Tossa joskus 90 luvulla oon ostanut noita isoja purkkeja mausteita ja kaikista on jo useampi vuosi sitten mennyt päiväys vanhaksi niin rupesin miettii onko sillä mitään merkitystä terveydellisesti. Maku on kevyesti laimentunut mut aina voi laittaa enemmän. Tuo soija on oikeastaan ainut mikä enemmän mietityttää kun siitäkin on jo 3v sitten mennyt päiväys. Kaikki muut mausteet mulla on kuivamausteita. Varmaan tuttu juttu monelle poikamiehelle joka syö useammin ulkona kun kotona mut onks kenellekkään tullu jostain mausteista vatsanväänteitä tai vastaavaa. [signature]Hauskanpito ilman alkoholia on teeskentelyä.[/signature]
tuskimpa ne makua lukuunottamatta miksikään ovat menneet jos olet onnistunut pitämään ne koko ajan kuivina [signature]Asiaa? minut tavoittaa s-postilla/msn:llä [email protected] tai IRC:ssä nimellä Kizmo [IRCnet/Quakenet] Asus P5B DLX, E6600 @ 3.6GHz, 2x1024 Buffalo @ DDR880, X800GTO @ XT, BeQuiet P5 470W, Vesilämmitetty[/signature]
90-luku :| Alkaa olla jo melkein keräilyharvinaisuuksia. En kyllä käyttäis enää. Ei mausteet niin kalliita ole etteikö uusia raaskisi ostaa. [signature]intia intiaaneille.[/signature]
Eikös ainakin mausteseoksissa oleva suola ime itseensä nestettä ja aromeja ympäriltään? [signature]tiu tau tulkku - hyvin luistaa kakka[/signature]
Maista niitä, jos maistuvat hyvälle, niin eiköhän niitä voi käyttää. [signature]It was just silly crap that hit the spot.[/signature]
Tajusin vasta soijan kohdalla, että kuse ei siis olekkaan vanhentuneista musteista Itse olen käyttänyt joskus mausteita joissa ollut pari vuotta sitten parasta ennen, eikä ainakaan ole muistaakseni mitään tullut, aina tietenkin voi miettiä onko sen arvoista riskeerata terveyttään suht halpojen mausteiden takia. [signature]AMD 64 3700+ San Diego : DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D : inno3D 7950GT 512Mb : Team Xtreem pc3200 1GB kit 2.2.2.5 BH-5[/signature]
Tuskin ovat pilaantuneita, mutta tuskin enää maistuvatkaan miltään. [signature]Joulupata 2006[/signature]
Soijaa älä käytä, vaikka siinä roisi suolaus onkin. Kuivamausteissa tuskin on terveydellistä vaaraa, mutta kuten sanoit, maku niistä on enimmäkseen mennyt, eikä vain kevyesti. Ongelma tuoreiden aromien katoamisessa on, että aromi ei katoa tasaisesti, vaan profiili muuttuu. Sitä ei voi määrää lisäämällä korjata. Mikäli tuo ei itseäsi liiemmin haittaa, niin siitä vaan. Ehkä tämä silti opettaa olemaan ostamatta litran maustepurkkeja 1-2 hengen talouteen... [signature]Oderint dum probent.[/signature]
Koko ajan käytän näitä mausteita ja kyllä ne tosiaan maistuukin vielä paitsi toi paprika mauste värjää ensin ruuan ennen kun alkaa maistuu. Kävinpä tossa vielä kattoo noita: pastamauste parasta ennen 19.10.98 enkä viittis heittää pois kun niissä on vielä paljon jäljellä [signature]Hauskanpito ilman alkoholia on teeskentelyä.[/signature]
Kohtuu saita äijä, ei siinä mitään Kiinnostaisi tietää mitä muuta vastaavaa sulta löytyy... [signature]intia intiaaneille.[/signature]
Mulla on hernekeittopurkista mennyt 1,5v sitten päiväys vanhaksi, mutta tuskimpa tuo syömäkelvotonta vielä on.. Katsotaan, kuinka kauan sitä vielä jaksaa säilytellä
heh. en oo saita vaan laiska ja tosiaan löyty persikka säilykepurkki kun kävin kaappeja koluamassa missä oli päiväys menny 31.8.2004. Ja tota en kyllä syö. Pitäs varmaan joskus siivota noi kaapit [signature]Hauskanpito ilman alkoholia on teeskentelyä.[/signature]
Miten ihmeessä voi mennä päiväykset pitkäksi noin paljon? Itse just tilasin isomman erän mausteita (mm. pippurisekoitus, valkopippuri, ranskanperunamauste, grillimauste, valkosipulirouhe, ...) ja noissa pakkauskoko on 200-400g ja silti helpostikin parissa vuodessa menee kaikki. Noissakin parasta ennen -päivät taitaa olla joskus 2009 loppupuolella tai myöhemin ja kun säilyttää noita tiiviissä lasipurkissa valolta suojattuna, niin hyvin tuntuu säilyvän. [signature]StiNgeR Web - Tietokoneet ja elektroniikka Nasty Boy's Racing - Racing team Koordinaatteja TomTomiin[/signature]
Ne on säteilytetty huolella ja mausteiden puoliintumisajan ollessa siinä sadan vuoden paikkeilla vain sitkeimmät ameebat uskaltautuvat sun maustepurkkeihin.
Kilon settejähän noi ja ne on niitä mausteita mitä tulee vähemmän käytettyä. [signature]Hauskanpito ilman alkoholia on teeskentelyä.[/signature]
Ei muuta kuin panet niitä enemmän, jos niistä on maku haalistunut. Jos ovat olleet kuivia, niin tuskin ovat homehtuneet piloille. Jotkut mausteet ovat jo Suomeen tullessaan vuosikausien ikäisiä, me on kestokulutustavaraa. [signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
Menee ehkä hiukan off-topiciksi, mutta minua askarruttaa, että mistä tietää, milloin homejuusto on piloilla? T.Jaska
Ite olen kerran joutunu heittämään menemään. Helpoiten hoksaa siitä, että laitaa homejuuston palasen mikroon ja se ei sula kuten normaalisti. Myöskin juusto muuttuu vähän kumimaisemmaksi ja väri muuttuu aavistuksen harmaaksi. [signature]AMD 97-->. ATI 97-04, 06. Nvidia 04-06, 06--> AMD Oppy 165 - Asus A8N-SLI Premium - GF7900 GT - 1GB RAM - Seagate 7200.10 320GB[/signature]
Homejuusto on pilalla sitten kun se maistuu ja haisee pahalle... ... eiku hetkinen, sitähän se tekee jo ostohetkelläkin.
Bergkäse-juusto vasta haisee pahalle. Huono homejuusto haisee kanssa pahalle. Veikkaan että osa juustoista on tehty ruuan sekaan laitettavaksi. Raakana maistuu aivan paskalle Miten joku voi edes kysyä onko se soija pilalla kun on +5v sitten ollut parasta ennen :| [signature]*\Audrey Hepburn/* ihq http://judicial-inc.biz/Joran_va_der_sloot.htm Oulu cultural links (yleinen valtarakenne?) http://www.hs.fi/haku/?haku=Greus[/signature]
Enkö mä just päässyt sanomasta, että muuttunutta makuprofiilia ei määrällä saa korjattua? Samassa yhteydessä tosin täsmensin, että jos se ei haittaa, niin siitä sitten vaan. Ja jos sekään ei haittaa, myös kaupungin puistoista ja jalkakäytäviltä voi keräillä kaikenlaisia maustekikkareita. [signature]Oderint dum probent.[/signature]
Mausteet myös paakkuuntuvat vanhetessaan, joten niitä ei aina saa purkista ulos. Eivät ne niin kalliita ole että pitäisi säilyttää perintönä lapsille. Mäkeen vain ja tuoreita tilalle. Vanhentuneet säilykkeet ja pakasteet pilaantuvat kyllä aikanaan, joten ei kannattane syödä. Säilöminen ja pakastaminen vain hidastaa pilaantumista, ei estä sitä. Tuppaa purkistakin liukenemaan pitemmän ajan kuluessa metallia. Homejuustoon tuleva pilaantumishome on erilaista. Kypsytetty home on myös siellä juuston sisällä ja kiinteää kun pilaantumishome tulee pintaan ja on koostumukseltaan erilaista, hieman kuin leivässä olevat haituvat. Aurajuuston pintaan tuleva valkoinen töhnä on sen juuston oman homeen esiaste, joka ei ole vielä kypsynyt.
kannattaa laittaa muutama riisinjyvä mausteiden joukkoon, imevät liian kosteuden itseensä ja mausteet säilyvät kauemmin. [signature]Suomessa on 5 miljoonaa rakennusalan asiantuntijaa ja sitten vielä ihmetellään miksi taloissa on kosteus- ja homevaurioita Desktop1: Shuttle SN85G4, AMD64 3200+, 1GB 400MHz, EIZO 778, Asus N6600GT Server: AMD64 3200+, 1GB 400MHz, matrox g400. Network: 2.3/2.3 Mbit/s[/signature]
Parasta ennen ja hyvää sen jälkeen. Sääntö toimii yllättävän hyvin. Ihan kuin mausteiden valmistajat tietäisivät tarkalleen sen päivän jolloin mauste lakkaa olemasta "parasta". [signature]Diesel vs Bensiini[/signature]