Vanhan kotelon modifiointia

Viestiketju alueella 'Kotelot ja modifiointi' , aloittaja L3vor, 21.12.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. L3vor

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2010
  Viestejä:
  500
  Olen tässä aloittanut ensimmäistä koteloprojektiani, ideoita tuuletuksen ja maalauksen suhteen voi heitellä, harmi vain ettei ole sisuskaluista vielä tietoakaan, koska opiskelijabudjetilla mennään.

  Tässä linkki kuviin jotka puhuvat puolestani: KOTELOPROKKIS - Imgur (Huomatkaa kuvien tekstit, kirjottelin sinne niin ei oo niin sekava)

  Paljon on vielä tehtävää, mitään varsinaisia suunnitelmia mulla ei tähän vielä oo joten ehdotelkaa toki. Jo tässä vaiheessa voin kertoa että saattaa kestää kuukausia tämä projekti, koska aina ei aika ja jaksaminen riitä.

  Joku tietävä vois kertoa kotelon merkin ja mallin.

  Elkääkä naputtako kirjoitustaidoistani :)
   
 2. sidrend

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2011
  Viestejä:
  799
  En ole aivan varma, mutta olisikohan kyseessä jokin vanhempi Compucasen kotelo. Itsellä on varastossa joku kohtalaisen uusi compucasen kotelo ja siinä vaikuttaisi sisätilat olevan aika samantyyppiset.

  Innolla jäädään odottamaan mitä tästä projektista syntyy.

  ps. Millaista rautaa ajattelit sisälle?
   
 3. -Töppis-

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  848
  Pistä vaan kotelo nurinpäin. Kotelosta tulee reverse-ATX ja saat koteloon ihan fiksun ilmanvaihdonkin ja powerin alas kuten moderneissa koteloissa.
  Pohjaan parille 120mm tai isommalle tuulettimelle reiät (pölysuoja tietysti seksintappajista elikkäs pirkkavinkkien vakiosta, sukkahousuista). Lämmin ulos ylhäältä edestä jos käännät etupanelinkin ja ehkä lisäksi katostakin. Jos etumaski tulee oikeinpäin, niin sitten ilma ulos ainoastaan katosta.

  Reikien täyttämiseen voipi käyttää vaikka lasikuitumattoa jota löytyy tietenkin autotarvikeliikkeistä. Pakkelia sitten päälle niin vanhakin nuortuu. Tai sitten hazardiviritelmänä jesaria sisäpuolelle ja kittiä päälle.
  Toki siihen voisi liimata sisäpuolelle bitumia sekä äänieristeeksi että tueksi.

  Jos koppa jää vähän lommoseksi ja/tai vinkuraksi muttet halua sen näyttävän siltä, niin kannattaa maalata mieluummin vaaleaksi kuin tummaksi. Musta - etenkin kiiltävä - paljastaa armotta kaikki epätasaisuudet.

  Edit. Jaa niin sä tukit jo noi etumaskin reiät. Lämmin sit vaan katosta ulos.
  Edit2. Sormisuojallakin saisi kätsysti varmaan nuo vanhojen jalkojen reiät piiloon jos haluaa rahaa kuluttaa projektiin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2012
 4. Tuoremakkara

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2011
  Viestejä:
  27
  Maalaa kiiltävän mustaksi, ja valkoiset fractail designin silent tuulettimet, valkosta neonin putkea. Sitten kun käännät kotelon tee virtalähteen alle aukot josta saa ilmaa ja pölysuodatin väliin niin hyvä tulee. Tuuletus aukkoa kattoon tuulettimen kera etc.
   
 5. L3vor

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2010
  Viestejä:
  500
  Aloituspostauksessa lukee ettei sisuskaluista vielä tietoakaan, joulun jälkeen täytyy katella mitä on varaa laittaa.
  Voisin tota jesari kikkaa kokeilla, yks idea oli hitsata pienet laput sinne alle mutta jotain vähä siistimpää pitäs keksiä, tuo jesari vois toimia. Tulis kyllä komea jos tommosen sormisuojan sinne laittais, täytyy pistää mietintään. Äänieristystä katellaan kun kotelo vähän valmiimman puolella :cool:

  Mietin mattamustaa, mutta se on vielä vähän auki... virtalähteelle teen aukon pohjaan.


  Hyviä ideoita, lisää vaan :) Edetään hitaasti tässä projektissa että tulee hyvä.
   
 6. ivo

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2000
  Viestejä:
  400
  Mulla oli tollasen kanaverkon alla poweri katossa, käännettynä kylläkin, toimi loistavasti mutta nyt tuli vaihdettua koko koppaa kun tuli vastaan halvalla FD Arc Midi.

  Mutta tuo vanha koppa siis, tein lattiaan ilmanoton ja kattoon ison aukon ilmanpoistoa varten:
  http://jouko.monokkeli.net/muro/koppa_v3.jpg. Toimii ne powerit katossakin, se vaan on nykyään trendi toi lattiapoweri. Toki huomasin että näyttis saa paremmin ilmavirtausta kun se on mahdollisimman keskellä koteloa, tuossa vanhassa omaprojektissa se ei oikein tuntunut jäähtyvän tarpeeksi. HD7850 sai tarpeeksi ilmaa mutta HD7950:lle oli turhan hinstusti.
   
 7. L3vor

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2010
  Viestejä:
  500
  Vähän päästy taas eteenpäin, ideoita voi heitellä mitä tekisin tuolle etupaneelille vai teenkö mitään? Piuhojen läpivientejä pitäs tällä viikkoo väkerrellä.

  Nollabudjetilla mennään ja on menty tähän asti muuten paitsi maalit täytyy käydä ostamassa.

  Hitaasti hyvä tulee ;)

  juuh elikkäs kuvia: KOTELOPROKKIS - Imgur
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti