Vaikeimmat urheilulajit

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Ryland, 02.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ryland

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  729
 2. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
  Miten golf vasta sijalla 51? Yläpuolella mm maastohiihto. Ja miksi tuolla on football & soccer erikseen?
   
 3. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  Nää urheilulajien vertailut on aina ihan vammasia. Lajin vaikeus perustuu täysin kilpailuun, ei perustaitojen omaksumiseen.

  Pitäis olla "vaikeimmat urheilulajit harrastajalle".
   
 4. Olavi K

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  166
  Joo, jääkiekko on ihan selvästi vaikeampi laji kuin telinevoimistelu. Ehdottomasti.
   
 5. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Eihän tuossa ole mitään epäselvää, shakki tietenkin.
   
 6. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Eikös tuolla footballilla tuommoisissa tapauksissa tarkoiteta amerikkalaista ja soccerilla tätä potkupalloa.
   
 7. Ryland

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  729
  Nyt kun tarkemmin tarkastelee :comp:, niin ilmeisesti tuossa on yritetty listata lajit toughnessin eli ikään kuin sen mukaan, mikä on vaativin. Pisteytettynä on nämä osa-alueet: Endurance, Strength, Power, Speed, Agility, Flexibility, Nerve, Durability, Hand-Eye Coordination ja Analytic Aptitude.

  Niin kuin Bosseking mainitsi, aika turhaa tällainen vertailu, mutta voihan sitä kaikenlaista listaa väkästää. Amerikkalaisethan niistä tykkää.
   
 8. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Teki melkein mieli ruveta tarkastelemaan ja funtsimaan tätä tarkemmin, mutta sitten katsoin tuolta kriteereistä miten sinne oli listattu esimerkkeihin Lance Armstrong (douppari), Barry Bonds (douppari), Marion Jones (douppari) Maurice Green (en nyt jaksa tarkistaa että onko kärynnyt, mutta douppari) jne. Nigga please :D
   
 9. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
  Muutenkin joukkue vs yksilölajien vertailu on todella vaikaa. Jalkapallossa yksi pelaaja ei voita otteluita, mutta golffissa kukaan muu kuin sinä itse ei ole vastuussa suorituksesta. Lisäksi miksi jääkiekko on marginaalilajina päätetty laittaa toiselle sijalle? Ainiin, koska ESPN & NHL :think:
   
 10. Frn

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  350
  Näin mäkin sen näen. Lajin sisäinen kilpailu, harrastajamäärä ja muiden harrastajien osaamisen taso vaikuttaa vaativuuteen. Periaatteessa yksinkertaisestakin asiasta rupeaa löytymään loputon määrä nyansseja kun muiden taso on kova ja niitä vastaan pitäisi pärjätä.

  Mutta joo, nyrkkeily ja shakki mainittu. Miten olisi Chess boxing?

  World Chess Boxing Championships - 1 of 2 - YouTube
   
 11. Rokkiizz

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2014
  Viestejä:
  264
  Kehonrakennus, jos sitä urheiluksi kutsutaan. Elät lajia 24/7, koska kaikki tekeminen liittyy kehitykseen. Huiput ruokailevat gramman ja minuuttien tarkkuudella, kaikki tapahtuu kellon mukaan.

  Oleellisena osana ammattilaisuudessa liittyy lääkkeet ja rankat dieetit, jotka heikentävät terveyttä selvästi. Ammattilaisuuteen pyrkiessä tulee olla valmis luopumaan terveydestään. Elokuvissa tai juhlissa ei voi välttämättä käydä, ettei rasita kehoa ja ruokailut veny.

  Eivätköhän kaikki lajit huipputasolla ole kuitenkin erityisen vaativia.
   
 12. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  meinaat että muiden lajien huiput ottaa lungisti ja tekee vapaa-ajalla mitä lystää?
  eiköhän ihan joka lajissa jossa tähdätään maailman huipulle tehdä aika tarkasti päivärytmi. esim jenkeissä yliopistossa on tarkka rytmi mitä syöt kuinka paljon, mitä teet salilla, lajikohtaiset harjoitteet yms. tässä tapauksessa ei olla edes vielä maailman huippuja.

  mutta se mitä itse laji vaatii urheilijalta on eri.
   
 13. Taklaasukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  795
  Nyrkkeily +1

  On kuin shakkia pelaisi ja samaan aikaan tulee nyrkkiä. Taktiikka tekniikoiden mukaan ja samalla vielä kunnon ylärajoilla. Samalla täytyy olla hirveä luottamus omaan tekemiseen ja uskoa että kaveria sattuu enemmän.
   
 14. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Tämä. Pointin alleviivaamiseksi: juokseminenhan on helppoa... siis kuka ei osaa juosta? Mutta juoksepa se 100 metriä 10 sekuntiin.

  Voidaanhan vaikka keksiä joku jäähallissa luistimilla pelattava amerikkalainen jääjalkapallo, jossa pelataan toisella kädellä samalla shakkia, mutta jos koko lajia harrastaa vain kourallinen ihmisiä niin eihän huipulle nousu siinä vaadi paljoa.
   
 15. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  ehkei se nyt ihan noinkaan ole. tuolla ajattelumallilla vaikeimpien lajien joukossa pitäisi olla jalkapallo mutta näin ei ole. kyseinen laji taitaa olla kuitenkin maailman suosituin urheilulaji.
  juokseminen on loppujen lopuksi helppoa. vertailuna nyrkkeily jossa vaaditaan hyvin paljon muutakin kuin pelkkää käsien heiluttamista
   
 16. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  Missasit täydellisesti koko pointin. Aivan, juokseminen pallon perässä on motorisesti erittäin yksinkertainen temppu. Pikkulapsikin kykenee siihen. Mutta juokseminen pallon perässä tavalla, että olet siinä maailman paras, on se mikä tekee siitä vaikean, koska jalkapallo on ylivoimaisesti maailman suosituin laji. Perusjampalle nyrkkeilyn salat ovat tietenkin vaikeammin omaksuttavissa kuin jalkapallon, mutta mitä väliä sillä on? Kertoo vain, että on helpompaa olla vähemmän huono fudiksessa kuin nyrkkeilyssä.

  Se kuuluisa pointti siis oli, että kilpailu määrittää vaikeuden. Laji, missä on vaikein olla paras, on laji, mikä on vaikein. Ei se missä on korkein aloituskynnys vasta-alkajalle. Toki jos tätä näkökulma haetiin, niin sanoisin formulakuskin ammatin olevan suhtellisen haastava.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2014
 17. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 172
  Niistä lajeista joita itse on tullut kokeiltua vaikein on seiväshyppy. Kuiviltaan siitä ei tullu mitään vaikka mielestäni olin kohtuu urheilullinen ja monipuolinen.
   
 18. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  mutta taas tuossa on kuitenkin aika kattavasti listattu lajien ominaisuuksia eli kuitenkin yritetty. ja ei se lajin vaikeus määritä ammattitasolla kuinka suosittu laji on. mietitään kuitenki että jalkapallolla on maailmassa useita kovia liigoja vrt amerikkalaisen jalkapallon yhteen oikeasti kovaan ammattiliigaan. tarkoittaako tämä että NFL:ään on helppo päästä koska laji ei ole niin suosittu? vastaus löytyy varmasti helpolla. Ei.

  tosin mitä itse nyt ymmärsin niin tässä oli vertailtu lajeja eri vaatimusten kannalta. lopussa oli hyvin selvitetty mitä nuo tarkoittaa esim STRENGTH: The ability to produce force. Example: NFL linebackers
   
 19. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  Kyllä sen lajin vaikeuden vaan pitkälti määrittää kuinka suosittu ja sitä kautta kilpailtu se on. Suhteellisen hyvä mittari lajin kilpailun kovuudesta ovat yleensä palkat (eivät tosin aina). Jenkkifutis vertaus on vähän huono, koska laji on ylivoimaisesti suurin 350 miljoonan asukkaan maassa, joten suurin osa lahjakkaimmista urheilijoista päätyy harrastamaan sitä. Näistä vain mikro-osa lopulta selviytyy NFL:ään asti. Heidän on täytynyt siis olla siellä jossain parhaassa 0,001%:ssä.

  Niin, kai tää pyrkii sitten mittaamaan paljon tietty laji vaatii keholta. Nyrkkisääntö kuitenkin on, että mitä yksinkertaisempi laji on, sen täydellisemmin sen osa-alueet täytyy hallita. En sitten tiedä onko se helpompaa vai ei? Muulla logiikalla esim. keihäänheitto on 10-kertaa helpompi laji kuin kymmenottelu.
   
 20. hiilimonoksidi

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2013
  Viestejä:
  158
  Omalla listallani 1. Tennis ja 2. Suunnistus
  Hyvän coachin kanssa nämä lajit varmaan aukeaa ihan muutamalla kerralla, mutta omatoimisesti hiukka liika teknistä.
   
 21. Rokkiizz

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2014
  Viestejä:
  264
  Jos palkkaa käytetään indikaattorina, on nyrkkeily silloinkin kärkikastia. Mayweather, 100miljoonan tulot ilman sponsori/mainos rahoja..
   
 22. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  Lähinnä tarkotin, että kaikki lajit missä urheilijat tienaavat miljoonia, on todennäköisesti erittäin kilpailtu (pl. ehkä autourheilu). Loppujen lopuksi lajien välinen vertailu on liki mahdotonta. Oisko helpompaa tulla paremmaksi kuin Messi vai Mayweather? Ei tuohon löydy vastausta.
   
 23. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Sama. Joku Sergei Bubka aikoinaan, aika kovan luokan urheilijasta oli kyse.
   
 24. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  Lanka tais kadota käsistä. Ei tässä ole edes kyse lajin paremmasta hallinasta vaan mitä se vaatii urheilijalta. Kuten huomaat listan kolmen kärki. Vaatii oikeasti aika paljon ominaisuuksia yhtä aikaa. Vai onko vaikea myöntää tätä kun jalkapallo ei ollu listan huipulla?
   
 25. Bosseking

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  665
  No siinä tapauksessa topikin nimi pitäisi vaihtaa "vaikeimmista urheilulajeista" "vaativimpiin urheilulajeihin".
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti