllä siellä nyt loppujen lopuksi oppi ihan hyödyllisiäkin asioita, kuten petaamaan sängyn". JOO. Niinpä niin. Sana "säälittävyys" on jotenkin nyt mielessä ensimmäisenä.

  Minä haluan elää omaa elämääni ja rauhassa ilman mitään 18-vuotissyntymäpäivänä postin tuomia uhkauskirjeitä, joiden mukaan minut tuomitaan helvetin rankasti ehdottomaan vankeusrangaistukseen, jossen mene inttiin/sivariin. Veroja olen valmis maksamaan. Ja työtä tekemään VASTIKETTA VASTAAN. Niin että aivan turha tulla vineemään itsekkyydestä.

  PS. Ja mitä tulee totaalikieltäytymisestä langetettaviin liukuhihna-tuomioihin: onko yhteiskunta, joka passittaa totaalin ehdottomaan vankeuteen puoleksi vuodeksi SAMALLA kun monet RAISKAAJAT, PAHOINPITELIJÄT, TALOUSRIKOLLISET pääsevät ensikertalaisina useinkin ehdollisella, kovin terve arvoasenteiltaan? Minua oikeasti hävettää olla suomalainen tältä osin. Jumalan kiitos on olemassa EU ja vapaus todellakin etabloitua toiseen valtioon.
   
 14. Very old sniper

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2010
  Viestejä:
  490
  En jaksanut lukea kaikkea, mutta heitän Teille lisää mietittävää.

  Täällä Suomessa meitä vanhoja pieruja on muutamia jotka käyvät leikillään pelaamassa värikuulasotaa. Niissä pelitapahtumissa on ollut myös siviilipalvelusmiehiä ja todistetusti ainakin yksi totaalikieltäytyjä, joten miksi henkilö kieltäytyy armeijasta mutta leikkii kuitenkin sotaa?

  Itse olen miettinyt asian näin:

  Kyseiset henkilöt vastustavat periaatteessa armeijaa vaikka ihannoivat värikuulasotaa, sotatietokonepelejä jne. ja heidän todellinen INHO armeijaan on auktoriteetti. He ei vain halua jonkun sanovan mitä pitää tehdä. (Ehkä pienessä vaihtoehdossa äidin sana on laki ja sitä ei kyseenalaisteta)

  Tämä oli vain yksi näkökohta.

  Jatkakaa....
   
 15. Kuyt

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  166
  Tän kommentin mukana meni oikeastaan sun koko viestin uskottavuus. Kuulostat enemmänkin katkeralta siitä, ettet itse kestänyt kyseisessä laitoksessa. Jos viestisi ei olisi niin emotionaalisesti latautunut ja lapsellisia loukkauksia syytävä niin se olisi ollut huomattavasti parempi lisä keskusteluun.

  HUOM: En ota millään tavalla tällä viestillä kantaa siihen onko intti hyvä vai paska homma, kommentoin vain viestiäsi.

  Niin ja 270vrk, ohi on. :p
   
 16. sdmf

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  44
  Onkohan postissa tullut lappu kutsuntoihin ja nyt ahdistaa. :smoke:
   
 17. Saikkonen

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2009
  Viestejä:
  596
  Ketä ei orjatyön uhka ahdistaisi. :smoke:
   
 18. HeZu Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  634
  Sanot kutsunnoissa kuulevas ääniä.:D Sano et sul on ollu myös vähän happojuttuja ja sillee ;)
   
 19. Beast

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  75
  jotkut eivät vain halua oppia tappamaan tehokkaasti ja kaivamaan standardien mukaisia poteroita :smoke:
   
 20. Beast

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  75
  epäilen että seksuaalisella suuntautumisella saattaa olla asian kanssa tekemistä :smoke:
   
 21. Coen

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  105
  Totaalikieltäytyjille vaan lasku linnareissusta perään, kyllähän sossu sen hoitaa.

  Vituttaa tää vitun prekariaatti paskasakki, joka luulee että kaikki muut on niille jotain
  velkaa.

  Love it or leave it fuckers!
   
 22. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 973
  Kaikki mitä on nyt sanottu Kolli-e:n postin jälkeen on se syy minkä takia sieltä tulee tollasta settiä. Tosin, kyllähän siellä joitakin hyviä pointteja on.
   
 23. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Olen aikoinaan suorittanut armeijan "kunnialla", ja näin vanhempana ja järkevämpänä (yli 10 vuotta armeijan jälkeen) niin pakko sanoa että aivan perseestä ja turha paikka.

  Itse ainakin opein armeijassa huijaamaan ja lusmuilemaan. Ennen armeijaa olin rehellinen ja suoraselkäinen mies, joka ei ollut koskaaan syyttä tai luvatta pois koulusta (ammattikoulusta 3 vuoden aikana alle 20 poissaolopäivää). Armeijassa oppi nopeasti lusmuilemaan ja välttämään työntekoa. Armeijassa opittu taito sitten siirtyikin luontevasti jatko-opintoihin ja työelämään.
   
 24. Infogen

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  82
  Leikki on leikkiä, armeijassa oikeasti valmistaudutaan hyökkäämään ja puolustautumaan ihmishenkien uhalla. auktoriteetit on varmasti yksi syy ja myös löytyy näitä jotka ovat vain laiskoja.

  Nämä ovat varmaan ne suurimmat syyt armeijasta kieltäytyjille.
   
 25. Very old sniper

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2010
  Viestejä:
  490
  Tästäkin voi toki olla eri mieltä. Värikuulaleikit on tietoisesti leikkiä, mutta ei se oikeasti eroa armeijan leikeistä. Lelut on vain erilaiset....

  Vaikka minä kävin Suomen armeijan (rannikkojääkäri) silloin kun simputtaminen oli sallittu tai oikeastaan pakollista, niin voin edelleen väittää sen olevan "leikkiä" verrattuna legioonan, Israelin, Venäjän (ex-Neuvostoliitto) koulutukselle.

  No, maailma muuttuu ja ihmiset sen mukana.

  Pointtini oli kuitenkin se, että armeiasta kieltäytyjä kieltää koskemasta aseeseen tai opettelemasta tappamaan ja silti tekee sitä samaa "harrastuksena"

  Minusta hieman ristiriitaista......
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti