Vanhustenhoito - Helvetin kautta taivaaseen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jupiter, 05.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Ei mikään ongelma. Voisin tehdä jopa puolessa ajassa eli neljässä tunnissa. Jaksaa kyllä aina ihmetyttää miten kaikkeista löysimmät ja laiskimmat ruikuttajat löytävät itsensä hoitoalalle.
   
 2. cray4

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2002
  Viestejä:
  296
  Vanhus saattaa joutua viettämään hoitokodissa jopa vuosikymmeniä. Kannattaisi päättäjien miettiä vähän tätäkin seikkaa. Kymmenenkin vuotta huonossa hoidossa on pahempi kuin elinkautinen rikollisilla.
   
 3. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Siinä vaiheessa kun jään joskus eläkkeelle, niin kannattaa jo alkaa teroittamaan veistä kurkkua varten...
   
 4. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Tässä kaikuu kyllä kokemuksen syvä rintaääni :D

  Itselläni on parinkymmenen vuoden takaa kokemusta hoitoalalta. Tuolloin tosin ala oli hieman paremmin miehitetty. Kyllä sitä sai haipakkaa pitää vuodeosastolla jos meinasi hommat hoitaa vaikka tekijänä on isokin mies. Erityisesti tätä vaikeuttaa se, että vanhus nyt ei ole niitä nopeimpia tapauksia, melkein mitä vaan kun tehdään. Tuolloin oppi kyllä arvostamaan niitä ihmisiä jotka alalla jaksavat, melko kehnolla palkalla.

  Se vuodeosaston asukki, on kyllä kovin jotain muuta hoidettavaa kun ryhmäkodin iloinen itsekseen pärjäilevä papparainen tai mummo.

  Alalta siirryn jo muualla pitkä aika sitten, lähinnä rahan ja kolmivuorotyön haittojen takia. Tällä hetkellä oma palkka on viikossa se, mitä se sairaanhoitajalla on kuussa lisineen. Ei ne akuuttipuolen potilaatkaan mitään herkkua kyllä ollut. Se mikä nykymenossa hieman askarruttaa on että noiksi lähihoitajiksi tunnutaan ohjattavan nykyisin kaikki ne tapaukset joista ei "muuhun ole". Toki joukossa on ihan ok porukkaakin, mutta liian usein aika moniongelmaista elämänkoululaista.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2016
 5. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Vain jos on köyhä. Kommunistinen holhousvaltio Suomi ei enää pysty tarjoamaan viiden tähden hotelleja persaukisille vanhuksille, vaan ankeita laitoshoitoloita.

  Sen sijaan jos on rikas, niin voi vielä 90-vuotiaana olla oman elämänsä Hugh Hefner ja saada todella hyvää hoitoa.
   
 6. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090

  Todellisuudessa et edes siivoa noita paskoja neljässä tunnissa. Ei se ole mitään pelkkää pyyhkäse rätillä ja sillä siisti. Sen jälkeen desinfioit kaikki pinnat ettei bakteerit leviä, peset sen mummon (joka ei muuten hoidu kovin äkkiä)

  Jännä että olet muuten tuolla mentaliteetilla "hoitoalalla työskentelevät ruikuttaa". Milloin viimeksi olet nähnyt yksityisellä puolella hoitoalan työntekijän itkemässä siitä että ei ehdi tekemään kaikkia töitä? Ehkä muutaman kerran jossain, mutta ne ovat näitä vanhoja mammoja jotka on tottuneet siemailemaan kahvia päivät pitkät.

  Vois tehä sullekkin ihan hyvää käydä katsomassa menoa tuolla julkisella puolella vs. yksityinen sektori. Saattaisit hämmästyä mikä ero on hoidon tasolla ja työilmapiirillä
   
 7. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Varsinkin pitkäaikaisosastojen dementoituneiden potilaiden syöttämiseen kuluu kaiketi aikaa, joten ehkä noiden perushoidollisten nopeusennätysten tekeminen on "hieman" kyseenalaista. Saati sitten kun nosturilla hinailevat puolisen tonnia porukkaa kylppäriin ja takaisin. Eihän ne vanhukset mitään kappaletavaraa ole. Tai siis ei pitäisi olla.
   
 8. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Jos vanhuksen vessakäyntiin menee 10 minuuttia, sinulle jää puolisen tuntia tehdä kaikki muut työt eli noin minuutissa pitää hoitaa yhden vanhuksen ripulipesut, lääkkeiden jaot, syöttäminen ja juottaminen yms...
   
 9. Popeye

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2008
  Viestejä:
  150
  Kun tein kotihoidossa sijaisuuksia, normaali varattu aika käynnille oli 15-20min., jossa kuivitettiin, ruokittiin ja annettiin lääkkeet. Asiakkaan luona kirjataan vielä kännykällä. Tietysti kuntouttavalla työotteella, jolloin vanhus itse tekee mahdollisimman paljon asioista, etkä tee hänen puolesta, niin ei siinä minuuttiakaan jää ylimäärästä.
   
 10. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Pitäisi nuo vokit ja vanhainkodit yhdistää. Matujahan täällä piti tarvita vanhuksia hoitamaan. Mikäs sen parempaa kotouttamista, kun pistää irakiloiset vanhusten paskavaippoja vaihtamaan ja perseitä pesemään. Voisi siinä ne oikeat pakolaiset erottua joukosta hyvin nopeaan.
   
 11. TRG-42

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2002
  Viestejä:
  2 063
  Ei muutakuin työkokeiluun sinne, luultavasti palkkaavat sinut välittömästi kun noin tehokas olet :rofl:
   
 12. JeppeJKL

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2011
  Viestejä:
  717
  Vertailu ontuu.

  Intin vuodeosastolla ei tarvitse vaihtaa päivittäin asukkien ulosteisia vaippoja kera paikallispesun, suorittaa kokovartalokylvetyksiä, hoitaa eritasoisia makuuhaavoja, saati syöttämään. Pikkuisen eri vaatimustasolla liikutaan vanhainkotien/palvelutalojen arjessa kuin armeijan saikkulassa.

  Höylää on vanhuksien suunnalla käytetty jo ihan tarpeeksi. Jos hoidosta pitää vielä nykyisestäänkin tinkiä, niin laitetaan myös eutanasia-laki täysimääräisenä voimaan. Sitten voi jokainen (siihen vielä kykenevä) ikänestori päättää päivänsä kun hoidon taso alittaa viimeisimmänkin inhimmillisen elämisen riman. Myös kyyniset resurssinikkarit voivat nostaa tälle ehdotukselle peukkua, sillä selvää säästöähän se itseavustettu armomurhakin tuo.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2016
 13. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Taitaisin saada kenkää päivässä, kun joku katsoisi päivän päätteeksi että syömättömät vanhukset ovat letkuruokinnassa ja väkivaltaiset pakkopaidoissa. :O_o::rofl:
   
 14. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Pakkopaitoja ei ole ollut käytössä Suomessa 70- luvun jäkeen :smoke:
   
 15. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  No käsiraudoissa sitten.
   
 16. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Ei käsirautojakaan. Lepositeisiin voi päätyä vielä nykyisinkin. Lepositeissä olevan hoitaminen on sitten muuten vielä ajallisesti hitaampaa. On henk.koht kokemusta tuostakin
   
 17. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
 18. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Tuplat.
   
 19. rooinek

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2016
  Viestejä:
  10
  Itse olen opintojen ohella töissä tehostetun palveluasumisen yksikössä (yksityisessä, jos sillä jotain väliä on) ja et muuten ihan tasan saa hoidettua kahtakymmentä muistisairasta liikuntarajoitteista/vuodepotilasta edes perushoidon osalta yksin. Jossain kotihoidossa se 20 asiakasta per vuoro voi onnistuakin, mutta ne asiakkaat asuvat kotonaan ja niiden toimintakykykin ja omatoimisuus on sen mukaista. Sulla ei ihan oikeasti ole harmainta aavistustakaan mistä nyt puhut, teet itsestäs lähinnä idiootin, mene joskus vierailulle vastaavaan yksikköön niin näet itse miten paljon jo ihan peruselintoimintoihin liittyvää tekemistä tuollaiset asiakkaat vaan teettävät. Sellaiset asukkaat, jotka edes jotensakin pärjäisivät omatoimisesti edes osan päivää, eivät noissa paikoissa asu. Niissä on pahiten liikuntarajoitteiset (pyörätuoli/vuodepotilaat), monisairaat, ja muistihäiriöiset, jotka tarvitsevat apua käytännössä kaikissa päivittäisissä toiminnoissa.

  Meillä on hoitajamitoitus 0.6. Tarkoittaa sitä, että kolmeen vuoroon jaettuna, vapaapäivät ja lomat huomioonottaen töissä on yks hoitaja per 5-7 asukasta aamulla ja illalla, öisin 2 hoitajaa per 36 asukasta.
   
 20. Hal2K3 Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  1 638
  Onneksi meillä on nykyään parempaa väkeä maassa joidenka tarpeet otetaan huomioon aina valtakunnan korkeimmalla tasolla.
  [​IMG]
   
 21. rooinek

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2016
  Viestejä:
  10
  Koko kirjoitukselle iso peukku, täyttä asiaa. Mutta suurin osa niistä huonokuntoisimmista, tehostetussa palveluasumisessa asuvat ovat myös vaikeasti muistisairaita, eli resurssinikkarin näkökulmasta juuri nuo kalleimmat/työläimmät asukkaat ovat myös niitä, joiden kohdalla lupaa mahdolliseen eutanasiaan olisi hankalin selvittää.
   
 22. PyleP

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2013
  Viestejä:
  662
  No mut sehän tossa eutanasiassa onkin, et parantumattomasti muistisairaat saisivat tehdä tämän päätöksen ennen kuin on liian myöhäistä.
   
 23. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Onnittelut. Terveyskeskuksen akuutilla vuodeosastolla aamuvuorossa 4-5 potilasta per hoitaja, illalla 7-8 per hoitaja, yöllä 11-17 per hoitaja.

  Lienee selvää, että akuuttiosastolla tuolla miehityksellä ei tehdä muutakuin aivan välttämätön ja nopeasti takaisin palvelutaloon tai kotihoidossa. Sitten kun jotain odottamatonta tapahtuu, joka sitoo pitkään kaksi hoitajaa, niin ollaan pulassa.
   
 24. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 020
  Hellou,

  Hyvin ne ainakin minun isoäitiäni hoitaa, ei mitään valittamista. Tylsää, sanoi isoäiti, kun kävin duunin jälkeen moikkaamassa :)
   
 25. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Itse hoitokodissa kuukauden töissä olleena voin sanoa, että potilaiden suht iso määrä per hoitaja ei edes olisi mikään iso ongelma ellei suurin osa vanhuksista olisi muistisairaita. Se, että sun täytyy paimentaa eksyneitä, ohjata oikeaan huoneeseen, neuvoa samat asiat puolen tunnin välein, vastailla jatkuviin kysymyksiin samasta asiasta, kysellä ja tivata potilailta heidän vointiaan ja saada vastaukseksi epämääräistä mutinaa ovat jo itsessään aikaa vievää toimintaa. Esimerkkinä meillä oli sellainen tyyppi, joka meni jatkuvasti muiden huoneisiin hortoilemaan, kun ei muistanut missä oma huone on. Toiset kaksi herraa taas vaeltelivat ympäriinsä hoitokotia ja nappasivat esineitä mukaan ja niitä esineitä piti palauttaa ja herrat ohjata aina omalle hoito-osastolleen. Eräs kyseli tunnin välein, että missä hänen miehensä on, ja vastauksen unohti aina. Yhdelle, kun piti saada ottamaan lääkkeitä tai katetria laittamaan, niin reagointi näihin kehoituksiin oli äärimmäisen hidasta, koska aivot vaan on niin muussina. Tälläiseen sähellykseen uppoaa helposti yhdessä päivässä n. 1h.

  Yksi hoitaja kyllä selviää helposti n. 5-7 potilaasta, jos kellään ei ole alzheimeria, mutta muuten täytyy kyllä omata pitkä pinna, kykyä soveltaa ja ripaus auktoriteettia. Perushoito, kun ei ole mitään kummoista, jos asiakas on yhteistyökykyinen, mitä alzheimer-potilaat eivät usein ole.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti