Valakuitunousu kerrostalossa

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja TheB1gBang, 31.08.2018.

 1. TheB1gBang

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2018
  Viestejä:
  1
  Auttakaa tyhmää. Uudessa asunnossani tällainen on valokuitunousu, mutten tiedä miten se liitetään reitittimeen. Tarvitaanko väliin joku muunnin?

  Vaikuttaako se netin nopeuteen, jos ottaa netin tuosta jakamon ethernetistä vai valokuitunoususta?
   
 2. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 683
  Tarvitset kuitumuuntimen, tai reittimen mihin saat kuidun suoraan kiinni. Noihin valokuitunousuihin ei kuitenkaan ole 100% varmasti mitään kytkettynä jakamossa, jos on perus taloyhtiöliittymä. Kuitunousut tuodaan uusiin kämppiin viestintäviraston määräyksen vuoksi ja ovat siellä lähinnä tulevaisuutta varten. Laita vaan sillä etskulla kiinni. Mitään merkittävää hyötyä ei kuitunoususta olisi vaikka sitä voisikin käyttää.
   
 3. jagetsu

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  680
  Todennäköisesti tuota kuitua ei ole tosiaan edes kytketty toisessa päässä ja bitti liikkuu ethernetillä. Kannattaa ottaa selvää ennen kuin teet laitehankintoja.
   
 4. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 440
  Ainakaan isot operaattorit eivät todennäköisesti kytke sulle valokuitua edes rahastakaan käyttöön (kuluttajaliittymä). Ja sitten yritysliittymän kk-maksut ovat eri luokassa kuin kuluttajaliittymässä. Mutta jos tuo on asunnon ainoa pistoke, niin miksi tuonne ei ole vedetty huoneiston ethernet-kaapelia?

  Eli siellä on käytössä ethernet halusit tai et.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2018
 5. 0nanias

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  432
  Talo on ilmeisesti hiljattain linjasaneerattu, koska kuitu ja ethernet-nousu on vedetty tuohon tyyliin, joten noita kumpaakaan ei välttämättä saa otettua käyttöön jos jakamosta ei löydy niihin sopivia operaattorin toimittamia laitteita.
  On hyvinkin mahdollista että asuntoosi saa pelkästään tavallisen kaapeli- tai vdsl "valokuituyhteyden" joiksi operaattorit niitä markkinointisyistä nimittävät.

  Tee nettioperaattorin sivuilla saatavuuskysely ja tarkista millainen yhteys yleensäkkään on saatavilla osoitteeseesi tai rimpauta suoraan aspaan. Tosin usein sielläkään päässä asioista ei hirveästi tietoa löydy.
   
 6. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 866
  Vähän on epäselvä kuva. Mitä Eth liittimessä lukee? Mihin menee? Yleensä on aina 2 kpl rinnakkain
   
 7. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 683
  Kyllähän tuosta sen verran selvää saa, että "Jakamo" lukee ethernet liittimen kohdalla, eli etskunousu. Vähintään yksi niitä tulee olla (4kpl) kuitunousujen rinnalla, eli ihan ok on sen osalta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti