Valokuidun tilaus, kotiverkon rakentaminen. Apua kaivataan.

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja JerryLee, 18.05.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JerryLee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  18
  Toivottavasti meni oikeaan paikkaan, samankaltaisia viestiketjuja olen myös lukenut. Mutta tilanteet eivät ole täysin samanlaisia ja oma ymmärrykseni on näissä asioissa hyvin rajallinen. Joten jos jotkut asioista ymmärtävät kehtaisivat vääntää rautalangasta ratkaisut tähän tilanteeseen.

  Eli olen tilaamassa valokuitu-liittymää -87 rakennettuun omakotitaloon. Tämän ikäisessä talossahan ei mitään kaapelointeja/putkituksia ole valmiina.

  Kuitupäätteen olen ajatellut sijoittaa varastoon/liiteriin. Toimitukseen kuuluu päätelaite Wlan/ neljäporttinen kytkin. Toiveissa olisi saada kiinteä yhteys vedetyksi alkajaisiksi ainakin yhteen makuuhuoneeseen, sekä olohuoneeseen.
  Tämän ajattelin toteuttaa vetämällä ethernet- kaapelia varastosta välikaton kautta kyseisiin huoneisiin. Joko pintavedolla tai käyttämällä hyväksi esim. käytöstä poistettua keskuspölynimurin reikää seinässä. Pituutta kaapeleille tulisi n. 5m ja n. 10m.

  Mitä tälläinen viritys vaatisi. Huoneisiin pitäisi saada RJ45 tuplarasiat. Olohuoneessa tv ja ps4, makuuhuoneessa pöytäkone ja satunnaisesti ps4.

  Voiko tuosta päätelaitteesta vetää suoraan ethernet (cat6 tai cat7) -kaapelit huoneisiin. Vai pitääkö väliin tunkea reititintä/ristikytkentäpaneelia/kytkintä. Millaiset kaapelit? Ja tosiaan pistokkeet 2laitteeseen molempiin huoneisiin.

  Eli mielellään rautalangasta vääntäen ja kädestä pitäen opastusta kaipaisin. Kannattaako tälläisellä vaivata jo sähkömiestä vai hoituuko tälläiseltä amatööriltäkin? Millaiset tarvikkeet, mistä ja mihin hintaan?
   
 2. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826
  Siitä neliporttisesta kuitupäätteestä voi vetää suoraan 4 kpl ethernet-kaapeleita huoneisiin.

  Tosin voi olla järkevämpi pistää se kuitupääte siltaavaan muotoon (ellei ole jo oletuksena) ja siitä vetää yksi ethernet-kaapeli toiselle gigaiselle reititin-boksille jonka pistää reitittävään muotoon.

  Saksan eBaystä saanee halvimmalla laadukasta cat7-kaapelia. Myös siamilaista.

  Kaapelit voinee vetää hyvin huoneisiin sen käytöstä poistetun keskuspölyimurin putkea pitkin. Jos hommaan alkaa niin kannattanee samoille tulille vetää kaapeleita myös muihinkin huoneisiin valmiiksi. Eiköhän niille käyttöä tule joskus.

  Joku muu osannee neuvoa tällä palstalla minua paremmin nuo verkkokaapelin liittimien ja rasioiden kytkennät ja tarvittavat pihdit.

  Sähkömiestä tuskin tuollaiseen hommaan kannattaa tilata kun kyse ei ole mistään rakettitieteestä. Maksanee kuitenkin useamman sata euroa kun sähkömies käy ne muutaman kaapelin vetämässä ja kytkemässä. Ja päälle sitten ne sikahintaiset paskalaatuiset kaapelit ja romut jotka sähkömies pakottaa ostamaan hänen "alennuksillaan" tukusta. Todennäköisesti sähkömiehellä ja tukulla on joku diili jolla ryöstävät sähkömiehen asiakkaan rahat sikahintaisilla tavaroilla ja jakavat rahat jollakin systeemillä keskenään.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 3. JerryLee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  18
  Eli tuo siamilainen meinaa siis kahta rinnakkain kulkevaa kaapelia? Se sitten liitettäisiin tuplarasiaan. Tuleekos toiseen päähän sitten siis kaksi liitintä. Jos näin niin noilla kahdella siamilaisella kaapelilla ja tuplarasioilla päätelaitteen kytkimet tulisivat täyteen.
  Entäpä jos haluaisinkin tuplarasian vielä kolmanteen huoneeseen, pitäisikö ostaa useampi paikkainen kytkin tuohon päätelaitteen jatkoksi?

  Entäpä mikä idea on tuossa erillisen reititin boksin hankinnassa, ja löytyisikö niistä mallia jossa lähtöjä olisikin sitten suoraan enemmän kuin tuo 4? Onko tuolle reitittimelle sen suurempia muita vaatimuksia kuin tuo porttien nopeus? Jokin esimerkki olisi mukava.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826
  Siamilainen tosiaan tarkoittaa sitä tupla-ethernet-kaapelia jossa saman kuoren sisällä on kaksi erillistä ethernet CAT6 tai CAT7 kaapelia.

  Jos reitittimestä uhkaavat portit loppua kesken, niin osta sitten vaikka 8-porttinen gigainen kytkin jolloin yhdestä ethernet-portista saakin haaroitettua sillä lähdöt seitsemälle ethernet-kaapelille.

  Hinta kytkimellä on luokkaa 30 euroa ja siitä ylöspäin:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/1156c/101001000/products/1/?sort=price

  Nuo kuitumuunnin-reititin-boksit saattavat juonitella kun niitä käyttää reitittimenä ja wlan-tukiasemana ja niitä vähän perusteellisemmin rasittaa. Toimintavarmuus kasvaa toiseen potenssiin kun niitä käyttää vain tyhmänä kuitumuuntimena ja sillattuna päätelaitteena ja hommaat erikseen reititin laitteen.

  4 gigabitin portilla varustetut reitittimen hintaluokka lähtee 50 euron nurkilta ylöspäin:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/11270c/Tukiasemat,-450-733-Mbps/products/1/?sort=price

  Asunnon huoneisiin voi sitten laittaa niin monta wlan-tukiasemaa siltaavana verkkokaapelin päähän kuin tarve vaatii.

  Mitään kytkin tai reititin malleja ja merkkejä en osaa suositella kun omat uusimmatkin em. vehkeet ovat kolme vuotta vanhoja ja sen jälkeen maailma mennyt paljon eteenpäin. Toimineet muuten ongelmitta paitsi mitä nyt eri laitteet noin kahden vuoden välein vaativat virtajohtoresettiä kun bitti lakkaa kulkemasta.
   
 5. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 866
  Tarvitset varmaan reitittimen kuitupäätteen jälkeen. Kuitupäätteet ovat kait yleensä siltaavia.
  Tulee ongelmia, jos sisäverkon laitteet käyttävät julkisia osoitteita.
  Helpoin saattaa olla erillinen kytkin/reititin tekniikkatilassa.
  Ja sen perään silta-tukiasema jonnekin keskeiseen huoneeseen.
   
 6. Aldahen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2015
  Viestejä:
  17
  Kyseleen nyt aiheeseen liittyen samassa ketjussa enkä avaa uutta:

  Mistä näitä netti palikoita sisäverkon rakentamiseen saisi pääkaupunki seudulla?
  Näitä ei oikein myy tavaliselle kuolevaiselle kuin Partco ja siellä on aika suppea valikoima.

  Ajattelin, että jos vaikka rakentaisi laaadukaista (tätäkin saa kommentoida) Schneiderin Actassi osista oman sisäverkon, mutta eihän niitä kukaan myy kuin yrityksille. Katselin esim. SLO:n sivuilta mitkä palikat sopisivat mulle, mutta mistäs ostan?

  Oletteko tilanneet ulkomailta vai onko teillä joku tuttu sähkäri, joka noutaa ne teille?
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 7. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Mistä tahansa pienemmästä sähköliikkeestä saat tilattua kaiken mitä tukkukin myy. Vetävät tietysti pikkuisen välistä, mutta elämä on.
  Hinnoittelu näissä menee siis niin, että tukulla on listahinnat, joista sähköliike saa alennusta x% ja sulle myyvät sitten niin, että tukulle maksamaansa laittavat vähän päälle. Eli jos tukulla on jotain hinnastoja netistä, niin niitä on turha katsoa, koska kukaan ei niitä maksa, harvoin edes kuluttaja.
   
 8. Aldahen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2015
  Viestejä:
  17
  Joo, eihän kukaan ilmaiseksi hommia tee (paitsi äiti).
  Kiitos nopeasta vastauksesta. Kävelen johon sähköliikkeeseen juttelemaan lisää.
   
 9. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Mitä itse olen tähän saakka asennellut siamilaista cat6-kaapelia, niin ainakin tähän saakka kummatkin ovat olleet eri kuoren sisällä. Ja sen on voinut ihan keskeltä katkaista kahdeksi eri kaapeliksi. Eli tähän tyyliin:

  [​IMG]

  Itsellä oli paikallisen operaattorin kautta ihan kuitu kotiin ja siellä oli ihan reitittävässä tilassa kuitulaite. Samaisessa laitteessa löytyi tuki WLANille kuin kaapelitelevisiolle. Toi laite meni vaihtoon kahteen kertaan, ensimmäisellä vaihtokerralla ajoivat sillatun ohjelmiston sisälle.

  Vaikka laitteella ei ollutkaan isoa kuormitusta, niin teki 1viikosta - 1kk välein kadotti IP-osoitetta, niin vasta kolmas päätelaite toimi kadottamatta IP-osoitetta sillattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826
  Kaapeleita on tosiaan monenlaisia. Tuollainen lienee yleisin tuplamalli jossa tavallaan kaksi erillistä ethernet-kaapelia on kiinni toisissaaan.

  Ketjun aloittajan tapauksessa kaapeleiden veto sujunee todella helposti sitä keskuspölyimurin käytöstö poistettua putkea pitkin varsinkin kun vedot ovat vielä niin lyhyitä. Jonkun vetonarun vaikka ensin vetää siitä läpi esimerkiksi imemällä pölyimurilla putkea pitkin ilmaa ja sitten vain toisesta päästä menemään narua jonka päähän on sidottu vaikka paperipala.

  5 gigabittia sekunnissa pitäisi bitin kulkea ongelmitta CAT7 kaapelissa noin lyhyillä vedoilla. Kenties 10 gigabittiä sekunnissa ja enemmänkin aikanaan. Itse vetäisin samoilla tulilla putkeen myös tv-antennikaapelin. Saisi silloin taloon niihin huoneisiin myös tähti2000-verkon tv-antennille. Siitä on iloa jos esimerkiksi joskus satelliittiantennin hommaa. Kiepille vain jättää muutaman metrin antennikaapelia varastotilaan jokaiselle vedetylle antennikaapelille. Huoneen puolelle antennikaapelia ei tarvi kytkeä mihinkään heti vaan jättää sen sinne rasiaan sellaisenaan päättämättä. Kytkee sitten aikanaan rasiat jos tarvetta tulee.

  Yleensä nuo verkkokaapelien vedot jälkeenpäin omakotitaloon ovat todella kettumaista hommaa kun joutuu asunnon katolla yläpohjassa kaapelit vetämään ja villoja kaivamaan auki sen jälkeen tappelemaan kaapeli tiputtaa sinne sisäseinän keskelle tavalla tai toisella. Kivitalossa se homma on vielä vaikeampaa jos homman haluaa siististi tehdä muuten kuin pintavetona. Ilmeisesti sen verran kallis ja vaikea homma että suurin osa tyytyy kivitalossa siihen että verkkokaapelia vedetään esimerkiksi vaihtamalla seinän- ja lattian rajaan joku ontto lista jota pitkin kaapelia saadaan kuljetettua. Aloittajan tapauksessa onnistuu ilmeisesti keskuspölyimurin käytöstö poistettua putkea pitkin.
   
 11. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Cat7 kaapelissa kulkee (eli suunniteltu siihen jo aikanaan) 10Gbit/s suoraan sen 100m matkan sekä cat6a kaapelissa kulkee myös 10Gbit/s 100m. Cat6a taajuusvaste on huonompi eli 500MHz vs cat7 600Mhz. Tuossa cat7 menisi se 30-40m alle 800MHz tv-kanavat oikein nätisti, mutta tuohon on kalliit sovitinkaapelit eli mikä sovittaa 100ohm -> 75ohm ja toisinpäin 75ohm -> 100ohm.

  Alunperin cat6-luokan kaapelit on suunniteltu 1Gbit/s nopeuteen 100m matka ja tuon pitäisi olla 250MHz kaapelia sekä tuohon cat6 kaapelille tuli uusi luokitus 5Gbit/s 100m matka. 10Gbit/s menee alle 55m cat6-kaapelissa. Cat5e siirtää myöskin sen 1Gbit/s 100m, mutta vaikka tuo onkin 100MHz, mutta tuossa on tarkemmat mittaukset kuin normi cat5 kaapelissa. Uusi luokitus toi tuolle cat5e kaapelille 2.5Gbit/s nopeuden 100m.

  Itsekkin suosittelen vetämään sitä antennikaapelia ja vetäisin sinnekkin tuplakaapelit kuin verkkokaapeleissa.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826
  Noinhan se taitaa mennä.

  60 euroa maksaa posteineen 50 metrin rulla CAT7 tuplakaapelia:

  http://www.ebay.de/itm/50-m-CAT-7-V...pfer-LAN-1000Mhz-S-FTP6-5-Kat-7-/381780069275

  En oikein näe järkeväksi että kannattaa mitään tuota huonompaa hinnan säästön vuoksi alkaa vetämään.

  TV-antennikaapeli maksaa noin 23 euroa plus postit per 100 metrin rulla esimerkiksi tuossa kaupassa:

  http://www.satshop.fi/liittaminen/antennikaapelit/chess-antennikaapeli-rg6-90db-100m.html

  Pihdit taitavat maksaa noin 25 euroa ja siitä ylöspäin:

  http://www.clasohlson.com/fi/b/Elektroniikka/Verkko/Verkkokaapelit-&--tarvikkeet

  Liittimistä ja seinärasiasta en osaa sanoa kannattaako ne laittaa suoraan CAT7 vehkeinä vai CAT6 vehkeinä.

  CAT7 liittimet maksavat noin 2 euroa kappaleelta. CAT7 seinärasian hintaa en tiedä. Voi olla hukassa ostopaikatkin. Ei ainakaan sisäverkon kaapeleiden bittiputki lähivuosina alkaisi ahdistaa CAT7 verkon 10 Gbit/s vauhdissa. Varsinkin jos on vielä tuplakaapelit rasioille saakka.
   
 13. JerryLee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  18
  Eli CAT7 piuhan päähän käy CAT6 liitimet ja rasiat. Taidan laittaa sen mukaan, mitkä helpoiten saa ostettua.

  Pitää vakavasti harkita tuota antennikaapelin vetoa samalla vaivalla.

  Vielä haluaisin ehdotuksia tuolle reitittimen mallille. Varasto johon ajattelin nuo laitteet sijoittaa sijaitsee talon päädyssä. Langattoman kantama ei sieltä olisi ehkä ihan paras mahdollinen... Matkaa max 20-25m talon kaukaisimpaan kolkkaan. Eli olisiko erillinen Wifi-tukiasema järkevämpi esim olohuoneeseen, vai tuohon reitittimen yhteyteen varastoon? Noissa verkkokaupan reitittimissä näyttäisi kyllä melkein poikkeuksetta olevan tuo wifi.

  Eiköhän tämä tästä järjesty, kiitos vaan avuista. Kannattaisikohan nämä edellä mainitut rakennella jo ennen kuidun asennusta? Kuidun asentajat voisivat sitten vain pukata piuhan päätteestä reitittimeen ja homma toimisi (sikäli jos saan nuo kaapeleiden kytkennät kerralla oikein). Kuidun aikataulu on täysin auki, sitä kun vedellään nyt ristiin rastiin tätä kylää. Tämän kesän aikana toivottavasti.
   
 14. JerryLee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  18
  Kysäisenpä vielä mielipidettä kuitupäätteen asennuspaikkaan. Tuon varaston lisäksi toinen vaihtoehto olisi tuulikaapissa sähkökaapin yhteydessä, sieltä nuo kaapeleiden viennit olisi ehkä siistimpi toteuttaa. Valmiita reittejä yläpohjalle varmaan löytyisi.

  Mietityttää vain, voiko nuo muut sähköviritykset aiheuttaa jotain häiriötä yhteyteen?
   
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826
  Erillinen wlan tukiasema siellä huoneessa piuhan päässä on aina järkevämpi kuin varastossa tai sähkökaapissa oleva rasia.

  Kuitumuunnin kannattaa sijoittaa sinne minne sen valokaapelin saa tuotua helpoiten ulkoa sisään ja josta sen yhteyden saa jaettua helpoiten eteenpäin.

  Valokuituun sähköhäiriöt eivät vaikuta mitenkään. Ethernet-kaapelin yhteys taas ei tykkää kulkea rinnakkain vaihtovirtaa kuljettavien sähkökaapelien kanssa. Siinä tapauksessa tarvii foliosuojatun verkkokaapelin jolloin se ei ota niistä häiriötä. CAT7 kaapeli on aina suojassa foliossa, mutta CAT6 kaapelia on suojattua ja suojaamatonta mallia. Sähkökaapissa voi loppua myös tila kesken.

  Etukäteen sen sisäverkon voit rakennella sitä kuitumuunninta lukuunottamatta. Meneehän siinä oma aikansa kun esimerkiksi verkkokaapelit jos tilaa vaikkapa Saksasta ja muita romuja suomalaiselta myyjältä. Todennäköisesti esimerkiksi CAT7 seinärasioita ei edes löydy jokaisen sähkötarvikekaupan hyllystä vaan menee tilaustavaraksi.

  Tuossa naapuriketjussa mikä verkkolaita minulle kannattanee kysellä kokemuksia ja suosituksia niistä wlan-vehkeistä ja reitittimistä. Hintaluokka kannattaa myös laittaa minkä hintaisia etsii.
   
 16. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Sähkökaappihan on aikamoinen faradyn häkki WLAN-reitittimelle eli mielellään pois kaapista.

  Meillä ICT-asentajan koulutuksessa puhuttiin ethernet-kaapeleiden asentamisesta eri tiloihin, niin a-luokka oli yleensä vähiten häiriöitä aiheuttava luokka eli esim. toimistotilat, kerrostalot ja sen sellaiset. B-luokka oli seuraavaksi vaativin ja C-luokka oli kaikkein vaativin noiden magneettikenttien osalta. Esim. voimakkaat radiolähettimet ja muut häiriöalttiit tilat. Noissa yleensä vedetään kytkimeltä saakka kytkentäpisteelle tuplasuojattua kaapelia eli parisuojattua sekä vielä palmikolla olevaa kaapelia.

  Cat6a/cat7/cat7a voi vetää aika huoletta lähellä virtakaapeleita sekä cat5-kaapelilla onkin jo useamman sentin ero pelkkään sähkökaapelin vetoihin.

  https://www.pistesarjat.fi/fi/tuotteet/tuote/tietoliikennetuotteet/10187/cat-77a-liittimet

  Eli cat7/cat7a on kahdenlaista liitintä ja GG45 on yhteensopiva edellisten cat-kaapeleiden liittimien osalta.

  https://www.valovirta.fi/tietoliike...lma/liitin-cat7a-stp-gg45-mgk-gg45-p-675.html

  Eipä taida tuollaista GG45 liitintä saada edes ulkomailta siihen 2e hintaan. Sekä cat6a-liitin on reippaasti halvempi sekä riittää 10Gbit/s. Ja tällä hetkellä suurinosa sähköfirmoista vetää suoraan sitä suojaamatonta cat6-kaapelia ja liittimiä, kun viestintäministeriön suositukset ovat tuossa. Sekä halutaan säästää kaikesta. Onneksi nykyään sentään vedetään asuntoihin tuplakaapelit jakamosta.
   
 17. JerryLee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  18
  Vielä noista liittimistä. Vinklubrulez tuossa aiemmin arveli cat7 liitinten hinnaksi paria euroa. Millaisista liittimistä nyt puhutaan?

  Oma ajatukseni oli laittaa kaapelin toiseen päähän siis rasiat, ja toiseen päähän urokset, jotka voisi suoraan tuikata reitittimeen kiinni. Ja tarkennetaan vielä sen verran että vanhassa sähkökaapissa ei ole tilaa juuri millekkään. Jos nämä sinne tuulikaappiin järjestän, niin tulisivat ihan tyhjälle seinätilalle sähkökaapin yläpuolelle.

  Onko nuo urospäät kuitenkin huono idea? Tuulikaappiin paneeli? Rasiat? Nuo vaatisivat tietty taas lisäkaapeleita reitittimen ja noiden väliin.
   
 18. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Ilmeisesti kummatkin puhutaan liittimistä, minä taas puhun naaras eli rasialle tulevista liittimistä eli jotka ovat hintavia ja taas Vinklubrulez puhuu noista johtojen liittimistä eri uros, joita esim. työnnetään tietokoneeseen ja rasiaan kiinni.

  Uros-kaapelia käytetään kytkennässä, jolla saadaan fyysinen yhteys. Sekä paneelissa saadaan siistimpi asennus ja kaapelit "eivät" roiku erikseen.
  Hommaat seinätelineen 19" ja tuossahan on erikseen seinäkaappi (noita on eri kokoisena). Vaikka sulla olisikin seinäteline, tuohon on helppo sitten asentaa kuitupaneeli vielä lisäksi.


  Tuossahan on kuva cat7 uudenlaisesta liittimestä.


  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuolla käytetään myös uutena liittimenä PS-tera liitintä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2017
 19. 34e0tqj

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2017
  Viestejä:
  1
  Hyödynnänpä tätä ketjua kun likeltä liippaa.
  On valokuitu ja siinä jonkinlainen päätelaite, jonka avulla syntyy wlan-verkko. Nyt pitäisi saada yhteydet myös ulkorakennukseen valvontakameraa varten, verkko ei sinne nykyisellään ylety.
  Ajattelin että sijoittaisin piharakennuksen puolelle taloa vanhan turhaksi jääneen adsl-modeemin/reitittimen. Joka näyttäisi toimivan myös niin että noiden väliin vetää ethernetin ja tämä laite muodostaisi uuden langattoman verkon. Näiden kahden välille on ilmeisesti pakko vetää kaapeli? Tähän uusvanhaan reitittimeen ajattelin laittaa suuntaavan antennin. Mikä laite piharakennuksessa pitäisi olla signaalia vastaanottamassa? Ajattelin että voisi olla joku härpäke josta voisi verkkoa jakaa joko langattomasti tai langallisesti useampaankin kameraan.
  Menisikö jotenkin noin vai olenko väärillä jäljillä? Ideoita ja esimerkkejä tarvittavista laitteista otetaan kiitollisuudella vastaan. Myös jos on näkemystä minkälaisia kameroita kannattaisi katsoa.
   
 20. JerryLee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  18
  Tuon sähkökaapin vieressä on myös tuollainen "vaatekaappi", taidan pudottaa kaapelit katosta sen ylähyllylle ja reititin boksi+paneeli sinne. Ehkäpä jopa siistein vaihtoehto... Kuitulaitteet kaapin viereen seinälle (jälkeenpäin voi laittaa pienen takaseinättömän kaapin niiden päälle, ja pieni läpivienti kaapelille tuohon "vaatekaappiin"

  Tekeekö esim. tällaisilla mitään? http://www.taloon.com/jussi-datarasia-kat6-utp-2xrj45-fot-6208/S-7204065/dp tai https://www.verkkokauppa.com/fi/product/37930/hvvnv/ABB-Jussi-FOT5208P-telerasia-valkoinen-1-osainen. Eroja? Ei tarvis erikseen työkalujakaan ostaa tahi etsiä.

  Ja kyllä, omiin tarpeisiin riittäisi hyvin nuo cat6 rasiat ja liittimetkin. Kaapeli on sitä aiemmin mainittua Cat7 saksasta.

  Laitteisto operaattorin puolesta on muuten seuraava:
  Kuitupääte: Alcatel-lucent
  WLAN/Kytkin: Inteno DG-200

  Helppoja, hintalaatusuhteeltaan hyviä rasioita, liitiimiä ja paneelia saa ehdotella.

  EDIT: Homma hoidossa, Lexcomin liittimet tilattu ja kaikki muukin tarvittava. Enää arvoitus tuo reitittimen tarve
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2017
 21. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Onko kuitupäätteessä reititin ominaisuutta? Jos on, niin laita kuitupäätteen jälkeen joku gigainen PoE kytkin ja sitten välipohjasta pudotat cat kaapelin johonkin kattorasiaan. Esim. Sellaiseen jossa ei ole lamppua paikallaan. Sitten PoE wlan-ap siihen perään. Varmasti saat paremman wlan kuuluvuuden taloon.

  Itellä on olohuoneessa Ubiquityn wlan-ap noin.
  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti