Valaistus aurinkosähköllä

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja andy54, 03.08.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. andy54

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  102
  Syksy tulee ja mökkisaunasta puuttuu valot: yksi saunan sisävalo, toinen terassille ja kolmas ulkovaloksi saunan portaiden lähelle. LED -valoja kaikki 7W eli yht. 21W. Siis vain nuo pelkät valot, ei muita virtaa vaativia kohteita.

  Paneeliksi ajattelin 30W, säädin esim. EPsolar 12V EP-5 PVM -lataussäädin 5A. Välimatkat ovat lyhyitä paneelilta säätimelle, valoihin ja akkuun. Tuo sopivan akun valinta nyt jäi mietityttämään: mikä olisi sopiva (ei turhan iso, ei liian pieni).

  Mitäpä suosittelette, ja muitakin vinkkejä kohteen toteuttamiseksi otetaan mieluusti vastaan.
   
 2. Exap

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2016
  Viestejä:
  558
  Älä unohda, että usein nälkä kasvaa syödessä. Mutta 60Ah akku antaa sinulle yhdellä latauksella paljon yli viikon käyttöajan tunnin pari päivässä. On eri asia, riittääkö paneeli sen lataukseen kaikissa tilanteissa.

  Kun mietit systeemiä, pitää ottaa huomioon käyttö; eli onko sauna käytössä 7 päivää viikossa, kuinka myöhään syksyllä sitä vielä käytetään (paljonko paneeli oikeasti tuottaa / vrk, huomioiden hyvin pilviset päivät), kauanko valot ovat päällä yhtenä päivänä yms.

  Jos haluat pelata varman päälle, laitat reippaasti lisää paneelia, jolloin akkusi on aina täysi. Tuo nimellisteholtaan 30W paneeli saattaa (olosuhteista riippuen) antaa oikeasti vaikka vain 30Wh päivässä (pilvisyys/varjostus/hyötysuhteet/itsepurkautuminen/...), jonka poltat hieman yli tunnissa.
   
 3. kkh

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2015
  Viestejä:
  552
  30W paneeli tuottaa sen nimellistehonsa optimiolosuhteissa joten sen varaan ei kannata paljon perustaa. Minusta paneeliksi kannattaa valita vähintään 100W luokkaa oleva tuote jolloin siitä irtoaa muutama watti huonommillakin keleillä sekä kevään ja syksyn koittaessa. Säädin sitte paneelin maksimitehon mukaan.
   
 4. andy54

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  102
  Kiitokset tähän saakka neuvoista, tässä vielä lisätietoa:

  Valaistuksen tarve ajoittuu syksyyn (kesällä riittää Napapiirin "omaa valoa"), elokuu - lokakuun alku. Valaistus käytössä noin kahtena iltana viikossa, kerrallaan noin 2 - 3 tuntia. Paneelin suunta etelä/länsi, täysin esteetön.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti